Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

1/08/2009

ROLL DAWN

Όταν παρουσιάζεται απότομη πτώση στις τιμές των ναύλων το φαινόμενο αποκαλείται roll down και είναι το ακριβώς αντίθετο της απότομης ανόδου που αποκαλείται boom.
Σήμερα η κατάσταση στην ποντοπόρο ναυτιλία και σε παγκόσμιο μάλιστα επίπεδο, βρίσκεται ακριβώς εδώ. Roll down.
Μια εικόνα όπως αυτή που παρουσιάζεται στην φωτογραφία.
Το managment εταιριών όπως αυτές που διευθύνονται από επιχειρηματίες σαν τους Μόλαρη Παναγιωτίδη σε τέτοιες περιόδους δεν χαρακτηρίζεται μόνο σαν υψηλού ρίσκου, αλλά κυριολεκτικά προσομοιάζει με παιχνίδι για δυνατούς λύτες.
  Καθώς δεν σχετίζεται μόνο με την πορεία της μετοχής στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, αλλά και τις τιμές των ναύλων που υπόκεινται κι αυτές σε χρηματιστηριακή διακύμανση, καθώς διαμορφώνονται είτε στα χρηματιστήρια ναύλων, είτε σε οργανωμένα κέντρα ναυλώσεων όπως ο Πειραιάς.
Παράλληλα πρέπει να εξασφαλιστεί μεταφορικό έργο για τους τεράστιους στόλους πλοίων που διαθέτουν για να μην απαξιώνονται, να διασφαλιστούν οι ταμειακές ροές προκειμένου όχι μόνο να καλυφθούν τα κολοσσιαία έξοδα, αλλά και τα κόστη των νέων ναυπηγήσεων (γιατί σ' αυτό το επίπεδο χρειάζεσαι και ανταγωνιστικά πλοία) αλλά και η εξυπηρέτηση των κεφαλαίων που έχουν αντληθεί από το χρηματοοικονομικό σύστημα, προκειμένου να τρέξουν όλα αυτά τα προγράμματα.
Σ' όσους πιστεύουν πως οι χρηματοδότες της Προοδευτικής θα ασχοληθούν αυτή την περίοδο με την καθημερινότητα της Προοδευτικής, η απάντηση είναι .. κοίτα ψηλά .. κι αγνάντευε.
Αρκεί να πούμε πως στις 17/10 σύμφωνα με την εφημερίδα Κέρδος η μετοχή της excel maritime είχε χάσει το 86,63% της αξίας της από τα ιστορικά υψηλά του περασμένου Μαϊου.
Αυτή την στιγμή το ζητούμενο που έχουμε να διαχειριστούμε, έχει τρία σκέλη.
Κατ' αρχήν να πειστούν να παραμείνουν στα κοινά της Προοδευτικής γιατί η απόσυρση τους σήμερα, ισοδυναμεί με καταστροφή.
Να βρεθούν ένας δυο άνθρωποι απόλυτης εμπιστοσύνης που θα λειτουργούν σαν κρίκοι ανάμεσα στους ίδιους και την διαχείριση της ομάδας, που αυτή την στιγμή βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο.
Να κατέβουμε όλοι μας από το turbo καλάμι που είχαμε ανέβει τους προηγούμενους μήνες, και να επεξεργαστούμε ένα πρόγραμμα πραγματικού νοικοκυρέματος του συλλόγου, δίνοντας περισσότερη έμφαση στην ουσία, και λιγότερη στο budget.
Η πολύχρονη θητεία μου στα κοινά του αθλητισμού και ιδιαίτερα του ποδοσφαίρου με έχει διδάξει ένα πράγμα.
Πως το ευκολότερο πράγμα του κόσμου είναι να φθάσεις την  Προοδευτική   στο champion league, και το δυσκολότερο να πείσεις τους ανθρώπους που βρίσκονται γύρω σου, (ψηλότερα ή χαμηλότερα από σένα) πως για να φτάσεις μέχρι εκεί, απαιτείται ακόμα και με το στανιό να γίνουν κάποια απολύτως αναγκαία πράγματα.
Μιλήσαμε προχθές για τα θνησιγενή ''επαγγελματικά'' πρωταθλήματα της πορδής.
Χθες για την ντιρεκτίβα της UEFA, που υποχρεώνει τους συλλόγους να εξασφαλίζουν από δικά τους έσοδα τα ‘’προς το ζειν’’ αν θέλουν να δούνε θεού πρόσωπο, και γι’ αυτό επιμένουμε σαν blog στην αναγκαιότητα της γενικής συνέλευσης, μπας και μπορέσουμε να συνεννοηθούμε κάποια στιγμή για το τι πρέπει να γίνει την επόμενη μέρα. 
Η Προοδευτική οργανωτικά δεν είναι απλά γυμνή αλλά εντελώς τσίτσιδη. Γι' αυτό και παρουσιάζεται τόσο ευάλωτη στην πρώτη στραβή.
Δεν φωτογραφίζω ούτε χρεώνω τίποτα σε κανένα, γιατί απλά εδώ μιλάμε για κουσούρια ετών.
Ότι και άλλοι σύλλογοι λειτουργούν έτσι δεν με παρηγορεί καθόλου, γιατί οι άλλοι σύλλογοι δεν είναι η Προοδευτική.
Κάνω έκκληση στα μέλη της σημερινής διοίκησης να παραμείνουν στο σύλλογο. Μπορούν να δώσουν πάρα πολλά κυρίως στο οργανωτικό κομμάτι γιατί πιστεύω πως έχουμε να κάνουμε με πραγματικά δυναμικούς επιχειρηματίες, κι όχι με σούργελα.
Κάνω επίσης έκκληση στον καθένα που αγαπάει την Προοδευτική να σηκώσει τα μανίκια και να βοηθήσει στην κοινή προσπάθεια για να μπορέσουμε κάποτε να ξελασπώσουμε.
Η σωτηρία της ομάδας δεν είναι υπόθεση κάποιου αυτόκλητου σωτήρα, αλλά πολλών σωτήρων. Δηλαδή όλων μας.
Ο μάγκας προέρχεται από την λατινική ρίζα magno που πάει να πει μεγάλος. Κι ο πραγματικά μεγάλος δεν αφήνει τους μικρούς στην τύχη τους. Με μεγάλους και δυσκολίες κοντράρεται πάντα, κι όχι με μικρούς
Σίγουρα στις επόμενες μέρες θα έχουμε εξελίξεις. Μέχρι τότε κλείστε τ' αυτιά σας σε φήμες και παπαγαλάκια. Προσπαθούμε να βρούμε κάποια άκρη με το διοικητικό θέμα που έχει προκύψει ελπίζοντας σε ουσιαστική λύση, χωρίς να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά.
Όταν πραγματικά υπάρχει είδηση, πρώτοι θα ενημερώσουμε τον κόσμο. Το ξέρετε πως θα το κάνουμε. Δ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων