Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

2/01/2009

ΠΑΜΕ ΓΙΑ 50.000 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους4.369 χρήστες του διαδικτύου επισκέφθηκαν την ‘’Διαδικτυακή κοινότητα των όπου γης Προδευτικάνων’’ στην διάρκεια του Ιανουαρίου.
Είναι ο τέταρτος συνεχόμενος μήνας που η επισκεψιμότητα του διαδικτυακού μας χώρου ξεπερνά τους 4.000 χρήστες κι αυτό σηματοδοτεί ένα πραγματικά ανεπανάληπτο γεγονός.
Αν στην διάρκεια της τρέχουσας χρονιάς καταφέρουμε απλά και μόνο να κρατηθούμε σ’ αυτό το επίπεδο, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για 50.000 επισκέπτες σε ετήσια βάση, νούμερο ασύλληπτο για τα διαδικτυακά δεδομένα όχι απλά της κατηγορίας που βρισκόμαστε, αλλά ακόμα και της Α εθνικής.
Το γεγονός αυτό φανερώνει με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου για την ιστορική Προοδευτική, αποδεικνύει την ανάγκη διαμόρφωσης αυτοτελούς επικοινωνιακής παρουσίας απέναντι στην κολοβή ενημέρωση των αθλητικών εφημερίδων, και δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης για την πραγματική και επείγουσα ανάγκη να γίνουμε επιτέλους: Σύλλογος των πολλών, σύλλογος των μελών, σύλλογος των πολλών πραγματικών μελών.
Χάρη σ’ όλους εσάς που μας στηρίζετε μπορούμε να ξαναυπάρξουμε σ’ αυτό που ήμασταν κάποτε, και πρέπει να οικοδομήσουμε και πάλι. Μια πραγματική ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΦΙΛΑΘΛΩΝ.
Επειδή έχω μια εμμονή με τους αριθμούς σας λέω δυο πράγματα. Ότι σε σχέση με τους περίπου 31.000 επισκέπτες του 2008, κινούμαστε για τον νέο χρόνο μ’ ένα ρυθμό αύξησης πάνω από 60%, κι αν υπολογίσετε ότι σαν γηπεδούχοι στο ποδόσφαιρο δίνουμε 14 παιχνίδια το χρόνο, ο αριθμός των χρηστών που μας επισκέπτεται, ισοδυναμεί σε ετήσια βάση με 12 παιχνίδια sold out στο κλουβί. (12χ4.361 θέσεις=52,332 θεατές)!
Επειδή τρελαίνομαι όταν ακούω πως η Προοδευτική δεν έχει κόσμο, απαντώ. Αν ο κόσμος δεν συμμετέχει με οποιοδήποτε τρόπο στις καθημερινές δραστηριότητες του συλλόγου, αυτό έχει να κάνει με τον ελλειματικό τρόπο που (ΔΕΝ) διοικήθηκε όλος ο σύλλογος όχι μόνο τους τελευταίους μήνες, αλλά όλα τα προηγούμενα χρόνια με αποτέλεσμα να φθάσουμε στο σημερινό κατάντημα.
Για να πάμε μπροστά πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και μυαλά. Είτε μόνοι μας, είτε με ισχυρούς χρηματοδότες (γιατί το σύλλογο δεν πρόκειται να τον αφήσουμε σε καμιά περίπτωση να σβήσει) οφείλουμε να προχωρήσουμε αφήνοντας επιτέλους στην άκρη πρακτικές του 70 και του 80 που σήμερα δεν οδηγούν πουθενά.
Μια Αμερικάνικη παροιμία λέει χαρακτηριστικά ‘’ Πως παλιό σκυλί δεν μαθαίνει καινούργια κόλπα’’. Επειδή η επιτυχία εκτός από κόπο χρειάζεται και κόλπο, με την δική σας στήριξη έχουμε ήδη προκαλέσει την πρώτη ρωγμή στα θεμέλια της στασιμότητας της εσωστρέφειας και της απογοήτευσης.
http://zaksiddons.files.wordpress.com/2008/03/ripple_effect.jpg
Θα ρίξουμε όσα βότσαλα απαιτηθούν στο τέλμα της αδράνειας, ώστε οι επάλληλοι κύκλοι που διαμορφώνονται να στείλουνε το μήνυμα πως όχι απλά είμαστε ακόμα ζωντανοί, αλλά ξαναγεννιόμαστε από τη στάχτη μας, κι ο περήφανος Φοίνικας θα ξαναφτερουγίσει όπως και να ‘χει στον ανοιχτό ουρανό. (Δ.Β.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων