Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

7/24/2008

Σαρωνει η Προο στις μεταγραφες

Γυρισε στην ομαδα που τον ανεδειξε ο τερματοφύλακας Μακρυωνίτης, ακομα προστεθηκε ο Θέος από την Αγία Παρασκευή και ο Γεγές απο τον Ακρατητο.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΔΕΡΦΙΑ, ΞΕΚΙΝΗΣΕ.

Έχω την εντύπωση αδέρφια, πως όσοι βρεθήκανε προχθές στην πρώτη εμφάνιση της νέας Προοδευτικής θα έχουν να το θυμούνται. Γιατί το προχθεσινό ξεκίνημα δεν προσδιορίζεται σαν αφετηρία της νέας αγωνιστικής περιόδου, αλλά σαν ξεκίνημα, μιας μεγάλης πορείας προς το μέλλον, που κανένα πρόβλημα όσα βουνό κι αν φαίνεται, δεν πρόκειται να την ανακόψει.
Ο Βασίλης έγραψε ότι σε μια δεδομένη στιγμή ήταν στο γήπεδο 60 άτομα. Σας βεβαιώνω ότι επειδή η εκδήλωση κράτησε τρεις ώρες, 5 με 8 συνολικά πέρασαν από το γήπεδο περισσότερα από 100 άτομα. Κι αν υπολογίσετε ότι συμμετείχαν όπως είπε κι ο νέος προπονητής της ομάδας γύρω στους 40 παίχτες (νεαροί στην πλειοψηφία τους και βάση ενός σημαντικού αγωνιστικού κεφαλαίου που άρχισε ήδη να σχηματίζεται) συν τους εκπροσώπους της διοίκησης, καταλαβαίνετε ότι στο γήπεδο και στην περισσότερη διάρκεια της πρώτης προπόνησης ήταν γύρω στα 100-120 άτομα γεγονός εντυπωσιακό από κάθε άποψη, για ομάδα …Δ εθνικής…!
Επειδή οι μεταγραφές δεν τελειώσανε ακόμη, όπως κι αν το καταλαβαίνει κανείς αυτό, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, για το αν η ομάδα μας θα είναι πλήρης από άποψη έμψυχου υλικού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
Κι όπως ακούσαμε από το στόμα του προπονητή, από τις πρώτες προπονήσεις θα γίνει η επιλογή για το πόσοι και ποιοι παίχτες θα ακολουθήσουν την αποστολή της ομάδας, στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας.
Οι ηγέτες της ομάδας βάλανε φτερά στο όραμα.


Μετά από μερικά χρόνια πιστεύω πως αυτή η φωτογραφία που ανέβηκε στο blog του συνδέσμου θα θεωρείται ιστορική. ‘Όχι γιατί απεικονίζει μέλη της διοίκησης με πρώτο από αριστερά τον πρόεδρο της ομάδας τον κο Κωστόγιαννη, αλλά γιατί δείχνει αυτό που όλοι πρέπει να δουν ξανά και ξανά, μέχρι να το καταλάβουν.
Οι ηγέτες της ομάδας ο κος Μόλαρης και ο κος Παναγιωτίδης, δεν δηλώνουνε απλώς παρόντες είναι παρόντες στη νέα ιστορική φάση του συλλόγου που ήδη ξεκίνησε. Και νομίζω πως αξίζει να ξαναθυμηθούμε ποιοι είναι αυτοί που θα οδηγήσουνε το σύλλογο στο μέλλον που έρχεται.

Ο 51χρονος εφοπλιστής Γαβριήλ Παναγιωτίδης, ιδρυτής και πρόεδρος του δ.σ. της εισηγμένης στο NYSE Excel Maritime, ανέλαβε στα μέσα Φεβρουαρίου τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ενόψει της υλοποίησης της συμφωνίας εξαγοράς της Quintana Maritime, ύψους 2,45 δισ. δολαρίων.
Μια θέση που σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας θα αναλάβει ο 43χρονος κ. Σταμάτης Μόλαρης (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Quintana) μόλις ολοκληρωθεί η εξαγορά της Quintana από την Excel στο δεύτερο τρίμηνο του 2008.


Ο κ. Παναγιωτίδης θα παραμείνει πρόεδρος της νέας εταιρείας, που θα διαχειρίζεται ένα στόλο 47 πλοίων συνολικής χωρητικότητας 3,7 εκατ. dwt, το μεγαλύτερο που έχει εισηγμένη εταιρεία ξηρού φορτίου στο αμερικανικό χρηματιστήριο.
Η συμφωνία μεταξύ των δύο ελληνικών συμφερόντων εταιρειών Excel και Quintana προκάλεσε αίσθηση στους χρηματιστηριακούς κύκλους της Νέας Υόρκης, καθώς η αγοράστρια εταιρεία (Excel) βρέθηκε να αποκτά τον έλεγχο μιας άλλης (Quintana) διπλάσιας σε χρηματιστηριακή αξία (620 εκατ. δολάρια έναντι 1,3 δισ. δολαρίων).
Λίγες μέρες αργότερα ανακοινώθηκε ότι ο Γαβριήλ Παναγιωτίδης αναλαμβάνει και διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής της Excel, Oceanaut, η οποία είναι εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο.


Thank you mister billy-οn


Όταν μάθαμε μια μέρα πριν την τελευταία συνέλευση του συλλόγου ότι θα ήταν παρών και ο κος Παναγιωτίδης, ομολογώ πως αμφιβάλλαμε, αν θα τον βλέπαμε και live.
Συνήθως τέτοια πρόσωπα, που περιλαμβάνονται στους κορυφαίους παράγοντες της διεθνούς επιχειρηματικής ζωής, τα συναντάς μόνο σε φωτογραφίες, αφού είναι σχεδόν αδύνατο να τους δεις να κυκλοφοράνε στις δικές μας πιάτσες. Όταν τον είδαμε με σάρκα και οστά στη συνέλευση, τσιμπιόμαστε για να το πιστέψουμε.
Ότι παραβρέθηκε και στην πρώτη προπόνηση της ομάδας ομολογώ πως είναι κάτι που μας ξεπερνάει τελείως. Όταν τον ακούσαμε από απόσταση λίγων μέτρων να απευθύνεται στους ποδοσφαιριστές λέγοντας τους:
Κάντε το καθήκον σας μέσα στο γήπεδο και μη νοιάζεστε για τίποτε άλλο, τα άλλα είναι δουλειά της διοίκησης, αρχίσαμε να πιστεύουμε ότι μερικά πράγματα δεν γίνονται μόνο στα παραμύθια.
Σε όσους φίλους περιμένουνε την έλευση ‘’ονομάτων’’ λέω απλά χαλαρώστε. Όλα με την ώρα τους. Προς το παρόν καβάλα στο δικό μας φοίνικα έχουμε πεταχτεί σε κάτι γαλαξίες πιο πέρα κι απ’ τον Άρη που έφτασε ο PHOENIX της NASA.
Κε Παναγιωτίδη είναι απίστευτη τιμή για την Προοδευτική και για όλους εμάς ότι είστε μπροστάρης σ’ αυτή την προσπάθεια. Όχι γιατί έχετε χρήματα η προτίθεστε να βάλετε χρήματα, αλλά γιατί το κύρος σας είναι εγγύηση και πυξίδα, ότι θα φτάσουμε όλο το σύλλογο πολύ ψηλά.
Στη φωτογραφία μπορεί να φαίνεστε με την πλάτη στον τοίχο. Όμως η Προοδευτική χάρη σ’ εσάς, τον κο Μόλαρη, τον κο Σταμούλα, τον κο επίσης Κορυδαλλιώτη κο Κωστόγιαννη, τον κο Καπερνάρο, τον πραγματικά επίτιμο Παναγιώτη Μπαταγιάννη, και όλα τα μέλη του Δ.Σ. που σιγά σιγά θα τους μάθουμε και θα μας μάθουν κι εκείνοι, δεν είναι πλέον με την πλάτη στον τοίχο, όπως ήτανε πριν από λίγο καιρό.
Ο κόσμος ο δικός μας έχει σηκώσει πολλούς σταυρούς στην πλάτη του. Σ’ αυτή την πορεία που οδηγεί στην αναγέννηση του συλλόγου, ο σταυρός θα φαίνεται πούπουλο, γιατί θα τον σηκώνουμε πολλοί, πάρα πολλοί, έτσι όπως ταιριάζει στην Προοδευτική, και ο δρόμος αντί για Γολγοθάς θα μας φαίνεται περίπατος.
Πιστεύω τω φίλω, πιστόν φίλον εν κινδύνοις γιγνώσκεις. Έτσι έλεγε η πρώτη φράση που μάθαμε στα αρχαία ελληνικά. Οι άνθρωποι όχι μόνο με τη γνώση και τη λογική αλλά και το ένστικτο, ξέρουνε ποιοι βάζουνε πλάτη στα δύσκολα.
Ότι κάνετε εσείς και η διοίκηση για την Προοδευτική σε οριακή για την ομάδα συγκυρία, οι φίλαθλοι μας θα σας το ανταποδώσουν στο πολλαπλάσιο, και πολύ σύντομα μάλιστα. Η ζωή θα δείξει αν υπερβάλλω.
Η μόνη ‘’απαίτηση’’ που έχουμε από ‘σας, έχει να κάνει με αυτό που είπατε στη συνέλευση. Το κοινωνικό πρόσωπο του συλλόγου. Το …champions league μπορεί να περιμένει λίγο. Το άλλο πρέπει να ξεκινήσει άμεσα.
Θα είμαστε όλοι στο πλάι σας για να δημιουργήσουμε το νέο πρόσωπο της Προοδευτικής Νεολαίας, και αλλοίμονο του σ’ όποιον σκεφτεί να το μαγαρίσει. Ο σύλλογος πρέπει να λάμπει και θα λάμπει παντού. Με τις πρώτες ομάδες του, τις υποδομές του. το κοινωνικό του πρόσωπο.
Στο όνομα όχι μόνο του blog, αλλά και της κοινωνίας που εκπροσωπεί η Προοδευτική, όλων όσων γράψανε την ιστορία της είτε ζούνε είτε όχι, κι όσων την αγαπάνε πραγματικά και τη θέλουνε δυνατή και πρωτοπόρα στο παρόν και το μέλλον, σας μεταφέρω όχι τις ευχαριστίες μας αλλά την ευγνωμοσύνη μας. Να σας έχει ο Θεός καλά.
Ε για μόλα ε για λέσα, έχει ο σάκος ψάρια μέσα.

Όλοι καλάρουνε μα δε βγάζουν ψάρια, καλάρει ο Ζέπος και βγάζει καλαμάρια. Καλαμάρια και γαρίδες είναι για τους μερακλήδες. Ε για μόλα ε για λέσα, έχει ο σάκος ψάρια μέσα. Έτσι ύμνησε ο αξέχαστος Παπαϊωάννου, την απαράμιλλη ναυτοσύνη των παλικαριών που οργώνανε με τα τρεχαντήρια τους στο Αιγαίο.
Ε για μόλα ε για λέσα είναι ψαράδικη έκφραση που έδινε ρυθμό στο άπλωμα και μάζεμα των διχτυών που γινότανε με τα χέρια. Από κει προκύπτει και το ρήμα μολάρω. Πιθανόν και το όνομα Μόλαρης να έχει θαλασσινή ρίζα. Πάντως η σχέση του βέρου Κορυδαλλιώτη με την θάλασσα είναι αυταπόδεικτη.
Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που τον υποδεχτήκαν οι Προδευτικάνοι. Σαν ένα φίλο που ήρθε από τα παλιά, ένα αδερφό, ένα σαν κι εμάς, ένα δικό μας. Ο αυθόρμητος ενθουσιασμός, τα θερμά λόγια, η ανυπόκριτη οικειότητα., είναι αποδεικτικά του κλίματος σεβασμού αλλά κι εμπιστοσύνης που έχει ήδη δημιουργηθεί.
Όταν ο ηγέτης μιας ομάδας μπορεί να παρακολουθεί τους αγώνες της, από μια κοινή θέση στην εξέδρα, παρέα με τους απλούς φιλάθλους, νοιώθοντας κι αυτός κι εκείνοι το ίδιο καλά, τότε η δυναμική της ομάδας απογειώνεται.
Αυτό συμβαίνει με τον Σταμάτη Μόλαρη, και γρήγορα θα γίνει και με τα υπόλοιπα μέλη του πραγματικά νέου συμβουλίου. Η Προοδευτική αυτή τη εποχή, έχει καταχτήσει αυτή τη ιδιαίτερη χημεία, που θα την θα την κρατήσουμε σαν κόρη οφθαλμού, και τώρα, και στο μέλλον που έρχεται γοργά.

Κατάγομαι από ράτσα τόσο θαλασσινή που μπορεί να ισχυριστεί πως έχει στο αίμα της αλάτι. Γνωρίζω τους κώδικες των ανθρώπων της θάλασσας, κι είμαι σίγουρος για την ρότα του συλλόγου από εδώ και πέρα.
Αυτοδημιούργητοι επιχειρηματίες που φτάσανε να γίνουνε κορυφαίοι, πλοηγώντας με σιγουριά όχι μόνο στις φουρτούνες των ωκεανών, αλλά και των μεγάλων διεθνών χρηματιστηρίων, ξέρουνε πως για να χτίσεις τρεχαντήρια χρειάζεσαι στραβόξυλα, κι άμα χαλάσουνε τα δορυφορικά συστήματα γεωγραφικού προσδιορισμού του tanker, μπορείς να πάρεις στίγμα με τον εξάντα, ακόμη και στη μέση του πουθενά. Το μπούσουλα πάντως δεν πρόκειται να τον χάσουνε με τίποτα.
Δεν υπάρχει τίποτα πιο γοητευτικό απ’ αυτό που συμβαίνει στην Προοδευτική. Οικονομικοί παράγοντες παγκόσμιας ακτινοβολίας που φτάσανε στην ψηλότερη κορυφή, να ξαναγυρίζουν εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν, στον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά, και να παίρνουνε την ομάδα σύμβολο της γειτονιάς τους σε μια δύσκολη καμπή της ιστορίας της, για την πάνε εκεί που ξέρουνε ότι μπορούνε να την φτάσουν, στην κορυφή.
Η πορεία αυτή θέλει μπράτσα. Και θα ‘μαστε κι εμείς εκεί να αγαντάρουμε, τραγουδώντας όλοι μαζί, ε για μόλα, ε για λέσα, έχει ο σάκος ψάρια μέσα.

Απ’ το στόμα σου, και στου θεού τ’ αυτί.

Δεν θα μπορούσα να μην πω δυο λόγια για τον παπά Νικόλα, τον παπά Πρόο όπως τον αποκάλεσε πολύ έξυπνα Μιχάλης στο blog του συνδέσμου.
Έχουμε ξαναπεί πως το βυσσινί της προσφυγικής Προοδευτικής, είναι το χρώμα του χιτώνα της Θεοτόκου, της Υπερμάχου Στρατηγού και υπέρτατου συμβόλου του Βυζαντίου, και γι’ αυτό την θεωρούμε προστάτιδα της ομάδας μας.
Έκανε τον καθιερωμένο αγιασμό, κι ύστερα μιλώντας σαν γνήσιος εκπρόσωπος του δικού μας Θεού, διατύπωσε με μορφή ευχής τον μεγάλο πόθο και στόχο όλων μας, δηλώνοντας με παρρησία πως δεν μπορούν να παίζουνε στην κορυφαία κατηγορία άλλοι κι άλλοι, κι όχι η Προοδευτική μας.
Απ’ το στόμα σου και στου θεού τ’ αυτί παπά μου.
Και η Παναγιά μας, Οδηγήτρια, Υπέρμαχος Στρατηγός, Φοβερά Προστασία, αλλά και Γιάτρισσα, να μας παραστέκει στο δρόμο μας.
Το ταξίδι αδέρφια ξεκίνησε. Και στον πηγαιμό για την Ιθάκη, θα ‘ναι μακρύς ο δρόμος. Κι όπως λέει κι ο ποιητής, αυτό είναι που αξίζει. Δ.Β.

7/23/2008

Η νεα ομαδα και η προετοιμασια...Ειμασταν και εκει!!

Αποκλειστικες φωτογραφιες απο το νεο ροστερ και την προετοιμασία της ομαδας!!
Ολα τα νεα αποκτηματα!!

Τα υπολοιπα θα τα βρειτε στα downloads οπως σας υποσχεθήκαμε!! Παιχτες, προπονητες, και αποκλειστικα πλανα απο το πρωτο σταδιο της προετοιμασιας!!!

7/21/2008

Αγιασμος και πρωτη προπονηση..Ειμασταν εκει!!


Εγινε την Δευτερα 21/7/08 ο αγιασμος και η πρωτη προπονηση της ομαδας της Προοδευτικης για την χρονια 2008/09. Το blog ηταν εκει για να σας μεταφερει τις πρωτες στιγμες που ζησαμε κοντα στο νεο συνολο που θα παρουσιασει φετος η Προο μας.
Ειμασταν εκει απο νωρις και μιλησαμε με παιχτες και παραγοντες, νεους και παλιους, οπαδους και φιλους της ομαδας. Το κλιμα υπεροχο και ζεστο.
Η ομαδα παρουσιαστηκε μπροστα στα 60 ατομα που ηταν στο γηπεδο και χειροκροτήθηκε θερμα.

Ακολουθησε ο αγιασμος απο τον παπα-Νικολα (γνωστο Προοδευτικανο) που οταν τελειωσε φωναξε ΠΡΟΟ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΛΦΑ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ.Μετα η διοικηση απευθυηνθηκε σε παιχτες και κοσμο. Εδω να πουμε οτι και κ.Μολαρης και ο κ. Παναγιωτιδης ηταν εκει.
Τα λογια τους μεστά καθαρά και σωστά. ''Παιξτε μπαλα με ψυχη και εμεις ειμαστε εδω. Εσεις μεσα στο γηπεδο να παλευετε για την νικη, και μεις πισω σας σε οτι θελησετε. Τιμηστε την φανελα που φορατε και μεις θα κανουμε τα παντα''.
Ξεσπασμα του κοσμου που ζητα να ακουμπησει την τρελα του κάπου.. Και βρήκε που...
Οση ωρα τα παιδια εκαναν προπονηση ο κοσμος εκανε τα δικα του πηγαδακια και μιλουσε κυριως για το γηπεδικο. Εδω να σημειωσουμε οτι εκπρόσωπος του Δημου Νικαιας δεν υπηρχε πουθενα.

Η ομαδα του blog και ο συνδεσμος συζήτησε πολυ ωρα με τον κ. Μοραλη και τον κ. Κωστογιαννη για πολλα θεματα και ειπαμε τις αποψεις μας. Μας χαροποίησε το γεγονος οτι διαβαζουν τα οπαδικα μας blog και γνωριζουν πολλες απο τις σκεψεις μας.
Βγαλαμε και ειδησεις. ... Σε λιγο κυκλοφορουν τα διαρκειας μας στις ιδιες τιμες με περσυ και μαλλον θα βγουν και εισιτήρια για μαθητες και σχολεια. Μια ακομη κινηση προς την κοινωνια απο πλευρας Προοδευτικης.
Τα νεα μεταγραφικα αποκτηματα και οι παλιοι παιχτες, και πρώτιστος η διοικηση ειναι οι εγγυήσεις για το μελλον. Ο κοσμος πρεπει να κανει το καθηκον του και να ειναι διπλα στην ομαδα οπου και αν παει.
Καλη αρχη να εχουμε και παντα νικες!!

(πληρες φωτορεπορταζ θα βρειτε στα downloads...ειναι μεγαλο το αρχειο αλλα αξιζει να το κατεβασετε)
Το blog που αγαπατε και στηριζετε εχει και αλλο δωρακι...Αυριο θα μπορειτε να κατεβασετε και το πληρες ροστερ της ομαδας σε φωτογραφιες. Αποκλειστικοτητες που μονο εμεις πρσφερουμε σε ολους τους Προοδευτικανους!!

7/20/2008

Σέντρα στις 14 Σεπτεμβρίου

Την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η σέντρα στο Περιφερειακό πρωτάθλημα. Για το θέμα των αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, θα αποφασίσει η ΕΠΟ αν θα επιτραπεί ή όχι η συμμετοχή τους στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα. Τέλος, για να συμμετέχει μία ομάδα στη Δ' Εθνική θα πρέπει να υποβάλει στην ΕΠΟ δήλωση συμμετοχής σε ειδικό έντυπο μέχρι τις 8 Αυγούστου.

ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ... ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ


ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Αύριο το απόγευμα στο γήπεδο Νικαίας στην πρώτη παρουσίαση της ομάδας, θα δώσουν το παρόν και οι δεκατρείς νέοι ποδοσφαιριστές που μέχρι αυτή την στιγμή έχουν ενταχθεί στο δυναμικό της ομάδας, και είναι οι παρακάτω:
1) Παντελίδης Δημ. Προηγούμενη ομάδα Ερμής Κορυδαλλού 18 ετών αμυντικός.
2) Χόρτσας Άγγελος. Προηγούμενη ομάδα Α.Ο. Χαϊδαρίου 18 ετών επιθετικός.
3) Κοζής. Προηγούμενη ομάδα Τρίκαλα 26 ετών σέντερ μπακ.
4) Παπαδημητρίου. Προηγούμενη ομάδα Εθνικός Αστέρας 19 ετών αριστερός μπακ.
5) Τουμάσης Σπύρος. Προηγούμενη ομάδα Άγιοι Ανάργυροι 29 ετών αμυντικός μέσος
6) Αρκουμάνης Ανδρέας. Προηγούμενη ομάδα Μαρκό 27 ετών αμυντικός μέσος
7) Μπαλής Χρήστος. Προηγούμενη ομάδα Σαρωνικός33 ετών μεσοεπιθετικός
8) Μαλισιόβας Γιάννης. Προηγούμενη ομάδα Δόξα Βύρωνα 23 ετών επιθετικός μέσος
9) Ζαφειράτος Άρης. Προηγούμενη ομάδα Δόξα Βύρωνα 19 ετών επιθετικός μέσος. Προέρχεται από τον Εθνικό.
10) Καμπουράκης. Προηγούμενη ομάδα ΑΕΚ Καλλονής, 21 ετών. επιθετικός. Προέρχεται από τον Φωστήρα
11) Λαζάρου Τάσος. Προέχεται από την Δόξα Βύρωνα. 29 ετών μεσοαμυντικός
12) Μιχαήλ Ανδρέας. Προηγούμενη ομάδα Παράδεισος Αμαρουσίου. 21 ετών μεσοεπιθετικός.
13) Τσιώλης. Προηγούμενη ομάδα Απόλλωνας Αθηνών. 23 ετών επιθετικός.

Οι μεταγραφές δεν τελειώσανε

Πρέπει να σημειώσουμε στο σημείο αυτό, ότι ο μεταγραφικός κατάλογος δεν έχει κλείσει ακόμα. Σε όποιες θέσεις υπάρχουνε ακόμη κενά, και για όποιες θέσεις διαπιστωθούν κενά στην διάρκεια της προετοιμασίας, τα κενά θα καλυφθούν με συπληρωματικές κινήσεις που θα γίνουν στην διάρκεια τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου.
Μην ξεχνάμε πως βασικοί παίχτες που ξεχώρισαν την περσινή περίοδο παρέμειναν στην δύναμη της ομάδας κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, ενώ παραμένει πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιας η κάποιων μεταγραφικών κινήσεων που θα αφορούν παίχτες με όνομα και εμπειρία τέτοια, που να μπορούν να κάνουν την διαφορά.
Το σίγουρο είναι και φαίνεται από τον όγκο της μεταγραφικής δραστηριότητας πως η ομάδα που θα διεκδικήσει την επάνοδο της στις επαγγελματικές κατηγορίες την επόμενη αγωνιστική περίοδο, μέρα με τη μέρα, στήνεται, συμπληρώνεται, οργανώνεται, και στο επίπεδο αυτό δεν υπάρχει λόγος αυτή τη στιγμή για γκρίνια και εσωστρέφεια, γιατί τα θέματα που καίνε είναι αλλού κι έχουν να κάνουνε με το τεράστιο γηπεδικό πρόβλημα που έχει προκύψει.

Όλοι την Δευτέρα στο γήπεδο
Αν το γήπεδο κλείσει σύμφωνα με την αμετάκλητη όπως δήλωσε απόφαση του ο δήμαρχος της Νίκαιας, στην καλύτερη των περιπτώσεων (θυμηθείτε ότι στην Ελλάδα ζούμε) δεν πρόκειται να τελείωσει νωρίτερα από τον Οκτώβριο. Μέχρι τότε η ομάδα δεν θα έχει γήπεδο για προπονήσεις και φιλικά παιχνίδια, και είναι άγνωστο ακόμη για πόσες αγωνιστικές θα στερηθεί την φυσική της έδρα.
Ακόμη κι όταν θα παραδοθεί το γήπεδο και ανεξάρτητα από το τι χλοοτάπητας θα τοποθετηθεί, και τι είδους χρήση θα γίνεται από τα ερασιτεχνικά σωματεία τα οποία όπως φαίνεται προηγούνται σε προτεραιότητα από την Προοδευτική, θα χρειαστεί οπωσδήποτε και κάποιος χρόνος για την εξοικείωση της ομάδας στο νέο αγωνιστικό περιβάλλον.
Από την απόφαση αυτή δεν θίγεται κανένα σωματείο που μέχρι σήμερα δεν χρησιμοποιούσε το γήπεδο και πουθενά δεν ανατρέπεται ο σχεδιασμός του, παρά μόνο η ομάδα μας, της οποίας ο προγραμματισμός τινάζεται κυριολεκτικά στον αέρα.
Κάνουμε έκκληση να επικρατήσει η σύνεση και η λογική και η δημοτική αρχή να ξανασκεφτεί την πρόταση που υπέβαλε η διοίκηση της ομάδας να καλύψει με δικά της έξοδα την επισκευή του χλοοτάπητα στον ελάχιστο δυνατό χρόνο, προκειμένου να μην στερηθεί το σπίτι της την χρονιά που έρχεται, και που το τελείωμα της πρέπει οπωσδήποτε να μας ξαναβρεί στις επαγγελματικές κατηγορίες.
Με μια μικρή μετάθεση των έργων για 8-9 ΜΗΝΕΣ, για τόσο τεράστιο χρονικό διάστημα μιλάμε, δεν έρθει η συντέλεια του κόσμου. Στο διάστημα αυτό παρέχεται όλη η χρονική άνεση για την επεξεργασία ενός προγράμματος που θα οδηγεί σε ουσιαστική αντιμετώπιση του τεράστιου γηπεδικού προβλήματος που υπάρχει, και στο οποίο η Προοδευτική σαν άμεσα θιγόμενη θα είναι αρωγός και σύμμαχος, και όχι αντίπαλος όπως εκ του πονηρού κάποιοι επιχειρούν να την παρουσιάσουν.
Επειδή στον υπέροχο κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου οι ακατανόητες στάσεις και συμπεριφορές δυστυχώς δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας, καταλαβαίνετε όχι το πόσο αναγκαία, αλλά κατά κυριολεξία κρίσιμη είναι η παρουσία μας στο γήπεδο το απόγευμα της δευτέρας, για να δηλώσουμε ότι η Προοδευτική είναι εδώ. Άλλοι είναι αλλού γι’ αλλού.

Όταν δεν υπάρχουν δρόμοι τους ανοίγουμε εμείς
Επειδή υπάρχουν και κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν με την πληγωμένη Προδευτικάνικη περηφάνια μας, αξίζει να θυμίσουμε πως το στοίχημα της ανόδου δεν αφορά μόνο την υπόσχεση και τον στόχο που έθεσε η διοίκηση, αλλά κι ο ίδιος κόσμος της Προοδευτικής που απαίτησε την αναγέννηση του συλλόγου από την τέφρα του.
Όποια και να ‘ναι η εξέλιξη θετική η αρνητική, ο δωδέκατος παίχτης αδέρφια πρέπει να δίνει πάντα και παντού το παρόν τη χρονιά που έρχεται, ξεκαθαρίζοντας από την αρχή με το κλίμα που εμείς θα διαμορφώσουμε, σε ποιον ανήκει η επόμενη χρονιά. Αλλοίμονο αν δεν φανούμε άξιοι για κάτι τέτοιο
Είναι επιλογή όλων μας, και όχι μόνο της διοίκησης (που κάποιοι είναι τόσο λίγοι, που χρειάζονται τηλεσκόπιο αστεροσκοπείου για να δούνε σε πιο γαλαξία βρίσκεται), να ξαναφτάσουμε στην κορυφαία κατηγορία με την μαγκιά μας, χωρίς παντρολογήματα, εξαγορές και διακίνηση χρημάτων κάτω από το τραπέζι, γιατί απλά έτσι έχει μάθει το σύστημα να δουλεύει, και πρέπει ντε και καλά για να φτάσουμε στο στόχο μας, αν φτάσουμε ποτέ, να ακολουθήσουμε τη λογική και τις πρακτικές που άλλοι θα μας επιβάλλουν.
Έχουμε και την δύναμη και την νοοτροπία να κάνουμε τα πράγματα με τον δικό μας τρόπο. Δεν επαιτούμε, απαιτούμε όσα δικαιούμαστε για να φτάσουμε από την σημερινή εικονική πραγματικότητα στην φυσική μας θέση, στην κορυφαία κατηγορία, και ξεκαθαρίζουμε πως δεν πρόκειται να ξανακάνουμε την ομάδα μας πρόσφυγα, επειδή κάποιοι απλά μας έχουνε προγράψει.
Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, ένας από τους δύο Ολυμπιακούς Βόλου έβγαλε στο σφυρί το δικαίωμα συμμετοχής στην Γ εθνική για 500 χιλιάρικα, ο Ιωνικός με το ειδικό βάρος που διαθέτει προσφέρεται σε υποψήφιους αγοραστές, για δύο μιλιόνια, (όσο η μια γάμπα του Ζιλμπέρτο Σίλβα), ο ιστορικός Αίαντας Σαλαμίνας που αγωνίζεται στην Γ εθνική άλλαξε ιδιοκτήτη για 150 χιλιάρικα, (όσο κάνει ένα δυομισάρι στον Κορυδαλλό), και οι οπαδοί του Εθνικού θα πρέπει να αισθάνονται με το στανιό χαρούμενοι, που θα πρέπει να κάνουνε 50 χιλιόμετρα πήγαινε έλα για να δούνε την ομάδα τους στη Γλυφάδα.
Ενδεχόμενα κάποια πρόσωπα που επηρεάζουν τις τύχες του Πειραϊκού ποδοσφαίρου, να αισθάνονται πως όταν πας σε ένα εστιατόριο, σου αρκεί για να χορτάσεις ένα κουβέρ ψωμί κι ένα ποτήρι νερό και αφού μέχρι εκεί φτάνουνε τα όνειρα, οι στόχοι, και οι φιλοδοξίες τους, είναι υποχρεωμένοι κι οι άλλοι να τους ακολουθούν.
Για την ιστορική και πρωτοπόρα Προοδευτική, που εκπροσώπησε και εκπροσωπεί μια κοινωνία που η καρδιά της χτυπάει ακόμα στο αριστερό μέρος του στήθους κι όχι στους αστραγάλους (για να μην πούμε που αλλού χτυπάει, αν χτυπάει) αυτό δεν αρκεί. Και σ’ όσους προσπαθούνε να μας κλείσουνε το δρόμο απαντάμε μ’ αυτό που είπε ο Αννίβας προ των πυλών της Ρώμης, Αν δεν υπάρχουν δρόμοι θα τους ανοίξουμε εμείς.

Για το blog, Βασίλης-Δημήτρης... και οσοι ειστε μαζι μας!!

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων