Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

1/26/2009

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΒΡΕΧΕ, ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΜΟΥΣΚΕΜΑ.

Όταν πέρασα την πόρτα του γηπέδου Νικαίας το δεύτερο ημίχρονο είχε ήδη ξεκινήσει και βρισκόμαστε πίσω στο σκορ.
Ως εκ τούτου δεν είμαι σε θέση να κάνω κριτική του αγώνα, μερικά πράγματα όμως δικαιούμαι να τα σχολιάσω.
Για όσο χρονικό διάστημα παρακολούθησα την ομάδα μπορώ να πω απερίφραστα πως έδειξε χαρακτήρα.
Όχι μόνο γιατί γύρισε το παιχνίδι πετυχαίνοντας δυο γκολ, αλλά κυρίως γιατί αγωνιστικά κυριάρχησε, δημιουργώντας φάσεις σ’ ένα γήπεδο που έμοιαζε με λίμνη και δεν μπορούσε να παιχτεί ποδόσφαιρο της προκοπής.
Η επάνοδος του Άγγελου Πυρένη στον πάγκο φαίνεται να δημιουργεί ισορροπία στην ομάδα κι’ αυτό είναι κάτι που πραγματικά το έχουμε ανάγκη, σε σχέση με τα συνεχόμενα ατυχή αποτελέσματα που φορτωθήκαμε τελευταία, και την διοικητική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
Η μεταγραφή τερματοφύλακα, που σήμερα έκανε το ντεμπούτο του, είναι επίσης καθοριστική και αντανακλά σε όλη την ομάδα.
Ο Μητρογιάννης που τον είδα τυχαία μετά τον αγώνα και τον ρώτησα, μου είπε πως θ’ αργήσει να επανέλθει, ο Μηλιώνης επίσης, για τον νεαρό Μακρυωνίτη ισχύουν τα ίδια, κι αν ρισκάραμε να συνεχίσουμε μόνο με τον Ανδριέλο και τον δεκαεξάχρονο τερματοφύλακα του εφηβικού, τότε πραγματικά θα παίζαμε με την φωτιά και ως εκ τούτου η κίνηση του Μπαταγιάννη να προχωρήσει στην μεταγραφή κρίνεται πραγματικά καταλυτική.
Με βροχή έγινε το παιχνίδι του πρώτου γύρου, με βροχή και το σημερινό. 700 προδευτικάνοι τότε γύρω στους 100 σήμερα και τα συναισθήματα εντελώς διαφορετικά.
Ακόμα και η παρουσία του τότε προπονητή μας Σάκη Βερούτη στον πάγκο του Περαμαϊκού έδινε μια παράδοξη νότα στο παιχνίδι, όπως και στον πρώτο γύρο που στον αντίπαλο πάγκο καθόταν ο Γιάννης Μανδρέκας.
Γεμίσαμε την ομάδα πανάκριβους ‘’ξενομερίτες’’, όταν δικά μας παιδιά όπως ο γιος του Καλούδη (Περαμαϊκός), ο γιος του Χόρτσα (ΑΕ Περάματος) παίζουν με επιτυχία για λογαριασμό αντιπάλων ομάδων, και μιλάμε για πρόσωπα (Καλούδης, Χόρτσας πατεράδες) που σχετίζονται όπως και ο Μανδρέκας με τα δικά μας τμήματα υποδομής.
Τώρα που κατεβήκαμε όλοι μας από το ιπτάμενο καλάμι του ενθουσιασμού, καλό είναι να ξεκινήσουμε ένα κύκλο ψύχραιμων συζητήσεων για το τι μπορούμε να κάνουμε από ‘δω και πέρα, και πως μπορούμε να το κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Η συνεννόηση σ’ αυτό το σύλλογο ήταν και παραμένει μέγιστο ζητούμενο, κι αρκεί να πω για να το τεκμηριώσω, πως ο σύλλογος των παλαιμάχων έβγαλε ένα ημερολόγιο φέτος, έκανε κι ένα χορό, τοιχοκόλλησε μέχρι αφίσα αναγγελίας στο γήπεδο, και δεν έκανε το πιο απλό.
Να δώσει την ανακοίνωση αν όχι στο blog τουλάχιστον στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου για να το πληροφορηθούν οι φίλαθλοι, δεδομένου πως οι παλαίμαχοι εκπροσωπούνται και στο Δ.Σ.!
Κι αφού μιλήσαμε για βετεράνους και υποδομές καλό είναι να συζητήσουμε κάποια στιγμή κι ένα τρόπο λειτουργίας των ‘’μικρών’’ τμημάτων ώστε να εξυπηρετούν τον στρατηγικό μας στόχο που δεν είναι άλλος από την ανάδειξη αθλητών ικανών να παίξουν ποδόσφαιρο σε ψηλό επίπεδο, βοηθώντας εκτός από τον εαυτό τους, και την ομάδα ακόμη και μέσα από τα οικονομικά οφέλη που μπορεί να φέρει μια πιθανή μεταγραφή τους.
Γιατί τα λέω όλα αυτά θα μου πείτε; Γιατί απλά ‘’τα έχω πάρει στο κεφάλι’’ με το υπέροχο γκολ του 20χρονου Χρήστου Σαλαπάτα που προέρχεται από τα δικά μας αναπτυξιακά τμήματα.
Ένα παιδί που σαφώς θέλει δουλειά ακόμα, αλλά με τα πληθωρικά σωματικά προσόντα που διαθέτει και εμφανίσεις σαν την σημερινή έδειξε πως το μέλλον του ανήκει.
Θυμήθηκα τον προπονητή ‘’όνομα’’ κο Μάλλιο που κατά τη γνώμη μου όσο καιρό έμεινε κοντά μας, με την νοοτροπία που τον διακρίνει, μόνο ζημιά έκανε στην Προοδευτική.
Ήθελε μεταγραφές, μικρούς που να κάνουν τη διαφορά, (έδιωξε;) τον Πυρένη μαζί και παίχτες σαν τον Μπαλλή που τον ξαναείδα στην εντεκάδα σήμερα, μας τρέλανε με τα μένω φεύγω, κι αν κρίνεις από κοουτσάρισμα, δεν ξεχνάω πως έχασε 3-0 από την Ελλάδα Ποντίων στο κύπελλο και αποκλείστηκε.
Κατά την γνώμη μου συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να βρεθούμε μια ώρα νωρίτερα εκτός στόχων και να φθάσουμε εδώ που φθάσαμε, αντί να στρωθεί στην δουλειά ώστε να πάρει το παραπάνω από τους παίχτες που διέθετε, και να δείξει τι μετράει σαν προπονητής.
Στον Σάκη Βερούτη εύχομαι καλή συνέχεια στην προσπάθεια που ξεκίνησε στον Περαμαϊκό, γιατί αν και δεν τρελάθηκα από την χαρά μου όταν ήρθε, δεν μπορώ να μην τονίσω πως έδειξε εργατικότητα σεμνότητα και ευγένεια όσο έμεινε κοντά μας, λέγοντας μέχρι και μια καλή κουβέντα φεύγοντας, και εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται πως αν μη τι άλλο άξιζε μια ευκαιρία παραπάνω.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Δεν έχω κανένα πρόβλημα να δεχθώ πως η παρουσία μιας διμοιρίας ΜΑΤ στο κυριακάτικο παιχνίδι ήταν υπερβολική. Δεν χρειάζονται όμως εξ ίσου υπερβολικές εκδηλώσεις σαν συνέπεια της αστυνομικής παρουσίας.
Ας μην ξεχνούν οι πιο νεαροί φίλοι της ομάδας πως ο αθλητικός νόμος αφ’ ενός δεν χωρατεύει, και αφ’ ετέρου η απουσία αστυνομικής δύναμης έδωσε την ευκαιρία σ’ όλους αυτούς τους καραγκιόζηδες που παρίσταναν τους ποδοσφαιριστές, (στον Ολυμπιακό Λαυρίου αναφέρομαι) να κάνουν τα αίσχη που έκαναν στο μεταξύ μας παιχνίδι, και τελικά τον λογαριασμό να τον πληρώσει η Προοδευτική.
Γι’ αυτό αδέρφια αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία, για να μην την πατήσει κάποιος και μάλιστα πολύ άσχημα σε κάποια στιγμή. (Δ.Β.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων