Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

9/27/2008

Τ’ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΒΥΣΣΙΝΙΔΕΣ

Το Παραλίμνι είναι μια πόλη της Κύπρου που σχεδόν ακουμπάει την μαρτυρική Αμμόχωστο. Ο ιστός της πόλης δεν βρίσκεται πάνω στη θάλασσα, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την ραγδαία τουριστική ανάπτυξη της άλλοτε γεωργικής περιοχής, με αποτέλεσμα στις έξοχες παραλίες του τόπου, να καταγράφεται και μια από τις διασημότερες παραλίες του πλανήτη. Η περιβόητη Αγία Νάπα.
Η ομάδα της πόλης,η Ένωση Νέων Παραλιμνίου, είναι από τις παλιότερες στην Κύπρο. Δημιουργήθηκε το 1944 μετά από συγχώνευση δυο ομάδων της περιοχής που δήλωναν αθλητική παρουσία από το 1936.
Με την ομάδα αυτή έχουμε πάρα πολλά κοινά στοιχεία. Δεν είναι μονάχα ότι αυτοί είναι νέοι κι εμείς νεολαία. Υπάρχει και η έντονη κοινωνική αναφορά. Στο έμβλημα τους όσο παράδοξο κι αν μοιάζει. Έχουνε τον Παρθενώνα, κι ένα τσολιά!

Μνημείο μιας εποχής με έντονες πολιτικές φορτίσεις που το αίτημα της ένωσης με την Ελλάδα κυριαρχούσε. Το τρίτο και καλύτερο όμως, αφορά τα χρώματα της ομάδας, όπου κυριαρχεί το βυσσινί.
Όπως μαθαίνουμε από την ιστοσελίδα των φιλάθλων της ομάδας, την πρώτη εμφάνιση τη χάρισαν παράγοντες της West Ham, που συνδεόντουσαν φιλικά με μετανάστες από το Παραλίμνι. Από τότε τα χρώματα της ομάδας, παραμένουν βυσσινί, λευκό, και γαλάζιο.
Από το 1969 αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία της Κύπρου, έχουν παίξει τέσσερεις τελικούς κυπέλλου, χωρίς όμως να έχουν πάρει μέχρι σήμερα κάποιο τίτλο.
Έδρα τους είναι το στάδιο της περιοχής Τάσος Μάρκου, 5338 θέσεων, που βρίσκεται μέσα σ’ ένα μεγάλο αθλητικό πάρκο, με όσα βοηθητικά βλέπετε.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η Ένωση, με τέτοιες εγκαταστάσεις στη διάθεση της, κατέκτησε το πρωτάθλημα Κύπρου στις ηλικίες under 17, αφήνοντας πίσω της τις παραδοσιακές δυνάμεις του νησιού, και ότι ανέδειξε το μεγαλύτερο σήμερα ταλέντο του Κυπριακού ποδοσφαίρου, το Δημήτρη Χριστοφή που η μεταγραφή του στην Ομόνοια έφτασε το 1 εκ ευρώ, (η ακριβότερη στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου), φανερώνοντας και τη δουλειά που γίνεται, αλλά και αποζημιώνοντας με το παραπάνω την επένδυση που κάνει ο σύλλογος στις μικρές ηλικίες, αποδεικνύοντας, πως όποιος δουλεύει σοβαρά με τις υποδομές, μόνο χαμένος δεν βγαίνει.

Εδώ όμως πρέπει να πούμε και κάτι ακόμα. Η Κύπρος εκπροσωπείται στα ανώτατα κλιμάκια της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου από τον αντιπρόεδρο της UEFA Μάριο Λευκαρίτη, που φροντίζει να εφαρμόζεται στο ακέραιο η οδηγία για τα πρωταθλήματα υποδομής, που το σωστό είναι να παίζονται μεταξύ συλλόγων, κι όχι με τα εντελώς παρωχημένα πρωταθλήματα των μικτών των ενώσεων που συντηρεί η ΕΠΟ στο πλαίσιο των πελατειακών της σχέσεων, για να κορδακίζονται οι πρόεδροι των κατά τόπους ποδοσφαιρικών ενώσεων, πως τάχα μου ενδιαφέρονται για την παραγωγική δομή του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
Η πρόσφατη ταπείνωση που υπέστησαν δυο κορυφαίες ελληνικές ομάδες δεν έτυχε, πέτυχε. Γιατί ενώ εδώ έχουμε μείνει στο ‘’τι του λείπει του ψωριάρη, φούντα με μαργαριτάρι’’, εκεί ακολουθώντας το ‘’ουκ εν τω πολλώ το ευ’’ δουλεύουν και ανταμείβονται. Αλήθεια πόσες ελληνικές ομάδες μπορούν να περηφανευτούν για τις εγκαταστάσεις τους, και τα τμήματα υποδομής τους;
Επειδή από τούτο εδώ το μετερίζι έχουμε ξαναπεί πως ο-παδός δεν σημαίνει ντε και καλά κό-πανος, ούτε οι οπαδοί κ- οπάδι, αδέρφια όλων των συλλογικών αποχρώσεων ξυπνήστε. Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννάνε οι κότες. Σταματήστε να τρέφεστε με το κουτόχορτο των πορωμένων φυλλάδων, γιατί σε λίγο θα μας πάρουνε και τα σώβρακα.
Ούτε να παραμυθιαζόσαστε με ‘’ κούπες’’ και αποτελέσματα που την κάνουν από κούπες. Σε κάθε σύλλογο υπάρχουν αμέτρητα πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς και να τον κάνουν περήφανο κι ευτυχισμένο. Διαφορετικά να πάψουμε να υποστηρίζουμε ελληνικές ομάδες.
Ωστόσο εκείνο που πραγματικά με εξιτάρει και μου έδωσε την αφορμή για αυτό εδώ το κείμενο, λίγες μέρες μετά την αναφορά του Βασίλη για την Προοδευτική του Ντύσελντορφ, είναι ο τρόπος που οι οπαδοί της Ένωσης προσδιορίζουν τη σχέση τους με την ομάδα της καρδιάς τους. Απολαύστε τη μπροσούρα τους

Είσαι βυσσινής και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται, να σε υπολογίζουν και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό ότι η Ένωση αγωνίζεται για τη φανέλα της, για την ιστορία της, την τιμή της και για το Παραλίμνι μας.
Αυτό ακριβώς το κείμενο το γραμμένο από ‘’βυσσινίδες’’ μου γέννησε την ιδέα για την δημιουργία της μπροσούρας που αν συμφωνεί και ο Βασίλης μπορεί ‘δω και πέρα από να κοσμεί σαν προμετωπίδα, την ιστοσελίδα μας, της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΑΝΩΝ.
Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.
Αδέρφια μας βυσσινίδες, δεν σας αντιγράφουμε, ενστερνιζόμαστε απόλυτα ότι λέτε. Εσείς βλέπετε από τα παράθυρα σας, την σκλαβωμένη μαρτυρική Αμμόχωστο, που πιτσιρίκι είχα την τύχη να την επισκεφθώ λεύτερη ακόμα και ελληνική, κι εμείς τα προσφυγόσπιτα της Κοκκινιάς που η Προοδευτική με το μορφωτικό της τμήμα έδωσε μάχη για να στηθούν ήδη από την δεκαετία του 20, και στ’ αυτιά μας αντηχεί το τραγούδι του μεγάλου τραγουδιστή Γιώργου Νταλάρα, που γεννήθηκε στην οδό Αμερικανίδων Κυριών, πέτρα πέτρα χτίσαμε μια φτωχή γωνιά, από τον κύκλο Μικρά Ασία, σε μουσική Απόστολου Καλδάρα και στίχους Πυθαγόρα.

Και επειδή ‘’φίλοι κι αδέρφια’’ όπως αντήχησε και θ’ αντηχεί για πάντα η αιωνόβια και ολοζώντανη φωνή του γίγαντα Ξυλούρη, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως:
Μονάχα ότι πεθαίνει
μπορεί ν’ αναστηθεί
αθάνατο να μείνει
να ξαναγεννηθεί
Κυριακή 16:00 όλοι στο δημοτικό γήπεδο του Περάματος, να στηρίξουμε την Προδευτικάρα. Η αναγέννηση ξεκίνησε, μη λείψει κανείς. Για το blog Δ.Β

Radio Progressiva 11

H πρωτη εκπομπη της νεας χρονιας τελείωσε. Πολλοι ακροατες αναμεσα τους και παιχτες της ομαδας!! Χαιρετισματα στον Παριανο που ηταν μαζι μας!! Σας ευχαριστουμε για την αγαπη σας.
Στο μελλον θα ειμαστε καλυτεροι!!
Ζηταμε συγνώμη για τα τεχνικα προβλήματα, συμβαίνουν σε ζωντανες εκπομπες. Η εκπομπη δεν μαγνητοσκοπήθηκε και δεν την βρείτε στα downloads λογω προβληματος.

9/26/2008

H Προο στην εξεδρα!!


Η εφημεριδα εξεδρα στο σημερινο της φυλλο εχει αφιέρωμα στην Δ Εθνικη και στις 160 ομαδες που απαρτιζουν τους 10 ομιλους.
Στην παρακατω φωτο ειναι η καινουργα ομαδα της Προοδευτικης και ολο το ροστερ. Το τελικο ροστερ. Πολυ ζητησατε να το ανακοινωσουμε αλλα μας προλαβε η Εξεδρα.
Η εφημεριδα με σχολιο που κανει διπλα σε καθε ομαδα, βαζει την Προοδευτικη σε θεση οδηγου και πρωτου φαβορι για την ανοδο. Οπως αναφερει, απο πλευρας διοικησης και ροστερ ειμαστε πολυ ανεβασμενοι και ετοιμοπολεμοι. Οι πιθανοι αντιπαλοι για την ανοδο, οπως εχουμε και μεις πει απο δω , ο Αχαρναικος, Μαρκο και Σπατα. Η εφημεριδα θεωρει δυσκολους αντιπαλους και σφηνες στο πρωταθλημα τον Σαρωνικο και το ΑΕ Ροδου Αφαντου.

9/25/2008

ΡΑΔΙΟ PROGRESSIVA!!!

Η πρωτη ραδιοφωνική εκμπομπη της νεας χρονιας θα γινει το Σαββατο 27/8/08 το απογευμα στις 5!!
Ολα τα νεα της ομαδας, ανασκόπηση του καλοκαιριου που περασε, πολλη και καλη μουσικη, λογια με ουσια και εκπληξεις!!
ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΟ ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ!!
Ανανεωμένοι και παντα vissini!!

RESEARCH END DEVELOPMENT

Ακόμα κι αυτοί που μένανε μεταξεταστέοι στην ιστορία, ξέρουνε καλά ότι ένας στρατός εκτός από φαντάρους και στρατηγούς, χρειάζεται και κατασκόπους. Αυτούς που θα μπούνε απαρατήρητοι στις γραμμές του εχθρού για να μαζέψουν πληροφορίες, με σκοπό οι αποφάσεις που θα προκύψουν από την ανάλυση και επεξεργασία των πληροφοριών, να βγάλουν νικητή στον πόλεμο.
Είναι εντυπωσιακό ότι στη χώρα μας χιλιάδες χρηματοδότες ομάδων, είναι έτοιμοι να σπρώξουν μια μικρή ή και τεράστια περιουσία στα πόδια του κάθε αμφίβολης αποτελεσματικότητας υπεράσσου, αλλά δεν προτίθενται να δώσουν ούτε πενηνταράκι, γι’ αυτό που στον κόσμο των επιχειρήσεων ονομάζεται support, και σε ελεύθερη μετάφραση θα μπορούσαμε να το πούμε, διοικητική μέριμνα.
Θα μου πείτε τώρα, και τους προπονητές τι τους έχουμε; Μα για να τους απολύουμε όταν τα αποτελέσματα δεν έρχονται. Κι αυτοί από την μεριά τους τι κάνουνε; Είναι ικανοί να παίξουνε το απόλυτο αντιποδόσφαιρο προκειμένου να τσιμπήσουνε ‘’πολύτιμους’’ βαθμούς σώνοντας την καρέκλα τους, και δεν δίνουνε πεντάρα τσακιστή για την επόμενη μέρα. Ούτε οργάνωση ούτε προοπτική. Μετά το σήμερα, ας πάει και το παλιάμπελο.
Αυτή η συζήτηση όμως είναι πολύ μεγάλη, και για να μη χαθούμε ας πάμε στα πρακτικά. Το θεώρημα τρεις άνοδοι σε τρία χρόνια, είναι μια υπόθεση που χρειάζεται κι άλλα πράγματα, πέρα από το καθαρά αγωνιστικό μέρος.
Όλοι οι αγώνες για παράδειγμα πρέπει να βιντεοσκοπούνται, όχι μόνο για λόγους αρχείου, ή για να τους βλέπει μετά ο προπονητής και οι παίχτες (κάτι που είναι πραγματικά απαραίτητο) αλλά και να τους επεξεργάζεται και μια ομάδα ανθρώπων όπως ο διάσημος στατιστικολόγος Γαλάνης που βλέπουμε συχνά πυκνά στην τηλεόραση.
Η Προοδευτική χρειάζεται τη δική της ομάδα ‘’Ex Files’’ που θα μάθει σταδιακά να διαχειρίζεται και να αξιοποιεί πληροφορίες, όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά για το κάθε τι που αφορά το σύλλογο.
Ακόμα κι αυτή η ρημάδα η χώρα έχει ένα φορέα που λέγεται κρατική υπηρεσία πληροφοριών, και που επί Ντάνου Κρυστάλλη αν θυμάστε, έγινε αστυνομικό μυθιστόρημα τύπου Γιάννη Μαρή.
Και που θα βρούμε τέτοιους ανθρώπους θα μου πείτε; Υπάρχουνε χιλιάδες νέα παιδιά της γενιάς των gadgetάκηδων, που αν τους δείξει κάποιος τα βασικά, μπορούνε γρήγορα να είναι σε θέση να κάνουνε παπάδες, δημιουργώντας όχι μόνο τεχνογνωσία αλλά και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο σύλλογο.
Ξέρετε αδέρφια από το στοίχημα, ότι υπάρχουνε ιστοσελίδες που περνάνε την κάθε ομάδα αξονική τομογραφία. Γιατί να μην υπάρχει και σε επίπεδο συλλόγου ένα τέτοιο τμήμα, ανάλυσης των αντιπάλων;
Δουλεύοντας εδώ και 20 χρόνια σ’ ένα από τους μεγαλύτερους βιομηχανικούς κλάδους της χώρας, ξέρω πως όλες οι σημαντικές βιομηχανίες που θέλουν να διατηρήσουν και ν’ αυξήσουν τα μερίδια τους στην αγορά, έχουνε στην διάθεση τους τμήματα έρευνας και ανάπτυξης, research end development όπως λέγονται, για να δημιουργούν ανταγωνιστικότητα και καινοτομία.
Σ’ αυτό εντάσσεται και το scouting, όπως λέγεται ποδοσφαιρικά η κατασκοπεία. Όταν έχουμε ολόκληρο σύλλογο παλαιμάχων στη διάθεση μας, δεν επιτρέπεται να μην ‘’σκανάρουμε’’ στην κυριολεξία τον κάθε προσεχή αντίπαλο, κι όχι μόνο.
Όταν διαβάζεις πως δυο ομάδες του Κορυδαλλού τέλειωσαν το πρωτάθλημα της Α Πειραιώς, μόνο με τρεις ήττες παθητικό, εσείς τι λέτε, δεν χρειάζεται κάποιος να δει, αν υπάρχει κάποιος παίχτης που να μας ενδιαφέρει;
Δεν θα έλεγα όλα αυτά τα πράγματα, αν δεν είχαμε τη συγκεκριμένη διοίκηση, που σε επίπεδο management βρίσκεται σε άλλους γαλαξίες, σε σχέση με το τι συμβαίνει στην μίζερη καθ’ ημάς πραγματικότητα.
Μια ανάλυση που έγινε για λογαριασμό του εμπορικότερου πρωταθλήματος του κόσμου, του αγγλικού, λέει πως το ποσοστό του budget που αφορά αμοιβές αθλητών δεν πρέπει να ξεπερνάει το 60%, γιατί χρειάζεται να δίνονται λεφτά, και γι’ άλλα θεμελιώδη πράγματα.
Από το δικό μας blog, δεν πρόκειται ν’ ακούσετε ποτέ, φέρτε μας τον Ρονάλντο και τον Ροναλντίνιο. Στο επίπεδο όμως της οργάνωσης του συλλόγου, και την ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου της Προοδευτικής, θα είμαστε απαιτητικοί, και αν χρειαστεί και επικριτικοί.
Ο κος Μόλαρης ξέρει την οικογένεια Χατζηιωάννου σαν την παλάμη του. Και ασφαλώς γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, πως μια μικρή επιχείρηση που ξεκίνησε κάνοντας ticketing μέσω ίντερνετ, έφτασε να γίνει Easy Jet. Θέλουμε κι ο Φοίνικας να πετάξει ψηλά, και ξέρουμε κύριοι πως μπορείτε να μας βοηθήσετε πραγματικά πάνω σ’ αυτό.
Δεν αντιμετωπίζουμε την διοίκηση σαν ανεξάντλητο πηγάδι με λεφτά, αλλά σαν επιχειρηματίες και δικούς μας ανθρώπους που μπορούνε τη ‘’μικρή’’ σήμερα Προοδευτική, και να την πάνε στην κορυφή, και να την κάνουνε από κάθε άποψη αυτάρκη, ώστε να μπορεί ν’ αναπτύσσεται βασισμένη στις δικές της δυνάμεις και μόνο .
Ο δρόμος για την μεγάλη Προοδευτική του 21ου αιώνα άνοιξε. Τη σοφή παροιμία που λέει πως το μονοπάτι δείχνει το δρόμο, οι έξυπνοι την κάνανε research and development, μαθαίνοντας μόνοι τους και βήμα βήμα, να κάνουνε τη δουλειά καλύτερα από τους άλλους.
Έχω ξαναγράψει ότι το ποδόσφαιρο δεν το μάθαμε στα κατηχητικά της Ιεράς Μητροπόλεως. Σεβόμαστε τους πάντες αλλά δεν νοιώθουμε δέος για κανένα. Μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα με τον δικό μας τρόπο, πιο καλά από τον καθένα, με τους δικούς μας ανθρώπους, εξελίσσοντας συνεχώς τις ικανότητες μας.
Όσο για τα κάθε λογής λαμόγια που θα σας την πέσουνε, προσφέροντας τα ‘’κονέ’’ τους και τις ‘’μοναδικές’’ υπηρεσίες τους, στείλτε τα στον αγύριστο. Δεν τους έχουμε ανάγκη, πιστέψτε με. Δ.Β.

9/24/2008

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΙΩΝΙΚΟΣ 73-78

Αναμέτρηση ανάμεσα στην Προοδευτική και τον Ιωνικό σε αγώνα μπάσκετ είχε να γίνει πολλά χρόνια. Έτυχε να συμβεί στον πρώτο αγώνα της νέας χρονιάς για τον θεσμό του κυπέλλου, και θα συμβεί άλλες δυο φορές στο πρωτάθλημα.
Η ομάδα μας αν και άρχισε εντυπωσιακά δεν κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, χάνοντας τελικά με 78-73. Μαγική εικόνα και τα δυο ημίχρονα καθώς στο πρώτο κυριάρχησε η Προοδευτική, και στο δεύτερο ο Ιωνικός.
Κυριολεκτικά καλπάζοντας ξεκίνησε το παιχνίδι η Προο κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με 29-20 υπέρ της, και το ημίχρονο προηγούμενη με 46-40.
Στο δεύτερο ημίχρονο η κούραση αλλά και η πίεση του αγώνα φάνηκε να λειτουργεί σε βάρος της Προοδευτικής, με αποτέλεσμα το τρίτο δεκάλεπτο να κλείσει 62-61 υπέρ του Ιωνικού.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ιωνικός ήταν σταθερά επικεφαλής κερδίζοντας τελικά παιχνίδι και πρόκριση με 78-73.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ενώ ο Ιωνικός είχε μια συμμετρία στην απόδοση του, 40 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και 38 στο δεύτερο, η Προοδευτική από τους 43 έπεσε στους 27, σημειώνοντας 29 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, 17 στο δεύτερο, 15 στο τρίτο, και 12 στο τέταρτο, στοιχείο που φανερώνει την βαθμιαία επιδείνωση στους δείκτες της συνολικής της απόδοσης, χάνοντας το πλεονέκτημα τόσο στα ριμπάουντ, όσο και στα περιφερειακά σουτ, όπου στο πρώτο ημίχρονο επικράτησε κατά κράτος.
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
Εντυπωσιακή η παρουσία της οργανωμένης κερκίδας των οπαδών της Προοδευτικής στο συγκεκριμένο παιχνίδι, σε παρουσία, παλμό, και συμπεριφορά. Μακάρι την ίδια ατμόσφαιρα να συναντήσουμε και στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Περαμαϊκό που θέλουμε το διπλό.
Είναι κρίμα που παιχνίδια με τόσο μεγάλη εσωτερική δύναμη διεξάγονται σε λάθος ημέρα και ώρα χωρίς την μέγιστη προσέλευση φιλάθλων για τον φόβο των Ιουδαίων. Ο φόβος (των επεισοδίων) βλέπετε φυλάει τα έρημα.
Να σημειωθεί πως η αστυνομία δεν επέτρεψε την είσοδο στο γήπεδο οργανωμένων οπαδών του Ιωνικού και μάλλον σωστά έπραξε. Με φίλους του Ιωνικού που βρέθηκαν μεμονωμένα στο γήπεδο δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα.
Κάποια μεμονωμένα περιστατικά υπερβολικών συμπεριφορών, δεν αλλάζουν την συνολική εικόνα ωστόσο μας δίνουν αφορμή για κάποια πρακτικά σχόλια. Ανάβοντας (δυο) καπνογόνα σε κλειστό γήπεδο δεν δημιουργείς ατμόσφαιρα, αλλά πρόβλημα στην ατμόσφαιρα.
Στο τέλος του αγώνα κάποιοι είχανε πρόβλημα να κρατήσουν τα νεύρα τους. Στον αθλητισμό αδέρφια συμβαίνει ότι και στο πόκερ. Δεν κερδίζει πάντα όποιος έχει το καλύτερο φύλλο.
Έτσι γίνεται και με το οπαδιλίκι. Θέλει κι’ αυτό τη ματσαράγκα του. Πρέπει να ξέρεις πότε θα πας πάσο και πότε ντούκου. Όπως έχει αποδείξει και η επιστήμη, ένας έξυπνος μπορεί να κάνει το βλάκα. Η βλακεία με άποψη, δεν γιατρεύεται ούτε με εγχείρηση.
Θεωρώ επιβεβλημένο οι αγώνες της ομάδας (σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ) να μαγνητοσκοπούνται. Όχι μόνο για λόγους αρχείου, αλλά και σαν εργαλείο δουλειάς και ανάλυσης. Σε αρκετές περιπτώσεις ο τρόπος που ενεργούσαν οι παίχτες μας στο δεύτερο ημίχρονο ήταν να τραβάς τα μαλλιά σου.
Είμαι σίγουρος πως αν μπορούσαν να τις ξαναδούνε και οι ίδιοι θα τραβάγανε κατά κυριολεξία … τις κοτσίδες τους. Μην ξεχνάμε πως όπως λέγανε και οι αρχαίοι η επανάληψη (ακόμη και σε βίντεο) είναι η αρχή της μαθήσεως.
Τέλος να πούμε για μια ακόμη φορά πως έχουμε μια καινούργια ομάδα στην οποία έχουν γίνει σημαντικότατες επενδύσεις, που αγωνίζεται να βάλει τις βάσεις για περισσότερα πράγματα στο μέλλον, επικεντρωμένη στο πρωτάθλημα που ξεκινάει σε λίγο.
Επειδή κάθε νέα ομάδα χρειάζεται σαν τα μωρά στοργή και προδέρμ, να τη στηρίξουμε φίλοι μου, γιατί ο στόχος της χρονιάς αξίζει πολύ περισσότερα από τις όποιες εντυπώσεις δημιουργεί μια αναμέτρηση με τον Ιωνικό. Δ.Β.

Προο Παντου!!!

Ξεφυλλιζοντας αποψε... Το ιντερνετ και τις εφημεριδες...
Ανακαλυψη πρωτη.
Βρηκαμε ομαδα με ονομα Προοδευτκη στην Γερμανια!!! Καλα βλεπετε και ακουτε. Ελληνες μεταναστες, προσφυγες κατα μια εννοια, αφου εφυγαν απο την πατριδα τους για να βρουν μια καλυτερη μοιρα και τυχη. Συνεχιζουν να παιζουν μπαλα εκει στα ξενα. Παρακατω τα πληρη στοιχεια του σωματειου. Αν πατε Γερμανια περαστε απο τα αδερφια μας να πιείτε μια μπυρα.
ΝΤΥΣΕΛΝΤΟΡΦ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ
FUSSBALLVEREIN PROODEFTIKI BENRAT
KAPPELER STR. 21
ZIP : 40597 DUESSELDORF

TEL : 49 - 211 - 713 771
SUBJECT : ΑΘΛΗΤΙΚΑ


Ανακαλυψη δευτερη
Ο πολυ καλος μου φιλος Χρηστος Χαρτοπης εγινε VIP.!! Και δινει και συνεντευξεις κιολας.
Ετσι!! Τον ειδαμε να μιλαει για τον Ολυμπιακο και την Προοδευτικη στις σελιδες της εφημεριδας Πρωταθλητης. Φωτογραφιες ,χαμογελο που σκοτωνει, και λαβαρακι Προο Νο Gate στο φοντο.. Παντα τετοια!!

Ανακαλυψη τριτη και φαρμακερη

Στην εφημεριδα Ερασιτεχνες (μηνιαια εφημεριδα των ερασιτεχνων Πειραια) διαβασαμε πολλα και ενδιαφεροντα. Το εν λογο εντυπο ειναι μια πολυ καλη προσπαθεια που καλύπτει ενα χωρο που κάποιοι ξεχασαν προ πολλού...
Αναμεσα στα πολλα που διαβασαμε λοιπον, το πρωτο που μας επεσε το ματι ειναι ενα αρθρο του κ. Αγγελακη (προπονητη της Προοδευτικης περσι). Μιλαει για το ρολο του προπονητη στα μικρα παιδια που ασχολουνται με τον αθλητισμο γενικα. Πολυ καλο και σωστο. Ο κ. Αγγελακης μας κάνει περήφανους για το εργο του, αφου ειναι Προοδευτικανος!!
Το δευτερο και φαρμακερο που λεγαμε ειναι ενα εκτενες αρθρο που αναφερεται στα αθλητικα εργα στο Κορυδαλλο. Στο αρθρο βλεπουμε το ΕΑΚ και τα εργα που γινονται εκει. Μεχρι εκει καλα. Μετα διαβαζουμε οτι θα αποκτησουμε και κλειστο κολυμβητήριο και τεννις , beach volley, και πιστα skateboard.!! Ολα αυτα στο καινουργιο ΕΑΚ. Που ρε παιδια, και ποτε...
Καλα ολα αυτα στα λογια αλλα τα εργα εκει πανω στο Σχιστο βρισκονται στην σφαιρα της μακετας ακομα. Καλα τα αρθα και τα ευχολογια κ. Δημαρχε. Εργα που???
Ξερεις οτι θελουμε να ειμαστε καλόπιστοι και μακαρι να γινουν ολα αυτα. Πρωτοι θα βγουμε και θα σου πουμε μπραβο, αλλα οσο αφορα την πείρα μας σαν Προοδευτικανοι βαστάμε μικρο καλαθι. Και δεν θελουμε πολλα κεράσια. Θελουμε το παρον ΕΑΚ του ποδοσφαιρου οταν επιτελους τελειωσει το Σχιστό. Ενα σπιτι να βαλουμε τα ονειρα μας. Να στεγασουμε το Φοινικα.Αστεγος ειναι ...ντροπη!!
Τα τεννις και τα μπαμπιγκτον να πανε στα Βορεια..Καντε μας την χαρη.

Στις χαρες και στις λυπες μαζιΗ Προοδευτικη εχασε στο κλασσικο ντερμπι με τον Ιωνικο στα πλαισια του κυπελλου. Η ομαδα εμφανίστηκε πολυ καλύτερη απο περσι και εφτασε να προηγείται ακομα και με 10 ποντους στα δυο πρωτα δεκάλεπτα. Προς το τελος του ημιχρονου καναμε καποια λαθη και ο Ιωνικος μειωσε στους 4 ποντους. Στο τριτο δεκαλεπτο μπηκαμε στο παιχνιδι νωθρά και χωρις το πάθος του πρωτου. Οι διαιτητές εδωσαν πολλα λαθος σφυριγματα και χασαμε δυο παιχτες με 5 φαουλ. Αποσυντονιστηκαμε πληρως και καναμε το ενα λαθος πισω απο το αλλο. Η ηττα ηρθε πολυ φυσικα απο κει και περα. Μπορει να εγιναν διαιτητικά λαθη αλλα η ουσια ειναι οτι φταιει και η ομαδα. Δεν βρηκαμε λυσεις απο τον παγκο, ειμασταν αστοχοι στο τελος και οι βιαστικές κινήσεις κοστισαν το παιχνιδι.
Δεν πειραζει ομως γιατι οπως ειπαμε η ομαδα ειναι σαφως βελτιωμένη και οι μεταγραφές φαινονται στο παρκε. Μην ξεχναμε οτι η ομαδα της Νεαπολης ειναι πολυ πιο εμπειρη τα τελευταια χρονια και εχει παρουσια πολλες φορες σε κατηγοριες με υψηλο επιπεδο.
Στα οπαδικα τωρα η ομαδα βρεθηκε μπροστα σε ενα κοινο που σπανια βλεπει κανεις σε τετοιες κατηγοριες. Περιπου στους 200 ανθρωπους ηταν το κοινο της. Απο αυτους οι 100 ηταν οργανωμενοι. Ο συνδεσμος εκανε οτι μπορουσε να μαζεψει κοσμο, και καταφερε να κερδισει το στοιχημα που εβαλε. Η Προο χτες κερδισε κοσμο. Καναμε το γηπεδο καμινι πραγματικο αλλα δυστυχως δεν παιζουμε ολοι στο παρκε.
Οι οπαδοι του Ιωνικου που ηρθαν και εφυγαν χωρις να μπορεσουν να μπουν, πρεπει να κατηγορουν την αστυνομια και κανεναν αλλον. Η ομαδα και οι οπαδοι δεν ειχαμε κανενα προβλημα να μπουν. Ειμαστε και μεις οπαδοι και θελουμε να πηγαίνουμε στα εκτος χωρις καραγκιοζιλίκια των ''υπευθύνων''.

9/22/2008

ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ.

Χθες Κυριακή έγιναν άλλοι τέσσερεις αγώνες κυπέλλου, στους οποίους συμμετείχαν προσεχείς αντίπαλοι της ομάδας μας, που θα τους βρούμε μπροστά μας στο πρωτάθλημα της Δ εθνικής που ξεκινάει το σαββατοκύριακο.
Στους αγώνες αυτούς η ΑΕ Περάματος συνέτριψε την ΑΕ Αίγινας με 5-0, ημίχρονο 2-0, ο Σαρωνικός τον Πανιώνιο Κερατσινίου με 6-0 ημίχρονο 5-0, το Κερατσίνι τον ΑΟ Κορυδαλλού με 3-0 ημίχρονο 1-0, ενώ ο προσεχής μας αντίπαλος Περαμαϊκός, νίκησε ‘’εκτός έδρας’’ τον Φαληρικό, με 3-1 ημίχρονο 0-0, σε αγώνα που παρακολούθησε και ο προπονητής της ομάδας μας κος Βερούτης.
Το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει απ’ αυτή την φάση του κυπέλλου είναι πως και οι εφτά πειραϊκές ομάδες που συμμετέχουν στον 9ο όμιλο, πέρασαν με χαρακτηριστική ευκολία, δείχνοντας πως σε επίπεδο ετοιμότητας βρίσκονται τουλάχιστον ένα επίπεδο ψηλότερα από τις ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων.
Φαίνεται επίσης να έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το κύριο στάδιο της προετοιμασίας τους, και η Προοδευτική θα βρει αναμφίβολα σκληρή αντίσταση στα παιχνίδια που θα αντιμετωπίσει τις συγκεκριμένες ομάδες σαν αντίπαλος.
Ας κάνουμε όμως μια αυθαίρετη υπόθεση εργασίας για να κατανοήσουμε κάποια βασικά πράγματα. Δεχόμαστε κατ’ αρχήν πως οι τέσσερεις ομάδες της ανατολικής Αττικής (Μαρκό, Αήττητος Σπάτων, Αχαραναϊκός, Ολυμπιακός Λαυρίου) δεν θα κινδυνεύσουν. Το ίδιο ας υποθέσουμε και για Βροντάδο Χίου, Αφάντου Ρόδου, που κατέλαβαν τέταρτη και πέμπτη θέση πέρυσι, και ας προσθέσουμε Προοδευτική και Κερατσίνι από τον Πειραιά.
Θεωρώντας πάντα αυθαίρετα σαν πιο πιθανούς για υποβιβασμό, Διαγόρα Βατίου, και Όμηρο Καλλιμασιάς, τότε για τις άλλες έξι ομάδες από τον Πειραιά απομένουν μόνο τρεις θέσεις παραμονής.
Δεν τα λέμε όλα αυτά για υπονοήσουμε πως έτσι θα συμβεί, αλλά για να δείξουμε ότι παρόμοιους λογαριασμούς κάνουνε και οι άλλες ομάδες, και βέβαια δεν πρόκειται να αφήσουνε ούτε ένα βαθμό να πάει χαμένος, στη δύσκολη μάχη που τις περιμένει. Άρα η υπόθεση κοντινά παιχνίδια, ίσον με εύκολα παιχνίδια δεν ισχύει σε καμιά περίπτωση, και κανείς δεν πρόκειται να κάτσει να χάσει για πάρτη μας.
Με δεδομένο ότι κανένα μέλος του Δ.Σ. δεν πρόκειται να βγάλει δελτίο για να παίξει, ο μόνος παίχτης που μένει για να κάνει την διαφορά, είναι ο κόσμος της ομάδας που χρειάζεται να δώσει το παρόν μέσα έξω.
Αν συμμερίζεστε τον στόχο που έχει τεθεί ήδη από την γενική συνέλευση του Μαϊου, <<σε τρία χρόνια Α εθνική>>, τότε κάντε τα δέοντα και φερθείτε ανάλογα, γιατί ο μεγάλος στόχος δεν είναι ζήτημα που αφορά μόνο την διοίκηση, αλλά και τον κάθε προδευτικάνο, κι αυτό είναι κάτι που το καταλαβαίνουν οι πάντες.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Με αφορμή τον αυριανό αγώνα μπάσκετ με τον Ιωνικό, επειδή κάτι πουλάκια μου σφυρίξανε ότι μερικά αγόρια που βράζει το αίμα τους αλλά όχι και το μυαλό τους είναι έτοιμα για ιερό πόλεμο, οφείλω να υπενθυμίσω κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε. Είμαστε προοδευτικάνοι, κι όχι αντι-ιωνικοί.
Όσοι πιστεύουν πως το δεύτερο τους πάει καλύτερα ας ανοίξουν σύλλογο αντι-ιωνικών. Η Προοδευτική δεν τους φταίει σε τίποτα να πληρώσει το μάρμαρο.
Δηλαδή αδέρφια αν καταλαβαίνω καλά, σύμφωνα μ’ αυτή την λογική πριν από κάθε μητέρα των μαχών στο Ολύμπικο της Ρώμης, οι οπαδοί της (σχεδόν με ίδια στολή μ’ εμάς) Ρόμα, στη θέα και μόνο των οπαδών της ‘’μισητής’’ σε χρώματα και ιδεολογία Λάτσιο, θα πρέπει να ξαναβάζουνε φωτιά στη Ρώμη όπως έκανε κάποτε κι ο Νέρωνας.
Άντε και με τη νίκη φίλοι μου, και ψυχραιμία.. Δ.Β.

9/21/2008

Προστατεψτε το σωματειο μας

Οι αγωνιστικες υποχρεώσεις αρχισαν. Σε ποδοσφαιρο, μπασκετ κτλ. Αντρικα, γυναικεία, και γενικα ολα μας τα τμηματα ριχνονται στην μαχη των διακρισεων.
Και εμεις οι οπαδοι πρεπει να κανουμε το ιδιο. Να διακριθούμε στις κερκιδες. Με ζωντανη παρουσια, φωνη, πανο ,τυμπανα, και λογο. Χωρις εκπτωσεις. Παντου και παντα παροντες. Εντος και εκτος γηπεδων.
Αλλα και χωρις λαθη και επεισόδια. Χωρις να κανουμε ζημια στην Προοδευτικη και στην διοικηση.
Την Τριτη θα βρεθουμε αντιμετωποι με τον ιωνικο στο μπασκετ. Στο κλειστο του ΕΑΚ στο πλαισιο του κυπελλου. Πρεπει να σας ενημερωσουμε οτι το παιχνιδι γινεται καθημερινη και νωρις για να μην εχει κοσμο. Οι υπεύθυνοι το εβαλαν ετσι επίτηδες. Η διοικηση της Προοδευτικης εχει λαβει προειδοποιηση οτι με το παραμικρο που θα γινει πριν η κατα την διαρκεια του αγωνα, το γηπεδο θα μεινει αδειο η θα εκκενωθεί. Θα υπαρχει μεγαλη αστυνομικη δυναμη και δεν θα επιτραπει η εισοδος σε οποιον θεωρηται υποπτος επεισοδιων.
Η διοικηση του μπασκετ εχει κανει μια πολυ καλη, και σοβαρη δουλεια φετος και ειναι κριμα να πληρωσει την απερισκεψια καποιον λιγων μπαχαλακιδων.
Ελατε να γεμισουμε το γηπεδο, να φωναξουμε να το κανουμε καμινι, αλλα οχι επεισοδια. Οχι βια. Οι διαιτητες θα τιμωρησουν την ομαδα χωρις δευτερη σκεψη. Και οι ποινες μεταφερονται και στο πρωταθλημα, που αποτελει τον κυριο στοχο της διοκησης.
Ξερουμε ολοι οτι το συγκεκριμενο παιχνιδι δεν ειναι ενα απλο παιχνιδι. Ειναι η μητερα των μαχων για παιχτες και οπαδους. Αλλα δεν παύει να ειναι ενα παιχνιδι. Τι καλυτερο απ το να νικησει η ομαδα με 30 ποντους τον αιωνιο και να τους βλεπουμε να φευγουν με τα κεφαλια κατω.
Και ενα τελευταιο που πρεπει παντα να εχετε κατα νου. Ο αθλητικος νομος.. Ισχυει παντου και δεν χαριζει. Τρια χρονια φυλακη χωρις δικη, εξαγορα και εφεση. Για το παραμικρο. Μην αφησεται σε κανεναν να σας παρει την ζωη και το γηπεδο.
ΦΩΝΑΞΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΕΠΤΟ ΜΟΝΟ. ΚΛΕΙΣΤΕ ΣΤΟΜΑΤΑ. ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΦΡΟΙ ΟΥΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ.

ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Το κύπελλο Πειραιά αδέρφια δεν αφορά μόνο την Προοδευτική, αλλά και άλλες έξι πειραϊκές ομάδες που θα βρούμε μπροστά μας στο πρωτάθλημα της Δ εθνικής που ξεκινάει την άλλη εβδομάδα.
Χθες λοιπόν αγωνίστηκαν για το κύπελλο η ομάδα του Μοσχάτου που νίκησε ‘’εκτός έδρας’’ στο γήπεδο του Ρέντη τον Πειραϊκό με 3-1, σκορ ημιχρόνου 1-0 υπέρ του Μοσχάτου. Στο 64 το σκορ ήταν ήδη 3-0, και μετά οι νικητές περίμεναν να τελειώσει το παιχνίδι.
‘’Εκτός έδρας’’ νίκησε και η Αμφιάλη την ΑΕΚΤ με 4-0, σκορ ημιχρόνου 2-0. Σήμερα παίζουν Φαληρικός-Περαμαϊκός στις 16:00 στο Π. Νικολαϊδης, ΑΕ. Περάματος-ΑΕ. Αίγινας στις 15:00 στο γήπεδο Περάματος, Κερατσίνι- ΑΟ Κορυδαλλού την ίδια ώρα στο Παν Σαλπέας, και Σαρωνικός Πανιώνιος- Κερατσινίου στις 16:00 στην Αίγινα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι αύριο το βράδυ στις 20:30 στα γραφεία της ΕΠΣΠ μετά την κλήρωση των Πειραϊκών πρωταθλημάτων, γίνεται η κλήρωση για τον διαχωρισμό των ομάδων του εφηβικού σε ομίλους ενόψει του πρωταθλήματος που ξεκινάει στις 4/10.
Τα σωματεία μπορούν να καταθέτουν την δήλωση συμμετοχής μέχρι την Πέμπτη 25/9. και στους αγώνες έχουν δικαίωμα συμμετοχής αθλητές που γεννήθηκαν μεταξύ 1991 και 1993.

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων