Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

12/07/2008

EX FACTOR

Οφείλω να ομολογήσω ότι ο τηλεοπτικός μουσικός διαγωνισμός ex factor που προβάλλεται στην συχνότητα του ΑΝΤΕΝΝΑ είναι ότι καλύτερο έχει να προβάλλει η ελληνική τηλεόραση.
Οι αντιστοιχήσεις όσων συμβαίνουν στην εκπομπή με καταστάσεις που συμβαίνουνε στην πραγματική ζωή είναι σήμερα είναι πραγματικά εντυπωσιακές.

Πάρτε για παράδειγμα αυτό τον κύριο. Γιώργος Θεοφάνους τ’ όνομα του. Αυτός ο κύριος έχει πάρα πολλά κοινά με τον κύριο που εμφανίζεται στην φωτογραφία που ακολουθεί:

Κατ’ αρχήν είναι και οι δύο από την Κύπρο. Είναι ιδιαίτερα πετυχημένοι ο καθένας στο χώρο του, δισκογραφία και real estate αντίστοιχα, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους, δεν δέχονται ποτέ και με τίποτα ότι κάνουνε λάθος, κι άμα τους την παραπείς σου τη ρίχνουνε. Γιατί έκανα τίποτα παράνομο σου λένε; Έλα ντε.
Άσε που υποστηρίζονται σαν τους μασόνους. Παρακολουθείς πόσοι Κύπριοι συμμετέχουν στην εκπομπή, και νομίζεις πως το show γίνεται στην Κύπρο και παρουσιάζεται στην Ελλάδα σε αναμετάδοση.

Και βέβαια παρ’ ότι δουλεύουνε κι οι δύο με κόκκινα χαλιά, δε μας λένε τίποτα για το πώς θα ξεφύγουμε από το σημερινό μαύρο χάλι.
Μπορεί να φταίει ότι είμαστε αλιβάνιστοι. Ότι δεν φτιάξαμε έγκαιρα offshore εταιρίες για να διακινούμε το όποιας προέλευσης χρήμα μας χωρίς να δίνουμε λογαριασμό πουθενά, όπως γίνεται κατά συρροή στην κατά τ’ άλλα ‘’αριστερή’’ Κύπρο. Ίσως βρούμε κάποια μέρα ένα προορατικό γέροντα πνευματικό για να μας το εξηγήσει.
Δεν τα παίρνω μπαμπά βροντοφώναξε δημόσια ο Θεοφάνους και προσωπικά δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω γι’ αυτό.
Οι μαφιόζοι από την πλευρά τους λένε πως στη ζωή υπάρχουνε δυο λογής άνθρωποι αυτοί που τα χώνουν κι αυτοί που τα πιάνουν. Ο Εφραίμ πήγε τα πράγματα ακόμη πιο πέρα.Ανέδειξε μια νέα κατηγορία ανθρώπων που είναι αυτοί που ‘’ανταλλάσουν’’ υπό μορφή δωρεάς, γιατί όπως λέει και η εικονιζόμενη κυρία συμβολαιογράφος που μεγάλωσε σε θρησκευόμενη οικογένεια, για ότι έκανε χρήματα δεν έπαιρνε.

Δικαίως λοιπόν ο συχνά πυκνά λιβανισμένος από τον Εφραίμ εικονιζόμενος κύριος τόνισε με έμφαση στην εξεταστική της Βουλής το εντελώς απλό. Που είδατε το παράξενο ρώτησε στα ίσα τους εξεταστές συναδέλφους του;
Σας βεβαιώνω ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί του. Κι επειδή η καθ’ ημάς ορθοδοξία την οποία τολμώ να πω ότι κι εγώ ο αμαρτωλός ασπάζομαι διδάσκει ότι Χριστός σημαίνει αγάπη, δηλώνω το για πολλούς από μας αυτονόητο. Δεν πάτε ν’ αγαπηθείτε όλοι σας;
Για να ξαναγυρίσουμε όμως στο ex factor.
Ex factor της χρονιάς για την Κύπρο δεν είναι άλλος από τον κύριο που βλέπετε. Ανδρέας Παντελή τ’ όνομα του.


Τι έκανε και τον μπουζουριάσανε; Έβαζε λέει χέρι στην ‘’κυρία’’ όπως λένε στην Κύπρο την Ανόρθωση. Ξεδιάντροπο πράγμα να βάζεις χέρι στην τσέπη μιας κυρίας, δεν συμφωνείτε;
Μην ξεχνάμε ότι τσέπες υπάρχουν είτε στο στήθος είτε στο παντελόνι. Κι όταν βάζεις χέρι στην τσέπη μιας κυρίας, εισβάλεις σε διακεκαυμένες ζώνες.
Δικαίως τα πήρανε κι οι άλλοι μέτοχοι στο κεφάλι και τον καταγγείλανε, ίσως από ζήλια γιατί αυτοί μείνανε στις νόμιμες μεν αλλά και κατώτερου επιπέδου χειριλασίες που θα ‘λεγε κι ο Καλαμίτσης.
Όπου ελληνισμός και ματσαράγκα αδέρφια. Και από τέτοια λοβιτούρα δεν τους λευκαίνει ούτε ο Κύπριος αντιπρόεδρος της UEFA Λευκαρίτης.
Χώρια το άλλο. Από κρατική επανίδρυση το ξεκινήσαμε, (θυμάστε αδέρφια), και τελικά αποδείχθηκε ότι δεν είμαστε άξιοι ούτε για μια απλή ανόρθωση, έστω και με την υποστήριξη viagra.
Και πάμε στις απίστευτες συμπτώσεις. Ο κος Παντελή είναι από την Αμμόχωστο όπως ο γέροντας Εφραίμ. Ο Εφραίμ κατά κόσμο Βασίλειος Κουτσού, είναι ετεροθαλής αδελφός του εθνικιστή πολιτικού Νίκου Κουτσού του οποίου η μητέρα λεγόταν Παντελού!

Αλλά και τούτος εδώ, άλλος ex factor του λόγου του. Πρώην μητροπολίτης Αττικής φυλακίστηκε γιατί έβαζε χέρι στα παγκάρια των μοναστηριών με ιδιαίτερη προτίμηση σ’ αυτό του Οσίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη ( που σε κάθε γωνία υπάρχουνε κεριά για άναμμα), έτσι για να ‘χει 3.000.000 ευρώ για τα γεράματά του, ιδιαίτερα τώρα που το κράτος δεν πληρώνει ούτε καν τα φάρμακα των ασφαλισμένων του δημοσίου.
Να σημειωθεί πως η ιερά σύνοδος που δεν λέει λέξη για όσα σχετίζονται με το Βατοπαίδι, ζήτησε για χάρη του, να εκτίσει την ποινή του σε ειδικά διαμορφωμένο μοναστήρι!

Με τηλεοπτικό ex factor ξεκινήσαμε, με τηλεοπτικό θα κλείσουμε λέγοντας μια καλή κουβέντα για τον δικό μας άνθρωπο.

Στο κεφάλι τα πήρε ο κοκκινιώτης Νίκος Μουρατίδης γιατί βγάλανε δικό του παίχτη από το παιχνίδι, το ‘’λαϊκό βάρδο’’ Γιώργο. Και τι δεν είπε ο στόμας του. Μέχρι λαμογιές και λοβιτούρες στο τηλεφωνικό κέντρο του σταθμού επικαλέστηκε.
Δεν μπορεί σου λέει αυτός που ήτανε πρώτος μέχρι χθες σε προτιμήσεις να γίνει ουραγός στα καλά καθούμενα.

Για το δέκα το καλό της ομάδας του την τραγουδίστρια Κέλυ, πού έχασε τα λόγια της, το τραγούδι ολόκληρο, μέχρι και τ’ αυγά και τα καλάθια και έπρεπε να βγει με απ’ ευθείας κόκκινη αλλά έμεινε στο παιχνίδι, δεν είπε λέξη.


Ο Νικόλας γνωρίζει πολύ καλά ότι και η εικονιζόμενη μοντέλα κα Ανδρεαδάκη που όπως μαθαίνουμε από το δημοφιλές blog preza tv , κάποια στιγμή έμπλεξε με την δικαιοσύνη και χρειάστηκε την συνδρομή του γνωστού ποδοσφαιρόφιλου ποινικολόγου κου Κούγια.
Στην κα αυτή πιστώνεται η καταπληκτική δήλωση που ακολουθεί: Στη σημερινή εποχή για να επιβιώσεις στη show biz πρέπει να είσαι μεγάλη πουτάνα, ή τρελό πουστράκι. Είναι νόμος και το γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά. Μέσα στο λαμπρό γκέτο με τα σκατά δεν μπαίνεις αλλιώς.
Ο Νικόλας όχι μόνο τα ξέρει πολύ καλά όλα αυτά λόγω επαγγέλματος, αλλά και σαν παιδί μεγαλωμένο στη Β Πειραιώς που το ποδόσφαιρο το ξεκινάς πριν από το σχολείο και δεν το μαθαίνεις στα κατηχητικά της Ιεράς μητροπόλεως, έχει κάθε λόγο να ψυλλιάζεται τα βρώμικα και ν’ αντιδράει σαν καθαρόαιμος οπαδός.
Γι’ αυτό παρά τις περισσευούμενες παραξενιές του στην προκειμένη περίπτωση είμαστε αδιαπραγμάτευτα μαζί με τον αδερφό μας.
Τη σχέση μπορεί να έχει η κοκκινιώτικη ψυχή μ’ αυτή την ξενέρωτη ξανθοβαμμένη κα Γκαγκάκη που προλογίζοντας κάποιο δικό της τραγουδιστή που τραγούδησε Ξυλούρη, μας άφησε ξερούς λέγοντας: Αυτό το τραγούδι να ξέρετε το έχει γράψει ποιητής ο Βάρναλης, το συνθέτη δεν τον θυμάμαι!
Κι αφού τελειώνοντας πρέπει να πω κι ένα τραγούδι (για μουσικό διαγωνισμό μιλάμε), αφιερώνω στους Κύπριους και μη αδελφούς μας το πασίγνωστο παραδοσιακό τραγούδι από το νησί της Αφροδίτης.
Τα ριάλια ριάλια ριάλια
τα σελίνια μονά τζε διπλά
τα μονόλιρα πεντόλιρα τζε πούντα
ο πετσεβέγκης που τα ‘χει στην πούγκα
Ψωμί δεν έχουμε να φάμε, ex factor για την όρεξη αδέρφια. Βοήθεια μας. Δ.Β.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Στο ρόστερ της ομάδας πόσοι ex factor υπάρχουνε άραγε; Τέτοιες σκέψεις βασανίζουνε το άθλιο μυαλό μου. Χρειάζομαι επειγόντως νηστεία κι εξομολόγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων