Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

2/03/2009

Ο ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΩΝ, ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΠροβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΤούτη εδώ η ταινία του 67 σε σενάριο του μεγάλου Δημήτρη Ψαθά και σκηνοθεσία Ντίμη Δαδήρα με πρωταγωνιστή τον αξέχαστο Γιάννη Γκιωνάκη μου ήρθε στο μυαλό διαβάζοντας στο troktiko την παρακάτω ανάρτηση
Σάββατο, 31 Ιανουάριος 2009
Συμπτωματικά δημοσιεύματα αύριο στο "Βήμα" και "Πρώτο Θέμα" με γλύψιμο για Κυριακού

ΠΟΙΟ ΜΜΕ ΕΧΑΣΕ ΤΣΙΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΟΥΝΕ ΑΥΤΟΙ;

[Πρώτο+Θέμα.jpg]
Αύριο θα διαβάσετε σε δύο τουλάχιστον εφημερίδες ρεπορτάζ για τις εκλογές της ΕΟΕ με ...γλύψιμο στον Κυριακού και έμμεσες επιθέσεις στον Κούβελο. Το παιχνίδι είναι βρώμικο και δυστυχώς σε αυτό μπαίνει το "Βήμα" του Ψυχάρη και το "Πρώτο Θέμα" του Θέμου που είναι στον ΑΝΤ1. Και έχουν τόσο θράσος που κατηγορούν τον Κούβελο για ένα...ντοπαρισμένο άλογο(!!!) στην ιππασία ή για το γεγονός ότι δήθεν έγιναν εκβιασμοί σε ομοσπονδίες υπερ Κούβελου και ΔΕΝ ΛΕΝΕ κουβέντα ότι ο Κυριακού έχει καταδικαστεί δύο φορές για παρανομίες!!!
λίγες ημέρες πριν τις εκλογές ο Γ.Τζούστας στο Βήμα που είναι και άνθρωπος του ΑΝΤ1 και γράφει στο περιοδικό της ΕΟΕ που προεδρεύει ο Κυριακού προσπαθεί να περάσει με έμμεσο τρόπο την υποψηφιότητα Κυριακού. Στο....
"Θέμα" ο ανύπαρκτος Γιώργος Πετρίδης εμφανίζεται και γράφει υπέρ του Κυριακού. Κατά τα άλλα δεν χρησιμοποιούνται μέσα υπέρ του Κυριακού. Στον σταθμό βέβαια του Κυριακού έχει εκπομπή ο Θέμος. Ε, είναι φθηνή τέτοια πολιτική. Αν είναι μάγκας ο Πετρίδης ας το υπογράψει ο ίδιος. Ποιος Πετρίδης στο 'Θέμα' ξέρει για ΕΟΕ; Για να επικοινωνήσει μαζί μας. Κείμενο που δόθηκε είναι. Πλάκα μας κάνουν; Ξέρει κανένας τόσα χρόνια τι είναι ΕΟΕ και βρέθηκε ο ανύπαρκτος Πετρίδης;
Μόνο που οι μάγκες δεν υπολόγισαν καλά σε μια νέα δύναμη. Στα blog που τους ξεμπροστιάζουν και είναι ανεξέλεγκτα. Ο Κυριακού ΧΑΝΕΙ τις εκλογές και πιέζει με όποιον τρόπο μπορεί να μην βάλει ο Κούβελος. Ο τελευταίος πρέπει να είναι πολύ μαλ...θακός για να μην βάλει μετά απ΄όλα όσα έχει περάσει και τον διασυρμό του από τον ΑΝΤ1. Όχι μόνο αυτό αλλά θα πουλήσει και όσους τον στήριξαν. Και ο Κούβελος δεν πρέπει να δείξει ότι είναι λίγος. Εδώ ένας Σεβαστής αφαίρεσε τον τίτλο του επίτιμου από τον Κυριακού και θα κάνει πίσω ο Κούβελος; Οι πρώτοι που θα τον κάνουμε ρόμπα είμαστε εμείς. Ξεκούμπωτη ρόμπα. Δεν γλιτώνει. Όμως κάποιοι δημοσιογράφοι ελπίζουν και κάνουν ότι μπορούν για να στηρίξουν....
Ξαναγυρίζω άνευ σχολίων στην ταινία. Σύμφωνα με το σενάριο ο ξελιγωμένος και λιγούρης Γκιωνάκης δέχεται να πιάσει δουλειά στην επιχείρηση του βιομήχανου και μελλοντικού πεθερού του Διονύση Παπαγιανόπουλου κυριολεκτικά για ένα πιάτο φαί.
Σε ελάχιστο χρόνο και χωρίς καμία αντικειμενική προϋπόθεση (ας είναι καλά το μαγικό ταλέντο του Ψαθά) καταφέρνει να παντρευτεί την όμορφη κόρη του αφεντικού, (Μάρω Κοντού) παίρνει τα ηνία της επιχείρησης στα χέρια του, και τελικά τρελαίνεται γιατί στο μπατζανάκη του Δημήτρη Καλλιβωκά που εκλέγεται βουλευτής, (καθότι η οικογένεια διαθέτει το ανάλογο πολιτικό ‘’δόντι’’) προτείνεται να αναλάβει υπουργικό χαρτοφυλάκιο. Αχόρταγος ο μπαγάσας.
Κάθε σχέση με σημερινά υπαρκτά πρόσωπα απορρίπτεται μετά βδελυγμίας
Πρώτοι ανοίξαμε το σχετικό θέμα, και μόνοι σας βλέπετε πως φουσκώνει μέρα με τη μέρα παίρνοντας απρόβλεπτες διαστάσεις. Αρκεί να διαβάσετε τι γράφουν καθημερινά οι εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας (όχι τίποτα φυλλάδες της αριστεράς) για να σας σηκωθεί η τρίχα.
Είπαμε πως μιλάμε για ένα πραγματικό Olympic Gate, (όπως λέμε Water Gate). Ένα Βατοπέδι του ελληνικού αθλητισμού (δεν μιλάμε για σκάνδαλο, για θεοφοβούμενο αγιορείτικο πνεύμα μιλάμε, κι όχι για τίποτα αθεόφοβους τύπους) που όπως λέει κι ο συμπαθέστατος γέροντας Εφραίμ (πιστεύοντας το;) τα πάντα γινόντουσαν νόμιμα και γι’ αυτό δεν καταδέχθηκε να καταθέσει στον εισαγγελέα.
Έχουμε ψάξει το θέμα και είπαμε πως έχουμε να πούμε πολλά. Κρίνοντας από την έκταση των κειμένων που δημοσιεύονται στις εφημερίδες (που να χωρέσει τέτοιος πακτωλός γεγονότων σε 500 λέξεις θα έπρεπε να γράφουμε ένα χρόνο) ζητώ την κατανόηση σας και για την έκταση των κειμένων.
Και για να μην λέμε περισσότερα, παραθέτουμε το ογκώδες κυριακάτικο κείμενο του Βήματος. Το επίσης ογκώδες κείμενο του Πρώτου Θέματος ακολουθεί αύριο. Σχόλια στο τέλος περιμένοντας και τα δικά σας. (Δ.Β.)
▅ Κορυφώνεται η (δια)μάχη εν όψει της προεδρικής εκλογής στην ΕΟΕ
Η σύγκρουση για την κατάληψη του ολυμπιακού θρόνου
Οι φανερές και κρυφές υποψηφιότητες, οι μπλεγμένες δικομματικές γραμμές και τα παρασκηνιακά προσωπικά παιχνίδια γαλάζιων και πράσινων ομοσπονδιαρχών
Ι. ΤΖΟΥΣΤΑΣ | Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ εξαίρεση,το 1993,όταν αντίπαλοι για την προεδρία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) βρέθηκαν οι κκ. Αντώνης Τζήκας και Λάμπης Νικολάου, με νικητή τον πρώτο ως εκλεκτό της τότε κυβέρνησης Μητσοτάκη, ποτέ στη μεταπολιτευτική ιστορία της ΕΟΕ δεν υπήρξε τόσο έντονη σύγκρουση για τη θέση του κορυφαίου παράγοντα στην πυραμίδα του ελληνικού αθλητισμού. Η ημέρα της αλήθειας αναμένεται το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου,αλλά το παρασκήνιο γύρω από την εκλογή του νέου προέδρου της ΕΟΕ οργιάζει εδώ και μήνες και κορυφώθηκε στη διαδικασία των γενικών συνελεύσεων των αθλητικών ομοσπονδιών για την εκλογή εκπροσώπων στην ολομέλεια της ΕΟΕ.Η διαμάχη για τον θρόνο στα...ολυμπιακά ανάκτορα προσωποποιήθηκε γύρω από δύο παράγοντες:τον νυν πρόεδρο της ΕΟΕ κ. Μίνωα Κυριακού και τον νυν αντιπρόεδρό της και σύζυγο της υπουργού Εξωτερικών κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη κ. Ισίδωρο Κούβελο. Ο τελευταίος οργάνωσε την αντιπολίτευση στον κ.Κυριακού και θεωρείται ο πλέον πιθανός υποψήφιος αντίπαλός του στις εκλογές για την προεδρία,αν και ο ίδιος δεν δεσμεύεται δημοσίως μέχρι στιγμής ότι θα θέσει υποψηφιότητα προτιμώντας να παραπέμπει στην απόφαση που θα πάρει η ομάδα των εκπροσώπων των ομοσπονδιών της «αντιπολίτευσης».

Για μια ειρωνεία της τύχης ο κ. Μίνως Κυριακού βρίσκει απέναντί του τον γαμπρό του πρώην πρωθυπουργού κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του μοναδικού πολιτικού που έχει ψηφίσει σε εκλογές, όπως ο ίδιος ο μεγαλοεπιχειρηματίας έχει εκμυστηρευθεί σε ανύποπτο χρόνο.

Η διαμάχη του κ. Κυριακού με τον κ. Ισίδωρο Κούβελο κρατάει χρόνια- από την αρχή της εκλογής του προέδρου του Πανελληνίου στον προεδρικό θώκο της ΕΟΕ- και έχει τις ρίζες της στη μη εκλογή του κ. Κούβελου στην προεδρία της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, θέση την οποία πήρε επίσης ο κ. Κυριακού. Σιγά σιγά στη διάρκεια της θητείας του κ. Κυριακού στην ΕΟΕ ο κ. Κούβελος εξελίχθηκε στον βασικό πόλο της αντιπολίτευσης προσπαθώντας να συγκεντρώσει γύρω του κυρίως ομοσπονδιάρχες που κινούνταν στον χώρο του κυβερνώντος κόμματος.

▅ Καταγγελίες για το υφυπουργείο
Η δυνατότητα παρέμβασης του (και προέδρου της ομοσπονδίας ιππασίας) κ. Κούβελου στον χώρο αυτόν ενδυναμώθηκε με την τοποθέτηση, μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2007, στο υφυπουργείο Αθλητισμού του κ. Γιάννη Ιωαννίδη, που πιστώνεται στους φίλα προσκείμενους στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Την ίδια στιγμή οι σχέσεις του κ. Κυριακού με το υφυπουργείο επιδεινώθηκαν μέχρι του σημείου ο πρόεδρος της ΕΟΕ να απευθύνεται απευθείας στον πρώην υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη προκειμένου να εξασφαλίσει, επιτυχώς τελικά, την επιχορήγηση της ΕΟΕ για την προετοιμασία εν όψει των Αγώνων του 2008 στο Πεκίνο. Επιπλέον, όπως υποστηρίζει και στη δήλωσή του στο «Βήμα» (βλέπε διπλανή στήλη), ο κ. Κυριακού χρεώνει στον κ. Ιωαννίδη αλλά και στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού κ. Σταύρο Δουβή την προσπάθεια ανατροπής του από τον προεδρικό θώκο της ΕΟΕ. Την ίδια στιγμή κάνει λόγο για «βρώμικο παιχνίδι» που έγινε σε ορισμένες περιπτώσεις στις εκλογές των ομοσπονδιών.

Πιο συγκεκριμένος ήταν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ποδηλασίας κ. Θωμάς Μεντεσίδης, στέλεχος του υφυπουργείου επί θητείας του κ. Γιώργου Ορφανού και φίλα προσκείμενος στον κ. Κυριακού, ο οποίος είδε προς μεγάλη έκπληξή του να χάνει τις εκλογές για την εκπροσώπηση στην ΕΟΕ. Με δηλώσεις του στην αθλητική εφημερίδα «Φως των Σπορ» στις 23.12.2008 ο κ. Μεντεσίδης έκανε λόγο για εκβιασμούς σε βάρος εκπροσώπων σωματείων, ακόμη και για χρηματισμό, με αποτέλεσμα την εκλογή στην ΕΟΕ του θεσσαλονικιού αντιπάλου του κ. Θωμά Τιμαμόπουλου. Επίσης η πλευρά Κυριακού επικαλείται μαρτυρίες ομοσπονδιαρχών ότι τους έγιναν συστάσεις από στελέχη της ΓΓΑ «να ψηφίσουν σωστά στις εκλογές της ΕΟΕ», όταν πήγαν να συζητήσουν για την επιχορήγηση.

▅ Τα εκατέρωθεν επιχειρήματα
Το 2005 ο κ. Κυριακού εκλέχθηκε έχοντας την υποστήριξη και των δύο μεγάλων κομμάτων, της ΝΔ και του ΠαΣοΚ. Σήμερα έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ το κυβερνών κόμμα δεν έχει εκφραστεί ακόμη. Πάντως ο πρόεδρος της ΕΟΕ, ο οποίος έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για την επανεκλογή του από το καλοκαίρι, φέρεται να έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη και ορισμένων ομοσπονδιαρχών που πρόσκεινται στη ΝΔ δίνοντας μια οικουμενικότητα στην υποψηφιότητά του. Στα επιχειρήματά του για την επανεκλογή του είναι η εξασφάλιση του ποσού των 30 εκατ. ευρώ για την ολυμπιακή προετοιμασία την περίοδο 2005-2008, η βελτίωση των οικονομικών της ΕΟΕ που, σύμφωνα με πληροφορίες έχει αυτή τη στιγμή στο ταμείο 8,5 εκατ. ευρώ, αλλά και η κάθετη στάση του στο θέμα της αντιμετώπισης του ντόπινγκ, η οποία όμως τον έφερε σε αντίθεση με ορισμένους κύκλους, όχι μόνο αθλητικούς.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Κούβελος επιμένει στην ανάγκη για μια νέα πορεία της ΕΟΕ και κάνει λόγο για προσωποκεντρικό τρόπο διοίκησης. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ιππασίας θεωρεί ότι έχει την υποστήριξη 17 εκπροσώπων, ενώ όταν ερωτάται για την υποψηφιότητά του απαντά «δεν με ενδιαφέρουν οι καρέκλες» και παραπέμπει στην απόφαση που θα πάρει η ομάδα της «αντιπολίτευσης». Πάντως δεν αρνείται ότι οι εκπρόσωποι που τον «ακολουθούν» κινούνται στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Επιπλέον επικαλείται ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει την τακτική της ουδετερότητας στο θέμα των εκλογών στην ΕΟΕ, γεγονός που επιτρέπει στην κίνησή του να δράσει χωρίς τον φόβο των άνωθεν εντολών.

▅ Πονοκέφαλοι σε ΝΔ και ΠαΣοΚ
Οι εκλογές στην ΕΟΕ έχουν όμως προκαλέσει πονοκεφάλους τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στο ΠαΣοΚ, αφού εμφανίζονται φυγόκεντρες τάσεις σε σχέση με τις «επίσημες γραμμές». Στο κυβερνών κόμμα μπορεί μέχρι στιγμής να μην έχει υπάρξει επίσημη υποστήριξη σε κάποιον υποψήφιο και ταυτόχρονα το υφυπουργείο Αθλητισμού να καταγγέλλεται για παιχνίδι υπέρ του κ. Κούβελου, την ίδια ώρα όμως υπάρχουν «γαλάζιοι» εκπρόσωποι στην ΕΟΕ που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του κ. Κυριακού, ενώ υπέρ του φέρεται να κινείται και ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γ. Ορφανός. Εσωτερικά προβλήματα αντιμετωπίζει και το ΠαΣοΚ, παρ΄ ότι αφενός οι υπεύθυνοι του Τομέα Αθλητισμού αποφάσισαν να στηρίξουν τον κ. Κυριακού παίρνοντας το πράσινο φως από την ηγεσία του κόμματος και αφετέρου η πλειονότητα των «πράσινων» εκπροσώπων στην ΕΟΕ τάσσεται υπέρ του νυν προέδρου. Στον αντίποδα όμως κινούνται ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τένις κ. Σπύρος Ζαννιάς, ο οποίος ελέγχεται για τη διαχείριση 1 εκατ. ευρώ που είχε δοθεί από τη ΓΓΑ στην ομοσπονδία του για την κατασκευή έργου στη Θεσσαλονίκη, αλλά και ο νεοεκλεγείς εκπρόσωπος της ΕΠΟ κ. Θανάσης Κανελλόπουλος.

Ο κ. Ζαννιάς μάλιστα είχε πρόσφατα επανενταχθεί στον Τομέα Αθλητισμού του ΠαΣοΚ, όπως και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάντμιντον κ. Παναγιώτης Κόντος, μετά τη λήξη της τετραετούς καραντίνας εξαιτίας της συμπεριφοράς τους στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία της ΕΟΕ το 2005. Τότε το ΠαΣοΚ είχε αποφασίσει ότι δεν θα διεκδικήσει θέση στο προεδρείο της ΕΟΕ αλλά οι δύο δεν ακολούθησαν την κομματική γραμμή. Στην πρόσφατη πανηγυρική συνεδρίαση του Τομέα Αθλητισμού τούς επισημάνθηκε ότι τυχόν νέα παρασπονδία τους θα επιφέρει περαιτέρω τιμωρία που δεν θα περιορίζεται σε απομάκρυνσή τους από το αθλητικό ΠαΣοΚ.

▅ Ο «παράγοντας Καπράλος»
Τις τελευταίες ημέρες προστέθηκε στο παιχνίδι της ΕΟΕ και ένας παλαιός παράγοντας της Ολυμπιακής Επιτροπής, ο νυν πρόεδρος του Χρηματιστηρίου και παλαιός πρωταθλητής της κολύμβησης και του πόλο κ. Σπύρος Καπράλος. Ο αρχηγός της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής στην Ατλάντα το 1996 και εκ των κορυφαίων στελεχών στη διοργάνωση των Αγώνων της Αθήνας το 2004 εκλέχθηκε εκπρόσωπος από την ομοσπονδία μοντέρνου πεντάθλου κερδίζοντας τη θέση από τον φίλα προσκείμενο στον κ. Κυριακού κ. Φρέντι Σερπιέρη.

Η επανεμφάνιση του κ. Καπράλου στα ολυμπιακά πράγματα έδωσε τροφή σε σενάρια για υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΕΟΕ. Ο ίδιος διαψεύδει κατηγορηματικά ότι ενδιαφέρεται για την προεδρία, ενώ για την αντιπαράθεση των κκ. Κυριακού και Κούβελου προτιμά να μην παίρνει θέση λέγοντας «εμένα ο Μίνωας και ο Ισίδωρος είναι και οι δύο φίλοι μου».

Με τον ίδιο τρόπο κλειστά χαρτιά προτιμούν να έχουν πάρα πολλοί εκλέκτορες καθιστώντας οποιαδήποτε πρόβλεψη για την έκβαση του ντέρμπι παρακινδυνευμένη. Ποιοι είναι οι 29 εκλέκτορες
Είκοσι εννέα (29) εκλέκτορες- 28 εκπρόσωποι ομοσπονδιών και το μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Λάμπης Νικολάου - θα ψηφίσουν για το νέο προεδρείο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Την εκλογική ολομέλεια, την πρώτη της χρονιάς, θα συγκαλέσει το αρχαιότερο μέλος της, ο πρώην πρόεδρός της επί 16 χρόνια και νυν αντιπρόεδρος της ΔΟΕ κ. Νικολάου, το αργότερο ως τις 10 Φεβρουαρίου. Για την εκλογή του προέδρου απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία (50%+1), τουτέστιν 15 ψήφοι.

Οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών στην ΕΟΕ είναι:

ΣΕΓΑΣ (Στίβος): Βασίλης Σεβαστής, ΚΟΕ (Υγρός στίβος): Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ΕΠΟ (Ποδόσφαιρο): Θανάσης Κανελλόπουλος, ΕΟΚ (Μπάσκετ): Γιώργος Βασιλακόπουλος , ΕΟΠΕ (Βόλεϊ): Στέλιος Προσαλίκας, ΟΧΕ (Χάντμπολ): Στέλιος Αγγελούδης, ΕΓΟ (Γυμναστική): Θανάσης Βασιλειάδης, ΕΦΟΑ (Τένις): Σπύρος Ζαννιάς, ΕΟΑΒ (Αρση βαρών): Γιάννης Σγουρός, ΕΟΦΠ (Πάλη): Αντώνης Τσαμεσίδης, ΕΟΤ (Τζούντο): Βαγγέλης Σουφλέρης, ΕΛΟΤ (Τάε κβον ντο): Μιχάλης Φυσεντζίδης, ΕΦΟΕΠΑ (Πινγκ Πονγκ): Μανώλης Κολυμπάδης, ΕΟΦΣΑ (Μπάντμιντον): Παναγιώτης Κόντος, ΕΛΟΧ (Χόκεϊ επί χόρτου): Δημήτρης Χατζημιχάλης, ΕΦΟΤ (Τοξοβολία): Μίνως Κυριακού, ΕΟΚΚ (Κανόε καγιάκ): Αντώνης Νικολόπουλος, ΕΚΟΦΝΣ (Κωπηλασία): Γιάννης Καρράς, ΕΙΟ (Ιστιοπλοΐα): Γιάννης Βασιλειάδης, ΕΟΠ (Ποδηλασία): Θωμάς Τιμαμόπουλος, ΕΟΙ (Ιππασία): Ισίδωρος Κούβελος, ΕΟΜΟΠ (Μοντέρνο Πένταθλο): Σπύρος Καπράλος, ΕΟΞ (Ξιφασκία): Μανώλης Κατσιαδάκης, ΣΚΟΕ (Σκοποβολή): Παύλος Κανελλάκης, ΕΟΤΡ (Τρίαθλο): Γιώργος Γερόλυμπος, ΕΟΠΑΓ (Παγοδρομία): Χρήστος Χατζηαθανασίου, ΕΟΧ (Χιονοδρομία): Βασίλης Κατσώρας, Κέρλιγνκ: Κώστας Ουίλς.

* Δεν υπάρχει εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (ΕΟΠ) διότι έχει τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό από την αντίστοιχη διεθνή (ΑΙΒΑ).

ΜΙΝΩΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
«Η ΕΟΕ δεν έχει χρώματα»
Ο ΝΥΝ πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Μίνως Κυριακού έκανε στο «Βήμα» την ακόλουθη δήλωση εν όψει της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΕΟΕ (με θητεία ως και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο):

«Αν και ακόμη δεν έχουν υποβληθεί υποψηφιότητες, έχω επιλέξει την τακτική της ήπιας προσέγγισης των πραγμάτων γιατί δεν πιστεύω ότι χρειάζεται πόλεμος για να εκλεγεί κανείς πρόεδρος στην ΕΟΕ.Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γνωρίζω όσα γίνονται στις διάφορες ομοσπονδίες προκειμένου να ορισθούν οι εκπρόσωποί τους στην ΕΟΕ. Η ΕΟΕ δεν έχει χρώματα.

Η πολιτική πρέπει να είναι εκτός και να τηρεί αυστηρή ουδετερότητα. Για ποια ουδετερότητα μιλάμε όμως όταν η δουλειά προς συγκεκριμένη κατεύθυνση γίνεται στην Κηφισίας 7 (σ.σ.: η έδρα του υφυπουργείου Αθλητισμού). Δεν θέλω να παρασυρθώ σε μέσα και διαδικασίες που δεν με εκπροσωπούν,αλλά δεν σημαίνει ότι η αξιοπρέπεια είναι αδυναμία. Σε πολλές περιπτώσεις γίνεται βρώμικο παιχνίδι.Δεν κατέρχομαι σε αυτό το επίπεδο και πιστεύω στις δημοκρατικές διαδικασίες μέχρι τέλους. Αν όμως συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, μου είναι πολύ εύκολο να φύγω».

ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΟΣ
«Η πρόκληση είναι μεγάλη και είναι μπροστά μας»
Ο ΝΥΝ αντιπρόεδρος της ΕΟΕ (και φερόμενος ως υποψήφιος πρόεδρος για το 2009-2012) κ. Ισίδωρος Κούβελος, ερωτηθείς από «Το Βήμα» για την επικείμενη προεδρική εκλογή στην ΕΟΕ δήλωσε:

«Σε λίγες ημέρεςοι εκπρόσωποι των αθλητικών ομοσπονδιών της χώρας μας θα κληθούν να εκλέξουν τους ανθρώπους εκείνους που θα αναλάβουν τις τύχες του μεγαλύτερου αθλητικού θεσμού,της ΕΟΕ. Οποιοι εκλεγούν από αυτή τη διαδικασία,θα πρέπει να είναι αποφασισμένοι να οδηγήσουν την Ολυμπιακή Επιτροπή και τον ελληνικό αθλητισμό σε δρόμους και μονοπάτια ιδιαίτερα δύσβατα.

Θα πρέπει επιτέλους η ΕΟΕ να αναλάβει και να επιτελέσει τον θεσμικό ρόλο της. Να προστατέψει και να αναβαθμίσει τον ελληνικό αθλητισμό,ύστερα από στενή συνεργασία με τις ομοσπονδίες και το κράτος. Να βοηθήσει ηθικά, υλικά και επιστημονικά τον υψηλό αθλητισμό. Οχι να συνεχίσει να παραμένει στη σκιά των γεγονότων και να είναι απούσα από κάθε δράση που είναι απαραίτητη για την πραγμάτωση των στόχων της. Οι ομοσπονδίες έχουν ανάγκη από μια δυνατή ΕΟΕ που να έχει την εκτίμηση της διεθνούς αθλητικής οικογένειας και την εμπιστοσύνη της πολιτείας. Η νέα διοίκηση θα πρέπει να στηριχθεί στη συνεργασία των μελών της Ολομέλειας και αυτοί που θα εκλεγούν ως επικεφαλής της διοικητικής δομής της θα πρέπει να πιστεύουν ότι επιτελούν λειτούργημα.

Πριν λοιπόν απ΄ οποιαδήποτε υποβολή υποψηφιότητας για κάποια θέση στη διοίκηση της ΕΟΕ, πρέπει ο καθένας να κάνει την αυτοκριτική του, να μετρήσει τις δυνάμεις του και τον πραγματικό ρόλο που θέλει να παίξει στο Ελληνικό Ολυμπιακό Κίνημα. Γι΄ αυτό οι εκλογές που έρχονται έχουν τεράστια σημασία για το αύριο του αθλητισμού μας γιατί πρέπει να επιλέξουμε ή να φύγουμε μπροστά με συναίνεση και νέες προοπτικές ή να μείνουμε στην αδράνεια και στην ανυποληψία. Η πρόκληση είναι μεγάλη και είναι μπροστά μας».

2 σχόλια:

  1. Mπορεί η πρώτη μου ομάδα να είναι ο Αστέρας Τρίπολης και να είμαι ΤIGERS αλλά πάντα είχα,έχω και θα έχω τον Φοίνικα και τους ΝΟ GATE μέσα στην καρδία μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. φιλε σε ευχαριστουμε για το σχολιο σου. τυχαινει εγω να ειμαι γεννημενος στην Τριπολη, με καταγωγη απο της Κολλινες Μαντινειας. χαρηκα που σε ειδα να περνας απο δω και δωσε παραπανω στοιχεια να τα πουμε και απο κοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων