Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

1/06/2009

ΒΑΡΕΣΑΝΕ ΤΑ ΤΕΛΙΑ


Έγιναν είδηση μέχρι και στο δελτίο των 20:00 του ΑΝΤΕΝΝΑ. Αναγέννηση Άρτας, ΠΑΕ Λαμία, Αιολικός, Ένωση Θράκης, στα πρόθυρα της διάλυσης, στο πλαίσιο του κατ’ ευφημισμό επαγγελματικού πρωταθλήματος της Γ Εθνικής.
Σκεφτείτε πως είμαστε ακόμα στα Φώτα. Η εορταστική περίοδος δεν έχει τελειώσει ακόμα, και ήδη τέσσερεις από τις 36 ομάδες βράζουνε στάρι για τα κόλυβα.
Σε δυο μήνες από τώρα είναι ζητούμενο, με ποιες συνθήκες θα συνεχίσουν να διεξάγονται τα πρωταθλήματα της σχετικής κατηγορίας.
Δεν θα ισχυριστώ πως θα στηθούνε παιχνίδια για ένα πιάτο φακές αλλοιώνοντας τον ‘’αγνό’’ ανταγωνισμό, γιατί τέτοια πράγματα στην Ελλάδα δεν γίνονται.


Ούτε πως θα δούμε τερατώδεις συγχωνεύσεις τύπου Αιγάλεω Ηλυσιακού, γιατί ο αδερφός του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Αιγάλεω θέλει να αναλάβει πρόεδρος της ΕΠΟ, και δεν θ’ αφήσει να γίνουν τέτοια πράγματα.Επίσης δεν πιστεύω πως ομάδες σαν την Λαμία κινδυνεύουν πραγματικά. Όπως έλεγε ο μεγάλος Λογοθετίδης στη θρυλική ταινία ‘’Ένας ήρωας με παντούφλες’’, η πατρίδα μας δυο πράγματα παράγει σταθερά ‘’ήρωες και ελιές θρούμπες’’.
Κι όσο βγάζει θρούμπες, θα βγάζει και Κούγιες λέω εγώ. Ή μάλλον ‘’δημόσια πρόσωπα’’ με παραληρηματικό Βοναπαρτισμό, και Κ .. ούγια στην ετικέτα.
Εξ άλλου αυτή η χώρα πάντα πίστευε στους σωτήρες. Αληθινούς ή ψεύτικους δεν έχει σημασία. Σωτήρες να ‘ναι κι ότι να ‘ναι.
ΠΑΕ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ
Για να καταλάβετε την τερατώδη γελοιότητα των δήθεν ‘’επαγγελματικών’’ πρωταθλημάτων αδέρφια, ας αφήσουμε την αλήθεια των αριθμών να μας περιγράψουν την τραγική κατάσταση των … ‘’μουσαντένιων’’ ΠΑΕ … τσσσσσσς …
Ας υποθέσουμε ότι μια τέτοια ΠΑΕ έχει στην δύναμη της 25 νεαρούς ποδοσφαιριστές της γενιάς των 700 ευρώ. Παίρνουμε χαρτί και μολύβι και μετράμε.
700 ευρώ χ 14 μισθούς = 9.800 χ 1,50 ασφαλιστικές εισφορές = 14.700 χ 30 = 441.000
Οι πέντε επιπλέον είναι: προπονητής, γυμναστής, προπονητής τερματοφυλάκων, μασέρ, και φροντιστής, (όλοι τους των 700 ευρώ).
Άρα μόνο για ανελαστικές ‘’δεν πάνε παρακάτω’’ αμοιβές επιπέδου βασικού μισθού, κάθε ΠΑΕ χρειάζεται μισό εκατομμύριο από χέρι.
Βάλτε μια προσαύξηση 50% για γραφεία, διοικητικούς υπαλλήλους, χρέη και εφορίες, κόστος συντήρησης γηπέδου, έξοδα ταξιδιών, θεραπείες, υποδομές, έκτακτα, πάμε στα 750 χιλιάρικα.
Αν έχεις κατά νου να κάνεις και κάτι παραπάνω, τότε ένα μιλιόνι το θέλεις ‘’μέσα το νερό’’.
Επειδή τηλεοπτικά δικαιώματα και μεγάλες χορηγίες δεν υπάρχουν σ’ αυτό το επίπεδο, προσδοκία να πουλήσεις ακριβά στις μεταγραφές … ούτε για δείγμα … , για να πάρεις το μισό budget πίσω, χρειάζεται σε κάθε παιχνίδι να κόβεις 3.000 εισιτήρια με 10 ευρώ μέση τιμή, οπότε:
3.000 χ 17 παιχνίδια χ 10 ευρώ = 510.000 - ΦΠΑ = 470.000 Δηλαδή ποτέ.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ
Τότε γιατί αφήνουμε να υπάρχει ένα τέτοιο πρωτάθλημα θα μου πείτε; Γιατί είναι Ελλάδα θα σας πω.
Γιατί στην Ελλάδα υπάρχουν ‘’άδηλοι πόροι’’, (ιδιαίτερα πριν την κρίση), κανείς δεν ψάχνει την προέλευση των χρημάτων όταν πρόκειται για ‘’το καλό της ομάδας’’, γι’ αυτό έχουμε ‘’παράγοντες’’ σαν αυτούς που ξέρετε, γιατί εδώ ζει και βασιλεύει η καταραμένη ‘’διαπλοκή’’ ανάμεσα σε πολιτικούς και αθλητικούς παράγοντες, γιατί η ‘’λαμογιά’’ θεωρείται εθνικό μας σπορ.
Τώρα όμως που ‘’ένεκα η κρίση’’ τα μαύρα δεν φτάνουν ούτε για πρέφα στο καφενείο (όπως λέει κι ο Καίσαρης στη GOALDAY ) το πράγμα μπέρδεψε.
Οι ‘’πυρσοί’ στα Γρεβενά σβήνουνε, οι ‘’νέοι επιβάτες’’ περιμένουνε το λεωφορείο που δεν περνάει για να κατέβουνε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κι εμείς (εδώ είναι το πιο τραγικό) φτάσαμε να είμαστε πιο κάτω κι απ’ αυτούς:

Την Χερσόνησο Ηρακλείου, τον Εθνικό Φιλιππιάδας Θεσπρωτίας, και τον Φωκικό Αμφίσσης.

ΟΣΟ ΖΩ ΕΛΠΙΖΩ

Και πριν βιαστείτε να πείτε ‘’περασμένα μεγαλεία και διηγώντας να κλαις’’, έχοντας κατά νου το δικό μας κατάντημα, να πω και κάτι που πολλοί λίγοι γνωρίζουν.
Αύριο πάνω από 200.000.000 εκατομμύρια ορθόδοξοι γιορτάζουνε τα Χριστούγεννα.( Ρώσσοι, Σέρβοι, Άγιο Όρος, Ιεροσόλυμα), πλην Ελλαδικής εκκλησίας και κάτι … λοιπών (που κάνουνε τον κάργα και τον θεματοφύλακα της πίστης).
Χριστούγεννα σημαίνει γιορτή ελπίδας. ‘’Σήμερον ‘’ξανά’’ γεννάται παιδίον νέον ο προ αιώνων Θεός, λέει το σχετικό τροπάριο.
Η ελπίδα είχε και θα έχει πάντα την καθαρότητα του βλέμματος ενός μικρού παιδιού. Κι είναι εκείνη που πάντα πεθαίνει τελευταία, γι’ αυτό και λέμε πως όσο ζω ελπίζω.
ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ
Όσο για τους ‘’manager’’ των ΠΑΕ, δεν θα πω το ‘’ήθελές τα και παθές τα’’ που λένε στο νησί μου την Κίμωλο, αλλά θα τους προτρέψω να μπούνε στο livemovies και να ξαναδούνε μια ταινία του 1964, σε σκηνοθεσία Ορέστη Λάσκου, και σενάριο του μαγικού διδύμου Νίκου Τσιφόρου, Πολύβιου Βασιλειάδη, με τίτλο:

Πρωταγωνιστές: Μίμης Φωτόπουλος και Μπεάτα Αασημακοπούλου, και σύμφωνα με την πλοκή που μαστορικά ξεδιπλώνουν Τσιφόρος και Βασιλειάδης, ο μέχρι βλακείας τίμιος υπάλληλος Φωτόπουλος,
<<Κρατάει για λογαριασμό του διευθυντή του ένα εκατομμύριο (μυθικό ποσό για την εποχή του) χωρίς αποδείξεις. Τα προβλήματα θα αρχίσουν όταν ο διευθυντής πεθαίνει σε αεροπορικό δυστύχημα και ο ‘’παθολογικά’’ τίμιος υπάλληλος πρέπει να γυρίσει το ποσό στους νόμιμους κληρονόμους>>.
Θα μου πως πείτε στην εποχή μας τέτοια πράγματα δεν γίνονται. Συμφωνώ.
Όμως επειδή όλο το έργο περιστρέφεται γύρω από την χαμένη τιμή της τιμιότητας, που ξέρεις μπορεί και να βρουν νέες ιδέες εκεί που δεν υπάρχουν.
Όπως τα να μην καταπατούν συμφωνίες που κάνανε οι ίδιοι με παίχτες, να μη γράφουνε στο χιόνι οφειλές προς τρίτους, και στη συνέχεια να ζητούν διαγραφή των δικών τους χρεών για χάρη του κοινωνικού συμφέροντος που σηματοδοτεί η χωρίς συνέπειες αναγκαιότητα ύπαρξης της ‘’ομάδας’’.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ

Το ποδόσφαιρο είναι απεικόνιση της ίδιας χώρας:
Πολλά βαρύς, αλλά και fredo με κανελίτσα,
Προβατίνα στα κάρβουνα, αλλά και φούρνος μικροκυμάτων,
Μουλάρι, αλλά και Ferrari.
Γι’ αυτό απολαύστε το καφεδάκι σας όπως γουστάρετε, ψήστε τη μπριζολίτσα σας όπως εσείς κάνετε κέφι, κινηθείτε με ότι αυτοκίνητο έχετε, και μην πιστεύετε πως το μουλάρι δεν θα γίνει κάποτε Ferrari, από την ώρα που οι ‘’άντρες’’ αρχίσανε να … γεννάνε παιδιά. Δ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων