Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

1/30/2009

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Τις ‘’μικρές’’ ειδησούλες που θα παραθέσω πιο κάτω θα ήθελα να τις διαβάσουν ο κος Παναγιωτίδης, ο κος Μόλαρης, οι αδελφοί Σταμούλα, ο κος Καπερνάρος, γιατί αναφέρονται στην άλλη Προοδευτική.
Μια Προοδευτική που επικαλέστηκαν στο πλαίσιο του ‘’κοινωνικού προσώπου’’ του συλλόγου, μια Προοδευτική που βρίσκεται λίγο πολύ στο παρασκήνιο, και ακολουθώντας τη φράση του Νίκου Καζαντζάκη ‘’δεν θέλω τίποτα δεν περιμένω τίποτα είμαι ελεύθερος’’ πορεύεται κάνοντας το κέφι της, προσπερνώντας τις δυσκολίες που βρίσκει μπροστά της, τιμώντας τη βυσσινί φανέλα με το φοίνικα, και καταφέρνει να μας κάνει χαρούμενους και περήφανους χωρίς ουσιαστικά να ζητάει τίποτα από κανένα.
Σ’ αυτό το πλαίσιο λοιπόν αύριο το μεσημέρι στο ΕΑΚ Κορυδαλλού (ώρα 13:30) θα γίνει ένας αγώνας μπάσκετ ανάμεσα στην δική μας ομάδα παίδων και την αντίστοιχη του Α.Ο. Αρετσούς.
Που είναι το περίεργο θα μου πείτε. Μα στο γεγονός πως τούτοι εδώ οι πραγματικοί phoenix sons εξασφάλισαν με προσωπική φιλοξενία την παραμονή των συναθλητών τους που ταξίδεψαν από την Θεσσαλονίκη, διδάσκοντας ήθος.
Ένα ήθος διαμετρικά αντίθετο απ’ αυτό που πλασάρουν οι ‘’επώνυμοι’’ κύριοι που περιστρέφονται γύρω από την ‘’εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα’’ Ε.Ο.Ε.
Τα παιδιά αυτά στο τελευταίο τους παιχνίδι νίκησαν τον Πανιώνιο εκτός έδρας δείχνοντας πως η στόφα του παραπάνω δεν τους λείπει, άρα την ευκαιρία που ζητούν για το επιπλέον την δικαιούνται.
Η παιδική ομάδα ποδοσφαίρου ξεκίνησε το τουρνουά της Ε.Π.Σ.Π. με μια μεγάλη νίκη.
Δυο από τις κορασίδες μας του μπάσκετ που συνέτριψαν τον Ιωνικό εκτός έδρας, η Ευαγγελία Μάμαλη και η Μαρία Αγγελοπούλου, αν και γεννημένες το 95 κλήθηκαν στην μικτή κορασίδων της ΕΣΚΑΝΑ που αφορά κορίτσια του 93. Για τέτοια ταλέντα μιλάμε.
Αν κάποιος βοηθήσει λίγο σε δυο τρία χρόνια δεν θα μιλάμε για άνοδο στην Α2 γυναικών αλλά για τη σταθεροποίηση μας σε ψηλό επίπεδο.
Ένας αδερφός μας ο Νίκος ο Σιδηρόπουλος που δουλεύει στον ΕΛΤΑ παλεύει για την έκδοση γραμματοσήμου από την διεύθυνση φιλοτελισμού, με θέμα την Προοδευτική και αφορμή τα 80 χρόνια αθλητικής ιστορίας.
Έχουμε αθλητή με δίπλωμα ηλεκτρολόγου μηχανικού τον Τσιώλη και δεν είμαστε άξιοι να εγκαταστήσουμε ένα χρονόμετρο στο γήπεδο Νικαίας.
Έχουμε πρώην αθλητή μουσικό παραγωγό στο δεύτερο πρόγραμμα της Ελληνικής ραδιοφωνίας και δεν μπορούμε να βάλουμε μπροστά την ηχητική εγκατάσταση του γηπέδου.
Τι δεν χρειάζονται όλα τα παραπάνω; Κυρίως χρήματα. Τα ποσά που απαιτούνται μπορούν να μαζευτούν ακόμα και με έρανο.
Αγάπη μόνο χρειάζεται, γλυκιά τρέλα, ένα ζεστό χειροκρότημα, ένα καλό λόγο στα παιδιά, και μια καθαρή κουβέντα σαν κι αυτή που είπε ο κος Μπίλλυ Παναγιωτίδης στους ποδοσφαιριστές την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας.
Είμαστε εδώ χωρίς περισσότερα. Μια κουβέντα που μεταφράζεται σε σιγουριά και εμπιστοσύνη.
Αυτή την αγαπησιάρικη Προοδευτική δεν την γνώρισατε. Ίσως δεν βρήκατε χρόνο., Ίσως δεν σας μίλησε κανείς γι’ αυτήν με τον τρόπο που θα ‘πρεπε. Ίσως φταίνε τα ίδια τα παιδιά που σ’ αυτή την ηλικία δεν έχουν συνηθίσει να κλαίγονται και να παρακαλάνε.
Επειδή όμως σε τελική ανάλυση εκείνο που μετράει είναι τι ψυχή θα παραδόσεις, και δεν υπάρχει τίποτα πολυτιμότερο από τις εικόνες που χτίζουν τα θετικά συναισθήματα, σας τα λέω όχι μόνο γιατί τα νοιώθω, αλλά γιατί που ξέρεις; Ποτέ δεν είναι αργά ν’ ανακαλύψεις κάτι που αξίζει πραγματικά.(Δ.Β.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων