Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

1/29/2009

Ε.Ο.Α. (ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΩΝ)

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΠροβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΤο καλοκαίρι που πέρασε, με αφορμή το τεράστιο σκάνδαλο των αναβολικών που πρόσβαλε όχι απλά την υπόληψη των αθλητών που πιάστηκαν ντοπαρισμένοι και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα, αλλά της ίδιας της χώρας που χρεώθηκε το τεράστιο αυτό όνειδος, είχα πει πως κάποια στιγμή θα μιλήσουμε αναλυτικά για το ‘’τι καπνό φουμάρουν’’ τα πρόσωπα που βρίσκονται στην κορυφή της αθλητικής ιεραρχίας (Ε.Ο.Α.).
Έτσι τιτλοφορείται συντομογραφικά το ευαγές ίδρυμα που ονομάζεται Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων, και που οι άνθρωποι (της επιτροπής) είναι επιφορτισμένοι να διαμορφώνουν την διεθνή εικόνα του αθλητισμού της χώρας διαχειρίζομενοι τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, (γιατί ως γνωστόν δικά τους χρήματα δεν βάζουν), και ξεκινάω το ‘’οδοιπορικό’’ λαμβάνοντας πάντα υπ’ όψη την γνωστή φράση που λέει ο σοφός λαός, ‘’από την κεφαλή βρωμάει το ψάρι’ .
Λίγο πριν την εκλογή νέας ηγεσίας στην ‘’Επιτροπή Ολυμπιακών Ανταγωνισμών’’ γιατί .έτσι θα ‘πρεπε να ονομάζεται αυτή η σουρεαλιστική κουστωδία, τα μαχαίρια έχουν βγει από τα θηκάρια, τα πισώπλατα μαχαιρώματα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, και ο πόλεμος των ‘’ισχυρών ανταγωνιστών’’ (για Κούβελο, Κυριακού, μιλάμε) μαίνεται.
Η ίντριγκα και η διαπλοκή των γεγονότων είναι τόσο μεγάλη που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει με καθημερινά επεισόδια μια σαπουνόπερα υψηλής τηλεθέασης στη ζώνη ‘’prime eleven’’ του καναλάρχη κου Κυριακού με θέμα την διεκδίκηση εκ μέρους του ‘’Ολυμπιακού θώκου’’ από τον σύζυγο της νυν υπουργού εξωτερικών και θυγατέρα του γενάρχη της γνωστής πολιτικής οικογένειας που επηρεάζει την πολιτική ζωή του τόπου εδώ και δεκαετίες.
Για να βάλουμε σε σειρά τα γεγονότα ώστε να γίνεται αντιληπτό τι ‘’λαμβάνει χώρα’’ καθημερινά στην γενέτειρα της διαπλοκής και με τι περνάνε τη μέρα τους επώνυμα πρόσωπα πρωταγωνιστές κατά τ’ άλλα του δημόσιου βίου, την ώρα που η χώρα βυθίζεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο στην χειρότερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, θα ξεκινήσουμε από το τέλος προς την αρχή για να μπαίνουμε σιγά σιγά στο νόημα και να αντιλαμβανόμαστε το τι γίνεται στα παρασκήνια, ή μάλλον στις ‘’πριβέ’’ αίθουσες της εξουσίας που παίζεται το χοντρό παιχνίδι για τους μεγάλους παίχτες .
Άλλωστε κατά τα φαινόμενα σε λίγο καιρό θα πάμε σε εκλογές και καλό θα είναι να γνωρίζει ο καθένας πως Βατοπέδια υπάρχουν και στον ελληνικό αθλητισμό και να πράξει κατά την κρίση του.
Ξεκαθαρίζω ευθύς εξ αρχής πως ότι κατατεθεί στο πλαίσιο αυτής της έρευνας που εκ των πραγμάτων θα έχει αρκετά επεισόδια, έχει δημοσιευθεί σε εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας, τα γεγονότα υπάρχουν διαθέσιμα για τον καθένα στο διαδίκτυο, κι εμείς περιοριζόμαστε απλά στην τοποθέτηση τους με λογική σειρά ώστε να οδηγηθούμε σε κάποιο συμπέρασμα, μνημονεύοντας κάθε φορά την πηγή δημοσίευσης.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από το τελευταίο περιστατικό της μαχόμενης πορείας των διεκδικητών που δεν είναι άλλο από την εκλογή εκπροσώπου στην Ε.Ο.Α. από την Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου, θέση που κέρδισε τελικά ο κος Σπύρος Καπράλος από τον αντίπαλο του κο Φρέντι Σερπιέρη.
Τα ‘’ντεσού’’ της υπόθεσης θ’ αρχίσετε να τα αντιλαμβάνεστε διαβάζοντας το κατατοπιστικότατο σημερινό και χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας το ΒΗΜΑ που αναδημοσιεύουμε, συγχαίροντας τον κο Τζούστα που τα επιμελήθηκε για την εξαιρετική δημοσιογραφική του δουλειά. (Στην πορεία θα καταλάβετε το γιατί)
Ξεκινάμε από το χθεσινό δημοσίευμα του Βήματος:


Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΠροβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΠροβολή εικόνας πλήρους μεγέθους


Ι. ΤΖΟΥΣΤΑΣ | Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009
Το μοντέρνο πένταθλο (συνδυάζει στίβο, κολύμβηση, ξιφασκία, ιππασία και σκοποβολή) ποτέ δεν υπήρξε ένα άθλημα υψηλής επικοινωνιακής εμβέλειας. Ακόμη και την παραμονή του στον κύκλο των ολυμπιακών αθλημάτων τη χρωστά στην κληρονομιά του Πιερ ντε Κουμπερτέν αφού υπήρξε το άθλημα του γάλλου βαρόνου. Τι συνέβη λοιπόν ξαφνικά και στη σημερινή γενική συνέλευση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου θα υπάρξουν τρεις υποψήφιοι για τη θέση του εκπροσώπου της στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή; Ποιος καλός άνεμος έφερε τόσο κόσμο στην ΕΟΜΟΠ;

Υποψηφιότητα έχουν καταθέσει ο νυν εκπρόσωπος της ομοσπονδίας στην ΕΟΕ και πρώην πρόεδρος της ΕΟΜΟΠ κ. Φρέντι Σερπιέρης, ο παλιός πρόεδρος της ομοσπονδίας χάντμπολ κ. Γιώργος Αλικάκος και ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου, πρώην αντιπρόεδρος της ΕΟΕ και αρχηγός της ολυμπιακής αποστολής στην Ατλάντα κ. Σπύρος Καπράλος. Με δεδομένο ότι ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΜΟΠ θεωρείται φίλα προσκείμενος στον πρόεδρο της ΕΟΕ κ. Μίνωα Κυριακού, η εμφάνιση του κ. Αλικάκου στα διοικητικά του μοντέρνου πεντάθλου- είναι μέλος της προσωρινής διοίκησης που διόρισε το Δικαστήριο- συνδυάστηκε αρχικά με τη φημολογούμενη υποψηφιότητα του κ. Ισίδωρου Κούβελου για την προεδρία της ΕΟΕ.

Πριν από λίγα 24ωρα όμως βγήκε στο προσκήνιο η υποψηφιότητα του κ. Καπράλου για να ταράξει ακόμη περισσότερο τα νερά του μοντέρνου πεντάθλου και να δώσει τροφή σε νέα σενάρια. Σύμφωνα με ένα από αυτά ο κ. Καπράλος «ανακάλυψε» το μοντέρνο πένταθλο έπειτα από προτροπή του κ. Κούβελου που ήθελε μια ισχυρή υποψηφιότητα απέναντι στον κ. Σερπιέρη. Αλλοι κάνουν λόγο για υψηλές φιλοδοξίες του κ. Καπράλου που φτάνουν ως την προεδρία της ΕΟΕ. Ο ίδιος πάντως ο πρόεδρος του ΧΑΑ κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Ωστόσο, το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών θα εξαρτηθεί από απόφαση των δικαστηρίων αφού το τελευταίο διάστημα οι εξελίξεις στην ΕΟΜΟΠ καθορίζονται από την... Ευελπίδων. Σήμερα το μεσημέρι εκδικάζεται από το διοικητικό δικαστήριο προσφυγή σωματείων κατά του εκλογικού καταλόγου που έχει συντάξει η διορισμένη από το δικαστήριο διοίκηση της ΕΟΜΟΠ. Σύμφωνα με τους προσφεύγοντες τα 7 από τα 20 σωματεία που εμφανίζονται να έχουν δικαίωμα ψήφου είναι «μαϊμού» καθώς απέκτησαν ψήφο ελέω αγώνων οι οποίοι δεν ήταν προκηρυγμένοι και για τους οποίους δεν είχαν ειδοποιηθεί όλα τα σωματεία.

Επιπλέον, οι προσφεύγοντες καταγγέλλουν ότι για πρώτη φορά ύστερα από 20 χρόνια δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου ο Πανελλήνιος αφού το 2008 δεν διοργανώθηκε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών- γυναικών με βάση τις συμμετοχές στο οποίο το ιστορικό σωματείο θα εξασφάλιζε το δικαίωμα ψήφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες αν ψηφίσουν 20 σωματεία ο κ. Σερπιέρης θα εξασφαλίσει 8 ψήφους, όσες και ο κ. Καπράλος, ενώ ο κ. Αλικάκος εκτιμάται ότι ελέγχει 4 σωματεία. Αν ακυρωθούν τα 7 σωματεία τότε ο κ. Σερπιέρης παραμένει με 8 ψήφους, ο κ. Καπράλος θα πέσει στις 3 και ο κ. Αλικάκος στις 2. Προχθές το βράδυ πάντως δείπνησαν μαζί στο εστιατόριο των εγκαταστάσεων του Εθνικού ΓΣ οι κκ. Κούβελος, Καπράλος, Αλικάκος, ο συντονιστής διευθυντής του ΟΑΚΑ κ. Κυριάκος Γιαννόπουλος και ο επί των δημοσίων και διεθνών αθλητικών σχέσεων παράγοντας κ. Διονύσης Γάγγας. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό, θα δείξει...


Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΚαπράλος Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθουςΣερπιέρης


Ο Σπύρος Καπράλος στην ολομέλεια της ΕΟΕ
Ο πρόεδρος του ΧΑΑ θα εκπροσωπήσει το μοντέρνο πένταθλο, ενώ από την πάλη εξελέγη ο κ. Τσαμεσίδης
Ι. ΤΖΟΥΣΤΑΣ | Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009
Το γεύμα στο εστιατόριο «Αγροτέρα», στις εγκαταστάσεις του Εθνικού ΓΣ, αποδείχθηκε τελικά... νόστιμο για τους συνδαιτυμόνες, έστω και δύο ημέρες αργότερα. Στο γνωστό εστιατόριο βρέθηκαν τη Δευτέρα το βράδυ οι περισσότεροι από τους πρωταγωνιστές των χθεσινών εκλογών στην ομοσπονδία μοντέρνου πεντάθλου (ΕΟΜΟΠ) για τον εκπρόσωπο στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όπου αναδείχθηκε νικητής ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου κ. Σπύρος Καπράλος με 13 ψήφους έναντι 7 του πρώην προέδρου της ΕΟΜΟΠ κ. Φρέντυ Σερπιέρη . Για να εξασφαλισθεί όμως η νίκη του κ. Καπράλου χρειάστηκε να αποσυρθεί ο τρίτος υποψήφιος, ο παλαιός πρόεδρος της ομοσπονδίας χάντμπολ κ. Γιώργος Αλικάκος, προκειμένου να προστεθούν οι ψήφοι των τεσσάρων σωματείων που έλεγχε σε αυτούς που είχε εξασφαλίσει πριν από το ξεκίνημα της χθεσινής διαδικασίας ο πρόεδρος του ΧΑΑ.

Στο γεύμα της Δευτέρας που έφερε χθες καρπούς, εκτός των κκ. Καπράλου και Αλικάκου, συμμετείχαν ακόμη ο φερόμενος ως υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της ΕΟΕ κ. Ισίδωρος Κούβελος, ο στενός συνεργάτης του κ. Διονύσης Γάγγας , ο συντονιστής διευθυντής του ΟΑΚΑ κ. Κυριάκος Γιαννόπουλος - όλοι ανήκοντες στο κυβερνητικό κόμμα-, αλλά και ο κ. Θανάσης Κανελλόπουλος (εκπρόσωπος της ΕΠΟ στην ΕΟΕ) που είναι στέλεχος του ΠαΣοΚ.

Το χθεσινό ντέρμπι στην ΕΟΜΟΠ ξεκίνησε το μεσημέρι στις αίθουσες των δικαστηρίων όπου εκδικάστηκε και απορρίφθηκε η προσφυγή της πλευράς Σερπιέρη κατά της συμμετοχής στη χθεσινή γενική συνέλευση επτά σωματείων που καταγγέλλονταν ως «μαϊμούδες». Η απόρριψη της προσφυγής ανέβασε τον αριθμό των σωματείων που είχαν δικαίωμα ψήφου στα 20.

Χθες εξάλλου εξελέγη και ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας πάλης (ΕΟΦΠ) στην ΕΟΕ. Πρόκειται για τον πρόεδρο της ΕΟΦΠ κ. Αντώνη Τσαμεσίδη που έλαβε 73 ψήφους έναντι 1 που πήρε η απούσα από τη γενική συνέλευση της Θεσσαλονίκης κυρία Σοφία Κοσμίδου.

Με τις δύο χθεσινές συνελεύσεις ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την εκλογή όλων των εκπροσώπων των ομοσπονδιών στην ολομέλεια της ΕΟΕ. Συνολικά θα εκπροσωπηθούν 28 ομοσπονδίες (αποκλείστηκε η ομοσπονδία πυγμαχίας που έχει τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό από τη διεθνή ομοσπονδία), ενώ στην ολομέλεια συμμετέχει και ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Λάμπης Νικολάου . Ο τελευταίος θα συγκαλέσει (ως τις 10 Φεβρουαρίου) την ολομέλεια για την εκλογή του προέδρου της ΕΟΕ.
Κλείνοντας το πρώτο επεισόδιο αυτού του κύκλου να αρκούμαι για αρχή να πω ένα λόγο για τα δευτερεύοντα πρόσωπα της υπόθεσης, αρχίζοντας από τον τέως πρόεδρο της ΟΧΕ. (ομοσπονδία χειροσφαίρισης) κο Αλικάκο που χάνοντας με παταγώδη τρόπο τις εκλογές για την ομοσπονδία του χάντμπολ … (το δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΑΡΟΝ είναι χαρακτηριστικό),
09/11/2008
<<Θριαμβευτική ήταν η επανεκλογή του γνωστού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη στην ομοσπονδία του χάντμπολ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Από τα 150 σωματεία που μετέχουν στην ομοσπονδία και έχουν δικαίωμα ψήφου, τα 124 στήριξαν την υποψηφιότητα του Στέλιου, ενώ 25 ψήφισαν τον υποστηριζόμενο από την κυβερνητική παράταξη Γιώργο Αλικάκο. (Υπήρξε και ένα λευκό ψηφοδέλτιο.) Μπράβο και καλή επιτυχία.>>
… Έμεινε χωρίς αντικείμενο. Όμως οι φίλοι γι’ αυτό το λόγο υπάρχουν. Κι έτσι ο φιλοκυβερνητικός παράγοντας βρέθηκε να παίζει ρόλο μπαλαντέρ σε μία άσχετη ομοσπονδία για λογαριασμό συγκεκριμένου υποψηφίου.
Την ώρα που οι αγρότες βρίσκονται στα μπλόκα στην ‘’Αγροτέρα’’ γινόντουσαν τα μεγάλα μαγειρέματα. Η γνωστή φράση ‘’τι δουλειά έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο’’ στη συγκεκριμένη περίπτωση διαμορφώνεται με το ρητορικό ερώτημα τι γύρευε ο εκπρόσωπος της Ε.Π.Ο. Κανελλόπουλος εκεί πέρα.
Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ κος Πιλάβιος το γνωρίζει; Το ΠΑΣΟΚ έχει άποψη για το όλο ζήτημα;
Το σχόλιο του πασίγνωστου ‘’τρωκτικού’’ είναι χαρακτηριστικό για το τι παίζεται στο ΄’’ όλο ζήτημα’’ με τον εν λόγω κύριο.
Σάββατο, 24 Ιανουάριος 2009
<<Ο Θανάσης Κανελλόπουλος θα είναι ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ στην ΕΟΕ. Και βέβαια δεν είναι τίποτα τυχαίο. Πως είναι δυνατόν το παιδί του Γκαγκάτση ο Πιλάβιος να κερδίζει με περίπατο και ο Κανελλόπουλος που είναι στο δικαστήριο με τον Γκαγκάτση να κερδίζει και αυτός; Πολύ απλή η απάντηση... Ο Κανελλόπουλος με... τον Γκαγκάτση τα βρήκαν και έτσι ο ένας θα κάνει πίσω στην καταγγελία και ο άλλος τον έβγαλε πάλι στην επιφάνεια και την ΕΟΕ. Άντε γεια σας λοιπόν. Ποιος είναι πιο μάγκας; Ο Μητρόπουλος ή ο Γκαγκάτσης;>>
από troktiko

Ο κος Διονύσης Γάγγας προέρχεται από τον χώρο του τένις. Θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε σαν άτομο ‘’all whether’’. Μπορεί να μην είναι νούμερο ένα, αλλά πάντα καταφέρνει να παίζει σε ‘’κορυφαίο επίπεδο’’ αξιοποιώντας την πείρα της παλιάς καραβάνας.
Έτσι λοιπόν ο χαρακτηριζόμενος σαν φιλοκυβερνητικός ‘’παράγοντας’’ το 1995 μπορεί να έχασε τις εκλογές της ομοσπονδίας από τον (από το ΠΑΣΟΚ) υποστηριζόμενο κο Ζανιά, αλλά την ίδια περίοδο (εποχή Φούρα) ήταν γενικός γραμματέας της Ε.Ο.Α.!
Ο κος Π. Ευθυμίου (γνωστός και μη εξαιρετέος) τον αποκαλεί από τις στήλες του ΒΗΜΑΤΟΣ ‘’έμπειρο και ικανό στέλεχος’’ 14/09/1997 ενώ σήμερα η ίδια εφημερίδα τον προσδιορίζει σαν στενό συνεργάτη του κου Κούβελου!
Επειδή όπως είπαμε δεν αναπαράγουμε σενάρια και υποθέσεις παρά μόνο γεγονότα, τον σχολιασμό τον αφήνουμε στην κρίση του κάθενος.
Ο παλιός διεθνής πολίστας Κυριάκος Γιαννόπουλος σήμερα διευθυντής στο Ο.Α.Κ.Α. πέρα από πρόσωπο που γνωρίζει πράγματα λόγω της σημερινής ιδιότητας του, σίγουρα γνωρίζει και τον κο Καπράλο που στο παρελθόν υπήρξε πολίστας (και μάλιστα καλός) στον Ολυμπιακό.
Οι ομοσπονδίες των βαρέων αθλημάτων είναι άλλο μεγάλο κεφάλαιο και δεν είναι της παρούσης ν’ ασχοληθώ με την περίπτωση τους.
Σταματάω για εδώ και σας καλώ να μην χάσετε τη συνέχεια. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον πιστέψτε με. (Δ.Β.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων