Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

6/28/2008

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΤο χθεσινό κείμενο του Βασίλη, συνιστά την απόλυτη επιβεβαίωση όσων γράψαμε στις 13/6 με τον τίτλο ‘’έκκληση’’ και το υπογράψαμε σαν διαχείριση του blog. Η επιβεβαίωση της πληροφορίας ότι η επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου βρίσκεται υπό κατασκευή έτσι ώστε να προσφέρει άμεση, επίσημη, και διαρκή ενημέρωση χωρίς ψιθύρους και παπαγαλάκια, θεωρούμε ότι είναι βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η επιβεβαίωση από τα πιο επίσημα χείλη ότι έχει ολοκληρωθεί η αποτίμηση των δυνατοτήτων του υπάρχοντος έμψυχου υλικού, και η διοίκηση με την τεχνική ηγεσία προχωράνε στο δεύτερο στάδιο, που είναι η μεταγραφική ενίσχυση, φανερώνει πως μέρα με τη μέρα μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι.

Είναι μαθηματικά βέβαιο πως λόγω της μεταγραφικής περιόδου όπου να ‘ναι θα λειτουργήσουν και τα γραφεία του συλλόγου, κι αυτό είναι πραγματικά επείγον. Η εικόνα φιλόδοξου και νοικοκυρεμένου συλλόγου με κλειστά γραφεία, ισοδυναμεί με καταστροφή.

Για το θέμα του γηπέδου Νικαίας τι να πούμε. Έχουμε πάει ένα βήμα πιο κάτω όταν στις 6/6 και 7/6 τονίζαμε ότι το θέμα δεν είναι μόνο τι χλοοοτάπητα θα βάλουμε φυσικό ή συνθετικό, αλλά και με τι προδιαγραφές. Τονίσαμε ότι άλλο πράγμα ο υβριδικός χλοοτάπητας με προδιαγραφές UEFA, κι άλλο οι παλιότεροι τάπητες που παραγεμίζονται με ροκανίδι από ανακυκλωμένα ελαστικά.

Τονίσαμε πόσο κρίσιμο ζήτημα είναι η επιλογή, φύτευση και συντήρηση ενός κατάλληλου φυσικού χλοοτάπητα, για να μην ξαναγίνει το γήπεδο χωράφι μέσα σε έξι μήνες όπως γίνεται χωρίς εξαίρεση τα τελευταία χρόνια, με τεράστιο οικονομικό κόστος, ελάχιστη χρήση του γηπέδου, και δυστυχώς τραγικά ποιοτικά αποτελέσματα.

Τις ίδιες μέρες σε κείμενο με τίτλο ‘’Γήπεδο Νικαίας μερικές σκέψεις’’ (σε λίγο έρχεται και το δεύτερο μέρος) είπαμε τα καλύτερα για τον δήμαρχο της Νίκαιας, αλλά τονίσαμε και την ανάγκη να βρεθεί εκείνο το σχήμα συνεργασίας που θα εξασφαλίζει και την εύρυθμη λειτουργία του γηπέδου, και τα συμφέροντα της Προοδευτικής.

Αν στο γήπεδο της Νεάπολης θεωρείται δεδομένη η αποκλειστική χρήση από τον Ιωνικό, τα ίδια κριτήρια πρέπει να ισχύσουν και για την Προοδευτική που μαζί με τον Ολυμπιακό είναι τα παλιότερα ποδοσφαιρικά σωματεία στον Πειραιά, είναι 14η σε συμμετοχές στην Α εθνική, και χρησιμοποιεί το γήπεδο εδώ και 70 χρόνια!

Καταλαβαίνουμε το γηπεδικό πρόβλημα που υπάρχει, αλλά αυτό δεν μπορεί να λυθεί στη δική μας πλάτη. Όσοι αγαπούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ας έρθουν να δώσουμε μαζί τη μάχη για να φτιαχτούνε γήπεδα στα λατομεία του Σχιστού αλλά και στου Καραμπίνη στη Νεάπολη, που θα δώσουνε βαθειά ανάσα στα δοκιμαζόμενα σωματεία της Νίκαιας και του Κορυδαλλού.

Δεν είναι λύση για συζήτηση να ‘ρχεται ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος και να ζητάει από τον ενοικιαστή που το χρησιμοποιεί 70 χρόνια, να αφήσει ένα δωμάτιο του σπιτιού για να βάλει κι άλλους, επειδή υπάρχει στεγαστικό πρόβλημα.

Η Προοδευτική δεν βρέθηκε στην Δ εθνική για αγωνιστικούς λόγους, αλλά εξ αιτίας της οικονομικής κατάρρευσης της ΠΑΕ. Είναι δεδομένο ότι σύντομα θα ξαναβρεθεί εκεί που της αξίζει. Δεν αντιμετωπίζουμε γηπεδικό πρόβλημα όπως όλες οι άλλες ομάδες, γιατί δεν είμαστε σαν όλες τις άλλες ομάδες.

Είναι εντελώς άδικο να γίνεται εξομείωση ανάμεσα σ’ εκείνους που δεν έχουνε βρεθεί πιο πέρα από την Α Πειραιά, μ’ αυτούς που έχουνε γράψει την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Είναι ισοδύναμη με τρία πρωταθλήματα Α εθνικής η απόφαση του κόσμου μας να ξεκινήσει από το μηδέν την προσπάθεια να βγει από την στάχτη μας ξανά φωτιά, τρώγοντας στο κεφάλι όλο το δυσβάσταχτο βάρος, αντί να ακολουθηθεί η μοντέρνα διαδικασία των τρανσέξουαλ ποδοσφαιρικών γάμων που πετάνε στη θάλασσα τεράστιες αγωνιστικές προσπάθειες, δυσβάσταχτα οικονομικά κόστη, και βαθμολογίες πρωταθλημάτων, και κανένας αρχιεπίσκοπος της ποδοσφαιρικής ηθικής δεν θέλει να καταργήσει.

Η Προοδευτική δεν είναι μόνο Κορυδαλλού αλλά και Κοκκινιάς όπως αναφέρεται σε επίσημα έγγραφα του 1926, και πιστεύω ότι ο δήμαρχος της Κοκκινιάς Στέλιος Μπενετάτος, με την ίδια γενναιότητα που αντιμετώπισε πέρυσι την ομάδα μας, είναι εκείνος που θα γίνει εγγυητής του μέλλοντος της, γιατί όπως είπαμε και πριν μια εβδομάδα η Προοδευτική με την ιστορία και το ειδικό βάρος που διαθέτει, δεν αντιπροσωπεύει μόνο τον εαυτό της, αλλά είναι και καθρέφτης της κοινωνίας από την οποία προέρχεται και εκπροσωπεί. Δ.Β.

6/26/2008

Ενημερωση απο μεσα....

Το blog πιστο στην ενημερωση σας εχει να πει πολλα...
Πρωτων ..Η νεα διοικηση ετοιμαζει το επισημο site της που θα περιεχει ολα τα τμηματα, νεα,ειδησεις, ιστορικα στοιχεία, φωτογραφικό υλικο σπανιο και θα ειναι εφάμιλλο ομαδας πρωτης Εθνικηςκαι βαλε.... Θα ειναι on line μεσα στον επομενο μηνα με το καλο. Εκει λοιπον θα μαθαίνετε τα παντα. Περα απο φημες και δημοσιογράφους.
Δευτερον ..Το προπονητικο team της Προοδευτικης κατέληξε στο εμψυχο δυναμικο που θα αποτελέσει την ομαδα του χρονου και απο πρωτη Ιουλιου προχωραει και ολοκληρωνει το πλανο με τις απαραίτητες μεταγραφες.
Τριτον... Λες καιτο ξεραμε και ξεκινησαμε το θεμα γηπεδικο... Προβλημα λοιπον υπαρχει ακομα με το γηπεδο. Ο Δημος θελει να φτιαξει με πλαστικο το Κλουβι, με την επιχορήγηση που πηρε απο το κρατος αλλα οι εργασιες θα τραβηξουν πολυ και θα φερουν την ομαδα πολυ πισω στην προετοιμασια της. Θα γινει προσφυγας σε αλλα γηπεδα πραγμα απαραδεκτο.Η λυση που προτεινει η ομαδα ειναι να στρωθει καινουργιο χορταρι αλλα τις εργασιες να κανει η ιδια η ομαδα και με την προϋπόθεση να εχει πιο πολλα διακαιωματα πανω σε αυτο. Ο Δημος δεν δεχεται. Η δευτερη λυση που προτεινει η διοικηση ειναι να γινουν απλα επισκευες στο χορτο για να ερθει σε μια καλη κατασταση και να μην τρεναρουμε αλλο. Ελπιζουμε να τα βρουν... Η ομαδα να παιζει εκτος Κορυδαλλου και Νικαιας ειναι απαγορευτικό και δεν θα το επιτρεψουμε ποτε
ΒΚ

6/22/2008

PROO-PHOENIX, A.D.S.L-WORLD CHAMPION

Ήτανε βράδι στην πλατεία Ελευθερίας, πάει πολύς καιρός όταν κάποιοι φίλοι με ρωτήσανε, αν διαβάζω βυσσινί προoλεταριάτο. Ρώτησα αν παίρνουνε ληγμένα με διαβεβαίωσαν πως όχι, και με παρέπεμψαν στο blog. Ήτανε η πρώτη επαφή. Χειμώνα καιρό χτυπάει το τηλέφωνο και κατάπληκτος ακούω πως στην Προοδευτική μπήκε κάποιος που έχει ένα δις δολάρια προσωπική περιουσία! Δεν κρατήθηκα κι έβαλα τις φωνές. Δε μου ‘φτανε η πίκρα μου για το κατάντημα της ομάδας, να τρώω στο κεφάλι και τέτοιες παπαριές, παραπήγαινε. Η απάντηση ήταν καταπέλτης. Αν δεν πιστεύεις μπες στο blog για να δεις. Η Τρίτη και φαρμακερή ήρθε από μια φίλη που έμαθε από μένα, για τη δική μας ιστοσελίδα. Μου ‘πεσε το ακουστικό απ’ αυτό που άκουσα. Όπως ξέρεις μου είπε από ποδόσφαιρο δεν σκαμπάζω, αλλά οι κοινωνικές αναφορές που έχει είναι φοβερές. Ο τύπος είναι πραγματικά απίστευτος. Έτσι άρχισα να ψάχνω ποιος είναι αυτός ο Kalamvokas.

Όταν θα ξαναγραφτεί μετά από χρόνια η ιστορία της ομάδας, θα ‘χει και τ’ όνομα του Βασίλη μέσα. Ότι αποκτήσαμε ιστοσελίδα στη Δ εθνική όταν δεν είχαμε στην Α, είναι το λιγότερο της υπόθεσης. Ότι βρέθηκε ένας τύπος που ‘βαλε φωτιά στη στάχτη, όταν όλα μοιάζανε τελειωμένα δεν είναι το πιο σημαντικό. Ότι ο άνθρωπος αυτός έκανε από μόνος του το Φοίνικα να φτερουγίσει σ’ όλη τη γη, και στις πέντε ηπείρους, μεταφέροντας το μήνυμα είμαστε ακόμα ζωντανοί στη σκηνή σαν ροκ συγκρότημα, είναι ιστορικό, μοναδικό, και αδιαπραγμάτευτο.

Όταν ήρθε κι η νέα διοίκηση, πίστεψα πως είναι κι η δική μου ώρα να βάλω πλάτη. Κι η ιστορία της αναγέννησης του συλλόγου θέλει πολλές πλάτες αδέρφια. Το βήμα αυτό είναι δικό σας και δικό μας. Προδευτικάνικο αλλά κι αυτόνομο χωρίς δεκανίκια και εξαρτήσεις. Και δίνει βήμα ν’ ακουστεί κι η δική σας φωνή, κι η δική σας γνώμη, προσμετρώντας, ότι εκτός από οπαδοί είμαστε και πολίτες.

Στο σημείο αυτό θέλω με το χέρι στην καρδιά να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’ όλους εσάς που ψηφίζετε. Τα καλά σας σχόλια τα εισπράττουμε σαν ένδειξη, για το πόσο ψηλά έχουμε βάλει τον πήχυ όλοι μας. Όμως το συγκλονιστικό, το υπέροχο, το ανεπανάληπτο, έχει να κάνει με τον τρόπο που ψηφίζετε, και φαίνεται. Μια ψήφο ο καθένας χωρίς λαμόγιες και ψιλοπουστιές. Νοιώθεις πως ο καθένας περιμένει και τους άλλους για να εκτιμήσει το συνολικό αποτέλεσμα.

Το νοιώθω σαν κοινωνική κατάκτηση στους καιρούς που ζούμε, ότι μπορούμε να κερδίσουμε μια νέα συλλογικότητα, που δεν αποστερεί σε τίποτα την κατάθεση της ατομικής γνώμης. Το μήνυμα ότι μαζί διαμορφώνουμε για πρώτη φορά το διεκδικητικό πλαίσιο της Προοδευτικής του 21ου αιώνα, φαίνεται ότι πιάνει ρίζα.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Βασίλη που μου ‘δωσε τη δυνατότητα να γίνω blogger, και να γνωρίσω αυτό τον ολοκαίνουργιο τρόπο αμφίδρομης επικοινωνίας, που ανατρέπει συνολικά τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε όχι την ενημέρωση, αλλά την ίδια την επικοινωνία.

Πέστε μου σε ποιο μέσο θα μπορούσα να μιλήσω για την προσφυγική μας ρίζα, ανατρέποντας στερεότυπα και χαρακτηρισμούς που κουβαλούσαμε σαν βάρος μέχρι σήμερα; Ότι βρίσκομαι στην εξάδα ενός διαδικτυακού δημοσιογραφικού διαγωνισμού το οφείλω στον Βασίλη. Αν δεν με βάφτιζε blogger, δεν θα ‘χα κίνητρο να το κάνω.

Αδέρφια το μέλλον μας ανήκει. Η τάση ήδη φαίνεται. Στηρίξτε αυτό που γίνεται και δεν αφορά εμάς, αλλά την ομάδα μας και την κοινωνία που εκπροσωπεί. D.V.


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Διάλεξα τον Φοίνικα του Χάρρυ Πόττερ για φωτογραφία, γιατί δεν βρίσκω άλλο τρόπο να εξηγήσω τα μαγικά που συμβαίνουν.

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων