Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

1/14/2009

ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΝΑ ... ΔΑΝΕΙΣΤΕΙΤΕ ... ΟΛΟΙ ΣΑΣ


Μόλις χθες Τρίτη και 13, λέγαμε για τον τρόπο που το ελληνικό δημόσιο προσπαθεί να βρει χρήματα για να καλύψει τις άμεσες υποχρεώσεις του.
Το πάντα ενδιαφέρον ANTINEWS μας δίνει σήμερα το κλίμα της επόμενης μέρας.
Διαβάστε και βγάλτε τα συμπερασματά σας μόνοι σας. Χαίρετε.
Ιδού, λοιπόν, όλα πήγαν καλά !… Μπορέσαμε και δανειστήκαμε !… Δύο δισεκατομμύρια πεντακόσια πενήντα εκατομμύρια Ευρώ. Ολόκληρα.
Μας έδιναν και πολύ παραπάνω, αλλά εμείς - η ελληνική κυβέρνηση - δεν τα πήραμε, τόσα θέλαμε, για τώρα.
Που είδαν, συνεπώς, το πρόβλημα της οικονομίας, όλοι αυτοί οι κλαψιάρηδες και οι καταστροφολόγοι, που γεμίζουν έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ με τις ρυπαρογραφίες τους ;
Τώρα, θα μου πείτε για την πίσω πλευρά των πραγμάτων και τι κρύβει. Αν και χωρίς βασικό ενδιαφέρον - ανούσια - πράγματα, ας προσπαθήσω να τα περιγράψω :
Η κυβέρνηση δίνει στις χειμαζόμενες Τράπεζες, ένα κάρο λεφτά, (28 δισ ).
Στη συνέχεια βγαίνει να δανειστεί για να πληρώσει τα τοκοχρεολύσιά της και δανείζεται με, περίπου, 2,46%, (έντοκα Γραμμάτια), από τις … Τράπεζες !
Οι τελευταίες, δανειζόμενες από την κυβέρνηση, από τη μια, και δανειστές τους, από την άλλη, περιμένουν λίγες ημέρες για να πέσουν κι άλλο τα επιτόκια της ΕΚΤ.
Στη συνέχεια, με εγγύηση - ενέχυρο τα κυβερνητικά έντοκα Γραμμάτια, θα δανειστούν για να ενισχύσουν τη ρευστότητά τους, με πολύ χαμηλότερο επιτόκιο, κάτω κι από το 2% !…
Κουλουβάχατα ; Όχι, βέβαια, ξεκάθαρα τα πράγματα : τα πάντα βαίνουν, σε όφελος των Τραπεζών !…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων