Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

1/30/2009

Ε.Ο.Α. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΩΝ (ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ)

ΣΥΝΟΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΪΜΟΥ!

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΧθες μιλήσαμε για το ντέρμπυ που παίχθηκε μεταξύ Κούβελου Κυριακού στην ομοσπονδία μοντέρνου πεντάθλου που βρήκε νικητή τον κο Σπύρο Καπράλο της πλευράς Κούβελου, έναντι του κου Σερπιέρη της πλευράς Κυριακού, με αποτέλεσμα ο κος Καπράλος πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών να είναι εκείνος που θα εκπροσωπήσει την παραπάνω ομοσπονδία στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, υποστηρίζοντας τον ναυλομεσίτη κο Κούβελο για την θέση του προέδρου, αν και οι κακές γλώσσες λένε (χθες το αναφέραμε) πως ο επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στην ολυμπιάδα της Ατλάντα δεν θα έβλεπε με κακό μάτι την δίκη του αναρρίχηση στην προεδρία σαν τρίτη λύση έναντι του είτε του αρχηγού της ελληνικής αποστολής στο Πεκίνο κου Κούβελου, είτε του νυν προέδρου της επιτροπής κου Κυριακού.
Γιατί τέτοια λύσσα κακιά για μια τόσο μικρή ομοσπονδία (που ιδρύθηκε μετά το 2000 και επί ΠΑΣΟΚ, τίποτα δεν ξέρει κι αυτονών ο … άντε να μην πω) που κανείς δεν νοιάζεται για το αθλητικό έργο που επιτελεί αλλά που οι μεγαλοσχήμονες ‘’παράγοντες’’ χρησιμοποιούν ξεδιάντροπα και με ιδιοτέλεια για το προσωπικό τους όφελος, θα το καταλάβετε σταδιακά όσοι διαβάσετε τα επεισόδια αυτής της σύγχρονης ‘’αθλητικής περιπέτειας εποχής’’.

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους

Θα διαπιστώσετε με πιο τρόπο πάνε χαμένα τα χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων, (μιλάμε για πολλά εκατομμύρια ευρώ) επενδυμένα στο πηγάδι χωρίς πάτο που λέγεται ελληνικός παραγοντικός αθλητισμός, κι εδώ μιλάμε ένα πεδίο που εισαγγελείς και ΣΔΟΕ θα πρέπει κάποτε ν’ αρχίσουν να ψάχνουν πιο σοβαρά, ανεξάρτητα από ποιο κόμμα βρίσκεται στο τιμόνι της εξουσίας, γιατί αυτό το άθλιο αλισβερίσι είναι πραγματικά υπερκομματικό.
Η στάση του μέχρι πριν λίγο καιρό προέδρου της νεόκοπης ομοσπονδίας κου Φρέντυ Σερπιέρη (που ξέρει καλά πρόσωπα και πράγματα) και μέλους σήμερα της ΕΟΕ, (θα πούμε και γι’ αυτόν μη βιάζεστε) είναι χαρακτηριστική.
Πήγε στα δικαστήρια την σημερινή διοικούσα επιτροπή της ομοσπονδίας (κι ο Αλικάκος του χάντμπωλ μέλος) με το επιχείρημα ότι τα 7 από τα 20 όλα κι όλα σωματεία της ομοσπονδίας (για το 40% της συνολικής δύναμης μιλάμε) είναι μαϊμού!

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΔεκατρία σωματεία όλα κι όλα να διατηρούν αυτοτελή ομοσπονδία και να εκπροσωπούνται και στην ΕΟΕ θεωρώ πως αγγίζει τα όρια της υπερβολής και το καλύτερο είναι να ξαναγυρίσουν από εκεί που ήρθαν, στον ΣΕΓΑΣ.
Και επειδή απέναντι στο καλύτερο υπάρχει και το χειρότερο, το δυστύχημα στην περίπτωση αυτής της ομοσπονδίας (των ολίγων και εκλεκτών) είναι ότι όχι μέρος των σωματείων αλλά επί της ουσίας όλη η ομοσπονδία είναι μαϊμού!
Αν μπείτε στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας κλικάροντας w.w.w.eomop.gr, θα πληροφορηθείτε ότι: Έχει 29 σωματεία μέλη, δικαίωμα ψήφου είχανε 20, 7 θεωρούνται μουσαντένια, και δελτίο τύπου έχει να εκδοθεί από το 2006!
Δεν σας φθάνει αυτό; Από το διαδίκτυο άντλησα την πληροφορία πως η επιχορήγηση της συγκεκριμένης ομοσπονδίας ήταν 587.000 ευρώ το 2003, και 420.000 το 2005. όταν η ΕΠΟ των 4.000 και πλέον ενεργών σωματείων και μόνιμος αιμοδότης του ελληνικού αθλητισμού μέσω ΟΠΑΠ έχει ξεχάσει πως είναι το κέρμα του ευρώ, λόγω κόντρας Ορφανού Γκαγκάτση.
Μετά βέβαια λόγω άλλης κόντρας Κούβελου Σερπιέρη, τα λεφτά στέρεψαν και για το μοντέρνο πένταθλο, στην ομοσπονδία διορίσθηκε επιτροπή με Αλικάκο, στον Πανελλήνιο του Κυριακού δεν επιτράπηκε να ψηφίσει (αλήθεια στον σύλλογο των Ολυμπιονικών ασχολούνται και με άλογα;) και το ταμείο πήγε αναμενόμενα στο μείον.

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΗ άποψη του αναφερόμενου σαν ταμία της ομοσπονδίας Φώτη Καϋμενάκη (όνομα και πράγμα λόγω ελλειματικού ταμείου) είναι χαρακτηριστική και την αναδημοσιεύουμε από την σοβαρή αλλά και φιλοκυβερνητική Καθημερινή.


Αδεια τα ταμεία του μοντέρνου πεντάθλου...
Σπυριδουλα Σπανεα
Φτωχότερη θα βρει η νέα χρονιά την ομοσπονδία του μοντέρνου πεντάθλου καθώς οι κόντρες των παραγόντων για την προεδρική καρέκλα έγιναν αιτία να μην πάρει χρήματα η ΕΟΜΠ από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Στο μεταξύ, σύμφωνα με τους ανθρώπους της προσωρινής διοίκησης, είναι η πρώτη φορά που η ομοσπονδία έχει έλλειμμα στο ταμείο της.
Η ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής είχε αποφασίσει τα χρήματα της ολυμπιακής προετοιμασίας να μοιραστούν σε όλες τις ομοσπονδίες αλλά στον καταμερισμό των χρημάτων της τελευταίας δόσης (ποσό 5.000.000 ευρώ) η μοναδική ομοσπονδία που δεν συμπεριλαμβάνεται είναι η ΕΟΜΠ.
«Στείλαμε επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΟΕ και στον εκπρόσωπό μας, Φρ. Σερπιέρη αλλά δεν πήραμε καμιά απάντηση. Πριν από λίγους μήνες, όταν ήταν πρόεδρος ο Σερπιέρης, η ΕΟΕ έδωσε 40.000 ευρώ για να γίνουν κάποια δικαστήρια μήπως μπορέσει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς μια αθλήτρια που μένει στον Καναδά. Τα χρήματα ξοδεύτηκαν σε δικαστήρια και ταξίδια στο εξωτερικό και τώρα η ομοσπονδία δεν πήρε ούτε ένα ευρώ, παρ’ όλο που η απόφαση της Ολομέλειας έλεγε ότι τα χρήματα θα μοιρασθούν σε όλες τις ομοσπονδίες», δήλωσε στην «Κ» το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Φώτης Καϋμενάκης.
Η ομοσπονδία του μοντέρνου πεντάθλου βρίσκεται σε δικαστικές περιπέτειες. Εχει οριστεί προσωρινή διοίκηση και οι παράγοντες περιμένουν την οριστική απόφαση του δικαστηρίου ώστε να προχωρήσουν σε νέες αρχαιρεσίες. «Εχουμε ζητήσει η απόφαση του δικαστηρίου να βγει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου ώστε να προλάβουμε να γίνουν οι εκλογές όχι μόνο για τη νέα διοίκηση αλλά και για το νέο μας εκπρόσωπο στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή», υπογράμμισε ο Φώτης Καϋμενάκης.
Τα χρήματα της τελευταίας δόσης για τον Ολυμπιακό κύκλο τα περίμεναν σαν μάννα εξ ουρανού στην ομοσπονδία καθώς υπάρχουν αρκετά οικονομικά προβλήματα. «Ελπίζουμε ότι θα αποκατασταθεί άμεσα αυτή η αδικία. Για πρώτη φορά η ΕΟΜΠ έχει έλλειμμα 80.000 ευρώ, το οποίο δημιουργήθηκε μέσα στους λίγους μήνες που διήρκεσε η θητεία της προηγούμενης διοίκησης», τόνισε ο κ. Καϋμενάκης.

Έχουμε και λέμε λοιπόν λεφτουδάκια τέλος (βλέπε ΕΠΟ) λόγω ‘’μη συμμόρφωσης προς τας υποδείξεις’’ (κόντρες παραγόντων) και τα λίγα λεφτουδάκια που υπήρχαν σπαταλήθηκαν για να κατεβάσουν σε αγώνες μια αθλήτρια από τον Καναδα 40.000 ευρώ, προκειμένου να δείξουν αθλητικό έργο με την μέθοδο των μεταγραφών και των ελληνοποιήσεων! (Τι ‘χες Γιάννη τι ‘χα πάντα).

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΚαι τα λεφτά παλαιότερων επιχορηγήσεων τι γινόντουσαν θα αναρωτηθείτε; Πιθανώς ταξίδια στο Μόντε Κάρλο όπου εδρεύει η παγκόσμια ομοσπονδία μοντέρνου πεντάθλου, αφού μιλάμε για άθλημα ‘’ευγενών’’ που βρίσκεται στον ολυμπιακό χάρτη κυρίως για ιστορικούς λόγους, καθότι το γουστάριζε ο γνωστός σε όλους βαρώνος Πιέρ ντε Κουμπερτέν.
Οι ‘’αποχρώσες ενδείξεις’’ για λοβιτούρες με άποψη από πρόσωπα ‘’υπεράνω πάσης υποψίας’’ είναι τόσες πολλές, που καλό θα ‘ναι κάποιος ελεγκτικός μηχανισμός του φορέα που αποκαλείται Ελληνική Δημοκρατία ν’ αρχίσει να ψάχνει.
Κι όταν λέμε ελεγκτικός μηχανισμός δεν εννοώ την ‘’Επιτροπή φιλάθλου πνεύματος’’ που αντικατέστησε την ‘’Επιτροπή φιλάθλου ιδιότητος’’ στην οποίο πρόεδρος είναι ο κος Κωνσταντίνος Ουίλς μέλος της ΕΟΕ, και της οποίας ζήτησε να σταματήσει η δραστηριότητα τουλάχιστον μέχρι τις επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη νέας ΕΟΕ, ο ίδιος ο κος Κούβελος, γιατί καταγγέλθηκε προσπάθεια επηρεασμού της ψήφου ομοσπονδιών ενόψει εκλογών!
Ποιος τα λέει όλα αυτά; Όχι πάντως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α που έχει μείνει στο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, αλλά η Καθημερινή.Εκτός εκλογικής μάχης η ΕΦΙΠ από την ΕΟΕ
Σπυρ. Σπανεα 03/12/2008
<<Στον «πάγο» μπήκαν οι λειτουργίες της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος μέχρι την ανάδειξη της νέας ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που θα γίνει το 2009. Χθες στην ολομέλεια της ΕΟΕ το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν τα οικονομικά. Η κλήση, όμως, για απολογία του προέδρου της ομοσπονδίας χόκεϊ, Δημήτρη Χατζημιχάλη, για μια υπόθεση του 2002, έγινε αιτία για να καταστεί βασικό θέμα συζήτησης η ΕΦΙΠ. Προ ετών είχε φτάσει στην ΕΦΙΠ καταγγελία ότι είχε δοθεί σε αθλήτρια πιστοποιητικό συμμετοχής στην εθνική ομάδα χωρίς να έχει μετάσχει. Η καταγγελία είχε μπει στο αρχείο ελλείψει στοιχείων. Η προεκλογική περίοδος, στην οποία βρίσκεται η ΕΟΕ, ώθησε παράγοντα να την ανασύρει από το αρχείο και να κάνει ανώνυμη καταγγελία στην ΕΦΙΠ, καθώς, κατά πληροφορίες, ο πρόεδρος του χόκεϊ δεν θέλησε στη νέα ολομέλεια η ομοσπονδία να εκπροσωπηθεί από τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Μίνωα Κυριακού. Ετσι, την περασμένη Παρασκευή εστάλη από την ΕΦΙΠ κλήση στον κ. Χατζημιχάλη, χωρίς, όμως, να έχει ενημερωθεί για την υπόθεση ο εισηγητής της, Γιώργος Παναγόπουλος, στον οποίον ο φάκελος έφτασε, όπως μάθαμε, μέσω Διαδικτύου προχθές. Αυτό εξαγρίωσε τον κ. Χατζημιχάλη, που υπέβαλε πρόταση μομφής κατά του προέδρου της ΕΦΙΠ, Κώστα Ουίλς. Η υπόθεση του χόκεϊ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς αρκετοί παράγοντες είχαν παράπονα από τον τρόπο που λειτουργεί η Επιτροπή τους τελευταίους μήνες (κλήσεις ακόμα και γιατί είχαν καθυστερήσει πληρωμές προπονητών). Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΚΟΕ, κ. Δ. Διαθεσόπουλος ζήτησε να καταργηθεί η ΕΦΙΠ. (Σε αυτό το σημείο ο Ισίδωρος Κούβελος εισηγήθηκε να σταματήσει η λειτουργία της ΕΦΙΠ μέχρι τις αρχαιρεσίες, διότι υπάρχουν καταγγελίες για εκβιασμούς εν όψει εκλογών.) Στο πλευρό του προέδρου της ιππασίας τάχθηκαν οι κ. Αγγελούδης (χάντμπολ), Διαθεσόπουλος, Σουφλέρης (τζούντο) για να συμφωνήσει στη συνέχεια η πλειοψηφία των παρισταμένων. Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά, αρκετοί πρόεδροι εξέφρασαν την απόγνωσή τους και είπαν, ότι έχουν λάβει εξώδικα για χρέη των ομοσπονδιών τους. Ζήτησαν δε, να πάρει θέση η ΕΟΕ. Ελέχθη, πάντως, ότι ο υφυπουργός, Γιάννης Ιωαννίδης έχει υποσχεθεί, πως, μόλις μάθει από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών πόσα χρήματα θα δοθούν για τον αθλητισμό, θα επιχορηγήσει τις ομοσπονδίες. Στην ΕΟΕ συζητήθηκε και το θέμα της διανομής των χρημάτων, που έχουν δοθεί στην Επιτροπή για την ολυμπιακή προετοιμασία. Το πώς θα διανεμηθούν αυτά στις ομοσπονδίες, θα αποφασισθεί προσεχώς.>>Τελειώνοντας για να σας κρατήσω ζεστούς να σας πω ποιος είναι ο κος Κώστας Ουίλς που περιγράφεται έτσι όπως περιγράφεται από τον ίδιο τον κο Κούβελο.

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους
Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ολυμπιακός τον καιρό των ‘’επιστημόνων’’ του Αργύρη Σαλιαρέλη.

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΠροβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΤο 2005 όταν ο τότε υφυπουργός κος Ορφανός σπάει την ομοσπονδία παγοδρομίας σε πέντε κομμάτια για να αλλάξει τους συσχετισμούς στις ομοσπονδίες όπου κυριαρχούν Πασόκοι, ο κος Ουίλς φέρεται επικεφαλής της ομοσπονδίας χόκεϊ στον πάγο, (εξαιρετικά δημοφιλές άθλημα στην Ελλάδα, αλλά και με συχνά κρούσματα βίας και προφανώς ο κος Ουίλς που ξέρει από ‘’επιστήμονες’’ κρίθηκε κατάλληλος) τελικά η ίδρυση ομοσπονδίας δεν εγκρίνεται, και ο κος Ουίλς εισέρχεται στην ΕΟΕ σαν εκπρόσωπος της πυγμαχίας!

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΑπό τον Ιούλιο του 2008 είναι πρόεδρος της ΕΦΙΠ αντικαθιστώντας (τον πρόεδρο της παγοδρομίας) κο Χατηαθανασίου που ‘’παραιτήθηκε’’ μετά από πρόταση μομφής που κατέθεσε άλλο μέλος της ΕΟΕ, (εδώ να δείτε τι έχουμε διαβάσει περί του ζητήματος.
Στο ίδιο διάστημα ασχολείται με τις ολυμπιακές δάδες και παρουσιάζει στην Τεχνόπολη στο γκάζι παρουσία των κων Κυριακού Κούβελου αυτό που ακολουθεί και το αντλήσαμε από hot station. Gr

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΠροβολή εικόνας πλήρους μεγέθους<<Τα εγκαίνια, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις 14 του μηνός (20:30), θα τελέσουν ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, και ο πρόεδρος της Ελληνικής Φιλαθλητικής Εταιρίας, Κωνσταντίνος Ουϊλς. Την Ολυμπιακή Δάδα του Πεκίνου θα παρουσιάσει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Μίνωας Κυριακού. Για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της θα μιλήσει ο Απόστολος Λαδάς, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, η οποία είναι Παγκόσμιος Συνεργάτης των Ολυμπιακών Αγώνων 2008.>>
Τώρα τι ακριβώς είναι η Ελληνική Φιλαθλητική εταιρεία, πως πήρε τη δουλειά με τις δάδες πως προέκυψε ‘’παγκόσμιος συνεργάτης των Ολυμπιακών Αγώνων 2008’’ και τι σημαίνει αυτό σε οικονομικούς όρους δεν γνωρίζω.
Εκείνο πάντως που πληροφορήθηκα από το greek-olympics.blogspot.com που αναδημοσιεύθηκε στο troktiko για τον κο Ουίλς και αφορά το σήμερα, είναι το ακόλουθο:
<<Μετά τον Φρέντι Σερπιέρη και ο Κώστας Ουίλς πληρώνει τη στενή σχέση με τον Μίνωα Κυριακού. Ο κ. Ουίλς εκπρόσωπος της πάλης στην απερχόμενη Ολομέλεια προτίμησε την επαγγελματική σχέση με τη δημιουργία παγοδρομίου στον Πανελλήνιο ΓΣ. Όσο για το κέρλινγκ (χειμερινό άθλημα) το οποίο εκπροσωπεί, όπως και πριν από τέσσερα χρόνια έτσι και τώρα δεν διαθέτει αγωνιστική δράση και θα είναι και αυτή τη φορά εκτός.>>

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΠροβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΠροβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΌπως αντιλαμβάνεστε φίλοι κι αδέρφια υπάρχει εξ ορισμού ένα ‘’Olympic gate’’ που κάνει τα κόλπα της ‘’παράγκας του μπάρμπα Θωμά’’ κυριολεκτικά παλαιάς κοπής και τα ποδοσφαιρικά ‘’στημένα’’ να μοιάζουν με αφελή κόλπα μπροστά σ’ αυτά που γίνονται σε κάποια ‘’ευγενή’’ σπορ από ανθρώπους που λοιδωρούν συστηματικά το ποδόσφαιρο, με προκάλυμμα την νομιμότητα ή έστω νομιμοφάνεια όπως θα ‘λεγε κι ο Εφραίμ με τον Βουλγαράκη. Συνεχίζουμε. (Δ.Β.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων