Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

2/21/2009

ΤΟ ΔΗΛΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους
Στα χρόνια της κλασσικής αρχαιότητας η κοσμική Μύκονος ήτανε στο περιθώριο και τα σκήπτρα της δημοτικότητας εκείνη την εποχή κρατούσε η γειτονική Δήλος στην οποία έμενε (όχι μόνο το καλοκαίρι) πολύς κόσμος.
Για να μην τα πολυλογούμε κάποια στιγμή έπεσε στο νησί λοιμός (επιδημία πανούκλας). Κι αφού οι ντόπιοι δοκίμασαν ότι γιατροσόφι ήξεραν και δεν ήξεραν χωρίς επιτυχία, αποφάσισαν χωρίς δεύτερη σκέψη να πεταχτούνε μέχρι το μαντείο των Δελφών και να ρωτήσουνε τη γνώμη της Πυθίας που από γνώσεις ήτανε πιο πάνω κι από τις τηλεπερσόνες της μεσημεριανής ζώνης.
Στο άκουσμα του προβλήματος η μάντισσα Πυθία δεν ζορίστηκε και τους την έριξε με τη μία. Διπλασιάστε το βάθρο του αγάλματος του Απόλλωνα (τους είπε) και καθαρίσατε. Τόσο απλό ήτανε.
Ευτυχισμένοι οι νησιώτες πήρανε το δρόμο της επιστροφής και μόνο όταν φτάσανε στο στάδιο της εφαρμογής σφίξανε τα γάλατα. Πώς να διπλασιάσεις ένα μέγεθος που έχει τρεις διαστάσεις (μήκος, πλάτος, ύψος).
Μ’ άλλα λόγια το Πυθιάκι που το σκάμπαζε το μαθηματικό τους τρατάρισε ένα προβληματάκι εφάμιλλο με τον τετραγωνισμό του κύκλου, τον διπλασιασμό του κύβου, που ονομάσθηκε σε ανάμνηση του γεγονότος Δήλιο πρόβλημα.
Πολλοί καταπιαστήκανε για να το ξεμπερδέψουνε ανάμεσα τους και ο μέγας Πλάτων αυτοπροσώπως (που προφανώς δε μέτραγε μόνο με τα δάχτυλα) ελπίζοντας να βρούνε λύση. Πως όμως να βρεις λύση σ’ ένα πρόβλημα που ισούται με την εξίσωση να βρεις δηλαδή ένα ακέραιο αριθμό που πολλαπλασιάζοντας τον τρεις φορές να μας κάνει δυο. 

Όμως μην σας παίρνει από κάτω αδέρφια. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο γνωστός Χαρδαβέλλας έχει πιάσει επαφή με τους παντογνώστες Έψιλον και η λύση όπου να ‘ναι έρχεται.

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΠροβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΟι Έψιλον (που ζουν ανάμεσα μας και δεν τους ξέρουμε) έχουν το κλειδί για την έξοδο από την μεγάλη κρίση που περνάμε γιατί σκαμπάζουν από φιλοσοφία μέχρι κβαντικές εξισώσεις (κάτι που κανείς πολιτικός δεν ξέρει να κάνει), και είναι σε θέση μέχρι και τους αγνοούμενους της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο ν’ ανακαλύψουνε (πάντα για λογαριασμό του ALTER).
Το σημερινό Δήλιο πρόβλημα της Προοδευτικής είναι πάνω κάτω σαν το αρχαίο. Για να βάλουμε τον σύλλογο σε σειρά πρέπει να ταιριάξουμε τρεις παραμέτρους. Εξεύρεση οικονομικών πόρων, αποτελεσματική διαχείριση των καθημερινών δραστηριοτήτων του συλλόγου και το βασικότερο οριοθέτηση μιας ξεκάθαρης στρατηγικής για το τι σύλλογο θέλουμε, καθότι όταν δεν ξέρεις που πας φτάνεις ακριβώς εκεί.
Η πρόταση που καταθέσαμε για την πραγματοποίηση μιας μεγάλης Προοδευτικάνικης συγκέντρωσης θεωρήστε δεδομένο πως θα πραγματοποιηθεί σύντομα και μέχρι τότε μην δίνετε βάση σε φήμες και διαδόσεις.
Δώστε βάση όμως σε κάτι πολύ πιο σημαντικό. Όταν θα φτάσουμε στην ώρα της ταμπακιέρας καλό θα ‘ναι να ‘μαστε έτοιμοι να καταθέσουμε εποικοδομητικές ιδέες και προτάσεις μπας και μπορέσουμε να πάμε ένα βήμα πιο κάτω.
Το blog δηλώνει εξ ορισμού την διαθεσιμότητα του να φιλοξενήσει σκέψεις και θέσεις στη βάση αυτού του τόσο αναγκαίου διαλόγου που ποτέ δεν μάθαμε να κάνουμε (από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου) και γι’ αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
Θεωρήστε δεδομένο πως η μηχανή των θαυμάτων χάλασε. Οι εφοπλιστές δυστυχώς την κοπανίσανε, η Πυθία βρήκε άλλο στέκι πιο πιασάρικο για να πουλάει τους χρησμούς της, οι Έψιλον δεν τα βρίσκουνε με τον Χαρδαβέλλα στα πριμ κατάκτησης στόχων, και το Χριστό που έκανε σωρηδόν θαύματα οι άνθρωποι όχι μόνο δεν τον πιστέψανε αλλά τον σταυρώσανε κιόλας.
Αποτέλεσμα ν’ απογοητευτεί, να την κάνει μ’ ελαφρά πηδηματάκια για τους ουρανούς κι ένας θεός ξέρει πότε θα ξανακατέβει. Γι’ αυτό αδέρφια θυμηθείτε το ‘’συν Αθηνά και χείρα κίνει’’ γιατί αλλιώς ΓΑΜΑΤΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. (Δ.Β.)
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Καταλαβαίνω την παραίτηση που υπάρχει όταν σκέφτεσαι με τι όνειρα ξεκίνησε η χρονιά και πως εξελίχθηκε. Όμως μην ξεχνάτε το βασικότερο πως ο σύλλογος έμεινε όρθιος σαν εφτάψυχος φοίνικας και την έβγαλε καθαρή όταν τα διαλυτικά φαινόμενα μεγάλωναν επικίνδυνα.
Έχουμε μάθει πια από μπόρες και καταιγίδες και ξέρουμε καλά πως ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται. Έχουμε όλο το χρόνο να σχεδιάσουμε από τώρα τη νέα χρονιά και να θωρακίσουμε το σύλλογο από κρίσεις και … επικρίσεις. Την τύχη μας εμείς την κρατάμε στα χέρια μας και κανείς άλλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων