Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

7/18/2008

ΑΚΑΡΠΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Η χθεσινή συνάντηση ανάμεσα στον δήμαρχο Νικαίας Στέλιο Μπενετάτο, και τους εκπροσώπους της Προοδευτικής Παναγιώτη Μπαταγιάννη και Σταμάτη Μόλαρη δεν είχε το προσδοκώμενο θετικό αποτέλεσμα.
Ο δήμαρχος Νικαίας επιβεβαίωσε την απόφαση του δήμου να τοποθετήσει συνθετικό χλοοτάπητα στο γήπεδο, όπου το μόνο βέβαιο είναι ότι θα επιτρέψει να παίζει εκεί και η Προοδευτική!
Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για καταληκτική παράδοση του γηπέδου προς χρήση, δεν παρουσιάσθηκε καμιά προδιαγραφή για το τι είδους και τι προδιαγραφών χλοοτάπητας θα τοποθετηθεί, δεν υπήρξε καμία δέσμευση για το αν θα γίνεται αποκλειστική χρήση του γηπέδου από την Προοδευτική, ούτε για τον χρόνο που θα χρησιμοποιείται καθημερινά το γήπεδο και από ποιους.
Δεν σχολιάσθηκε γιατί το νέο μοντέλο χρήσης του γηπέδου εφαρμόζεται αποκλειστικά στο γήπεδο Νίκαιας και σε βάρος της Προοδευτικής, και όχι στο επίσης δημοτικό γήπεδο Νεάπολης.
Δεν συζητήθηκε αν θ’ ανάβουν και πως οι πυλώνες ηλεκτροφωτισμού, ποιος θα πληρώνει το ρεύμα το νερό και την απαραίτητη συντήρηση, και δεν παρουσιάσθηκε κανένα πλάνο συνολικής ανακαίνισης των χώρων του γηπέδου, καθώς όλη η εγκατάσταση βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης απαξίωσης και προφανώς κάτι τέτοιο δεν κρίνεται θέμα άξιο συζήτησης,
Το όλο ζήτημα εξαντλείται απ’ ότι φαίνεται στην τοποθέτηση κάποια στιγμή ενός συνθετικού τάπητα προφανώς του σωρού, και το πώς το γήπεδο Νικαίας θα μετατραπεί σε μια απόλυτα παρωχημένη εγκατάσταση διεξαγωγής αγώνων τοπικού επιπέδου, όπου 4.500 άδεια καθίσματα θα παρακολουθούν τις συναρπαστικές αναμετρήσεις ενδεχομένως ακόμη και Γ τοπικής κατηγορίας.
Ο δήμαρχος της πόλης παρ’ ότι προέρχεται από ένα πολιτικό χώρο που θέλει ν’ αλλάξει την μοίρα του κόσμου με αντίσταση, ανυπακοή, και επανάσταση, υπεραμύνθηκε της θέσης ότι οι αποφάσεις δεν αλλάζουν, και για να χρυσώσει το χάπι στην εύλογη παρατήρηση ότι ήδη έχουν επενδυθεί χιλιάδες ευρώ για μεταγραφές και οι προσδοκίες για το μέλλον της ομάδας απαιτούν τουλάχιστον ένα δικό της γήπεδο, και το συγκεκριμένο γήπεδο είναι το σπίτι της, δήλωσε πως όταν η Προοδευτική επανέλθει σε επαγγελματική κατηγορία το θέμα θα επανεξεταστεί, και πως η δημοτική αρχή τιμά και σέβεται την Προοδευτική!
Επειδή καταλαβαίνουμε ότι η αδρεναλίνη ανεβαίνει, και η αγανάκτηση ενδεχομένως να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, συνιστούμε ψυχραιμία και σαν πρώτο βήμα δίνουμε ραντεβού την Δευτέρα 21 Ιουλίου στις 18:00 στο γήπεδο Νικαίας στην πρώτη εμφάνιση της νέας ομάδας, της νέας διοίκησης, του νέου αγώνα που ξεκινάμε.
Ο αγώνας αδέρφια θα έχει πολλά επεισόδια, οι μάχες που θα δοθούν από εδώ και πέρα θα είναι μεγάλες και δύσκολες, και δεν χρειάζεται απλά η παρουσία όλων, αλλά και η ενεργητική συμμετοχή όσων αγαπούν την Προοδευτική.
Κάποιοι ενδεχομένως πιστεύουν ότι θα κωλώσουμε, θα ξεφουσκώσουμε, και τελικά θα μας υπαγορεύσουν τις αποφάσεις τους. Στο χέρι μας είναι να τους δώσουμε να καταλάβουν, ότι στο τέλος απλά θα συμβεί το εντελώς αντίθετο.
Θυμηθείτε πως το 1997, όταν η ομάδα μας ξαναγύρισε στην μεγάλη κατηγορία μετά από 27 χρόνια, 700 άτομα ταξίδεψαν στην Δράμα για να πανηγυρίσουνε την άνοδο στο τελευταίο παιχνίδι, και άλλοι τόσοι βρέθηκαν στο αεροδρόμιο του Ελληνικού για να υποδεχθούν την αποστολή στην θριαμβευτική επιστροφή της τις πρώτες πρωινές ώρες. Ήδη έχετε ήδη ένα μέγεθος για το τι κόσμος πρέπει να βρεθεί την Δευτέρα στο γήπεδο.
Ελάτε στο γήπεδο και μη φέρετε μαζί σας μόνο γνωστούς και φίλους, Ελάτε με τις γυναίκες σας, τις κόρες σας, τις μανάδες σας, όποιον τέλος πάντων μπορεί να παραβρεθεί. Η πρώτη νίκη έχει καταχτηθεί ήδη, και έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι άσπονδοι φίλοι μας καταφέρανε να μας ξυπνήσουν από το λήθαργο.
Αυτές τις μεγάλες στιγμές είμαστε απόλυτα συντονισμένοι με την πανίσχυρη και φιλόδοξη διοίκηση του συλλόγου μας, και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να υποσκάψει το μέλλον της Προοδευτικής, ούτε να διαγράψει την ιστορία μας.
Ραντεβού την Δευτέρα, και μέχρι τότε κινητοποίηση για να δώσουμε το μεγαλύτερο δυνατό παρόν, και ως εκείνη τη μέρα ψυχραιμία. Τίποτα δεν τέλειωσε, τώρα ξεκινάνε όλα.
Από την διαχείριση του blog.

7/17/2008

ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!!! και κατι ακομα.....


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Τα τελευταία νέα μας λένε ότι σήμερα το απόγευμα στις 19.00 στο Δημαρχείο της Νίκαιας θα γίνει συνάντηση με τους εκπροσώπους της Προοδευτικής για το φλέγον θέμα του γηπεδικού και από τις σημερινές αποφάσεις που θα ληφθούν θα αποφασίσει η ομάδα , ο σύνδεσμος και όλος ο κόσμος της ΠΡΟΟ μας πως θα δράσει στο θέμα του γηπέδου. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε και πλέον πρέπει να αναλάβουμε δράση Τελευταία σας ευκαιρία Κύριε Μπενετάτο και σε όλους τους συνεργάτες σου. ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΕΛΗΞΕ !!!


Επίσης σας ενημερώνουμε ότι η στις 18.00 θα γίνει ο αγιασμός της ομάδος τη Δευτέρα αλλά καλό είναι για τον κόσμο να προσέλθει κατά τις 17.00 για να εμψυχώσουμε τη Διοίκηση , τους παίκτες και το προπονητικό τιμ ενόψει της νέας χρονιάς ΝΑ ΕΙΣΤΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ( ΑΝΕΠΙΣΗΜΕΣ )

Κατά τις τελευταίες ανεπίσημες πληροφορίες που είχαμε για την ομάδα σας αναφέρουμε τα εξής
1) Για το γηπεδικό μάθαμε πως ο Δήμος Νίκαιας εμμένει στην απόφαση να τοποθετήσει πλαστικό χλοοτάπητα στο γήπεδο και να παραχωρήσει το γήπεδο για χρήση σε 3 ή 4 ομάδες της Νίκαιας Δεν γνωρίζουμε ακόμη την αντίδραση της Διοίκησης της Πρόο αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα υπάρξει σύντομα
2) Ακούστηκε από κάποιους ότι η Διοίκηση δεν δείχνει την όρεξη να σηκώσει το σύλλογο σε ψηλότερα κλιμάκια και ότι οι άνθρωποι οι οποίοι εργάζονται για την ομάδα δεν κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει ΜΑ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ? Δηλαδή κάνουμε πόλεμο μεταξύ μας ?
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ. ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ?
3) Ακούγονται πολλά για τους παίκτες που ήρθαν στην ομάδα , θετικά και αρνητικά . Σίγουρα ο καθένας έχει κάποια άποψη και είναι ελεύθερος να την πει. Το θέμα είναι ότι καμιά φορά καταδικάζουμε γεγονότα προτού καν έχουμε αποτελέσματα Κανείς δεν θέλει την Πρόο στη 'Δ Εθνική εκτός εάν του αρέσει να τη βλέπει εκεί Ακόμα και από τα τοπικά να είναι οι παίκτες που πήραμε σε αυτή τη κατηγορία μετράει το σύνολο και το πόσο δεμένοι είναι οι παίκτες μεταξύ τους.
Τελευταία συμβουλή , ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ << ΡΑΔΙΟΑΡΒΥΛΑΣ >> ΔΕΙΧΤΕ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.

το κειμενο ανηκει στο proodeftikifans.blogspot.com

Άμεση ανάγκη η αλλαγή της ΚΑΚΗΣ οπαδικής νοοτροπίας των προοδευτικάνων.

Κείμενο του Δημήτρη Μ. (dimitrisproo@hotmail.com)

Είμαι οπαδός της Προοδευτικής από πιτσιρικάς. Ποτέ δε ντράπηκα για αυτήν την επιλογή μου. Σε μια ηλικία 15-16 ή και 18 ετών το μυαλό δεν είναι πηγμένο. Είναι η ηλικία που το αίμα βράζει πιο πολύ από κάθε άλλη φορά και το μυαλό είναι κάμποσα χιλιόμετρα πάνω από το κρανίο. Αλλά ποτέ δε μετάνιωσα για ότι έκανα καλό ή κακό, άσχετα αν αυτά είναι πολλά ή λίγα.
Τα τελευταία χρόνια, έχοντας υπάρξει και ως μέλος του Δ.Σ. στο Σ. Φ. Προοδευτικής είδα και γνώρισα καταστάσεις που γούσταρα με χίλια, αλλά και άλλες που με έκαναν να ξενερώσω απίστευτα με τη νοοτροπία ορισμένων οπαδών της ομάδας. Δεν αναφέρομαι σε χουλιγκανισμούς, φασαρίες κλπ αλλά θα σας εξηγήσω αμέσως τι εννοώ.
Όπως όλοι ξέρετε, τα τελευταία χρόνια – και συγκεκριμένα από το 2001 και μετά – η ομάδα που λατρέψαμε, πέρασε χοντρό λούκι. Η «διοίκηση» Καρρά σχεδόν διέλυσε την ομάδα που έχει προσφέρει πολλά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου με το δικό της τρόπο. Τότε στις τάξεις των οπαδών υπήρχε έντονος προβληματισμός για το μέλλον της ομάδας. Τα πηγαδάκια μεταξύ μας έδιναν και έπαιρναν. Πολλοί λέγαμε ότι θα βρεθεί λύση. Υπήρχαν όμως και αρκετοί που είχαν κάνει καραμέλα την εξής φράση: «Εντάξει ρε μάγκες, να φύγει ο Καρράς. Αλλά έτσι που είναι η ομάδα σιγά μην ενδιαφερθεί κανείς να την αγοράσει». Ή έλεγαν: «Ας μείνει ο Καρράς με το συνάφι του γιατί κανείς δεν ενδιαφέρεται για την Πρόο» και διάφορα τέτοια. Υπήρχε δηλαδή μια έντονη απαισιοδοξία που κάθε άλλο παρά ελπίδες μας έδινε. Τη σαιζόν 2006-2007 οι λίγοι οργανωμένοι οπαδοί καταφέραμε (με τη βοήθεια των παλαιμάχων και τους ευχαριστούμε ολόθερμα) να αναγκάσουμε σε άτακτη φυγή τον Καρρά και τα τσιράκια του. Θα μου μείνει αξέχαστο εκείνο το απόγευμα που αντί να μπούμε στο γήπεδο κάναμε πορεία έξω από αυτό φωνάζοντας συνθήματα κατά του Καρρά με αποτέλεσμα να μας κυνηγάει μία διμοιρία ΜΑΤ μέχρι τη πλατεία Μέμου σχεδόν. Αυτό έφερε ικανοποίηση στις τάξεις των οπαδών καθώς και έντονο προβληματισμός για το ποιος θα αναλάβει. Και οι σειρήνες χτυπούσαν ακόμα πιο έντονα τα αυτιά μας με όμοιες με τις παραπάνω φράσεις. Και είχαν και αρκετό πρόσφορο έδαφος μιας και οι ομάδα δεν είχε ούτε καν παιδί για τις μπάλες.
Ευτυχώς αυτές οι σειρήνες σίγησαν στην αρχή για λίγο με την ανάληψη της ηγεσίας από τον κύριο Μπαταγιάννη. Με τα λεφτά να βγαίνουν από τη τσέπη του και χωρίς να ζητάει ανταλλάγματα μπόρεσε και κράτησε την ομάδα ποδοσφαίρου με μια αξιοπρεπέστατη πορεία στο Περιφερειακό πρωτάθλημα και ανέβασε την ομάδα μπάσκετ ως πρωταθλήτρια από την Α’ ΕΣΚΑΝΑ στη Γ’ Εθνική!! Και οι σειρήνες σίγησαν τελείως με την (έπειτα από πρωτοβουλία του Μπαταγιάννη) ανάληψη της ηγεσίας της ομάδας από τον κύριο Μπιλ Παναγιωήδη, το κύριο Μόλαρη, τον κύριο Καπερνάρο και το επιτελείο τους. Κανείς πλέον από όλους αυτούς δε μπορούσε να πει τίποτα.
Αργότερα όμως προέκυψε άλλο θέμα από αυτούς. Άρχισαν να λένε για το πόσο αυτοί οι επιχειρηματίες μπορούν να ανταπεξέλθουν στα (πολλά ακόμα) προβλήματα της ομάδας μας. Εν μέρει είχαν δίκιο, αλλά όχι 100%. Όλοι είχαμε μια αγωνία αλλά πολλοί περιμέναμε ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ!! Αυτό τον καιρό μουρμουράνε πάλι οι σειρήνες ότι οι μεταγραφές δεν είναι καλές ποιοτικά και ότι δε μπορεί η νέα διοίκηση να λύσει το μεγάλο γηπεδικό πρόβλημα που έχει η ομάδα.
Εγώ έχω να πω το εξής: Μάγκες, μη τρελαίνεστε. Μη σας πιάνει πανικός και ΚΥΡΙΩΣ μη κρίνετε πριν δείτε!!!!! Για το αν μπορούν να διοικήσουν καλά την ομάδα θα το δείξει ο χρόνος. Σίγουρα ξέρουν ότι αν τα σκατώσουν, όπως ο προηγούμενος, θα έχουν να αντιμετωπίσουν όλους εμάς!! Ας δούμε πρώτα τι θα κάνει η ομάδα τη νέα σαιζόν σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και ακαδημίες και μετά να τους κρίνουμε. Αυτό που κάνετε δεν είναι σωστό και δημιουργείτε και πίεση που δεν είναι απαραίτητη. Ξέρω ότι αγαπάτε την ομάδα πάρα πολύ όπως κι εγώ και ο καθένας μας. Και ξέρω ότι πολλοί από εσάς έχετε αγαπήσει την ομάδα περισσότερο και από την ίδια σας τη ζωή. Αλλά δε κάνετε έτσι καλό. Αλλάξτε τρόπο σκέψης πριν να είναι αργά! Και πείτε σε αυτούς που έφυγαν από το γήπεδο εξαιτίας του Καρρά να επιστρέψουν. Πρέπει οι κερκίδες να ξαναγεμίσουν. Όχι για μένα, αλλά για την ομάδα ΜΑΣ!!!
Κλείνοντας, θα ήθελα να ζητήσω προκαταβολικά μία συγνώμη από αυτούς που διαβάσουν αυτό το κείμενο και θιχτούν. Δεν είναι αυτός ο σκοπός του κειμένου αλλά η ανάγκη να αλλάξουμε νοοτροπία προς το καλύτερο για την ομάδα μας. Και σκεφτείτε ότι λίγα άτομα μπόρεσαν και άλλαξαν διοίκηση στην ομάδα, τόσο στη ΠΑΕ, όσο και στην μάνα Προοδευτική. Φανταστείτε λοιπόν τι μπορούμε να καταφέρουμε όλοι μαζί.
Σας ευχαριστώ.

7/16/2008

ΛΑΚΩΝΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ

Στην γενική συνέλευση της 9/05/2008, η φράση που έκλεψε την παράσταση προκαλώντας θύελλα ενθουσιασμού εκφωνήθηκε από τον διακεκριμένο δικηγόρο και μέλος του Δ.Σ. της Προοδευτικής, Βασίλη Καπερνάρο. Η Προοδευτική είπε θα πάψει να αδικείται, είναι μεγάλη και αξίζει σεβασμό.
Κι όταν λέμε δεν αδικείται, δεν εννοούμε πόσα penalties και offside δόθηκαν ή δεν δόθηκαν, αλλά το να μην αδικείται η ομάδα ποτέ και πουθενά, και κυρίως εκεί που το παιχνίδι παίζεται χωρίς μπάλα, και το γηπεδικό είναι ένα θέμα που η Προοδευτική δεν πρέπει με τίποτα να αδικηθεί.
Έχω σοβαρούς λόγους να πιστεύω ότι το εννοεί. Όχι ποντάροντας στις νομικές του γνώσεις, άλλωστε στο επίπεδο που βρίσκεται δεν χρειάζεται ρεκλάμα, ρεκλάμα είναι ο ίδιος, αλλά παίρνοντας υπ’ όψη την καταγωγή του.
Σαν μανιάτης εξ αγχιστείας, και συναναστρεφόμενος με μανιάτες εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ξέρω από πρώτο χέρι τι εννοούν όταν ξεστομίζουνε τη λέξη πόλεμος.
Για τους μανιάτες όταν βγούνε στον πόλεμο όσοι χάνονται δεν υπολογίζονται ούτε σαν θύματα ούτε σαν απώλειες, αλλά σαν ‘’πεσόντες’’.
Δεν υπάρχει άλλο μέρος στον κόσμο που τα νεκροταφεία δεν θεωρούνται κοιμητήρια αλλά πιο πολύ μνημεία πεσόντων. Εκεί οι τάφοι έχουν κατά βάση μνημειακό χαρακτήρα, για να εξασφαλίζεται η τιμή και η μνήμη όσων έπεσαν στην μάχη (από πόλεμο κανονικό, μέχρι βεντέτα).
Η ταν η επί τας.
Κι αν το αποτέλεσμα ότι και να πούμε δεν είναι ευνοϊκό, θα ρωτήσετε εύλογα, και τώρα τι γίνεται; Η φωτογραφία που ακολουθεί, μας πάει στο αμέσως επόμενο κεφάλαιο.


Η επιγραφή που βλέπετε βρίσκεται στο ακρωτήριο Ταίναρο. Λίγα μέτρα από τα αρχαία λατομεία εξόρυξης του περίφημου βυσσινί Ταινάριου μαρμάρου, και την πύλη του Άδη που σύμφωνα με τον θρύλο την φύλαγε ο φοβερός και τρομερός Κέρβερος, κι όπως βλέπετε συνδέει την ομάδα μας φύσει και θέσει με τον όρκο που έδιναν οι αρχαίοι Σπαρτιάτες πολεμιστές.
Σιγά τα λάχανα μπορεί να σκεφτούνε κάποιοι, τριακόσιοι νοματαίοι όλοι κι όλοι, να μας κυρήξουνε τον πόλεμο. Δεν υπολογίζουν όμως πως αν ένας Κέρβερος φύλαγε τον κάτω κόσμο μόνος του, σκεφτείτε τι μπορούν να κάνουνε 300 μαζί, αν αρχίσουνε να συμπεριφέρονται σαν Κέρβεροι, χώρια που δεν είναι καθόλου σίγουρο, ότι θα ‘ναι μόνο τριακόσιοι.
Άσε που υπάρχει και ιστορικό προηγούμενο κι αυτός που ευθύνεται γι’ αυτό, έγινε μέχρι και υπερπαραγωγή στο Hollywood.


Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ, ΟΙ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ, ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Πριν από μερικά χρόνια η ομάδα νέων της Προοδευτικής αντιμετώπιζε την ομάδα νέων της Καλλιθέας, στα γήπεδα της παραλιακής ζώνης. Το αποτέλεσμα ήταν ήττα με βαρύ σκορ. Αν θυμάμαι καλά 4-1.
Στα αποδυτήρια το κλίμα ήταν βαρύ, και την άλλη μέρα είχαμε αγώνα για το πρωτάθλημα 5χ5 της ΕΠΟ. Έχω ξαναπεί ότι η Προοδευτική έχει παίξει δύο τελικούς πανελληνίου πρωταθλήματος και στην κατηγορία ανδρών, και στην κατηγορία εφήβων, επίτευγμα που δεν είναι καθόλου αμελητέο.
Κανείς δεν είχε την διάθεση να παίξει μπάλα την άλλη μέρα. Μπήκα στα αποδυτήρια και ρώτησα τα παιδιά αν έχουνε πάει στη Λαμία. Με κοιτάξανε με απορία και κουνήσανε καταφατικά το κεφάλι.
Τους ρώτησα αν έχουνε δει το άγαλμα, και γνέψανε και πάλι καταφατικά. Ξαναρώτησα αν ξέρουνε να μου πούνε γιατί ο εν λόγω κύριος καμαρώνει ξεβράκωτος στην Αθηνών Λαμίας δείχνοντας τ’ αχαμνά του στους διερχόμενους, και δεν ξέρανε.
Τους εξήγησα πως όταν βρέθηκε στα δύσκολα ρώτησε τους δικούς του, να παλέψουμε ή να την πουλέψουμε; Τελικά αποφασίσανε να μείνουνε και να παλέψουνε. Το έπαθλο τους είπα που κέρδισε ο εν λόγω κύριος με τη στάση του, είναι το δικαίωμα να ποζάρει στον αιώνα των αιώνων, όπως τον έκανε η μάνα του, πάνω στην εθνική οδό, και να τα δείχνει.
Τα συναισθήματα αλλάξανε στη στιγμή. Τα βλέμματα αστράψανε, τα πρόσωπα φεγγοβόλησαν και μια φωνή είπανε όλοι μαζί θα παίξουμε. Ήτανε μια στιγμή φίλοι μου, που θα μου μείνει αξέχαστη.
Εκείνο που δεν ξέρουνε πολλοί είναι με τι μυαλά μεγάλωναν οι αρχαίοι Σπαρτιάτες πριν φτάσουνε να ξεφουρνίσουνε το περίφημο Μολών Λαβέ, ή το ταν ή επί τας, κι αξίζει τον κόπο να πούμε κάτι πάνω σ’ αυτό.
Οι νόμοι του Λυκούργου, και ο Ξενοφών.
Οι νόμοι του Λυκούργου ήταν για την αρχαία Σπάρτη, κάτι σαν σύνταγμα της αρχαίας πόλης κράτους, και το απόσπασμα που θα παραθέσουμε το διασώζει ο γνωστός από τα βιβλία αρχαίων ελληνικών των γυμνασιακών μας χρόνων Ξενοφών, στο έργο του Λακεδαιμονίων πολιτεία.

Βάναυσον δὲ εἰδέναι τέχνην ἄνδρα Λακεδαιμόνιον οὐκ ἐξῆν. φοινικίδα δὲ ἀμπέχεσθαι κατά τάς μάχας ἀνάγκη ἦν· ἔχειν γὰρ τὴν χρόαν καὶ σεμνότητός τι· πρὸς ταῦτῃ γε μὴν καὶ τὴν ῥύσιν τοῦ ἐπιγενομένου αἵματος ἐκ τῶν τραυμάτων ἔτι [δὲ] μᾶλλον ἐκπλήττειν τοὺς ἀντιπάλους, βαθυτέρας τῆς ὄψεως γινομένης καὶ φοβερωτέρας μᾶλλον.
Ὅτι οὐκ ἐξῆν ἀνδρὶ Λάκωνι οὐδὲ σκυλεῦσαι τὸν πολέμιον. οἱ δὲ καλῶς ἀγωνισάμενοι καὶ ἀποθανόντες θαλλοῖς ἀνεδοῦντο καὶ κλάδοις ἑτέροις καὶ δι᾿ ἐπαίνων ἤγοντο· οἱ δὲ τελέως ἀριστεύσαντες καὶ φοινικίδος αὐτοῖς ἐπιβληθείσης ἐνδόξως ἐθάπτοντο.
Με απλά λόγια. Ήταν ντροπή για τον Σπαρτιάτη να μην γνωρίζει την τέχνη του πολέμου, και να μην φοράει στη μάχη τον κόκκινο σπαρτιάτικο χιτώνα που ονομαζόταν λόγω χρώματος φοινικίδα.
Κι όταν από το αίμα των τραυμάτων την ώρα της μάχης η φοινικίδα σκούραινε (και γινόταν βυσσινί) αποκτούσε σύμφωνα με τον συγγραφέα, ακόμη φοβερότερη όψη που προκαλούσε δέος στους αντιπάλους!
Κι αν η φυγομαχία των ριψάσπιδων ήταν η μέγιστη ντροπή για τους αρχαίους Σπαρτιάτες, το να ταφείς πέφτοντας σαν ήρωας πολέμου φορώντας την φοινικίδα σου, ήταν η μέγιστη τιμή.
Σκηνή από μάχη Σπαρτιατών Μεσσηνίων


Λίγα λόγια για το τέλος.
Το γηπεδικό αδέρφια βρίσκεται σ’ ένα σημείο που δεν υπάρχει πίσω. Το δεν αδικείται η Προοδευτική δεν είναι μόνο θέση του Καπερνάρου, αλλά όλης της διοίκησης, και του κάθε Προδευτικάνου.
Ότι λέω είναι και έγκυρο και τεκμηριωμένο, και δεν είναι δικά μου λόγια πιστέψτε με. Μεταφέρουμε σε όλο τον κόσμο το μήνυμα με τον πιο νηφάλιο και ήρεμο τρόπο, πως ούτε γιαλαντζί εξεγερμένοι είμαστε, ούτε επαναστάτες μιας χρήσεως, ούτε τρελίτσα πουλάμε, ούτε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, ούτε νεοπλουτίστικη ψευτομαγκιά.
Στην Β Πειραιώς μεγαλώσαμε και πως τζανάει το τόπι δεν το μάθαμε στο παρθεναγωγείο. Σ’ όσους ονειρεύονται να βάλουνε χέρι στο γήπεδο μας, αφιερώνουμε αυτό που το μόριο του Λεωνίδα δείχνει στους επισκέπτες του αγάλματος σαν ενδεικτικό βέλος.

Τήδε κείμεθα τοις κοίνων ρήμασι πειθόμενοι, και περιμένουμε. Η ζωή θα δείξει πόσα.. απίδια.. βάζει ο σάκος, ή καλύτερα η ασπίδα. Δ.Β.

7/14/2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Ο ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ 1927

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Α.Ο ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ 1927
Σας ενημερώνουμε ότι με σχετική ανακοίνωση του Γεν. Αρχηγού της Προοδευτικής Κου Λύρα αποφασίστηκε ότι η ομάδα θα προχωρήσει σε μεταγραφές που περιλαμβάνουν έναν επιθετικό ενδεκάδας , ένα τερματοφύλακα για τη βασική ομάδα και 3-4 παίχτες μικρής ηλικίας σε άμυνά μέση και επίθεση για να πλαισιώσουν το μελλοντικό μας κορμό.
Έχουν ξεκινήσει όλες οι απαραίτητες ενέργειες ενίσχυσης και οργάνωσης των τμημάτων του Μπάσκετ και του Βόλεϋ των οποίων ηγείται ο Κος Μπαταγιάννης, ο Κος. Κουκης ,σε στενή συνεργασία με τους Κους Μόλαρη και Σταμούλα σε πνεύμα ενωτικό και δυναμικό. Στόχος είναι η όσο το δυνατόν άνοδος των παραπάνω τμημάτων σε ανώτερες κατηγορίες.
Με εντολή του Κου Μόλαρη από δω και στο εξής τα παιδιά που είναι εγγεγραμμένα η που πρόκειται να εγγραφούν στις ακαδημίες της Προοδευτικής δεν θα πληρώνουν μηνιαία εισφορά στον Ερασιτέχνη Είναι μια μεγάλη κίνηση προσέλκυσης παιδιών του Κορυδαλλού στον αθλητισμό και στην αγαπημένη μας ομάδα της γειτονιάς μας.
Τέλος θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος θα γίνει συνέντευξη τύπου για να γίνει πλέον δημόσια εμφάνιση της νέας Διοίκησης με εκτενή αναφορά στα μελλοντικά πλάνα της για την Προοδευτική Δεν αποκλείεται να γίνει και η επίσημη παρουσίαση της ομάδος του ποδοσφαίρου ή ακόμα και του Μπάσκετ πιθανότατα. Οι οπαδοί της Προοδευτικής θα έχουν την ευκαιρία να δουν την ομάδα και τους Διοικούντες στις 21/7/08 στην επίσημη πρώτη ανοιχτή προπόνηση με τον καθιερωμένο αγιασμό στο γήπεδο της Νικαίας ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.

7/13/2008

Πολιτικη και ποδοσφαιρο...Στο κοσμο και εδω

Πολλες φορες σκεφτομαστε το ποδοσφαιρο και γενικα τoν αθλητισμο μονο σαν αθληματα σκετα ή χομπι η κατι τετοιο. Λαθος.
Εχετε σκεφτει ποσο επηρεάζει τη ζωη ολων μας? Ποσες ωρες την ημερα ασχολουμαστε με την μπαλα? Πολλες, παρα πολλες. Διαβαζουμε εφημεριδες, κραταμε αρχεια, κοιταμε τηλεοραση, παίρνουμε συνδρομιτικη ΤV. Αγοραζουμε μπλουζες των ομαδων, αναμνηστικά και αλλα πολλα, γραφόμαστε μελοι σε ομαδες και συνδεσμους, παμε ταξιδια με τις ομαδες. Αγοραζουμε διαρκειας, και γενικα τα εισιτήρια μας. Πολλα μπορω να βρω...Εν ολιγης ομως, στηρίζουμε καποιες οικονομιες, επιχειρήσεις, εταιριες και κατεπεκταση το ιδιο το κρατος.
Ο αθλητισμος λοιπον με τους οπαδους του ειναι κομματι τις κοινωνιας. Μια κοινωνια εχει και θρησκειες που πιστευει. Ετσι και ο οπαδοι συνδεουν την ομαδα με θρησκεια και κοινωνικα ζητηματα. Οι οπαδοι της Μπιλμπαο και της Μπαρτσα ειναι Βάσκοι και Καταλανοι αντίστοιχα.Οι ομαδες τους αυτο συμβολιζουν. Την περηφανια τις φυλης και την αυτονομια τους.
Οι οπαδοι τις Σελτικ και τις Ρειντζερς συμβολιζουν τους Καθολικους και τους Προτεσταντες , τους Σκωτσεζους Κελτες και τους Αγλους εποικους αντίστοιχα. Αναλογες αντιστοιχίες και στην κατεχομενη Ιρλανδια.


Στην Γαλλια η Παρι ειναι το κατεστημενο και η Μαρσειγ οχι, η Μπαστια συμβολιζει την ανεξαρτητη Κορσικη.


Μπορουμε να κατσουμε να απαριθμησουμε εκατονταδες παραδειγματα..

Αρα μετα απο ολα αυτα καταλαβαινουμε οτι το τοπι επηρεαζει και την πολιτικη. Τις εκλογες ισως. Ισως ακομα και πολεμους..Στην Σερβια πριν ξεκινησει ο εμφυλιος οι οπαδοι των Αστερα Βελιγραδιου και της Δυναμο Ζαγκρεμπ ειχα βγαλει σημαιες των κρατων τις Σερβιας και τις Κροατιας πριν γινει ο πολεμος που θα χωριζε την Γιουγκοσλαβια. Μετα απο πολλα επεισοδια τις επομενες μερες σε ολη την Γιουγκοσλαβια ,ξεσπασε ο πολεμος.Πολλα λοιπον τα θεματα που ακουμπαει ο οπαδος... Ο οπαδος σκεφτεται...Ειναι πολιτης που πληρωνει και εχει απαιτησεις. Ειναι πολιτης που ψηφιζει αρα εχει αποψη. Αλλα και αν δεν εχει πολιτικη αποψη, κοιταει το συμφερον του. Να βρει δουλεια μεσω καποιου που υποσχεται, να βγαλει καποια ακρη τελος παντων απο ρουσφετι. Να πουλησει το φακελακι στον εκαστοτε υποψηφιο. Αν τωρα τα εχει ολα λυμενα και κανει πλακα με την πολιτικη αλλο καπελο.
Ερχομαστε τωρα στον πολιτη-οπαδο-ψηφοφόρο. Πως σκεφτεται και ενεργει? Πως παει την ημερα των εκλογων στο παραβαν? Με ποιες σκεψεις?
Λυση στις αποριες σας μεσω παραδειγματων. Ποτε βγηκε δημαρχος, η βολευτης στην Θεσσαλονικη που ειπε κατι εναντιον του ΠΑΟΚ και του Αρη κτλ. Ποτε!! Ποιος δημοσιος λειτουργος πηγε εναντια στο γηπεδο της ΑΕΚ στην Φιλαδελφεια? Κανεις!! Ο Φασουλας στο Πειραια πως βγηκε? Εσκασε μυτη στο Καραισκακη αλαμπρατσετα με το Σωκρατη και αυτο ηταν. Στην Αθηνα η Ντορα ελυσε το γηπεδικο του ΠΑΟ και βγηκε μονοκουκι!!
Ετσι ερχομαστε στα δικα μας... Να σας θυμησω εναν κ. Καμπιτση? Οσοι μενετε στο τριτο θα τον ξερετε. Ειχε βαλει για δημαρχος στην Νικαια. Καλα μεχρι εδω. Ομως τοτε ειχε προκύψει ξανα θεμα με την ομαδα και το γηπεδο. Πηρε αντίθετη θεση με μας και γυρισε στα κολυβα και στα στεφανια ακλαφτος. Τωρα γυρίζει αναμεσα μας και μας υποστηρίζει. Εχει ο τροχος γυρισματα για ολλους. Κατι αλλα χρονια εμφανιστηκε μια καποια Βερα Νικολαιδου. Και αυτη δεν ελυσε το προβλημα της ομαδας μας. Θυμαμε τοτε οτι εχασε. Και οχι μονο εχασε αλλα ο Δημος Νικαιας εφυγε απο τα χερια του ΚΚΕ μετα απο χρονια. Στις ειδησεις πρωτα θεμα, και οταν ρωτησαν την αιτια στα παραθυρα την νυχτα των εκλογων ολοι ξερανε αλλα δεν λεγανε....για να μην του παρει η μπαλα στις επομενες εκλογικες αναμετρησεις. Η μπαλα κυριολεκτικα ομως...
Ερχομαστε στο σημερα... Ο αμαρτωλος Δημος Νικαιας που χρωσταει παντου κοκορευεται παλι.. Πλησιαζει ο καιρος για κατι ευρωεκλογες, και κατι αλλες εκλογες.... Καταλαβαινετε η να το κανω πιο λιανα??
Μια εικονα χιλιες λεξεις... Ενας φακελος που χωραει ονειρα ή τα καταστρεφει..
Αυτα τα ολιγα... Μαθηματα ποδοσφαιρου, ιστοριας, πολιτικης και οτι αλλο θελετε. Τι αλλο να κανουμε? Αφηστε μην απαντατε τωρα. Ξερουμε τι θα κανουμε...Απαντηστε την Τριτη το πρωι θετικα. Αλλιως....
Η Προο συμβολίζει πολλα. Τα εχουμε πει. Η Προο επηρεάζει πολλα. Ελατε μαζι μας. Δεν θα χασετε...
Συνεχιζουμε........ultras group progresiva

Νεα του ΑΟ Προοδευτικη!!

Εχουμε και λεμε για σημερα...
Το γηπεδικο θεμα ανελαβε προσωπικά ο επιτιμος προεδρος κ. Μπαταγιαννης και εχει συνομιλήσει πολλες φορες με το συμβουλιο του δημου πετυχαίνοντας μια μεγαλη νικη. Η Προο μας θα παιζει στο κλουβι για οσο πρεπει. Με το θεμα των εργασιων ο προεδρος έθεσε βετο. Φυσικος χλοοταπητας και το γηπεδο θα μεινει σε αποκλειστική χρηση της ομαδας μας. Η τελικη απαντηση αναμένεται να δοθει την Τριτη το πρωι απο τον δημο Νικαιας. Αν εχουμε αρνητικη απαντηση ξεκιναει αγωνας και κινητοποιησεις διαρκειας μεχρι να νικησουμε. Αυτα ειναι τα λογια του επιτιμου προεδρου μας και οφειλουμε να τον στηριξουμε μεχρι τελος!!!
Ακομα να ξεκαθαρισουμε κατι. Τον ερασιτέχνη δεν τον ανέλαβε ο προεδρος φεύγοντας απο το ποδοσφαιρο. Ολοι μαζι δουλευουμε για ολα. Το τμημα μπασκετ ανελαβε παλιος φιλος του προεδρου με οικονομικη επιφανεια. Τα τμηματα του ερασιτέχνη δουλευουν ρολοι ηδη και εχουν λαβει χρηματικα ποσα που τους επιτρεπουν να κανουν αυτα που πρεπει.. Ο κ. Μπαταγιαννης παραμενει στην πρωτη γραμμη σαν Επιτιμος Προεδρος και ολα τα ζητηματα περνουν απο αυτον.
Ακομα τα γραφεια μας ειναι ετοιμα στην Παναγιτσα στο Περιβολακι και σε λιγες μερες θα εγκαινιαστούν.
Αν θυμαστε καλα στην συνελευση στο Πολυκλαδικό Λύκειο η διοικηση μιλησε για το κοινωνικό πρόσωπο του σωματειο και τις βασεις της ομαδας. Ετσι λοιπον η ομαδα δινει αγωνα παραλληλα με ολα τα αλλα για να βγει η Προο στην κοινωνια, στην νεολαια, στα σχολεια και παντου. Με την αρχη της νεας χρονιας εχουμε να δουμε πολλα...

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων