Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

1/05/2009

QVO VADIS DOMINE ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ‘’ΠΟΥ ΠΑΣ … ΡΕ … ΚΥΡΙΕ’’1951. Η ανθρωπότητα που προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές της δεν αντέχει ακόμα να δει ταινίες με θέμα το 2ο παγκόσμιο πόλεμο γιατί τα τραύματα της, είναι ακόμα νωπά και πονάνε.
Έτσι ταινίες με θέμα την ‘’Pax Romana’’ είναι ότι πρέπει για να εξοικειώσουν τον κόσμο με την επερχόμενη ‘’Pax Amerikana’’ που αισθάνεται ήδη νικήτρια του πολέμου, και καβάλα στ’ άλογο.
Για το τι μεγέθους υπερπαραγωγή μιλάμε, ας αφήσουμε το συνοδευτικό κείμενο της ταινίας να μας τα πει καλύτερα.

<<Η Ρώμη καίγεται, ο Νέρωνας τραγουδάει και συνθέτει, και το πλήθος των ταινιόφιλων υποδέχεται την ειδική έκδοση της κολοσσιαίας ταινίας-σταθμού, η οποία είχε προταθεί για 8 Όσκαρ (και Καλύτερης Ταινίας) και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες παραγωγές όλων των εποχών. Ο Εκατόνταρχος Λεγεωνάριος ερωτεύεται μια Χριστιανή σκλάβα την Λυγία και έρχεται σε σύγκρουση με τις αρχές του, την θρησκεία του και πάνω από όλα με τον δολοπλόκο, δολοφόνο και τρελό Καίσαρα της Ρώμης, Νέρωνα.>>

Κι από κινηματογραφικά αστέρια άλλο τίποτα: Peter Ustinov, Leo Genn, Deborah Kerr, Robert Taylor.

Όταν προβλήθηκε για πρώτη φορά οι ‘’μη γνωρίζοντες’’ θεατές ταύτιζαν το όνομα του πρωταγωνιστή με τον τίτλο της ταινίας.
Είδαμε τον ‘’QVO VADI’’ λέγανε. Καμία σχέση δηλαδή!!
Που τα θυμήθηκα όλα αυτά θα μου πείτε.
Τα θυμήθηκα διαβάζοντας στο ρεπορτάζ του Φωτός πως θέμα εξεύρεσης προπονητή δεν τίθεται για την ώρα.
Έτσι στο κυριακάτικο παιχνίδι με την Αμφιάλη, την αγωνιστική ευθύνη της ομάδας θα έχουν για μια ακόμα φορά, οι Δημήτρης Διέλλας και Βαγγέλης Λάππας.
Να πούμε πως τα αγωνιστικά προβλήματα δεν λείπουν, καθώς θα απουσιάσουν οι Κουβάτσος και Μαλισιώβας, (τιμωρημένοι), Τάτσης Μητρογιάννης, Μακρυωνίτης, (οι δυο τελευταίοι είναι τερματοφύλακες) τραυματίες.
‘’Παρηγοριά στον άρρωστο ως που να βγει η ψυχή του’’ λέγανε οι παλιότεροι. Σ’ αυτή τη βάση αναζητάμε αποκούμπι σ’ αυτό που λέει ο διαχρονικά κοσμαγάπητος Αστερίξ, στην εικονιζόμενη φωτογραφία.
‘’Το μόνο που κινδυνεύουμε είναι να μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι.’’
Αδέρφια υπομονή και ψυχραιμία για να εμποδίσουμε τα ‘’μη χειρότερα’’ που έρχονται
Γιατί όπως λέει κι ο Καλαμίτσης, τίποτα δεν είναι τόσο άσχημο, ώστε να μην μπορεί να γίνει ακόμα χειρότερο. Δ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων