Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

2/23/2009

PRISON BREAK a la grece

          Δεν θ’ ασχοληθώ με τα ουσιαστικά γεγονότα της νέας απόδρασης Παλαιοκώστα και του αλβανού συνεργού του. Αυτά θα βαρεθείτε να τ’ ακούτε από τις τηλεοράσεις που: ‘’ευκαιρία που θέλανε κι ο θεός που τους την έστειλε’’.

          Αν ακουμπήσουμε αδέρφια την ουσία της υπόθεσης δεν μας φτάνει μια βδομάδα να καταθέτουμε απορίες όπως:. Γιατί παραχωρήθηκε άραγε μια ολόκληρη πτέρυγα για πάρτη για του πιο επικίνδυνου κακοποιού σε μια φυλακή που οι τετραπλάσιοι από το κανονικό κρατούμενοι στοιβάζονται σαν τα ζώα;

          Γιατί έμενε μαζί με τον συνεργό του; Γιατί δεν έμεναν στον συγκεκριμένο χώρο αλλά στο πειθαρχείο ώστε να έχουν πρόσβαση στην ταράτσα του κτιρίου. Γιατί δεν ‘’αντιμετωπίστηκε’’ το ελικόπτερο από την υπηρεσία φύλαξης; Υπήρξε ναι ή όχι κι άλλη προσπάθεια απόδρασης από τους συγκεκριμένους κρατούμενους πριν από λίγες μέρες και πως το χειρίσθηκαν;

          Τελικά ποιος μας φυλάει κι από ποιους, αν υποθέσουμε ότι αυτό το ξεχαρβαλωμένο και αστείο κράτος ακόμα λειτουργεί; Ποια θα είναι η απάντηση στο αίτημα που θα σκάσει μύτη όπου να ‘ναι γυρεύοντας περισσότερη ασφάλεια και λιγότερα προσωπικά δικαιώματα σαν αντίδοτο σε μια πολιτεία που δεν μπορεί να κάνει στοιχειωδώς τη δουλειά της;

 

          Ο λόγος κατάθεσης του συγκεκριμένου σχολίου έχει να κάνει με κάτι άλλο. Την θέση της τοπικής κοινωνίας που ζει δίπλα στις φυλακές απέναντι σ’ όλο αυτό τον τραγέλαφο, καθώς γίναμε για μια ακόμα φορά (και χωρίς τη θέληση μας) αρνητικοί πρωταγωνιστές σε μια είδηση που θα τρέξει σ’ όλα τα διεθνή δίκτυα ενημέρωσης σαν παράδειγμα προς αποφυγή.

          Επειδή είναι κωμικοτραγικό οι εκατοντάδες μαθητές του παρακείμενου σχολικού συγκροτήματος να περνάνε δίπλα από τις προτεταμένες κάνες των αστυνομικών όταν οι V.I.P.κρατούμενοι το σκάνε από την ταράτσα με ελικόπτερα, επειδή είναι εξωφρενικό αλλά εξαιρετικά πιθανό να στηθεί μια αληθινή μάχη την ώρα που λειτουργούν τα σχολεία ή διεξάγονται  αγώνες στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης και το ποδοσφαιρικό γήπεδο που βρίσκονται ακριβώς απέναντι, νομίζω πως έφθασε η ώρα να ζητήσουμε επιτέλους το αυτονόητο που δεν είναι άλλο από την εφαρμογή του ισχύοντος νόμου και των πολιτικών δεσμεύσεων που έχουν δοθεί.

          Τι σημαίνει αυτό; Τίποτα άλλο από την υλοποίηση σε τρία στάδια μιας δέσμευσης ‘’αποδεκτής’’ από τους πάντες, που αφορά τα παρακάτω.

1)     Να μην φιλοξενούνται περισσότεροι κρατούμενοι απ’ όσους προβλέπει ο κανονισμός της φυλακής.

2)     Καμιά παρουσία στο μέλλον, βαρυποινιτών στο συγκρότημα των φυλακών Κορυδαλλού

3)     Καταληκτικό χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης του συνόλου των εγκαταστάσεων της φυλακής.

Είναι καιρός η πόλη μας να πάψει να βιώνει παρόμοια φαινόμενα και να εισπράττει χωρίς την θέληση της την ‘’αρνητική υπεραξία’’ τέτοιου τύπου περιστατικών.

Κι αξίζει να θυμηθούμε με την ευκαιρία αυτό που έλεγε ο μεγάλος αιρετικός των ελληνικών γραμμάτων Εμμανουήλ Ροϊδης ένα αιώνα πριν.‘’Περί ενός νόμου έχομεν χρείαν της τηρήσεως των νόμων’’. (Δ.Β.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων