Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

9/05/2008

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ‘’ΜΠΟΥΜΠΟΥ’’

Ο Γιάννης ο ‘’Μπουμπούς ’’ αδέρφια ήτανε πολύ περισσότερο από ένας δικός μας άνθρωπος. Προδευτικάνος μέχρι το κόκαλο, χάριζε στην ομάδα που αγαπούσε το απόσταγμα της ψυχής του.
Εκεί που πάει ένα είναι σίγουρο, πως δεν θα αποχωριστεί την ομάδα της καρδιάς του. Γιατί εκεί πάνω υπάρχει μια Προοδευτική επουράνια. Κι αυτή η Προδευτικάρα φίλοι μου έχει απ’ όλα, και παιχταράδες, και παράγοντες και τη δική της δυνατή εξέδρα.
Η βυσσινί ομάδα των ουρανών, χρειάζεται όλα τα δικά της παιδιά. Κι ο Γιάννης είναι σίγουρο πως θα βρει το ρόλο που του ταιριάζει, μαζί με όλους τους παλιόφιλους που ‘ναι μαζεμένοι εκεί πάνω.
Καλό ταξίδι Μπουμπού, και χαιρετισμούς σε όλους τους δικούς μας.
Δημητρης Βεντουρης.

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ

Ελάχιστες χώρες στην Ευρώπη υπέστησαν τόσο μεγάλο κόστος στα χρόνια της κατοχής όσο η Ελλάδα, πληρώνοντας το τίμημα της επιλογής τους να αντισταθούν τόσο στον ιταλικό φασισμό, όσο και στον γερμανικό ναζισμό.
Περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι χάθηκαν είτε σαν θύματα πολεμικών επιχειρήσεων, είτε σαν μάρτυρες αντιστασιακής δράσης και των συνεπακόλουθων αντιποίνων, είτε σαν θύματα πείνας και κακουχίας
Περίπου 50.000 Έλληνες πολίτες οδηγήθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Γερμανίας με τις γνωστές συνέπειες, κατατάσσοντας την Ελλάδα τέταρτη σε αριθμό θυμάτων στα ναζιστικά κρεματόρια, ενώ ποτέ δεν υπολογίσθηκαν οι υλικές συνέπειες της καταλήστευσης κάθε πλουτοπαραγωγικού πόρου της χώρας.
Μέσα σ’ αυτό το ιστορικό πλαίσιο αξίζει να υπογραμμίσουμε ότι πολύ λίγα αστικά κέντρα της Ευρώπης υπέστησαν τόσο μεγάλα δεινά όσο ο Πειραιάς στην διάρκεια του Β παγκοσμίου πολέμου.
Το λιμάνι καταστράφηκε συνολικά τρεις φορές. Την πρώτη στις 6/4/1041 από αεροπορικό βομβαρδισμό των Γερμανών, την δεύτερη από αεροπορικό βομβαρδισμό των συμμάχων στις 11/1/1944, και την τρίτη και τελευταία στις 12/10/1944 κατά την αποχώρηση των γερμανικών δυνάμεων κατοχής.
Τι άφησαν πίσω αυτές οι χωρίς οίκτο πολεμικές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα η ‘’συμμαχική’’ που ήτανε το μεγάλο ευχαριστώ του Τσώρτσιλ σ’ αυτούς που δήλωνε πως ‘’οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες’’, το αντλούμε από την ιστοσελίδα pireasweb.

<<Η πολεμική περιπέτεια του έθνους (1940-44) είχε τις ανάλογες επιπτώσεις στην πόλη και το λιμάνι του Πειραιά. Ιδιαίτερα στο τελευταίο ήταν άμεσες και ανασχετικές στην απρόσκοπτη - ως τότε - λειτουργία του. Τα πολεμικά γεγονότα, όπως ο βομβαρδισμός από γερμανικά "στούκας" και η έκρηξη του α/π "Κλαν Φρέιζερ" (6-4-1941), ο μεγάλος βομβαρδισμός του Πειραιά από τους "Συμμάχους" (11-1-1944) και η ανατίναξη των λιμενικών εγκαταστάσεων, κατά την αποχώρηση των Γερμανών (12-10-1944), είχαν ως αποτέλεσμα την πλήρη σχεδόν καταστροφή του λιμανιού, με ζημιές που, κατά σχετικές εκτιμήσεις της εποχής, υπολογίστηκαν σε 325.000.000 προπολεμικές δραχμές. Μεγάλες ήταν και οι καταστροφές στην πόλη (κατάρρευση ενός Ιερού Ναού - της Αγίας Τριάδας - 684 δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων, 56 αποθηκών και εργοστασίων, 3000 πλινθόκτιστων και ξύλινων οικημάτων και σημαντικές ζημιές σε 2.070 δημόσια και ιδιωτικά κτίρια και 146 εργοστάσια και αποθήκες, ενώ βαρύτατος ήταν και ο φόρος αίματος που κατέβαλε ο Πειραιάς - οι θυσίες σε ανθρώπινα θύματα (15.000 περίπου νεκροί, από τους οποίους οι 11.000 από πείνα τον φοβερό χειμώνα του 1941-42)>>.

Ας πάμε όμως στο τελευταίο. Οι Γερμανοί γνωρίζοντας ότι έχασαν τον πόλεμο αποφασίζουν κατά την αποχώρηση τους ν’ αφήσουν πίσω τους ερείπια, υπονομεύοντας και ανατινάζοντας τις λιμενικές εγκαταστάσεις. Το ρολόι του χρόνου δείχνει 12/10/1944. Η έγκαιρη αντίδραση του ΕΛΑΣ περιορίζει τις συνέπειες.
Την επόμενη ανατινάζουν τις εγκαταστάσεις καυσίμων της SHELL στο Ικόνιο. Τελευταίος στόχος το εργοστάσιο της Ηλεκτρικής στο Κερατσίνι, που τότε ανήκε στην Αγγλική εταιρεία Πάουερ. Αν το κατάφερναν η Αθήνα και ο Πειραιάς θα έμεναν για μήνες στο σκοτάδι.
Δύο μονάδες του ΕΛΑΣ αναλαμβάνουν το έργο της υπεράσπισης του εργοστασίου, απέναντι στο μηχανοκίνητο και βαριά οπλισμένο σώμα των 60 Γερμανών. Η μάχη αμφίρροπη κρατάει ώρες. Στο τέλος οι Γερμανοί παραδίδονται με όλο τους τον οπλισμό. Το τίμημα όμως βαρύ. 8 παλικάρια του ΕΛΑΣ νεκρά, και συνολικά 17 σ’ εκείνη τη φάση των επιχειρήσεων.
Χάρη στο παιχνίδι των συμπτώσεων, στις 18/10 αποβιβάζεται στο Κερατσίνι η πρώτη κυβέρνηση της ελεύθερης πλέον Ελλάδας, με επικεφαλής τον Γεώργιο Παπανδρέου.
Σ’ αυτή την ηρωική σελίδα της νεότερης Ελληνικής ιστορίας αξίζει να κρατήσουμε, ότι συμμετείχαν δύο ποδοσφαιριστές με προσφυγική καταγωγή. Ο πρώτος ήταν ο λοχαγός του ΕΛΑΣ και ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Νίκος Γόδας, που είχε πάρει μέρος και στην μάχη της Κοκκινιάς.
Τα χρόνια του εμφυλίου που ακολουθούν συλλαμβάνεται, φυλακίζεται στις φυλακές της Κέρκυρας, και τελικά εκτελείται. Τελευταία του επιθυμία να τουφεκιστεί φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα και το άσπρο παντελονάκι, σύμβολα της ιδεολογικής και οπαδικής του προσήλωσης.
Στερνή του φράση: Ζήτω οι ολυμπιονίκες του σοσιαλισμού, που επαναπροσδιορίζει σε επιπέδου περιεχομένου τουλάχιστον την έννοια του ολυμπιακού πνεύματος, σε σχέση με όσα τρελά και παλαβά, συμβαίνουνε στις μέρες μας.
Ο άλλος ήταν ένας πραγματικός θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου που εκείνη την περίοδο έπαιζε ακόμα στην Προοδευτική. Το όνομα του: ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΟΥΡΑΤΗΣ. Συνεχίζεται. Δ.Β.

Συναντηση φιλων του μπλογκ μας

Καθόμασταν και σκεφτόμασταν οτι οσο και καλο να ειναι το ιντερνετ, παραμένει ενα απρόσωπο μεσο βρε αδερφε. Ετσι ειπαμε να βρεθουμε απο κοντα και να τα πουμε.
Αποφασίσαμε να μαζευτούμε στην ταβερνα του Κουμπουρα. Την αλλη Παρασκευη 12/9/2008 και ωρα 9 το βραδυ λεμε να μαζευτουμε να τα πουμε. Για την διευκόλυνση ολων μας λοιπον επικοινωνήστε μαζι μας στα τηλέφωνα και τα e-mail μας για να ξερουμε ποσα ατομα θα ειμαστε. Και για οσους λιγους αγνοείτε την ταβερνα του Κουμπουρα εχουμε και χαρτη. Ελπιζουμε να ειστε ολοι εκει. Ακομα θα θελαμε να απευθύνουμε ανοιχτο καλεσμα και σε οσους δεν μας διαβαζουν. Ελατε να μας γνωρισετε απο κοντα. Και φυσικα προσκαλουμε τα παιδια του συνδεσμου, τους Κερατσινιωτες, το Σχιστο, και το vissiniProoletariato.
Θα ανταλαξουμε αποψεις για την ομαδα και θα περασουμε ομορφα.

Ο «Κουμπούρας», Κύπρου και Σωκράτους γωνία (στα όρια Κορυδαλλού - Νίκαιας, πίσω από το γήπεδο της Προοδευτικής). Τηλέφωνο: 4972.194.Τέσσερα τετράγωνα πάνω από τη γωνία του γηπέδου είναι η διάσημα ταβέρνα.

9/04/2008

Αντιο κ. Ταβερνιαρη...


Εφυγε απο κοντα μας σημερα 4/9/2008 ο κ. Γιαννης Ταβερνιαρης σε ηλικια 55 ετων. Χτυπημένος απο πολλα προβληματα υγειας τα τελευταια χρονια.
Ο κ. Ταβερνιαρης ηταν ενας εργάτης της ομαδας, και ειχε διατελέσει στελεχος της διοικησης του σωματειου μας για πολλα χρονια. Ανεθρεψε γενιες παιδιων στην ομαδα, αναμεσα τους και τους δυο γιους του που μπολιασε με την Προοδευτικη απο μικρους. Πάντα με αγαπη για την Προοδευτικη εδωσε πολλα και δεν καρπώθηκε ποτε τίποτα .Ειναι κριμα να χαθει ενας αδερφος μας τοσο νωρις.
Το μπλογκ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους πολλους φιλους του.
Η κηδεια του φιλου μας Γιαννη Ταβερνιαρη θα τελεστει στη Λειβαδια το Σαββατο 6/9/08 και ωρα 17.00. Πληροφορηθήκαμε οτι για οσους θελησουν να παραβρεθούν στην κηδεια και δεν διαθετουν μεταφορικο μεσο θα υπαρχει πουλμαν το οποιο θα ξεκινησει απο το γηπεδο της Προοδευτικης το Σαββατο στις 14.30 και μετα το περας της κηδειας θα υπαρξει και επιστροφη.
Για περισσοτερες λεπτομέρειες παρακαλώ να απευθύνεστε στο τηλ. 6974355793 Κος Ταβερνιαρης Χρηστος.

Νεα του ΑΟ Προοδευτικη!!

Έγινε σήμερα συνεδρίαση του ΑΟ Προοδευτική και αποφασίστηκαν τα εξης:
Απο μεθαύριο θα ειναι στην διάθεση μας τα διαρκείας του ποδοσφαίρου Θα τα βρείτε στα καινουργια γραφεία στην Παναγιτσα, και στα γραφεία του συνδέσμου Οι τιμες ειναι 60 και 100 ευρω
Πριν απο καθε παιχνιδι εντος εδρας, την Παρασκευή παίχτες και παράγοντες της ομαδας θα δινουν εισιτήρια στα σχολεια της περιοχης.
Ακομα εγινε εκτενής συζήτηση για την πορεία της ομάδας και τις επόμενες κινήσεις μας. Αυτοσκοπος ειναι η ομαδα να παρουσιαστει πανετοιμη για την νεα χρονια σε ολα τα επιπεδα

Ως πότε στον Κορυδαλλό;

Σήμερα Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου στις 16:50 περίπου διεξήχθη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στον Κορυδαλλό και το όρος Αιγάλεω. Με τη συνδρομή του Ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ και πολλών οχημάτων στήθηκαν μπλόκα στο βουνό και σε δρόμους. Έγίναν πάμπολλοι έλεγχοι σε κάθε διάβαση, ενώ το ελικόπτερο συνέχιζε σε χαμηλό ύψος να χτενίζει την περιοχή.Άξιο αναφοράς (τυχαίο ή μη) είναι ότι ακριβώς πριν την έναρξη και ως την λήξη της επιχείρησης υπήρξε διακοπή ρευματοδότητσης (μας χάλασε κι ένα pc) της περιοχής!!!

Ζητάμε να μάθουμε τι συμβαίνει στην γειτονιά μας, στην αυλή μας, στο σπίτι μας. Οι κάτοικοι στον Κορυδαλλό έχουμε βιώσει δεκάδες αποδράσεις και εξεγέρσεις ως τώρα παράλληλα με όσους κινδύνους και συνέπειες συνεπάγεται αυτό.

Ας γνωρίζουμε τουλάχιστον πότε και πόσο κινδυνεύουμε όσο ζούμε με τις φυλακές στην καρδιά μιας πόλης με 120.000 κατοίκους. Ας μας ενημερώσει κάποιος . . .

απο korydallos.blogspot.com

Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Η εκδήλωση στην μνήμη των θυμάτων του ολοκαυτώματος της Κοκκινιάς, μας δίνει την ευκαιρία να προχωρήσουμε για πρώτη φορά σε νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις, που φανερώνουν με τον πιο ξεκάθαρο και αδιαπραγμάτευτο τρόπο την συμμετοχή του συλλόγου μας, όχι μόνο στους κοινωνικούς αγώνες των κατοίκων της περιοχής, αλλά και στην πραγματική αντίσταση απέναντι στους Γερμανούς εισβολείς και τους ντόπιους συνεργάτες τους.
Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα www.greekholocausts.gr. που αναφέρεται στο δίκτυο των ελληνικών πόλεων που δοκιμάστηκαν από τη ναζιστική θηριωδία, και αναπαράγει την εξιστόρηση των γεγονότων όπως τα περιγράφει ο δήμος Νικαίας στο ιστορικό λεύκωμα που κυκλοφόρησε το 2004, στη διάρκεια της μάχης της Κοκκινιάς που πολιορκήθηκε και αντιστάθηκε στις δυνάμεις της Γκεστάπο, και των κάθε λογής ταγματασφαλίτων συνοδοιπόρων τους, από τις 4 ως τις 8 Μαρτίου 1944, στις 5 Μαρτίου στην πλατεία των Αγίων Αναργύρων συλλαμβάνεται μαζί με άλλους πατριώτες ο εργάτης από τις παράγκες της Παλιάς Κοκκινιάς και ποδοσφαιριστής της Προοδευτικής Στέφανος Πατεράκης.
Να σημειώσουμε ότι στην πολιορκία που ξεκίνησε στις 4 Μαρτίου οι κάτοικοι αντέδρασαν με πάνδημο συλλαλητήριο στην πλατεία του Aγίου Νικολάου, με την απάντηση να έρχεται την επόμενη μέρα με διπλή επίθεση τόσο από την περιοχή της Λεύκας στην Παλιά Κοκκινιά, όσο και από το Γ νεκροταφείο, με την μάχη να εξαπλώνεται μέχρι το Κουτσουκάρι (τον πρόδρομο του σημερινού Κορυδαλλού).
Στις 8 Μαρτίου οι συλληφθέντες εκτελούνται. Επειδή το όνομα του Πατεράκη δεν αναφέρεται, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακριβώς την τύχη του ιδίου. Εκείνο όμως που ξέρουμε είναι ότι οι εισβολείς μη μπορώντας να κάμψουν το πατριωτικό φρόνημα των κατοίκων ότι άφησαν ημιτελές τότε, το ολοκλήρωσαν τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς με το ολοκαύτωμα του Μπλόκου της Κοκκινιάς.

Στις 17 Αυγούστου 1944, πάνω από 20.000 άνδρες όλων των ηλικιών οδηγούνται στην πλατεία της Οσίας Ξένης, και με την βοήθεια των κουκουλοφόρων δοσίλογων, επιλέγονται, προπηλακίζονται και βασανίζονται, προτού στη συνέχεια οδηγηθούν στο απόσπασμα, σε μια απροκάλυπτη και καλά μελετημένη επιχείρηση κτηνώδους βίας, που είχε στόχο να τσακίσει την παλλαϊκή αντίσταση των κατοίκων.
Οι πιο συγκρατημένες πληροφορίες μιλάνε για 180 νεκρούς άνδρες και γυναίκες. Άλλες μιλάνε ακόμη και για διπλάσια θύματα, σε κάθε γειτονιά της αδούλωτης Κοκκινιάς. Όμως το δράμα δεν σταματάει εκεί. 8.000 άτομα οδηγούνται πεζοί στο κολαστήριο του Χαϊδαρϊου. Απ’ αυτούς 1800 οδηγούνται στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Γερμανίας. Περισσότεροι από 1000 δεν γυρίζουν ποτέ.
Το ντοκουμέντο που καταθέτουμε δίνει αποστομωτική απάντηση σε όσα ανιστόρητα έχουνε ακουστεί κατά καιρούς. Η κοινωνική Προοδευτική, όσο παρούσα ήτανε το 1926 στον αγώνα που έδιναν οι πρόσφυγες κάτοικοι της για να εξασφαλίσουν μια στέγη στο κεφάλι τους, ήτανε άλλο τόσο παρούσα, στον αντιστασιακό αγώνα της μαρτυρικής προσφυγομάνας, οργανωμένη στις μεγάλες αντιστασιακές οργανώσεις της εποχής, ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, και ΕΠΟΝ, και η μαρτυρία αυτή δίνει την καλύτερη απάντηση, για το αν η Προοδευτική ήτανε ακόμη κι εκείνα τα μαύρα χρόνια ακμαία και ενεργή, με τον τρόπο που έπρεπε να είναι .
Ο κοινωνικός μας χώρος είναι ο χώρος που εξελίχθηκε η μάχη της Κοκκινιάς. Από την Παλιά Κοκκινιά μέχρι το Σχιστό Κορυδαλλού, και από το νεκροταφείο Νεάπολης, μέχρι τα Άσπρα Χώματα. Θεωρούμε πως αγγίζει την ίδια μας την υπόσταση το χρέος να συμμετέχουμε σαν σύλλογος με κατάθεση στεφάνου, στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην μνήμη του ολοκαυτώματος, και δεν πρόκειται τουλάχιστον εμείς στο blog, να ασχοληθούμε με τις ανιστόρητες προσεγγίσεις και θεωρίες περί ‘’διαφορετικότητας’’ Νικαίας Κορυδαλλού, όπως κι αν τις εννοεί ο κάθε ανιστόρητος, καρα-άσχετος. Δ.Β.
Αύριο η συνέχεια. Η μάχη της Ηλεκτρικής.

9/03/2008

Συνεχιζουμε μαζι!!

Εμπρος για μια μεγάλη κερκίδα!!
Εμπρος για μια κερκίδα με χρώμα και συνείδηση!!

Σε αυτες τις δυο προτάσεις περικλείεται το νόημα της συναντησης που ειχαμε χτες με ανθρωπους του Προολεταριάτου! Στο περιθωριο της εκδηλωσης στο Μπλοκο της Κοκκινιας, μιλησαμε και για το μελλον του οπαδικου κινηματος της Προοδευτικής
Κατσαμε σε ενα ταβερνακι και μεταξυ κρασιου και μεζε ανοίξαμε το θεμα της ενδυνάμωσης της βυσσινή κερκιδας. Απο την μερια του μπλογκ μας ενημερωσαμε τα παιδια του Προολεταριου για της αποψεις μας και βρηκαμε, οπως ηταν αναμενομενο, ευήκοα ώτα. Το Προολεταριο απο μεριας του μας ενημερωσε για τις επομενες κινησεις του, και το υποβαθρο της σκεψεις τους. Ολα πανε καλα λοιπον και περιμενουμε με αγωνια την επομενη συναντηση και φυσικα το ξεκινημα των αγωνιστικών υποχρεώσεων των τμημάτων μας. Θα ειμαστε εκει, με παρουσια και με λογο!!

ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 1 - 2

http://keratsinifans.blogspot.com/

Η Προοδευτική αντιμετώπισε την Δοξα βύρωνα στο γήπεδο του βύρωνα νικόντας την Δόξα με 2 - 1. Στο πρώτο ημίχρονο δεν μπορέσαμε να είμαστε εκεί... αλλά στο 2 ημίχρονο η ομάδα έπαιζε από τι φένετε με την βασική εντεκάδα Τάτσης, Θέος, Κουβάτσος, Βογιατζής, Πέρρος, Γατζούδης κτλ. μετά από ένα δεκάλεπτο έκανε 2 αλλαγές. η ομάδα έπαιξε πολύ καλά η αμυνά αυτήν την φορά έκανε ελάχιστα λάθη. παρα το τι ήταν Φιλικό παίξανε και οι δύο ομάδες σκληρά η Προοδευτική όμως στα τελευταία 20 λεπτά ανέβασε στροφές και παρά το 1 - 0 εις βάρος της κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Κουβάτσο κα μετά απο κάποια λεπτά με τον Ροδίτη(δεν είμαι σίγουρος αν είναι αυτός ο παίκτης) η δόξα αντέδρασε όμως μετά από μία ωραία φάση η μπάλα βρήκε στο Γ του τέρματος.

Απο αυτό το παιχνίδι μόνο πολλά θετικά μπορούμε να πάρουμε και ελάχιστα αρνητικά!
Αν η ομάδα δεθεί περισσότερο και όταν ολοκληρωθεί η προετιμασία το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να απολάυσουμε μία αρκετά καλή Προοδευτική.

9/02/2008

Εξωγηπεδικες Δραστηριοτητες


Σημερα 9 η ωρα στην Οσια Ξενη στην Νικαια πραγματοποιείτε εκδηλωση για την μνημη του Μπλοκου της Κοκκινιας. Το μπλογκ θα ειναι εκει για να τιμησει τους πεσοντες. Μην ξεχναμε οτι αναμεσα τους βρισκοταν και μελος της Προοδευτικης Νεολαιας.
Ακομα μην ξεχνατε οτι το Σαββατοκυριακο εχουμε την ΔΕΘ στην συμπρωτευουσα. Εγω μαλλον θα ειμαι εκει για της διαδηλωσεις, οπως πιστευω και παιδια απο το Προολεταριατο. Πουλμαν για την μεταβαση στην Θεσσαλονικη φευγουν απο Παρασκευη απο το κεντρο της Αθηνας, απο διαφορες οργανωσεις και συνδικατα, πολιτικες νεολαιες φοιτητων, και συλλογους. Ψαχτειτε και δωστε το παρον!!

9/01/2008

Νεος νομος για την βια στα γηπεδα

Η κυβερνηση (ο θεος να την κανει) καταθετει νομο στην βουλη των Ελληνων? που αφορα το ντοπινκ, μετα τα σκανδαλα τις ολυμπιαδας του Πεκινου και γενικα το σαλο που εχει ξεσπασει εδω και χρονια για τους Ελληνες αθλητες. Καλιο αργα παρα ποτε?? Μπα...Τιποτα δεν θα γινει παλι και το ξερουμε. Αυτο που δεν μας ειπαν ειναι οτι μεσα σε αυτο το νομοσχεδιο θα περασουν και διαταξεις που θα αφορουν την βια στα γηπεδα. Τι εγινε ρε παιδια?? Πιασανε κανενα χουλιγκαν ντοπε οι μπατσοι στα κυνηγητά??
Θα σας πω εγω τι γινεται.. Ο παρον νομος περι οπαδων και συνδεσμων, βιας και χουλιγκανισμου, συναντησε αντισταση απο τους οργανωμενους και μη. Δεν απεδωσε, γιατι πολυ απλα ηταν αισχρος και αντισυνταγματικός. Ετσι ερχονται τωρα να περασουν αλλα πραγματα, εν μεσω της νυχτος. Με υπογεια μεσα πανε να κανουν κατω απο την μυτη μας οτι δεν μπορεσαν στα φανερα. Οι ανθρωποι που δημιουργησαν το παρακρατος στον αθλητισμο, προσπαθουν ξανα να μας βαλουν στο περιθωριο.
Οι οπαδοι ειμαστε εδω!! Ο νομος Ορφανου κτλ, δεν θα περασει ποτε....ουτε ο οποιοσδήποτε αλλος. Εχουμε φωνη και προτασεις. Απλα ακουστε μας..
Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το site της ΟΣΥΦΕ γιατι στα downloads θα βρειτε τον νομο Ορφανου αλλά και άλλα πολυ χρήσιμα εργαλεία για οπαδους.....

Παραταση στην εναρξη του Πρωταθληματος

Η έναρξη της ΄Δ Εθνικής αναμένεται-εκτός απροόπτου- να πάρει μια μικρή αναβολή. Ο καταρτισμός των ομίλων του Περιφερειακού Πρωταθλήματος δεν πραγματοποιήθηκε χθες, αλλά μετατέθηκε για το συμβούλιο της 11ης Σεπτεμβρίου και ώρα 11.00. Όπως γίνεται αντιληπτό, το πρωτάθλημα δεν γίνεται να ξεκινήσει στις 14 Σεπτεμβρίου. Δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο. Το πιθανότερο-και το πιο λογικό-είναι να μετατεθεί η έναρξη της αγωνιστικής κατά μία βδομάδα, δηλαδή αν αρχίσει στις 21 του ίδιου μηνός.

keratsinifans.blogspot.com

8/31/2008

There is no buissnes...like show buissnes!!!

Κρατηθητε... Καθεστε?? Ακουστε λοιπον...
Μετα απο προσωπικες ενέργειες του επιτιμου Προεδρου μας, κ. Μπαταγιαννη εγινε ενα ακομα μπαμ τις χρονιας!!
Ο κ. Μπαταγιαννης μεσα σε ολα αυτα που εχει ασχοληθει στην επιχειρηματική του πορεια ηταν και θεατρικος επιχειρηματιας. Ετσι με την γνωση του χωρου και των ανθρωπων του θεαματος εβαλε το χερακι του και εβαλε και την Προο μεσα στην show buissnes!!!
Φετος στην Ελληνικη ΤV ξεκιναει ενα σηριαλ, και εναν απο τους ρολους τον παιζει ο Αποστολος Γκλετσος. Θα υποδυθεί εναν παλαιμαχο ποδοσφαιριστη... Ποιας ομαδας? Της Προοδευτικης!! Καλα ακουσατε!!!
Ηδη εχουμε ερθει σε επαφη με τους ανθρωπους της σειρας και τους εχουμε δωσει πραγματα (κασκολ, μπλουζες, φωτογραφιες κτλ) για να ντυσουν το στουντιο!!!
Δεν ξερουμε ακομα το καναλι, και τον τιτλο της σειρας αλλα θα γινει παταγος πιστεψτε με!!
Θα εχουμε νεα σε λιγες μερες!!!

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων