Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

2/08/2009

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΣ

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΣΈνα ‘’τρυκάκι’’ που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι τραγικοί μας ποιητές προκειμένου να δίνουν λύσεις όταν τα αδιέξοδα που διαμόρφωνε η πλοκή των θεατρικών τους έργων, ήταν ο από μηχανής θεός.
Εκεί που όλα μοιάζανε χαμένα και λύση στο αδιέξοδο δεν φαινόταν πουθενά, έσκαγε μύτη ο από μηχανής θεός πάνω σ’ ένα ξύλινο μηχανισμό και έπαιρνε την κατάσταση πάνω του ανατρέποντας με θετικό τρόπο την αδιέξοδη πλοκή.
Στη δική μας περίπτωση εδώ και ένα χρόνο η αναζήτηση του από μηχανής θεού τείνει να εξελιχθεί σε μόνιμη κατάσταση.
Πρόπερσι το καλοκαίρι ο Μπαταγιάννης ήταν εκείνος που έδωσε λύση στο συνολικό αδιέξοδο που παρουσιάσθηκε μετά τη διάλυση της ΠΑΕ.
Τα κατάφερε κρατώντας την ποδοσφαιρική ομάδα στην κατηγορία ανεβάζοντας την ομάδα μπάσκετ, και διατηρώντας όλα τα τμήματα σε λειτουργία.
Μετά μας προέκυψαν οι εφοπλιστές. Το ‘’concert’’ δεν έμοιαζε απλά με από μηχανής Θεό, αλλά με θεϊκή συνομωσία.
Και τώρα φτου κι απ’ την αρχή. Κι Αν δεν βρεθεί θεός με μηχανή, ψάχνουμε για ένα … που να ‘χει έστω μηχανάκι.
ZERO POINT (ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ)

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους

Τι ‘χες Γιάννη τι ‘χα πάντα αδέρφια. Διοίκηση δεν υπάρχει, παραιτήθηκε και επίσημα. Κρατάω όμως δυο σημεία από την ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν δυο τρεις μέρες.
Πρώτα και πάνω απ’ όλα ότι έχουν τακτοποιήσει τις ‘’οικονομικές υποχρεώσεις’’ της ομάδας μέχρι σήμερα. Άρα μέχρι 31/01/2009 είμαστε ‘’τζάμι’’. Είναι έτσι; Η μήπως όχι; Ξέρει κάποιος να μας πει;
Γιατί μπορεί να βρεθήκαμε εκτός στόχων, όμως επειδή η ομάδα εξακολουθεί να τρέχει μέχρι το τέλος της περιόδου με βάση ένα ‘’τερατώδη’’ για τα αμέσως προηγούμενα δεδομένα μας προϋπολογισμό και μάλιστα σε δύσκολους καιρούς, αναρωτιέμαι αν ‘’τυχόν’’ χρειαστεί, θα ρίξουνε κανα οβολό ακόμα στο πιατάκι;
Η φράση ‘’πως θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ξαναμπεί η Προοδευτική στο δρόμο των επιτυχιών’’ δηλώνει πως στο επίπεδο της απλής στήριξης δεν θα τους βάλουμε απουσία. Είναι όμως έτσι;
Ο σύνδεσμος φιλάθλων επί της ουσίας δεν λειτουργεί. Δεν υπάρχουν πλέον ούτε γραφεία ούτε blog. Δυστυχώς.
Οι παλαίμαχοι συνεπείς με την ιστορική τους υπόσταση ξαναγύρισαν στην εποχή Καρά. Αρνούμαι για προφανείς λόγους να το σχολιάσω περαιτέρω.
Για να υπάρξει νέα διοίκηση πρέπει οπωσδήποτε να πάμε σε γενική συνέλευση. Ο Μπαταγιάννης δηλώνει πως εξακολουθεί να βάζει πλάτη ενεργώντας σαν ισόβιος οπαδός, αλλά οι λόγοι που τον οδήγησαν σε παραίτηση ανήμερα πρωτοχρονιά δεν εξέλειπαν.
Αναρωτιέμαι σοβαρά αν υπάρχουν άνθρωποι διαθέσιμοι να πάρουνε στην πλάτη τους την Προοδευτική και σας βεβαιώνω πως ειλικρινά δεν ξέρω.
Αν δεν βρεθεί λύση, είναι βέβαιο πως θα οδηγηθούμε εκ των πραγμάτων σε διοίκηση πρωτοδικείου, ότι κι αν σημαίνει κάτι τέτοιο.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους

Το να πάμε σε γενική συνέλευση είναι μια κουβέντα. Χωρίς προηγούμενη προετοιμασία και επεξεργασία το μόνο που θα κάνουμε είναι μια τρύπα στο νερό.
Άσε που δεν γνωρίζω πόσα μέλη είναι ενεργά και ταμιακά εντάξει όπως ορίζει το καταστατικό, ώστε να μπορέσουν να ψηφίσουν.
Τι απομένει και πρέπει να γίνει κατά τη γνώμη μου άμεσα. Πριν απ’ οτιδήποτε άλλο οφείλουμε να προκαλέσουμε μια μεγάλη ‘’μάζωξη’’ (έχω την εντύπωση πως ο δήμος δεν θ’ αρνηθεί να μας παραχωρήσει τις Πλειάδες) όπου θα πρέπει να προσκληθούν ‘’ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ’’ οι έχοντες και υπόχρεοι κατά μια έννοια να καταθέσουν γνώμη, όπως:
Πρόεδροι του συλλόγου: (Κωστόγιαννης, Μπαταγιάννης, Χαλκίδης, Καραχάλιος, Στούκας, ονομάζω τους πέντε τελευταίους)
Χρηματοδότες και επενδυτές: (Παναγιωτίδης, Μόλαρης, Καράς, Αρχοντάκης κ.α.)
Οι δήμαρχοι Νικαίας και Κορυδαλλού και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων των δυο δήμων που μεταξύ τους υπάρχουν άλλοι τρεις δήμαρχοι. Χρήστου, Τράπαλης, Λογοθέτης,.
Οι βουλευτές της Β περιφέρειας Πειραιά. Ο νομάρχης κος Μίχας και ο υπεύθυνος της αθλητικής διεύθυνσης της νομαρχίας και πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Π. Νίκος Ανασόπουλος.
Σημαντικοί άνθρωποι του αθλητισμού που προέρχονται από την ομάδα και την πόλη μας. (Τσεμπεράκης για χρόνια σύμβουλος ΕΠΟ, Μπρατσόλης-Βασιλόπουλος ΕΠΣΠ, Παπατώλης αθλητικός οργανισμός δήμου Κορυδαλλού) Παπαδόπουλος, Χαρέας, Σοφός, και άλλοι που αυτοί τη στιγμή μου διαφεύγουν.
Δεκάδες άνθρωποι που χρημάτισαν μέλη των Δ.Σ. π.χ. Καπερνάρος και Προδευτικάνοι που υπήρξαν μέλη στο παρελθόν του συνδέσμου φιλάθλων.
Ο σύλλογος παλαιμάχων και παλιοί αθλητές όπως ο Λευτέρης Πανταζής που επανεμφανίσθηκε μετά από πολλά χρόνια, αλλά και όποιος άλλος θα ήθελε να παραβρεθεί.
Κανείς απ’ όσους έρθουν δεν υποχρεούται έστω και ηθικά να αναλάβει προσωπικές δεσμεύσεις απέναντι στον σύλλογο.
Ο σκοπός είναι ένας και μόνος. Να κατατεθούν προτάσεις για το αύριο του συλλόγου κι αυτές οι προτάσεις να καταγραφούν και να επεξεργαστούν προς όφελος του συλλόγου.
Ακόμα και η πρόσκληση για την ενεργοποίηση μιας τέτοιας διαδικασίας, δημιουργεί εξ ορισμού μια θετική δυναμική.
Και κανείς από τους παραπάνω να μην έρθει τελικά, το αποτέλεσμα θα είναι εξ ορισμού θετικό, γιατί θα μετρήσουμε φίλους και μη, και από ποια αφετηρία θα πρέπει να ξεκινήσουμε την επόμενη μας μέρα.
Από την πλευρά μας (αναφέρομαι στην ομάδα του blog) δεσμευόμαστε για την περιφρούρηση της εκδήλωσης ώστε να μην υπάρξουν εντάσεις και χαοτικές καταστάσεις, και να μην σκεφτεί κανείς πως αν πω κάτι που έχω στο κεφάλι μου, θα μου την πέσουνε οι άλλοι που θα ‘χουνε άλλη γνώμη.
Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να συμβούν τέτοια πράγματα γιατί πρόθεση μας είναι ν’ ακουστούν αλήθειες και ν’ αναδειχθούν πτυχές και διέξοδοι χωρίς κανείς να νοιώσει αποδιοπομπαίος τράγος και εκτός κλίματος.
Και επειδή οι καιροί ‘’ου μενετοί’’ όπως λέγανε και οι αρχαίοι, ‘’το γοργόν και χάριν έχει’’, καθότι όπως λέει ο (και συμπολίτης μας) Μάρκος Βαμβακάρης, όχι μόνο μας τελειώσανε οι από μηχανής θεοί, αλλά και … πρέπει να ξέρεις μηχανή … για να κόψεις μαύρα μάτια.
Κι ακούστε τι προτείνει ο τεράστιος δημιουργός του (ανάμεσα στ’ άλλα) εντελώς δικού μας ‘’Φοράς φουστάνι βυσσινί’’.
Δώστε βάση στο στίχο, γιατί δίνει γραμμή και κατεύθυνση.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΜΗΧΑΝΗΣτίχοι μουσική: Μάρκος Βαμβακάρης


Πρέπει να ξέρεις μηχανή να κόψεις μαύρα μάτια
Γιατί σαν σε κοιτάζουνε σε κάνουνε κομμάτια

Να 'σαι κουρνάζος κι έξυπνος και όλο με ζοριλίκι
Για μαύρα μάτια ζόρικα να' χεις το νταηλίκι

Να 'χεις καρδιά να 'ναι βουνό, σπαθιά να τη χτυπούνε
Γιατ' είναι μάτια έξυπνα και την καρδιά τρυπούνε

Να 'σαι στην τρίχα στο σεβντά να μη σε μαραζώσουν
Να μη σε νταλγκαδιάσουνε και το κορμί σου λιώσουν

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κουρνάζος πάει να πει πονηρός, κατεργάρης, ατσίδα, τσακάλι και προέρχεται από την τουρκική λέξη kurnaz, όπως μας πληροφορεί το ρεμπέτικο φόρουμ και συμπληρώνει πως τη συγκεκριμένη λέξη την ενσωμάτωσαν στο γλωσσικό τους ιδίωμα και οι Έλληνες του Πόντου σαν κορνάζος ή κορνάζα που σημαίνει έξυπνος με την έννοια του πονηρού.
Μην ξεχνάτε αδέρφια πως σε κάθε περίπτωση όπως λέει κι ο Μάρκος εκείνο που απαιτείται (εκτός από καπατσοσύνη κουρνάζου) είναι: Να έχουμε καρδιά βουνό σπαθιά κι αν τη χτυπούνε, γιατί ‘ναι δύσκολοι καιροί και την καρδιά τρυπούνε. (Δ.Β.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων