Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

12/06/2008

ΠΕΡΙ ΟΝΟΥ ΣΚΙΑΣ

Κάποτε ο περίφημος Αθηναίος ρήτορας Δημοσθένης, είχε συγκεντρώσει τους συμπατριώτες του στην Πνύκα και τους μιλούσε με τη μοναδική εκφραστική του δεινότητα, για θέματα σημαντικά και σπουδαία.
Τους μιλούσε με θέρμη αγωνία και πόνο, αναλύοντας το πως θα μπορούσαν να σώσουν την πόλη τις οικογένειες και τα σπίτια τους, από τον εχθρικό κίνδυνο. Τους συμβούλευε με σοφία και σύνεση κι εκείνοι... πέρα βρέχει. Αδιαφορία λακριντί και υψηλό επίπεδο.
Τότε ο ικανότατος ρήτορας αλλάζει απότομα θέμα. Και αρχίζει να τους αφηγείται μια μικρή ιστορία για κάποιον που ξεκίνησε να πάει από την Αθήνα στα Μέγαρα, και για να μη πάει με τα πόδια, νοίκιασε ένα γάιδαρο. Καβάλα στο ζώο, που το τραβούσε από το καπίστρι ο αγωγιάτης, πήρανε δρόμο και στρατί.
Όμως εκείνη την ημέρα έκανε φοβερή ζέστη. Η περιοχή που διέσχιζαν ήταν γυμνή χωρίς καθόλου δέντρα, και μη μπορώντας ν’ αντέξει τις καυτές ακτίνες του ήλιου, ο ‘’επιβάτης’’ κατέβηκε από τον γάιδαρο προσπαθώντας να βρει λίγη δροσιά στη σκιά που σχημάτιζε το σώμα του. Το ίδιο όμως προσπάθησε να κάνει και o αγωγιάτης, αλλά ο ίσκιος του γαϊδάρου δεν έφθανε και για τους δύο.
Τότε ξέσπασε ανάμεσα τους άγριος καυγάς για το αν με βάση τη συμφωνημένη ταρίφα είχε δικαίωμα ο ταξιδιώτης, να χρησιμοποιεί εκτός από τον ίδιο τον γάιδαρο και τον ίσκιο του, προκειμένου να φυλαχθεί από τις ακτίνες του ήλιου!
Εξιστορώντας με σπιρτάδα αυτό το ‘’ασήμαντο’’ περιστατικό ο Δημοσθένης, άρχισε να αναλύει, όλα τα υπέρ και τα κατά της κάθε εκδοχής, στους Αθηναίους!
Η κατάληξη της υπόθεσης ήτανε, αντί για τα Μέγαρα, να πάνε στα δικαστήρια, συνέχισε! Οι Αθηναίοι που κρεμόντουσαν από τα χείλη του ρώτησαν με έκδηλη αγωνία.. Και τότε τι έγινε;
Ο μεγάλος ρήτορας αντί να τους αναφέρει την απόφαση του δικαστηρίου τους είπε:
Είναι άθλιοι οι άνθρωποι, που τους ενδιαφέρει να μάθουν, πώς έληξε η διαμάχη για τη σκιά του γαϊδάρου, και δεν τους καίγεται καρφί για την καταστροφή που τους απειλεί.
Και είχε δίκιο. Γιατί, όσο τους μίλαγε για σοβαρά και σημαντικά θέματα, εκείνοι χάζευαν και αδιαφορούσαν. Όταν όμως άρχισε να τους μιλάει ‘’περί όνου σκιάς’’, οι πάντες εστίασαν την προσοχή τους στην ασήμαντη ιστορία, κόβοντας μαχαίρι τον πατροπαράδοτο ελληνικό χαβαλέ
Μήπως ψάχνουμε τον ίσκιο του γαϊδάρου;
Σε προηγούμενα κείμενα μου είχα τονίσει ‘’την υστέρηση που παρουσιάζει η ανασταλτική λειτουργία της μεσαίας γραμμής’’, διατυπωμένο όσο πιο γλυκά γίνεται για να μην κατηγορηθώ είτε σαν προπονητής της εξέδρας, ή δεν ξέρω ποιανού αλλουνού βαλτός.
Όταν βγαίνει ο ίδιος ο προπονητής της ομάδας σε δήλωση του στις εφημερίδες που την αναδημοσιεύσαμε και στο blog , χαρακτηρίζοντας την αμυντική λειτουργία της ομάδας απαράδεκτη, νομίζω πως δικαιούμαι να ρωτήσω; Ο απλός φίλαθλος τι πρέπει να κάνει με όσα βλέπουν τα ματάκια του;
Όταν στις στημένες φάσεις η άμυνα μας παίζει τα μέντα μέντα και το τζουμ τζουμ οι μέλισσες, ποιος πρέπει να διορθώσει το πρόβλημα; Μήπως είναι ψέματα ότι με Κερατσίνι, Αχαρναϊκό, Σαρωνικό χάθηκαν βαθμοί από χαζά γκολ που δεχθήκαμε;
Κι αν υπολογίσουμε κι αυτά που δεν μπήκανε, είτε από τύχη είτε λόγω των καλών ρεφλέξ των τερματοφυλάκων μας, τότε κλάφτα Χαράλαμπε.
Έχω την ειλικρινή διάθεση να πιστέψω ότι δεν έχουμε πολύ καλούς μικρούς. Σίγουρα όμως έχουμε πολλούς. 13 για τέσσερεις θέσεις παρακαλώ, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας. Περισσότεροι από τους μισούς μέχρι τώρα δεν έχουνε ακουμπήσει μπάλα σε επίσημο παιχνίδι, κι είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα την ακουμπήσουνε μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Αν σ’ αυτούς προσθέσουμε και τρεις γεννημένους το 87 (ούτε κι αυτοί έχουνε παίξει), και μερικούς καλούς από την εφηβική ομάδα που τελειώνει τις υποχρεώσεις της μέσα στον Γενάρη, διαπιστώνουμε ότι ποσοτικά έχουμε εξ ορισμού μια ολόκληρη ποδοσφαιρική ομάδα UNDER 21, για την οποία έχουν επενδυθεί και χρήματα και μεγάλες προσδοκίες.
Θα αφιερώσω ειδικό κείμενο για το πόσο ενδιαφέροντα και σημαντικά πράγματα μπορούνε να γίνουν με όλα αυτά τα παιδιά, προς όφελος τόσο των ίδιων όσο και της Προοδευτικής, δεδομένου ότι τα 2/5 της εντεκάδας πρέπει να πλαισιώνονται από παίκτες αυτής της ηλικιακής ομάδας, και καλό είναι όλο αυτό το υλικό που έχουμε στη διάθεση μας, και να εξελίσσεται και να είναι κάθε στιγμή ετοιμοπόλεμο.
Όμως για την ώρα μένω με την εντύπωση πως αντί να κάνουμε πράγματα αυτονόητα για το καλό του συλλόγου, ψάχνουμε να βρούμε ‘’όνου σκιά’’, μέχρι να μας μείνει τελικά η απορία (ίδια με του Χότζα) που κοιτάζοντας τον άψυχο γάιδαρο του είχε κάνει τη συγκλονιστική δήλωση, ‘’Για κοίτα ρε παιδί μου, και πάνω που είχε συνηθίσει να μην τρώει’’!
Απλά μαθήματα αριθμητικής
Διαβάζω πάντα στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου την σύνθεση της ομάδας όπως δηλώθηκε στο φύλλο αγώνα με το Σαρωνικό, διαπιστώνω πως Από τους 7 που δηλώθηκαν σαν αναπληρωματικοί, Ανδριέλος, Κωζής, Βογιατζής, Πέρρος, Σπέρτος, Χατζηγεωργαλής, Ταμπουράκης, (αν δεν έχει γίνει λάθος στην αναγραφή των χρονολογιών) μόνο ο Βογιατζής ήτανε στην ηλικιακή ομάδα των τεσσάρων μικρών που πρέπει οπωσδήποτε να παίζουν.
Και ρωτάω τώρα εγώ; Μόνο ‘’μεγάλοι’’ πρέπει να γίνονται αλλαγή Αν χτυπούσανε δυο μικροί, αν δύο απ’ αυτούς υστερούσαν και έπρεπε να αντικατασταθούν, αν είχε μπει ο Βογιατζής δεύτερη αλλαγή και χτυπούσε ένας μικρός, τι θα γινόταν; Θα παίζαμε με 10;
Η προκύρηξη του πρωταθλήματος είναι σαφής. Τέσσερεις ‘’μικροί’’ πρέπει να παίζουν συνεχώς. Δεδομένου ότι κάτι λιγότερο από την μισή εντεκάδα πρέπει να είναι μικροί, υποθέτω ότι και στον πάγκο πρέπει να κάθονται αν όχι τρεις τουλάχιστον δύο μικροί, προκειμένου ο προπονητής αφ’ ενός ν’ αυξάνει τις επιλογές που έχει στο ξαναμοίρασμα της τράπουλας, αλλά και να μην παίρνει η ομάδα τόσο μεγάλα ρίσκα που μπορεί να μας οδηγήσουν πέρα και από την απώλεια βαθμών, και στο να εκτεθούμε σαν σύλλογος.
Αντί να πάρω αμπάριζα, θα περιοριστώ να ρωτήσω μονάχα ένα πράγμα. Η διοίκηση της ομάδας στο συγκεκριμένο παιχνίδι που ήτανε; Και λέγοντας διοίκηση δεν αναφέρομαι σε Μόλαρη Παναγιωτίδη. Όπως είναι δεδομένο ότι ο Βγενόπουλος δεν μπορεί να ασχολείται με την καθημερινότητα του ΠΑΟ (γι’ αυτό ορίζονται άνθρωποι γι’ αυτή τη δουλειά) το ίδιο κατ’ αναλογία συμβαίνει και στην δική μας ομάδα.
Εκτός από τον ήρωα Φελλά, υπάρχει άλλος που να ασχολείται με το ποδοσφαιρικό τμήμα; Ποιος είναι και τι ακριβώς κάνει. Όταν στο παιχνίδι με τον Αήττητο 300 Προδευτικάνοι είχανε πάθει καρδιακό επεισόδιο με όσα συνέβησαν, και από την διοίκηση δεν υπήρξε ούτε μια απλή ανακοίνωση, ακολούθησε το πρόβλημα που παρουσιάσθηκε με τον προπονητή, η απουσία της διοίκησης από το κυριακάτικο παιχνίδι (εκτός από τον εκπροσώπο του συνδέσμου φιλάθλων), τα γεγονότα δείχνουν πως στην σχέση ανάμεσα σε διοίκηση και ομάδα υπάρχει πρόβλημα. Σοβαρό πρόβλημα που αντικατοπτρίζεται και στους φιλάθλους και η διοίκηση πρέπει να το αντιμετωπίσει άμεσα και σωστά.
Δεν είμαστε κατά της διοίκησης, ούτε πετάμε στη θάλασσα όσα σημαντικά έχουν συντελεστεί. Κάθε άλλο. Επειδή όμως όχι απλά η υπόθεση άνοδος αλλά κυριολεκτικά το ξεκόλλημα της ομάδας απ’ αυτή την ποδοσφαιρική κινούμενη άμμο στην οποία έχει εγκλωβιστεί, είναι όχι μόνο προσδοκία των φιλάθλων αλλά και δηλωμένη θέση της διοίκησης, εμείς ζητάμε απλά, να γίνονται τα πράγματα έτσι όπως πρέπει να γίνονται προκειμένου να δει ‘’Θεού πρόσωπο’’ η ομάδα το ταχύτερο δυνατό. Και όπως προκύπτει από τα γεγονότα, σ’ αυτή την κατεύθυνση υπάρχει ανάγκη να γίνουνε πάρα πολλά.
Προχωράμε
Δεν θα μιλήσω, για την κρισιμότητα του αυριανού αγώνα, την ανάγκη να νικήσουμε οπωσδήποτε, τον αδιαπραγμάτευτο στόχο της ανόδου κ.λπ. Θα περιοριστώ απλά να ξαναθυμίσω απλά μερικές θεμελιώδεις ποδοσφαιρικές αρχές.
Από την ώρα που ο διαιτητής σφυρίζει σέντρα είτε ξεκινώντας το παιχνίδι, είτε μετά από γκολ που σημειώθηκε, καθήκον κάθε ομάδας είναι να προσπαθήσει να πετύχει τέρμα χωρίς να δεχθεί ανεξάρτητα από το ποιο είναι το σκορ την συγκεκριμένη στιγμή.
Οτιδήποτε και να σφυρίξει ο διαιτητής ανεξάρτητα σε ποιον δίνεται κατοχή της μπάλας, κάθε ομάδα οφείλει να διαμορφώνει την διάταξη της με τρόπο που άμεσα να μπορέσει να αποκτήσει αγωνιστικό πλεονέκτημα μετά την επανέναρξη του αγώνα. Σχόλια κριτική και σκέψεις που βγάζουν από τον ρυθμό του παιχνιδιού, ειδικά από τους ποδοσφαιριστές απαγορεύονται. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που παίζεται κυρίως χωρίς τη μπάλα αδέρφια. Μην το ξεχνάμε.
Επειδή ποδόσφαιρο σημαίνει σκάκι με ζωντανούς παίχτες, η ψυχολογία και το καλό κλίμα είναι καθοριστικός παράγοντας που επηρεάζει την αγωνιστική τύχη της κάθε ομάδας. Οι αθλητές δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ούτε σαν αναλώσιμες μονάδες, ούτε σαν πιόνια στο Subbuteo.
Ο Μακιαβέλλι τονίζει πως κάθε άνθρωπος πρέπει να αντιμετωπίζει τους στόχους που βάζει όπως ο τοξότης που γνωρίζει ότι το βέλος που ρίχνει θα πέσει χαμηλότερα από το ποιο ψηλό σημείο της καμπύλης τροχιάς που διαγράφει. Γι’ αυτό όσο πιο πολύ επενδύεις σε οργάνωση και δομές τόσο πιο πολύ αυξάνεις τις πιθανότητες επιτυχίας.
Ο Άλεξ Φέργκιουσον λέει πως ο προπονητής συμμετέχει μόλις κατά 25% στο έργο μιας ποδοσφαιρικής ομάδας. Αλλά το ποσοστό συμπληρώνει, ποιοτικά αυτό είναι τόσο καθοριστικό που αν δεν γίνει σωστά χάνεται κάθε πιθανότητα επιτυχίας.
Αντί άλλου σχολίου περιορίζομαι να δηλώσω αυτό που είχε πει ο μεγάλος Σουν Τζου στην ‘’Τέχνη του πολέμου’’ μερικές χιλιάδες χρόνια πριν. ‘’Κάθε στρατός μοιάζει με δάσος. Σε κάθε δάσος υπάρχουν μικρά και μεγάλα δέντρα. Δουλειά του στρατηγού (εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου) είναι να δίνει στους πολεμιστές του, την ίδια ορμή μ’ αυτήν που κυλάνε οι κορμοί των δέντρων όταν τους αφήσεις στην γυμνή πλαγιά’’
Κι ας μην ξεχνάμε πως πάντα υπάρχει καιρός για ένα καλό νέο ξεκίνημα. Δ.Β.

12/05/2008

Στειλαμε την καταγγελεια στην ΕΠΟ

Οπως ειχαμε υποχρεωση να κανουμε στειλαμε την καταγγελεια για τα εισητιρια στο Σαρωνικο στην ΕΠΟ. Περιμενουμε απαντηση και τιμωρια της ομαδας τις Αιγινας. Ειμαστε φρουροι του οπαδικου μας κινηματος και της ομαδας μας. Δεν θα επιτρεψουμε σε κανεναν να παιζει με την ιστορια μας και την τρελα μας.
Θα ηθελα συνάμα να πω οτι η ομαδα θα επρεπε να κανει αυτα που εμεις κανουμε πρωτη. Καμερες υπηρχαν στα παιχνιδια μας. Σχεδον σε ολα. Οταν οι αντιπαλοι δεν τηρουν το fair play, οταν οι διαιτητες μας σκιζουν, οταν αντιπαλοι οπαδοι μας πετουν μπουκαλια και πετρες, οταν παιζουν με τα λεφτα μας και τα εισητιρια κτλ.. η ομαδα δεν πρεπει να βγαινει και να μας προφυλάσσει???
Παρτε τουλαχιστον παραδειγμα απο μας και πραξτε τα δεοντα.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΛΟΥΣ

Από το εξαιρετικό Y magazine- διεύθυνση:ymablog.blogspot.com, αναδημοσιεύουμε την ιστορία που ακολουθεί, που είναι εξαιρετικά επίκαιρη και διδακτική ειδικά στους καιρούς που ζουμε, και μένουμε με το στόμα ανοικτό μαθαίνοντας τι μπορούν να κάνουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι η σαν μοναχοί αν προτιμάτε, ζώντας κατά δήλωση τους, ''επέκεινα'' του κόσμου τούτου, η και ''εντός της ερημίας αυτού''.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Η ΑΓΕΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ (της Milka, της ΦΑΓΕ, αυτή που γελά, ή αυτή που σε κοιτάει από απέναντι)

«Αδερφή»φώναξε ο ασθενής απ’ το ράντσο του πόνου
«Ναι;»
«Ναι;»
Ακούστηκαν δυο φωνές ταυτόχρονα να απαντούν.
«Όχι εσένα γιατρέ, την νοσοκόμα θέλω» είπε ο ασθενής
«Πείτε μου αδερφή, αυτός ο κύριος στο διπλανό κρεβάτι, τί έχει και είναι τόσο κόκκινος στο δέρμα; Και τί είναι αυτά που προεξέχουν απ’ το μέτωπο, σαν κομμένα κέρατα; Ο Hellboy είναι;»
«Όχι κύριε. Μην ανησυχείτε. Ο διάβολος είναι, από τους πιο τακτικούς ασθενείς μας. Συνέχεια σπάει το ποδάρι του αλλά σε μισή ώρα σαν από θαύμα γιατρεύεται. Οι ορθοπεδικοί μας, ξέρετε, είναι από τους καλύτερους. Να σας τον γνωρίσω»
«Γεια σας κύριε με τα πολλά ονόματα»
«Γεια σου τέκνο μου» του απάντησε μελαγχολικά ο διάβολος
«Δεν το πιστεύω ότι σας γνώρισα»
« Δεν θα αλλάξει και τίποτα στη ζωή σου, παιδί μου. Πάντα ήμουν και θα είμαι στο πλάι σου για να εκπληρώνω τις καθημερινές επιθυμίες σου, όπως και όλων των ανθρώπων»
«Όπως και να έχει είστε πολύ σημαντικός. Τι θα έκανε η εκκλησία χωρίς εσάς! Αν και ηττηθήκατε από τον Θεό»
«Το ότι ηττήθηκα δεν με εμπόδισε όμως να χτίσω μια πολύ λαμπρή καριέρα» απάντησε με σατανικό χαμόγελο ο διάβολος
« Ναι, πολλοί επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν ακολουθήσει τα βήματά σας. Να σας ρωτήσω κάτι που μπορεί να φανεί αδιάκριτο?»
«Για τα κέρατα θα με ρωτήσεις και εσύ, σωστά;»
«Εεε, ναι, αν δεν σας ενοχλεί αυτή η ερώτηση..»
«Λοιπόν, δεν είχα πάντα κέρατα στο μέτωπο. Κυκλοφορούσα με το κούτελό μου καθαρό. Αλλά καταράστηκα τον εαυτό μου. Συνέβη πριν 2.000 χρόνια περίπου, όταν ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου ήταν ακόμα ο σκύλος»
Ο ασθενής τον κοίταξε με περιέργεια αλλά δεν τον διέκοψε
« Τότε, που λες, ήρθε ο Χριστός στη γη. Τέλος πάντων την ιστορία αυτήν την ξέρεις. Όταν ξαναέφυγε όμως, άρχισα να αντιλαμβάνομαι από την συμπεριφορά των ανθρώπων ότι πλέον όλο και λιγότεροι ασχολούνταν μαζί μου και με πίστευαν. Ένιωσα απογοητευμένος. Προδομένος. Πικραμένος. Απατημένος. Κερατάς. Ξέρεις πως είναι κάποιος που αγαπάς και ξέρεις ότι σε αγαπάει ξαφνικά να μην θέλει όχι μόνο να σε ξαναδεί, αλλά να δίνει αλλού την καρδιά του και το κορμί του; Έτσι ένιωσα. Κερατάς. Και έτσι καταράστηκα τον εαυτό μου να γίνει κυριολεκτικά ένας κερατάς και φύτρωσαν αυτά εδώ» είπε δείχνοντας το μέτωπό του.
«Τώρα γιατί είναι κομμένα;»
Ο διάβολος γέλασε
«Τώρα τα έχω κομμένα διότι συνειδητοποίησα πόσο λάθος είχα κάνει τότε. Ποτέ δεν με είχαν εγκαταλείψει οι άνθρωποι. Μια αρπαχτή ήταν για αυτούς, ένας έρωτας περαστικός»
«Μήπως κάνεις λάθος κύριε διάβολε;. Σήμερα υπάρχουν πιο πολλοί Χριστιανοί παρά ποτέ στην γη και οι εκκλησίες μαζί με την περιουσία που διαθέτουν κάνουν κουμάντο όλο τον πλανήτη»
«Όχι παιδί μου, αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζουν για εντυπωσιασμό. Μέχρι και οι εκκλησίες χρειάζονται διαφήμιση, για αυτό έχουν άλλωστε, και τις καμπάνες. Όχι, ξέρω τι λέω. Το βλέπω, ο σκύλος δεν είναι πια ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.»
«Κάτι τέτοιο είχες αναφέρει και πιο πριν»
« Και το λέω πάλι επειδή αυτό είναι το πιο σημαντικό. Χρειάστηκαν εκατοντάδες χρόνια για να γίνει και να το πάρω χαμπάρι. Στην αρχή, σου είπα άνθρωπος σκύλος ήταν οι καλύτεροι φίλοι. Στην πορεία των χρόνων, η γυναίκα αποσπάστηκε από αυτό και έκανε καλύτερους φίλους της τα διαμάντια. Ο σκύλος στεναχωρέθηκε και πήρε όρκο σιωπής και υποταγής μέχρι ο άντρας και η γυναίκα να ξαναγίνουν ένας άνθρωπος. Αλλά αυτοί δεν σταμάτησαν. Χειροτέρεψαν την κατάστασή τους. Και έφτασαν με την πάροδο και άλλων αιώνων στο σημερινό στάδιο, όπου ο καλύτερος φίλος του άντρα και της γυναίκας, να είναι η αγελάδα. Ναι, μην με κοιτάς απορημένα. Αυτή η οικογένεια των μαστοφόρων έχει γίνει ένα με εσάς, ή μάλλον εσείς με αυτούς. Πάρε παράδειγμα έναν άντρα όταν βλέπει μια γυναίκα όπως την θέλει. Πώς την αποκαλεί»
«Μανάρι μου»
«Σωστά. Τι άλλο βλέπει και του τρέχουν τα σάλια;»
«Τα μαστάρια της»
«Πάλι σωστά. Μια γυναίκα πώς επιθυμεί να είναι ο άντρας στο κρεβάτι;»
«Ταύρος. Άγριος, αδάμαστος, ακούραστος και πάντα πρόθυμος» Έχεις δίκιο, δεν το είχα σκεφτεί έτσι»
«Να σου πω και άλλα παραδείγματα. Όλοι οι άνθρωποι πλέον προτιμάνε, προτιμάτε την ευτυχία της αγελάδας. Θέλετε να σας αρμέγουν, θέλετε να σας προστατεύουν κλεισμένους σε μαντριά, αν ακούσετε κανένα αλύχτισμα λύκου δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε αν είναι αληθινός λύκος ή ο τσοπάνης παίζει κάποιο σιντί με ήχους λύκων και βλέπετε τηλεόραση με αγελαδίσιο βλέμμα. Προσπαθείτε να κοιμόσαστε σαν μοσχάρια και μηρυκάζετε τις ίδιες ειδήσεις και τα ίδια πρόσωπα στην εξουσία»
Ο διάβολος τελείωσε και κοίταξε τον ασθενή χαμογελώντας.
«Φεύγω τώρα, χάρηκα που τα είπαμε»
Ο ασθενής έμεινε μόνος του και σκεφτόταν αυτά που άκουσε. Κάλεσε τον γιατρό φωνάζοντας «Γιατρέ» αυτή την φορά και του ανακοίνωσε ότι αισθανόταν καλύτερα τώρα και ότι μόλις θα τον άρμεγαν ήταν έτοιμος να πάει στο σφαγείο για να τον κόψουν σε μπριζόλες

12/04/2008

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ

Η πληροφορία που άντλησα από την επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας ότι ο αγώνας κυπέλλου με την Ελλάδα Ποντίων θα γίνει τελικά στο δημοτικό γήπεδο Ρέντη, ομολογώ ότι βάζει την καρδιά μου στη θέση της.
Τελικά φαίνεται πως η σύνεση και η σωφροσύνη δεν έχουνε χαθεί τελείως κι αυτό είναι πραγματικά ελπιδοφόρο. Μέχρι όμως να σιγουρευτώ δεν είχα κανένα λόγο να μην θεωρήσω πως όλα είναι δυνατά, αφού και την εφηβική ομάδα του συγκεκριμένου συλλόγου εκεί την αντιμετωπίσαμε φέτος σαν αντίπαλο.
Για να πάμε και στην ουσία όμως, για όλα τα υπόλοιπα που έγραψα δεν παίρνω πίσω ούτε λέξη. Και για την δυναμικότητα της αντίπαλης ομάδας, και για την σοβαρότητα με την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι, την αναγκαιότητα να ξεφύγουμε επιτέλους απ’ αυτό το ποδοσφαιρικό επίπεδο που μοιάζει βαρέλι χωρίς πάτο, αλλά και την ανάγκη όλοι όσοι έχουν σχέση με το ποδοσφαιρικό τμήμα να κατανοήσουν ότι η Προοδευτική δεν είναι μια ομάδα που ήταν κάποτε, αλλά μια ομάδα που θέλει διακαώς να γυρίσει εκεί που ήταν πάντα.
Ως εκ τούτου δεν υφίσταται το δεν πειράζει, αλλά το πειράζει και κόφτει. Γι’ αυτό το λόγο κάνω έκκληση σε διοίκηση, τεχνική ηγεσία, αλλά και παίχτες, να αρθούν επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων και να φανούν αντάξιοι των ευθυνών που τους αναλογούν.
Και να είναι σίγουροι πως η Προοδευτική έχει και το ειδικό βάρος, αλλά και το κρίσιμο μέγεθος να ανταποδώσει στο πολλαπλάσιο αυτό που θα της προσφερθεί (σε όσους της το προσφέρουν), όχι τόσο σαν ανταλλάξιμη υπηρεσία αλλά σαν κατάθεση και λίγης ψυχούλας, γιατί αυτό είναι που έχει ανάγκη ο σύλλογος, και τα κρυόπλαστα πράγματα ούτε μας αφορούν ούτε μας ταιριάζουν, ακόμα κι αν έχουνε βαρύγδουπο περιτύλιγμα. Δ.Β.

ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΑΔΕΡΦΙΑ

Διάβασα την κλήρωση του κυπέλλου στο blog και είναι γεγονός πως δεν έδωσα μεγάλη σημασία. Όταν άρχισα να το ξανασκέφτομαι άρχισα να συνειδητοποιώ τι έχουμε μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε.
Το γήπεδο Οριζομύλων πίσω από το εργοστάσιο της Γιούλα είναι αυτό ακριβώς που βλέπετε αδέρφια, στην φωτογραφία που ακολουθεί.

Επί της ουσίας δεν μιλάμε για γήπεδο, αλλά για μια αλάνα με πλαστικό χόρτο, μεσοτοιχία με τους τάφους του τρίτου, μια χωματερή που βρίσκεται πίσω από την μια εστία, και ένα σχολείο που βρίσκεται παράπλευρα.
Ούτε εξέδρες ούτε περιβάλλων χώρος, ούτε τίποτα. Μόνο μπάζα. Μέχρι εδώ μας έφερε η μοίρα να χρειαστεί να παίξουμε. Το δυστύχημα είναι πως ένας κύκλος προσώπων που βρίσκεται κοντά στην ομάδα δεν φαίνεται να έχει δυστυχώς συναίσθηση για τι πράγμα μιλάμε.
Όταν δεν έχεις αισθανθεί την έκσταση που προκαλούνε οι νίκες απέναντι σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, (μόλις μερικά χρόνια πριν), ένα βίωμα να το έχει νοιώσει η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών μας, δεν μπορείς να καταλάβεις την απελπισία που προκαλεί η συμμετοχή της ομάδας σε αγώνες που διεξάγονται σε τέτοια ‘’γήπεδα’’.
Αν η Ελλάς Ποντίων θεωρείται γηπεδούχος, τότε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο, παρά να πάμε και να παίξουμε. Αν δεν είναι έτσι η διοίκηση του συλλόγου οφείλει να διαμαρτυρηθεί προς την ΕΠΣΠ, για την επιλογή του συγκεκριμένου γηπέδου.
Για την ώρα διεξαγωγής των αγώνων που οδηγούν στους τέσσερεις του θεσμού μεσοβδόμαδα και καταμεσήμερο, 14:15, δεν το σχολιάζω.
Είπαμε, απλή διεκπεραίωση για να λέμε ότι ο θεσμός του κυπέλλου υπάρχει, κι ας μην πατάει άνθρωπος. Δεν ξέρω που βρήκανε γραμμένο οι ‘’υπεύθυνοι’’ ότι δεν πρέπει να διεξάγονται αγώνες με προβολείς. Τέλος πάντων.
Ας πάμε και στον αντίπαλο. Η Ελλάς αυτή την εποχή είναι ίσως η πιο φορμαρισμένη ομάδα που αγωνίζεται στα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΠ. Με 8 νίκες και μία ισοπαλία σε εννιά αγώνες, και 22-2 τέρματα υπέρ της, φαίνεται να κινείται σ’ ένα επίπεδο πολύ πιο κοντά στη Δ εθνική, παρά σε τοπικό πρωτάθλημα, συνεχίζοντας την εξαίρετη περυσινή πορεία της.
Αν την πάρουμε αψήφιστα, τότε με μαθηματική ακρίβεια θα γνωρίσουμε το ολοκαύτωμα του μπλόκου των Οριζομύλων. Αν λοιπόν κάποιοι έχουνε στο μυαλό τους πώς να μια ευκαιρία να δοκιμάσουμε σχήματα και συστήματα, κάνουν μεγάλο λάθος.
Αν (πάλι κακώς) πιστεύουν ότι το κύπελλο δεν μας ενδιαφέρει τότε να παραιτηθούμε έγκαιρα απ’ αυτό. Αν παίξουμε, οφείλουμε να το κάνουμε με την καλύτερη δυνατή σύνθεση, και με μεγάλη σοβαρότητα. Ο κόσμος μας είναι τσιτωμένος και δεν αντέχει κι άλλη νίλα.
Επειδή ο φόβος φυλάει τα έρημα, είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω έγκαιρα για τις δυσκολίες που κρύβει το συγκεκριμένο παιχνίδι, και στο βαθμό που η διοίκηση παρά τις όποιες άλλες αδυναμίες της είναι λίρα εκατό στις υποχρεώσεις που ανέλαβε, δεν πρόκειται να παραμείνουμε θεατές σε αντιμετωπίσεις του τύπου ‘’έλα μωρέ και τι έγινε’’.
Περιμένοντας τη ζωή να δείξει το παρακάτω, είμαστε εδώ ‘’αναμένοντας στο ακουστικό μας’’. Δ.Β.

ΟΤΑΝ Η ΑΓΟΡΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ

Στο pre game του χθεσινού αγώνα του Ολυμπιακού άκουσα ανάμεσα στ' άλλα το εξής καταπληκτικό. Οι τιμές των εισιτηρίων για τους ουκρανούς φιλάθλους κοστίζανε λέει, 1,5 ευρώ έκαστο!
Για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που κατάφεραν να φθάσουν μέχρι εκεί οι τιμές ήτανε βέβαια διαφορετικές. Μόλις 25 ευρώ το καθένα.Κάτι που σημαίνει πως οι 80 έλληνες φίλαθλοι δίνοντας 2000 ευρώ περίπου, πληρώσανε αξία αντίστοιχη με 1340 εισιτήρια που διατέθηκαν στους φτωχότερους ντόπιους οπαδούς!
Ο δημοσιογράφος χαρακτήρισε την τιμή πανάκριβη. Κι εγώ ρωτάω, σοβαρά το λέτε; Με μέση τιμή εισιτηρίων 22 ευρώ η χώρα μας κατέχει την 6η θέση στη λίστα των χωρών με τα ακριβότερα εισιτήρια στην Ευρώπη, και ο Ολυμπιακός βρίσκεται αρκετά πιο πάνω κι απ' αυτό το επίπεδο, και ιδιαίτερα στα διεθνή του παιχνίδια.
Ομολογώ ότι δεν φανταζόμουνα πως υπάρχει σημείο της ευρωπαϊκής ηπείρου που τα εισιτήρια για διεθνή παιχνίδια και μάλιστα αυτής της φάσης, θα μπορούσαν να κοστίζουν τόσο λίγο και μάλιστα με την έγκριση της UEFA.
Πενία τέχνας κατεργάζεται λοιπόν, κι ένας θεός ξέρει αδέρφια τι άλλο θα δούμε ακόμα.
Αυτό ειδικά το στοιχείο σηματοδοτεί την ανάγκη εκλογίκευσης των τιμών και στη δική μας χώρα που τα πράγματα έχουνε ξεφύγει τελείως.
Να ξοδέψει 10 ολόκληρα ευρώ κάποιος για να δει Μοσχάτο-Όμηρος Καλλιμασιάς είναι κάτι που μόνο αλιβάνιστος άνθρωπος όπως λέει κι ο Εφραίμ μπορεί να κάνει.
Κι όταν λείπει η λογική αρχίζει ο παραλογισμός. Παιδάκια, φοράκια, τζαμπατζήδες, να γίνεται σε κάθε παιχνίδι αυτό που λέμε της ανωμαλίας. Μια ιστορία από την οποία χάνουν έσοδα όλοι. Σωματεία, γήπεδα, κράτος, ομοσπονδία, γιατί κανείς δεν έχει την διάθεση να επιβάλλει το αυτονόητο. Φθηνά εισιτήρια για όλους και τζάμπα κανείς.
Η ψυχή του ποδοσφαίρου ζωντανεύει όταν το γήπεδο είναι γεμάτο. Προκειμένου να γεμίσει το γήπεδο η φθηνή είσοδος δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν απώλεια εσόδων, αλλά σαν κίνητρο πεοσέλκυσης.
Αν το γήπεδο γεμίσει, τα επιπλέον έσοδα θα προκύψουν από τα πάσης φύσεως εμπορικά δικαιώματα (πράγματα αυτονόητα για όλους εκείνους που ο παραλογισμός δεν περισσεύει στο κεφάλι τους). Κι έτσι ενώ η αγορά ''διορθώνει'' βίαια προς τα κάτω, οι έλληνες παράγοντες παραμένουν αδιόρθωτοι στην κοσμάρα τους.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Στην Αίγινα υπήρχανε εισιτήρια των 5 ευρώ. Με τέτοια μπήκαμε οι περισσότεροι στο γήπεδο. Μήπως ήρθε η ώρα να ξεκινήσει και η Προοδευτική κάτι τέτοιο; Αν όχι για όλο το γήπεδο τουλάχιστον για την εξέδρα πίσω από το τέρμα. Ο κόσμος έχει στριμωχτεί πάρα πολύ, και αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να περνάει στο ντούκου.
Αλλιώς να δώσουμε κάτι παραπάνω και να κάτσουμε σπίτι βλέποντας τα παιχνίδια από την NOVA, γιατί στην Ελλάδα το live δεν συμφέρει. Δ.Β.

12/03/2008

Προοδευτική: Βράζουν με τη διαιτησία

Έντονα παράπονα έχουν οι ιθύνοντες της Προοδευτικής από τη διαιτησία της Κυρίου από το σύνδεσμο Αρκαδίας στην κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Σαρωνικό στην Αίγινα. Ενδεικτικές ήταν οι δηλώσεις του προπονητή Βαγγέλη Μάλλιο ο οποίος τόνισε: «Δεν μας δόθηκαν δυο πέναλτι. Ωστόσο για ακόμη μια φορά χάσαμε από δικά μας λάθη. Δεχθήκαμε γκολ από δυο στημένες φάσεις, εκεί που υστερεί η ομάδα. Είναι απαράδεκτο και πρέπει να το διορθώσουμε».

12/02/2008

ΑΝ ΜΑΣ ΑΝΤΕΞΕΙ ΤΟ ΣΚΟΙΝΙ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ

Μόλις την περασμένη Δευτέρα σε κείμενο μου με τίτλο ‘’Δεν υποστέλλουμε τη σημαία’’, τόνιζα πως με το να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι, απλώς τα προκαλούμε να ξεσπάσουν μια ώρα αρχίτερα, και με μορφή χιονοστιβάδας.

Μεσοβδόμαδα χτύπησε το καμπανάκι. Πρόβλημα στη σχέση με τον προπονητή της ομάδας. Τι και πως λίγη σημασία έχει. Εκείνο που δεν αμφισβητείται είναι πως πρόβλημα υπήρξε.

Σήμερα διάβασα δηλώσεις του σε αθλητική εφημερίδα. Δεν θα σταθώ στο περιεχόμενο τους. Αρκούμαι στο να υποθέσω πως το πρόβλημα ξεπεράστηκε.

Αλλαγή προπονητή σ’ αυτή τη φάση ισοδυναμεί με καταστροφή. Παρ’ ότι δεν πηδάω από τη χαρά μου ούτε για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας ούτε για τα αποτελέσματα που φέρνει, θεωρώ πλήγμα για το κύρος της Προοδευτικής να ζήσουμε την τέταρτη απομάκρυνση προπονητή σε ένα εξάμηνο.

Να θυμίσω ότι προηγήθηκαν αυτές του Αγγελάκη που τέλειωσε την περσινή σαιζόν και δεν συνέχισε, του Βερούτη που απομακρύνθηκε νωρίς νωρίς, του (βοηθού προπονητή) Πυρένη που απολύθηκε κι αυτός, και τώρα; Ελπίζω να μην υπάρξει κι άλλη συνέχεια.

Ποιος προπονητής θα βρεθεί να έρθει αυτή την περίοδο, μ’ αυτές τις συνθήκες, και με το μαγικό του ραβδάκι ενεργοποιημένο ώστε ν’ αλλάξει με τη μία τα πάντα.

Εξ άλλου κι ο σημερινός προπονητής, πρωταθλητής βγήκε πέρυσι, την κατηγορία τη γνωρίζει καλά, δουλεύει (για την ώρα) με παίχτες που δεν διάλεξε ο ίδιος, και χωρίς να έχει την ευθύνη της βασικής προετοιμασίας.

Αυτό που μπορεί να μας συμβεί αν δεν ανέβουμε κατηγορία, είναι να μην ανέβουμε. Άλλο χειρότερο δεν μοιάζει να μας μπορεί να μας τύχει.

Ως εκ τούτου ας του δώσουμε το χρόνο που απαιτείται να δείξει τη δουλεία του, με τη διοίκηση από την πλευρά της να τον στηρίζει πραγματικά, κάνοντας ταυτόχρονα και τις κινήσεις που απαιτούνται στην μεταγραφική περίοδο που πλησιάζει.

Προϋπόθεση βέβαια για όλα αυτά είναι να αισθάνεται κι ο ίδιος καλά, να νοιώθει την Προοδευτική σαν σκαλοπάτι που οδηγεί στην επιτυχία, και να φωτιστούν όποιες σκιές υπάρχουν στη σχέση του με την διοίκηση (αν υπάρχουν) γιατί αν φάει ο γαϊδαρος όχι το κλήμα αλλά το ‘’καλό κλίμα’’, τότε αδέρφια ΓΑΜΑΤΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.

Αγαπάμε την ομάδα γι’ αυτό και ενεργούμε με γνώμονα το συμφέρον της, και όχι σαν δαιμόνιοι ρεπόρτερ που ψάχνουνε αποκλειστικότητες. Γι’ αυτό και δεν γράψαμε τίποτα από την πρώτη στιγμή που το μάθαμε, αναλογιζόμενοι απλά την κρισιμότητα του κυριακάτικου αγώνα.

Δεν είμαστε κολλητοί με κανένα, δεν κρύβουμε τίποτα και δεν κρυβόμαστε. Και δεν θα διστάσουμε να κριτικάρουμε και τον προπονητή, αλλά και τους παίχτες στο βαθμό που συνεχίζονται οι ‘’λαμπρές εμφανίσεις’’.

Γιατί δεν γίνεται μια ομάδα που πριν δυο-τρία χρόνια το σκεφτόσουνα να κάνεις έστω ένα φιλικό μαζί της, να την αντιμετωπίζεις σαν την Manchester στο Old Trafford.

Σ’ αυτό το επίπεδο η Προο οφείλει να σαρώνει και να ψαρώνει (γι’ αυτό και η διοίκηση οφείλει να δίνει το παρόν πάντα και παντού). Κατά τ’ άλλα, σ’ όποιον αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε.

Ο κόσμος στηρίζει την ομάδα με τρόπο εντυπωσιακό σε σχέση με το τι γινότανε τα τελευταία χρόνια. Από την διοίκηση του συλλόγου κανείς δεν ζήτησε το λαγούς με πετραχήλια, παρά μόνο στήριξη (ειλικρινή και πραγματική στήριξη) για να μπορέσει ο σύλλογος να ξαναπατήσει στα πόδια του.

Η προοπτική να αναγεννηθεί η Προοδευτική από την στάχτη της, είναι γονιδιακά καταχωρημένη στο DNA της. Μια σπίθα χρειάζεται μόνο για να γίνει η στάχτη και πάλι πυρκαγιά.

Ύπνος χωρίς όνειρα οδηγεί στην κατάθλιψη και τη σχιζοφρένεια. Ας ξανακοιτάξουμε τον καθρέφτη μας με χαμόγελο και εμπιστοσύνη, τραγουδώντας το γνωστό ρεφραίν: Είμαστε ακόμα ζωντανοί στη σκηνή σαν ροκ συγκρότημα, κι αν μας αντέξει το σκοινί θα φανεί στο χειροκρότημα.

Τότε θα κάνουμε ταμείο, γιατί καιρός υπάρχει ακόμα. Τίποτα δεν τέλειωσε αδέρφια, και μην ξεχνάτε πως 80 χρόνια ιστορία θα τα οδηγήσουμε στο μέλλον ακόμα κι έτσι. (Γιατί το έχουμε ξανακάνει, και δεν κωλόνουμε να το επαναλάβουμε). Δ.Β.

[φορτηγό+αυτοκίνητο.jpg]

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Πιστεύουμε στις καλύτερες μέρες που έρχονται.


Καταγελλια Οπαδου για τα εισιτηρια στην Αιγινα

Ειδου το αισχος του πρωτοπορου..

Εφορακι αντι για εισιτήριο και μαλιστα χωρις διατριση για την εφορια και γραμμενο με στηλο 10 ευρω. ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΣΠ.

Οι οπαδοι φταινε μετα. Μας κλεβετε απο παντου και εκμεταλευστε την αγαπη μας για το αθλημα.
Οι φυστικαδες μας δουλευουν ρεεεε. Βαζουνε ρεφενε τα εξοδα για να παει η ομαδα τους στην Ροδο και θελουν και ανοδο,......

Κυπελλο Ποδοσφαιρου Ανδρων

Ενδιαφέροντα ματς έβγαλε η σημερινή κληρωτίδα για τον προημιτελικό γύρο του κυπέλλου Πειραιά. Συγκεκριμένα ο Περαμαϊκός θα φιλοξενήσει τον Αργοναύτη, ενώ το Κερατσίνι θα αγωνιστεί με τον ΑΟ Μοσχάτου εκτός έδρας.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αναμέτρηση μεταξύ της Ελλάς Ποντίων και της Προοδευτικής, ενώ η Ελευθερία Μοσχάτου θα πάει στο Πέραμα για να αναμετρηθεί με την περσινή φιναλίστ, ΑΕ Περάματος.

Τα ζευγάρια και οι ημερομηνίες των αγώνων:


ΠΕΡΑΜΑΪΚΟΣ – ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ 10/12/2008
ΑΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ 10/12/2008
ΕΛΛΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 10/12/2008 Στο γηπεδο Ορυζομυλων ώρα 14.15 πισω απο την Γιουλα
ΑΕ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧ. 17/12/2008

12/01/2008

Σχολιο απο Donkey για το παιχνιδι με τον Σαρωνικο

Να κάνω και έγω κάποια σχόλια όσο αφορά το χθεσινό παιχνίδι και το άρθρο που μόλις διαβάσετε. Αρχικά αφού ευχαριστήσω θερμά τον Βασίλη για το άρθρο θα τον παρακαλέσω θερμά ότι φωτογραφίες έχει από το παιχνίδι να τις μοιραστεί μαζί μας μιας και το link στο rapidshare δεν λειτουργεί από χθές το βράδυ. Στάθηκε αδύνατο να παρακολουθήσω το παιχνίδι μιας και είμαι πολλά χιλιόμετρα μακριά από την έδρα μας οπότε δε μπορώ να έχω προσωπική γνώμη για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και την συνολική εμφάνισή της σε αυτό το κρισιμότατο παιχνίδι όμως αυτό δεν μου απαγορεύει να πώ και εγώ κάτι με αφορμή το προηγούμενο κείμενο. Ο Βασίλης λέει με δικό του ξεχωριστό τρόπο τα πράγματα και αυτά πρέπει να διαβαστούν και να ληφθούν υπόψη από την ομάδα. Όλοι έχουμε θέσει ως στόχο μέσα από το διαδίκτυο να συσπειρώσουμε τον κόσμο της ομάδας και να τον φέρουμε πάλι στο πλευρό της. Δεν τα παρατάμε και προσπαθούμε με κάθε τρόπο και παρά την κάθε δυσκολία να κράταμε το ενδιαφέρον των φιλάθλων αμείωτο και ζωντανό παρά τις δυσκολίες και τα αρνητικά αποτελέσματα που υπάρχουν. Η ομάδα είναι σε οριακό βαθμολογικά σημείο μιας και απέχει 8 ολόκληρους βαθμούς από την κορυφή με τη διαφορά όμως ότι απομένουν και 20 ολόκληρες αγωνιστικές μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος. Θεωρητικά όλα μπορούν να ανατραπούν με ένα νικηφόρο σερί και βαθμολογικές απώλειες των άλλων διεκδικητών της ανόδου...Πρακτικά όμως ?
Μια μεγάλη μερίδα του κόσμου είμαι σίγουρος ότι έχει χάσει την υπομονή της ή έχει λήξει η πίστωση χρόνου που έδωσε στο ποδοσφαιρικό τμήμα ώστε να βελτιώσει την παρουσία του στους αγωνιστικούς χώρους. Υπάρχει όμως και μια άλλη μερίδα του κόσμου που ακολουθεί πιστά και παντού την αγαπημένη μας ομάδα δίχως κανένα ώφελος και δίνει μέσα από την καρδιά της ότι έχει για να αναστήσει τον σύλλογο. Αυτοί οι άνθρωποι είναι άξιοι συγχαρητηρίων και δίνουν καθημερινά την ψυχή τους από όποιο πόστο μπορούν ώστε ο Φοίνικας να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να παίζει ο οποιοσδήποτε παιχνίδια στις πλάτες αυτών των φιλάθλων. ΠΡΕΠΕΙ να ξέρουμε τα πάντα για την ομάδα που αγαπάμε. ΜΥΣΤΙΚΑ δε χωράνε. Ο Βασίλης καλά έκανε και δεν είπε τη διαφωνία του προπονητή με τη διοίκηση παρόλο που το γνώριζε. Όμως πρέπει να βγούν όλοι να μας πούν την αλήθεια. Η ομάδα πήγε σχεδόν γυμνή στην Αίγινα. Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύει πως ο κ. Φελλάς είναι αναντικατάστατος για το ποδοσφαιρικό τμήμα και αυτό πρέπει να ειπωθεί δημόσια. Δε τον ξέρω προσωπικά αλλά νιώθω την ανάγκη να το γράψω γιατί έχει προσφέρει και εξακολουθεί να προσφέρει πραγματικό έργο στα αποδυτήρια ως αφανής ήρωας μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Και εμείς ΑΓΑΠΑΜΕ και ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ την ομάδα μας άλλοι πιο ένθερμα άλλοι λιγότερο ένθερμα. Εγώ θα κάνω μια επίκληση στην συνείδηση και στην ψυχή διοίκησης, ποδοσφαιριστών, τεχνικής ηγεσίας και όσων είναι αρμόδιοι και ελπίζω να το διαβάσουν και να μας διαβάζουν συχνά. Η "Προοδευτική" είναι τρόπος ζωής και για κάποιους μας είναι κομμάτι της ζωής και της καθημερινότητας τους. Πέρα από τους ευατούς σας και σαφώς το επαγγελματικό μέρος του ποδοσφαίρου και τα χρήματα που είναι κατανοητό σκεφτείτε και εμάς τους απλούς οπαδούς. Χωρίς εμάς δεν θα είχε αλλάξει τίποτα και πολύ πιθανό το σωματείο να μην υπήρχε. ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ μας. Έχουμε και κρίση και μυαλό να καταλάβουμε τι συμβαίνει...
Τα προβλήματα αγωνιστικής φύσεως για ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και για ελλείψεις τα έχουμε αναφέρει εδώ και μήνες...Θεωρώ ανούσιο να επαναλαμβάνω πράγματα που έχουν ειπωθεί από τους περισσοτερούς μας και τα έχουν γράψει στα ίσια και ενυπόγραφα. Δεν κρυβόμαστε από κανέναν. Είμαστε εδώ να βοηθήσουμε όπως μπορεί ο καθένας...ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ!!! Εσείς δίνετε τον αγώνα στο γήπεδο και εμείς τον αγώνα εκτός για να γινόμαστε συνεχώς περισσότεροι. Θέλουμε νίκες, θέλουμε τα όνειρά μας να γίνουν πράξη, θέλουμε ένα υγιές κλίμα στην ομάδα μας, θέλουμε να εξαφανίσουμε τα λάθη του παρελθόντος αλλά ΘΕΛΟΥΜΕ και να μας ακούτε, να μας λαμβάνετε υπόψη. Δε θέλουμε το κακό της ομάδας μας. Αλίμονο...ΔΕ κάνουμε κριτική για να βλάψουμε την ομάδα που αγαπάμε. Κάνουμε ΚΡΙΤΙΚΗ για να βελτιωθούν κάποια πράγματα που δεν πάνε όπως θα έπρεπε. Και λέμε και τα καλά και τα κακά. Αυτά από μένα και ευελπιστώ την Κυριακή να έχουν αλλάξει όλα προς το καλύτερο.
Donkey2.(Γιώργος Π.).

Να και οι φωτογραφιες φιλε που ζητησες...

11/30/2008

Επιστροφη στις νικες για το μπασκετ

Αποτελέσματα 2ου ομίλου Νότου
Τα αποτελέσματα:
Ιεράπετρα – Λιβαδειά 78-68
Ιωνικός Ν. Φ. – Ψυχικό 72-74
Φιλαθλητικός – Ιωνικός Ν. 76-81
ΠΑΟ Δειλινών – Κηφισιά 66-78
Προοδευτική – Ζωγράφου 73-63
Ιπποκράτης Κω – Κρόνος Αγ. Δημ 71-58
Πανελευσινιακός – Μίλωνας 93-67 (χθες)

Προοδευτική – Ζωγράφου 73-63
Διαιτητές:
Κουνάνης – Αντωνόπουλος
Τα δεκάλεπτα: 15-15, 25-25, 43-41, 73-63.
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ (Καλογήρου): Δρακόπουλος 32 (3), Ζάτας 5 (1), Καλατζής 2, Σταμάτης 13, Βαρυπάτης 11 (1), Βαμβακάρης 3 (1), Λουμιώτης 2, Καραμπάτσος 5.
ΖΩΓΡΑΦΟΥ (Οικονομάκος): Ψυχογιόπουλος 3, Κωντόπουλος 3, Παπαϊωάννου 13 (2), Καλογερόπουλος 6, Φωσσές 8, Φασουλόπουλος 6 (2), Μπουραζάνης 5 (1), Μιχόπουλος 19 (2).

Βαθμολογία (μετά από 8 αγώνες): Ψυχικό 14, Κηφισιά 14, Ιεράπετρα 14, Κρόνος Αγ. Δημ. 13, Ιωνικός Ν. Φιλ. 13, Λιβαδειά 13, Μίλωνας 12, Προοδευτική 12, Πανελευσινιακός 12, Ιωνικός Ν. 12, Φιλαθλητικός 10, ΠΑΟ Δειλινών 10, Ιπποκράτης 10, Ζωγράφου 9.

Επόμενη αγωνιστική (07/12, 9η): Λιβαδειά - Ιωνικός Ν. Φιλ., Ψυχικό – Φιλαθλητικός, Ιωνικός Ν. - ΠΑΟ Δειλινών, Κηφισιά – Ιπποκράτης, Μίλωνας – Ιεράπετρα, Ζωγράφου – Πανελευσινιακός, Κρόνος Αγ. Δημ. – Προοδευτική.

Πανοραμα της αγωνιστηκης

Βαθμολογία
Θέση Ομάδα Αγ Βαθμοί Σύνολο Εντός Εκτός
N-I-H Γκολ N-I-H Γκολ N-I-H Γκολ
1
Σαρωνικός Αίγινας
9
25
8-1-0
16-6
5-0-0
9-3
3-1-0
7-3
2
Αήττητος Σπάτων
9
20
6-2-1
16-6
3-2-1
10-5
3-0-0
6-1
3
Αφάντου ΑΕΡ
9
19
6-1-2
20-12
3-0-1
11-6
3-1-1
9-6
4
Αμφιάλη
9
19
6-1-2
14-7
4-0-0
11-4
2-1-2
3-3
5
Κερατσίνι
10
19
6-1-3
15-12
4-0-1
10-5
2-1-2
5-7
6
Προοδευτική Νεολαία
9
17
5-2-2
14-9
3-1-0
8-2
2-1-2
6-7
7
Ολυμπιακός Λαυρίου
10
13
4-1-5
15-11
3-1-1
10-1
1-0-4
5-10
8
Αχαρναϊκός
9
12
3-3-3
12-13
2-2-1
9-8
1-1-2
3-5
9
Μαρκό
9
12
3-3-3
8-10
2-0-2
4-5
1-3-1
4-5
10
Διαγόρας Βατίου
10
10
2-4-4
8-13
2-2-1
5-3
0-2-3
3-10
11
Περάματος Α.Ε.
10
9
2-3-5
8-11
1-1-3
2-3
1-2-2
6-8
12
Μοσχάτο
9
9
3-0-6
8-13
2-0-2
6-4
1-0-4
2-9
13
Α.Ε. Χίου-Βροντάδου
10
6
1-3-6
5-17
0-3-2
1-6
1-0-4
4-11
14
Περαμαϊκός
9
4
1-1-7
9-17
0-1-3
3-6
1-0-4
6-11
15
Ομηρος Καλλιμασιας
9
3
1-0-8
8-19
0-0-5
5-11
1-0-3
3-8


Σκόρερς
6 ΓΚΟΛ

Παπαστάμος (ΑΕ Ροδίων Αφάντου)
Κατσικοκέρης (Κερατσίνι)
Ντούκα (Σαρωνικός)
Αποτελέσματα
Α.Ε. Χίου-Βροντάδου-Διαγόρας Βατίου
0-0
Αήττητος Σπάτων-Αμφιάλη
2-1
Αχαρναϊκός-Αφάντου ΑΕΡ
3-3
Διαγόρας Βατίου-Περάματος Α.Ε.
1-1
Κερατσίνι-Α.Ε. Χίου-Βροντάδου
3-1
Μαρκό-Ολυμπιακός Λαυρίου
2-1
Ομηρος Καλλιμασιας-Μοσχάτο
0-1
Σαρωνικός Αίγινας-Προοδευτική Νεολαία
2-1
Επόμενοι αγώνες
07/12
15:00
Αμφιάλη-Αχαρναϊκός
07/12
15:00
Αφάντου ΑΕΡ-Σαρωνικός Αίγινας
07/12
15:00
Μοσχάτο-Περαμαϊκός
07/12
15:00
Ολυμπιακός Λαυρίου-Α.Ε. Χίου-Βροντάδου
07/12
15:00
Ομηρος Καλλιμασιας-Αήττητος Σπάτων
07/12
15:00
Περάματος Α.Ε.-Κερατσίνι
07/12
15:00
Προοδευτική Νεολαία-Μαρκό

Φυστικαδες - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 2-1

Επωδυνη ηττα για την Προοδευτικη με 2-1 στην Αιγινα (8 βαθμοι μας χωριζουν απο την κορυφη).

Να ξεκινησουμε απο την αρχη. 50 οπαδοι ακολουθησαν την ομαδα (πραγμα απαραδεκτο για τετοιο παιχνιδι) και εδωσαν την μαχη της κερκιδας. Μπηκαμε στο γηπεδο χωρις κανενα προβλημα (να ευχαριστησουμε εδω την διοικηση της Αιγινητικης ομαδας για τις ενεργειες της) και πηραμε θεσεις στο αριστερο ακρο της μιας κερκιδας.

Το παιχνιδι ξεκινησε με μια Προοδευτικη κρυα και φοβισμενη. Ο Σαρωνικος πιεζει συνεχως και ειχε φασεις και ευκαιριες. Η ομαδα πελαγορδομουσε και φαινονταν ασυντονιστη. Η πιεση των γηπεδουχων εφερε και το γκολ μετα απο κεφαλια. Στην συγκεκρμενη φαση η αμυνα ηταν τραγικη και ο τερματοφυλακας εκανε αστοχη εξοδο. Το ημιχρονο μας βρηκε δικαια πισω και καλα που δεν ειχαμε χειροτερα.
Τα χειροτερα ηρθαν οταν στην αναπαυλα οπαδος μας που ειχε παει στην φισουνα δεχτηκε επιθεση με μπουκαλι. Τα πραγματα ξεφυγαν απο τον ελεγχο και ειχαμε συραξη με αντικειμενα να πετουν απο δω και απο κει. Με το ξεκινημα του δευτερου και μονο, ηρεμησαν τα πνευματα.
Στο δευτερο ημιχρονο η ομαδα βγηκε με παθος και συστημα περασε μπαλιες (λιγες) και πατησε περιοχη. Καπου εκει ισοφαρησε με γκολ του Ζαφειρατου μετα απο φαση διαρκειας και ξερο σουτ.
Στην επομενη φαση η τραγικη αμυνα δεχτηκε γκολ. Κομμενα φτερα και καπακι ειμαστε απο το πουθενα πισω. Ετσι και εληξε.
Ο Σαρωνικος για μενα ηταν ομαδα που επρεπε να πατησουμε. Αλλα...

Και ας ερθουμε στο αλλα..
Τραγικη αμυνα, καθολου κεντρο, κρυο, ψυχρα, απαθεια.
Και να αναλυσουμε..
Τα αγωνιστηκα εχω βαρεθει να τα λεω..Τα ξερουμε Υπαρχει υλικο που δεν κανει και υλικο που δεν παιζει. Τι σκατα βλεπετε εσεις στην ομαδα που εμεις δεν βλεπουμε ??
Δεν μπορει να βρει ενα καλο κορμο ομαδα με 35 παιχτες?? Δεν θα μας τρελανεται εσεις...Το αφηνω εκει...
Ειπα κρυο, ψυχρα και απαθεια.... Πρωτα να πουμε οτι η ομαδα πηγε στον Σαρωνικο χωρις ψυχολογια. Χωρις διοικηση. Μονο ο κ. Φελας ηταν μαζι με τα παιδια. Οι αλλοι που ηταν?
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.
Δευτερον ...Κατι που δεν ξερετε ειναι οτι ο κ. Μαλλιος ηταν να φυγει απο την ομαδα την Πεμπτη. Πειτε μου εσεις τι επρεπε να γραψω... Να το πω και να μην παει κανεις στην Αιγινα?? Να γινουμε κουβαρι πριν απο παιχνιδι κατηγοριας. Συγγνωμη αλλα εγω αυτο δεν το κανω.
Απο οτι μαθαμε τελευταια στιγμη συμφωνησαν να μεινει. Φημες λενε οτι καποιοι προσπαθουν να του υποδειξουν την δουλεια του και το ροστερ και για αυτο εδωσε παραιτηση.
Εμεις θα πουμε μονο αυτο. Αν θελει να μεινει καλως. Αλλα να εχει την στηριξη τη διοικησης και τον απολυτο ελεγχο της ομαδας. Αλλιως να φυγει ...και να μας πει ποιοι τον εκαναν να φυγει και να δουμε και μεις τι πρεπει να κανουμε.
Απο κει καταλαβαινουμε οτι μαλλον το σημερινο ηταν περιεργο παιχνιδι απο πλευρας παγκου. Το κλιμα σιγουρα μπηκε στο μυαλο των παιχτων και κατεβηκαν σαν φαντασματα στο παιχνιδι.

Εχω πει πολλες φορες οτι ο εχθρος - ο πιο υπουλος - ειναι μσα μας. Ειναι η γκρινια, η προπονητικη του κωλου και της κερκιδας. Ειναι οι παραγοντες και οι πατεραδες που θλεουν να κατσικωσουν το καθε βλασταρι στην κασιδα μας. Η διοικηση ομως που υποτιθετε οτι παιρνει αποφασεις και πληρωνει για τα παντα τι κανει?? Γινεται σαν τα μουτρα του καθε ποντικου??
Πριν απο κρισιμο παιχνιδι βγαινει καποιος και μαχαιρωνει την ομαδα? Την κανει μπαχαλο??
Στηριζουμε συνεχως την καινουργια κατασταση...ΑΛΛΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ.
ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕΤΕ. Οποιος παιζει με την Προοδευτικη, οποιος κανει πειραματα στις πλατες μας, οποιος χασκογελαει οταν εμεις κλαιμε ...ΘΑ ΦΥΓΕΙ!! ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙ...Ξανα λεω οτι αυτα ισχυουν για ολλους ΜΑΣ.

Αν αυτοι που ασχολουνται με το ποδοσφαιρο μας ,δεν ξερουν να πανε να ρωτησουν καποιους που ξερουν και να μην τους εχουν στην απ'εξω. Οποιος καταλαβε καταλαβε..
Οποιοι κανουν οτι τα ξερουν ολα καλα θα καμουν να αναθεωρησουν και να βαλουν το κεφαλι κατω και να δουλεψουν. ΟΛΟΙ εννωμενοι μπορουμε να υπερκερασουμε ολα τα εμποδια.

Θα ξαναπω ....Οι οπαδοι ειμαστε παντου.Ειμαστε αυτοι που θα ακολουθαμε και στην Γ Πειραια αν χρειαστει. Θελουμε και αλλους ομως. Ελατε και βοηθηστε αδερφια. Απο οποιο ποστο μπορειτε.Η ομαδα με κοσμο διπλα της θα βρει το δρομο της.

Εσεις που διαλεξατε να γλυφετε την καθε διοικηση, και να εχετε ποστα χωρις ουσια και σκοπο μονο για την παρτι σας ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΗΤΕ.

Τωρα που η Προοδευτικαρα μας, η αγαπη μας ,η ζωης μας ολη, εχει αναγκη απο στηριξη εσεις καθεστε και κανετε κακο. Κοιτατε τις τσεπες σας και τα κονε, τις θεσεις στην Ενωση Πειραια και στη ΕΠΟ. Σας βλεπουμε γυρω απο την διοικηση στην μεγαλη εξεδρα σας ξερουμε καλα...
Ειστε αυτοι που περνετε τηλεφωνα και λετε τα δικα σας και εγινε ετσι το κλιμα. Δεν ξερει το σκυλι το αφεντη του και εχουμε τυχαιους να παιζουν με την τρελα μας. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ. ΑΛΛΗ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΑΘΗ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ.

Βασιλης Καλαμβοκας...

Πληρες φωτορεπορταζ θα βρειτε στα downloads...Θα βαλω μονο μια φωτο στο αρθρο τωρα στο τελος..Το Φοινικα που γεμιζει τις στιγμες μου και την ζωη μου ολη να πεταει περηφανα στο Αιγαιο.Μονο εσυ Προοδευτικη μου γεμιζεις την ψυχη μου.Σ ευχαριστω που υπαρχεις ακομα...

Y.Γ..Και να μην ξεχασω να σας πω .. Ο λαγος ειναι μπλε...Και τα μηχανακια γρηγορα...
Sharks ?? XAXAXAXA

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων