Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

3/01/2009

Η ΑΝΟΔΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Τον περυσινό Φεβρουάριο επισκέφθηκαν την διαδικτυακή μας κοινότητα 1.569 επισκέπτες. Τον περασμένο μήνα οι επισκέπτες έφθασαν τους 3.442 σηματοδοτώντας άνοδο που αγγίζει σαν ποσοστό το 120%, κρατώντας ζωντανό τον στόχο των 50.000 επισκεπτών σε ετήσια βάση για το 2009, σε σχέση με τους 37.000 χρήστες που μας επισκέφθηκαν στην διάρκεια του 2008.
Ωστόσο επειδή όπως έχουμε πει επανηλειμμένα δεν είμαστε εμπορική επιχείρηση αλλά διαδικτυακή κοινότητα φιλάθλων, οφείλω να επισημάνω πως είχαμε και μια μείωση της μέσης ημερήσιας εισόδου χρηστών της τάξης του 13% περίπου σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Από 141 επισκέπτες τον Γενάρη, πέσαμε στους 123 τον Φεβρουάριο.
Η ‘’κόπωση’’ που παρουσιάσθηκε δεν είναι χωρίς αιτία. Η ομάδα βρέθηκε εκτός στόχων, η συσσωρευμένη απογοήτευση όλο και μεγαλώνει, η φυγή των εφοπλιστών που μας ξαναγύρισε στο ‘’τι ‘χες Γιάννη τι ‘χα πάντα’’ παίζει κι αυτή τον ρόλο της, η διαχείριση του διοικητικού κενού που προέκυψε διευρύνει την υφιστάμενη αβεβαιότητα, και βέβαια η τεράστια οικονομική κρίση που πλήττει τον καθένα μας σαν μεταδοτική αρρώστια, επηρεάζει κι αυτή με τον τρόπο της την όλη ατμόσφαιρα.
Δεν προσπαθώ αδέρφια μ’ αυτά που λέω να ‘’μαυρίσω’’ το κλίμα, κάθε άλλο. Η Προοδευτική έχει περάσει ακόμα χειρότερες κρίσεις έχοντας κρατηθεί όρθια, και το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Έχουμε και το ειδικό βάρος αλλά και την δύναμη να ξαναπετάξουμε όπως ο μυθικός φοίνικας.
Προσωπικά είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε καλά, κι ο σύλλογος θα ξαναπάρει τον δρόμο που όλοι ονειρευόμαστε, χωρίς να υποτιμώ ούτε στο ελάχιστο τις δυσκολίες που θα κληθούμε ν’ αντιμετωπίσουμε.
Το κρίσιμο ζήτημα είναι άλλο. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση ν’ αφήσουμε το κλίμα της κατήφειας και της εσωστρέφειας να μας πάρει από κάτω, γιατί η προσπάθεια αντιστροφής θα γίνει πολύ πιο δύσκολη.
Είμαστε λαός της συναισθηματικής υπερβολής και στον ενθουσιασμό μας, αλλά και στην απογοήτευση. Η νεοελληνική ‘’κωλοπιλάλα’’ που προκύπτει σαν αποτέλεσμα παρατεταμένης αδράνειας έχει τσακίσει συλλόγους και συλλόγους.
Δεν αρκεί να δώσουμε άμεση λύση στο διοικητικό πρόβλημα που έχει προκύψει. Για να κρατήσουμε ‘’ζεστό’’ τον κόσμο πρέπει όχι απλά να επιζητούμε αλλά και να ενθαρρύνουμε την συμμετοχή του στην διαμόρφωση της ταυτότητας του συλλόγου.
Κι αυτό αδέρφια έχει να κάνει με την οικοδόμηση μιας νέας νοοτροπίας που δεν διαθέτουμε, και που χρειάζεται εκτός από προσπάθεια και αρκετός χρόνος για να την κτίσουμε.
Οι μεγάλες και κατ’ επέκταση ‘’εμπορικές’’ ομάδες αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους πρώτα απ’ όλα σαν κοινωνίες φιλάθλων (και μετά όλα τ’ άλλα) και τα παραδείγματα τέτοιων συλλόγων είναι πολλά και γνωστά.
Για ‘μας στο blog αυτή η διαδικασία αποτελεί κυριολεκτικά τον λόγο της ύπαρξης μας, και χάρη σ’ εσάς απ’ ότι φαίνεται έχουμε βάλει το νερό στ’ αυλάκι, (επί της αρχής τουλάχιστον).
Ο μήνας που μπήκε αδέρφια σηματοδοτεί την είσοδο μας στην ανοιξιάτικη περίοδο. Δείτε την κάθε μέρα σαν μια νέα ευκαιρία σ’ ότι αφορά την προσωπική μας ζωή, παλεύοντας όλα τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν.
Όπως το κάθε φαγάκι χρειάζεται και λίγο αλάτι για να νοστιμίσει, έτσι κι η ζωή έχει ανάγκη τα όνειρα. Μείνετε όρθιοι στις δύσκολες μέρες που περνάμε και κρατείστε αμείωτο το ενδιαφέρον σας για την ομάδα της καρδιάς μας.
Μην ανησυχείτε όλα θα πάνε καλά, γιατί εμείς κρατάμε την τύχη μας στα χέρια μας και μπορούμε να γίνουμε ρυθμιστές της. Καλό μήνα σ’ όλους σας. (Δ.Β.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων