Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

12/12/2008

Τα blog του Κορυδαλλου μιλουν για την εξεγερση

http://korydallos.blogspot.com/

Δακρυγόνα και σε νήπια.

‘Το χειμώνα ετούτο*’
‘Είμαι δεξαεξάρης, σας γαμώ τα λύκεια**’
.Πέμπτη 11/12/2008 η ΕΛ.ΑΣ έκανε ρίψη δακρυγόνων δίπλα στους παιδικούς σταθμούς του Κορυδαλλού. Είναι δυνατόν; Ευχόμαστε να μη βρεθεί κανείς μαϊντανός και πει και καμιά κοτσάνα πως υπήρχε ικανή απόσταση διότι με τον Νοτιά τα χημικά κατέληξαν κατευθείαν στα σχολεία και στους παιδικούς σταθμούς.

Για όσους δεν σκαμπάζουν μάθημα: στους παιδικούς σταθμούς, τα παιδιά είναι ως τεσσάρων το πολύ πέντε ετών, γέκε;

Φαντάζεστε να ακούσουν οι Ευρωπαίοι εταίροι και για τα χαΐρια μας;
- Δηλαδή πως και φυλακή στο κέντρο της πόλης έχουμε και μάλιστα βρίσκεται ακριβώς δίπλα (μεσοτοιχία μάλιστα και με κάποια) σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς.
- Ή πολύ χειρότερα πως η Αστυνομία έκανε χρήση χημικών δίπλα στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς! Κι αν οι μαθητές βρίσκονταν αλλού είναι αδιάφορο, καθώς, ήταν σίγουρο πως τα παιδάκια δύο, τριών και τεσσάρων ετών βρίσκονταν στους παιδικούς σταθμούς εκείνη ακριβώς την ώρα.

Μήπως στον Κορυδαλλό για τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ φύσαγε Βαρδάρης αντί για τα 9bf Νοτιά της υπόλοιπης Ελλάδας;

Μήπως για την ασφάλεια όλων είναι αδιανόητο να λειτουργεί φυλακή στην καρδιά μιας πόλης 120.000 κατοίκων και πιο συγκεκριμένα δίπλα σε πάρα πολλά σχολεία και παιδικούς σταθμούς;

Μήπως κι άσχετοι; μήπως κι επικίνδυνοι;

Επίκαιρο όσο ποτέ: **στοίχος του *τραγουδιού του Νιόνιου από το 1983.

Υ.Γ.1 φωτογραφίες
Υ.Γ.2 βίντεο

9.12.08

ΠΟΥ ΜΕ ΒΙΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΗ ΓΗ...

Όλοι είχαμε ακούσει, πως η βία φέρνει, βία — αλλά αυτές τις μέρες το ζήσαμε. Καταλάβαμε πως μπορεί ένας πυροβολισμός να φέρει μιαν εξέγερση.

Παράξενοι οι δρόμοι, της βίας. Από τους αλλοτριωμένους στους ελεύθερους. Από την εξουσία προς την αντιεξουσία. Γι' αυτό μια επανάσταση δεν είναι δράση. Είναι αντίδραση.

Και οι εφημερίδες — σκέτη ναυτία: "ΣΚΟΤΩΣΑΝ 15ΑΧΡΟΝΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ". Τι πλεονασμός! Κάθε δεκαπεντάχρονος είναι αναρχικός (αλίμονο αν δεν είναι!). Αυθόρμητη, καθαρή φύση.

Αλλά και κανένας δεκαπεντάχρονος δεν είναι συνειδητός και υπεύθυνος οπαδός του Μπλανκί η του Μπακούνιν. Ένα παιδί! Καθαρή φύση...

"Όμως η βία δεν ξεχωρίζει ποιότητες. Σκοτώνει. Έρχεται από το μηδέν και θέλει να μηδενίσει. Η βία μισεί το Είναι. Ο “νόμος και η τάξη” οδηγούν τελικά στους πιο εύτακτους, ασφαλείς και ήσυχους χώρους: τα κοιμητήρια.

Προσέξτε, προσέξτε καλά τους αναρχικούς. Είναι, το θερμόμετρο της κοινωνίας. Όταν αγανακτούν, σημαίνει πως η “νόμιμη” βία έχει ξεπεράσει τα όρια επιφυλακής.

Βέβαια οι περισσότεροι, αναγνώστες μου, άνθρωποι σοβαροί και ευπρεπείς, δεν θα δέχονταν υποδείξεις από έναν αναρχικό. "Όμως, στο βάθος, ο αναρχικός έχει, πιο πολλά να πει από τον μικροαστό. Όσο κι αν δεν σας είναι, συμπαθής, αξίζει να τον ακούτε από καιρό σε καιρό. Γιατί δείχνει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Κάθε οργανωμένη κοινωνία προϋποθέτει —δυστυχώς— ένα ποσοστό ανελευθερίας. "Όσο μικρότερο αυτό το ποσοστό, τόσο υψηλότερο το επίπεδο της οργάνωσης. (Ως εδώ συμφωνούμε όλοι: Προτιμότερη η πιο ελεύθερη Αγγλία, από την καταπιεστική π.χ. Ουγκάντα).

Έ, λοιπόν, ο αναρχικός είναι αυτός που ζητάει να ελαχιστοποιήσει το ποσοστό ανελευθερίας. (Περισσότερο: να το μηδενίσει — ο ουτοπικός αναρχισμός!). Στην επιδίωξη του αυτή συμπίπτει και με τα πιο σοβαρά κόμματα. (Μόνον που αυτός το εννοεί). Και βλέπει την ανελευθερία, την κατάχρηση εξουσίας, εκεί που ελάχιστοι τις αντιλαμβάνονται.

Οι αναρχικοί είναι τα πιο ευαίσθητα μέλη της κοινωνίας μας. Όταν αντιδρούν έχουν πάντα κάποιο δίκιο. "Όπως οι καλλιτέχνες σηματοδοτούν το αόρατο, έτσι και οι αναρχικοί διαμαρτύρονται για μορφές βίας που εμείς (στην αλλοτρίωση μας) δεν τις βλέπουμε. Τις έχουμε συνηθίσει. Αλλά δεν παύουν να είναι αυθαίρετες και ίσως περιττές.

Π. χ., σίγουρα θεωρείτε αυτονόητη την ύπαρξη της αστυνομικής ταυτότητας. Ξέρετε πως σε άλλα κράτη είναι άγνωστη; Και πως θα το θεωρούσαν προσβολή της προσωπικότητας αν έπρεπε να αποδείξουν το ποιοι είναι; Και ξέρετε ακόμα πως, όταν πριν μερικά χρόνια η κυβέρνηση της Δυτικής Γερμανίας θέλησε να εφοδιάσει όλους τους πολίτες με αριθμημένες ηλεκτρονικές ταυτότητες, ξεσηκώθηκε τέτοιος σάλος για το “φακέλωμα” που τελικά αποσύρθηκε το νομοσχέδιο;

Εμείς όμως αποκαλούμε τη Δυτική Γερμανία “αστυνομικό κράτος” (το έχω διαβάσει συχνά!), ενώ υποδεχόμαστε με αδιαφορία ένα παρόμοιο νομοσχέδιο, που θα μας φακελώσει, όλους ενάριθμα.

Να σε τι χρειάζονται οι αναρχικοί. Αποτελούν τη ζωντανή συνείδηση της κοινωνίας μας. Υπενθυμίζουν συνεχώς, με την παρουσία και τη δράση τους, ότι ο δρόμος οφείλει να οδηγεί προς την περισσότερη ελευθερία!

—Μα προκαλούν! (Είναι μέσα στο ρόλο τους).

—Μα υπερβάλλουν ! (Μήπως η άλλη πλευρά;).

—Μα επιτίθενται! (Σχεδόν ποτέ. Είναι μόνιμα σε άμυνα. Αλλά δεν μαθαίνουμε τη δική τους άποψη !).

—Μα βάζουν βόμβες!

Προσοχή: Μίλησα για αναρχικούς — όχι για τρομοκράτες (η προβοκάτορες !). "Όποιος τους συγχέει πάσχει από νοητική μυωπία. Διότι είναι πόλοι αντίθετοι. Αυτός που ζητάει ελευθερία δεν μπορεί να χρησιμοποιεί βία — έστω και σαν μέσο. Η βία φέρνει μόνο καταπίεση — ποτέ αυτονομία.

Οι αναρχικοί βλέπουν μακριά. Το ζητούμενο είναι μια κοινωνία ελευθερίας — από την αλλοτρίωση , την ανάγκη, την καταπίεση κάθε μορφής. Η εξουσία όποια κι αν είναι, πρέπει να συρρικνωθεί στο ελάχιστο. Γιατί από τη φύση της είναι απάνθρωπη. Εξουσιάζω σημαίνει δυναστεύω. Καλή εξουσία δεν υπάρχει. Είναι ένα αναγκαίο κακό, που θα εξαφανισθεί όταν περάσουμε σε άλλες, ανώτερες μορφές οργάνωσης. (Σε χίλια χρόνια; Έστω. Αλλά αρχίζουν σήμερα!).

Προσέξτε λοιπόν καλά τους αναρχικούς. Είναι οι αλαφροίσκιωτοι, οι ποιητές της κοινωνικής δράσης. Είναι οι άνθρωποι του μέλλοντος. (Αλίμονο μας και αν δεν είναι!). Δείχνουν το δρόμο. Άτσαλα, βάρβαρα, φανατικά. Είναι νέοι, δεν έχουν καλούς τρόπους (ευτυχώς!). Κάποια μέρα όμως, γι' αυτούς θα μιλάνε τα βιβλία μας — κι όχι για τους διάφορους μεγαλοσχήμονες, κυβερνήτες, κατακτητές, εξουσιαστές

Αν συμφωνούμε για την ελευθερία — πρέπει να συμφωνήσουμε και για τους αναρχικούς. Πώς είναι όχι μόνο χρήσιμοι αλλά αναγκαίοι. Ακουστέ το μήνυμα τους: έρχεται από το μέλλον. Που το θυσιάζουν καμιά φορά, στα δεκαπέντε τους χρόνια...

24.11.1985,

Το έγραψε ο Νίκος Δήμου με αφορμή τη δολοφονία του 15χρονου Μιχάλη Καλτεζά το 1985.

Υπενθύμιση: πιτσιρίκος

8.12.08

Αλλάζουν οι καιροί


Κάποτε οι άνθρωποι σκέφτονταν πως "αυτό θα μπορούσε να είναι το δικό μου παιδί".


Σήμερα οι άνθρωποι σκέφτονται πως "αυτό θα μπορούσε να είναι το δικό μου μαγαζί".


Ελλάς Ελλήνων Καταστηματαρχών. Εκτός από τα καταστήματά σας και τα αυτοκίνητά σας, φροντίστε να ασφαλίσετε και τα παιδιά σας. Πού ξέρετε; Μπορεί να γίνετε πλούσιοι μια μέρα.

http://pamealliws.blogspot.com/

Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Μη μας ρίχνετε άλλα δακρυγόνα
ΕΜΕΙΣ κλαίμε κι από μόνοι μας...

Η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού <<Πάμε Αλλιώς>> καταγγέλλει την βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής της Ελληνικής Αστυνομίας απέναντι στους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων του Κορυδαλλού.
Οι <<πραίτορες>> της κυβέρνησης αντί να αναλογιστούν τους λόγους για τους οποίους πάνω από 700 μαθητές και μαθήτριες του Κορυδαλλού διαδηλώνουν ακόμη στους δρόμους της πόλης μας, πέντε ημέρες μετά την στυγνή δολοφονία του 15 χρόνου Αλέξανδρου, επέλεξαν να δηλητηριάσουν περισσότερο τα παιδιά της γειτονιάς μας με άφθονα χημικά και δακρυγόνα. Δεν φτάνουν τα αναρίθμητα προβλήματα και οι τεράστιες ελλείψεις των σχολείων της περιοχής, το γεγονός ότι δεκάδες μαθητές/ριες της πόλης μας πηγαίνουν σχολείο δίπλα στο ΚΥΤ ''θανάτου’’, ότι και στην περιοχής μας αντιστοιχεί ένα ποσοστό από τα 4.400 παιδιά που εγκαταλείπουν το σχολείο κάθε χρόνο, τις ανύπαρκτες παιδικές χαρές και χώρους μαζικής άθλησης στον Κορυδαλλό, το αβέβαιο μέλλον και την ανεργία, έρχεται η Ελληνική Αστυνομία να τους αφαιρέσει και το απλό εφηβικό και αυθόρμητο δικαίωμα να διαδηλώσουν την οργή τους για τη ζωή τους που καταπιέζεται από τα 12 και τα 13 τους χρόνια, για τον άδικο χαμό του συμμαθητή τους.
Η Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού <<Πάμε Αλλιώς>> θα συμπαρασταθεί και θα στηρίξει της ειρηνικές διαδηλώσεις των μαθητών και μαθητριών της πόλης μας. Σίγουρα δεν θα είναι το <<Πάμε Αλλιώς>> αυτό που θα καλέσει τους <<νοικοκυραίους>> της πόλης μας να κλείσουν τα μαγαζιά τους και να ταμπουρωθούν στα σπίτια τους, όπως έκανε η Δημοτική Αρχή της πόλης μας, μπροστά στο φόβο των 14χρονών και 15χρονων ''τρομοκρατών΄΄ που αν μη τι άλλο πρόκειται για τα παιδιά των εν λόγω ΄΄νοικοκυραίων΄΄Κάποιοι και σε αυτή τη πόλη θα πρέπει να αναλογιστούν την ευθύνη που έχουν για την οργή της νεολαίας.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ <<ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ>>

Τρίτη, 9 Δεκέμβριος 2008

Σήμερα 9 Δεκεμβρίου, στις 3.00 το μεσημέρι, στο Νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου,ηκηδεία του Αλέξη

« Καθόταν έξω στα χωράφια και σχεδίαζε πάνω στο χώμα
πουλιά. Μά τα πουλιά ζητούσαν τον ουρανό.Τότε σχεδίασε
γύρω τους την αιώνια θλίψη.
Και τα πουλιά πέταξαν»
Τάσος ΛειβαδίτηςΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΡ/ΛΟΥ «Πάμε Αλλιώς» πενθεί
για τον αδικοχαμένο 15χρονο Αλέξη.
Είμαστε δίπλα στα μεγάλα τμήματα του λαού και των νέων παιδιών, των μαθητών και των φοιτητών, που διαμαρτύρονται, που διαδηλώνουν, που αντιστέκονται στον αυταρχισμό και στη βία.Όμως η πλέον ενδεδειγμένη απάντηση απέναντι στην αστυνομική βία και τον αυταρχισμό είναι το μαζικό κίνημα δημοκρατικής επαγρύπνησης και ενεργοποίησης.

Δευτέρα, 8 Δεκέμβριος 2008

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΟΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 16ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ-ΑΝΔΡΕΑ ΓΡΓΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΟΡΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008, ΣΤΙΣ 18.00 ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.

Κλείνουν τα Πανεπιστήμια μετά από απόφαση της ΠΟΣΔΕΠ για τριήμερη απεργία μέχρι τη Γενική Απεργία της Τετάρτης 10 Δεκεμβρίου.

Απόφαση της ΔΟΕ για απεργία την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008.

Να κλείσουν όλα τα σχολεία, τα γυμνάσια και τα λύκεια, την Τρίτη σε ένδειξη πένθους, την ημέρα της κηδείας του δολοφονημένου μαθητή Αλέξανδρου - Γρηγορόπουλου.

Το Συγκρότημα Πατησίων του ΕΜΠ, η ΑΣΟΕΕ και η Νομική είναι κατειλημμένες από πολιτικές, αντιεξουσιαστικές και φοιτητικές συλλογικότητες. Αρχίζει κύκλος φοιτητικών συνελεύσεων σε όλη την Ελλάδα.

Ανοιχτή Σύγκλητος του Πολυτεχνείου στις 12.00 το μεσημέρι για συζήτηση της πολυτεχνειακής κοινότητας και νέες αποφάσεις.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ και ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ των Α.Ε.Ι.
Ιπποκράτους 35, 6ος όροφος, ΑΘΗΝΑ 10680
Δικτυακός τόπος : http://www.ntua.gr/posdep
Ηλεκτρονική Διεύθυνση : posdep@cs.ntua.gr
Πρόεδρος: Λ. Απέκης e-mail: lapekis@central.ntua.gr
Γραμματέας: Π. Γεωργιάδης e-mail: pangeorg@central.ntua.gr
ΑΠΟΦΑΣΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, μετά από μια μακρόχρονη πορεία της
χώρας, που χαρακτηρίζεται από προνομιακές παραχωρήσεις στις δυνάμεις της
αγοράς και του κεφαλαίου, σκάνδαλα, διαπλοκή και τη γενική εκποίηση της
παιδείας, της υγείας, των επικοινωνιών, των συγκοινωνιών, των λιμανιών στα
ξένα και εγχώρια μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.
Μετά την ακύρωση των κοινωνικών, εργασιακών και ασφαλιστικών και γενικότερα
δημοκρατικών και συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Μετά την επέκταση της φτώχειας, της ανεργίας και της κοινωνικής ανασφάλειας,
ιδιαίτερα των νέων, και της προκλητικής προνομιακής μεταχείρισης των τραπεζών.
Μετά την ενσωμάτωση όλου του αντιδημοκρατικού και κατασταλτικού πλέγματος
μέτρων, που επεξεργάστηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση με τη συμμετοχή των ελληνικών
κυβερνήσεων και που στρέφονται άμεσα ενάντια στους εργαζόμενους και τους
μετανάστες και μετά την πρόταση για 3ήμερη εβδομάδα εργασίας.
Μετά την πολιτική της καταστολής και της ωμής αστυνομικής βίας ενάντια στους
συνταξιούχους, τους εργαζόμενους στα λιμάνια και τους αγρότες.
Μετά τη απροσχημάτιστη χρήση των χημικών, των διώξεων και την ύπαρξη των
πραιτόρων ενάντια σε κάθε έκφραση αντίστασης, ιδιαίτερα της νεολαίας.
Φτάσαμε, με πρόσφατες αιχμές την βίαιη επίθεση κατά των φοιτητικών
κινητοποιήσεων, τις υποθέσεις της “ζαρντινιέρας” και των “πράσινων
παπουτσιών”, στη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου αγοριού στο κέντρο της Αθήνας.
Οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι καταγγέλλουμε τη δολοφονία του νέου από ένστολο
αστυνομικό και συνολικά την πολιτική της βίας και της καταστολής της
κυβέρνησης, αποτέλεσμα της οποίας ήταν αυτό το γεγονός.
Επαναβεβαιώνουμε την αποφασιστικότητά μας στον αγώνα μαζί με τους φοιτητές,
τους εκπαιδευτικούς και τη νεολαία για το δικαίωμα σε ανθρώπινη ζωή και
μέλλον, για τη δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους τους νέους, για τα
κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, για το δικαίωμα στους συλλογικούς αγώνες.
Καλούμε τους πανεπιστημιακούς δασκάλους σε τριήμερη απεργία, 8,9,10-12-2008
με κορύφωση την πανεργατική απεργία στις 10-12-2008 και συμμετοχή στις
συγκεντρώσεις των εργαζομένων
Καλούμε τα ΔΣ των Συλλόγων των πανεπιστημιακών δασκάλων με ανάλογες αποφάσεις
να υιοθετήσουν την πρόταση και να προκηρύξουν την τριήμερη απεργία.
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ
Ο Πρόεδρος
Λ. Απέκης
Ο Γραμματέας
Π. Γεωργιάδης


Αρ. Πρωτ: 1620 Αθήνα 7/12/2008
Προς Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.

Απόφαση του Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε.

Δελτίο Τύπου – ΚΗΡΥΞΗ 24 ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ Τρίτη 9/12/2008
Για την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή.

Το ΔΣ της ΔΟΕ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αποτρόπαιη δολοφονία του 15χρονου μαθητή στο κέντρο της Αθήνας το Σάββατο το βράδυ.
Τεράστιες είναι οι ευθύνες της ηγεσίας της Αστυνομίας, της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, ολόκληρης της κυβέρνησης.
Η εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή, αποτελεί την κορύφωση μιας αλυσίδας αντικοινωνικών και αντιλαϊκών επιλογών, όπως είναι η οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, η εμπορευματοποίηση των δημόσιων αγαθών, η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, η κλοπή των αποθεματικών και η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων. Αυτή η αυταρχική και αντιλαϊκή πολιτική είναι επικίνδυνη και πρέπει να ανατραπεί.
Αυτή η πολιτική που προωθεί τις δυνάμεις της αγοράς έχει απαραίτητο στήριγμά της και επιλογή της την κρατική βία και την καταστολή.
Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Να παραιτηθεί ο αρμόδιος υπουργός.
Ο εκπαιδευτικός κόσμος εκφράζοντας την οδύνη, την οργή και την αγανάκτησή του δηλώνει ότι θα εντείνει τον αγώνα του για να περιφρουρήσει τις δημοκρατικές ελευθερίες και κατακτήσεις του.
Καλούμε όλο τον εκπαιδευτικό κόσμο και τους εργαζόμενους σε συστράτευση για να μην περάσει η τρομοκρατία και να ανατρέψουμε την αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική.
Όλοι στα συλλαλητήρια και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Το Δ.Σ. της ΔΟΕ κηρύσσει 24ΩΡΗ απεργία την Τρίτη 9/12/2008 και συλλαλητήριο στις 12.30μμ στα Προπύλαια.
Όλοι στην πανεργατική απεργία την Τετάρτη 10/12/08 και στο συλλαλητήριο (Μουσείο 11πμ).
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Από τη Δ.Ο.Ε.

http://16xronipoli.blogspot.com/

Δακρυγόνα στην πόλη. Αλλά οι νέοι θα αλλάξουν τα πράγματα με πρωτοβουλία και αυτο-οργάνωση.


Οι διαδηλωτές - μαθητές των σχολείων της πόλης μας, μάλλον αυτό δεν το περίμεναν. Χωρίς προειδοποίηση και χωρίς αιτία, τους χτύπησαν με δακρυγόνα, κρίνοντας προφανώς ότι η πορεία τους είναι ενοχλητική για... την κυκλοφορία.
Στα δακρυγόνα οργανώθηκε γρήγορα απάντηση πετροπολέμου, αρκετές μικροσυμπλοκές.
Κοντά στους μαθητές, βρέθηκε αρκετός όγκος πολιτών, διαφόρων ηλικιών. Ανάμεσα στους συμπαραστάτες, βρέθηκαν άνθρωποι με μαγαζιά, που μέρες τώρα, τους ταϊζουν διάφοροι με τη φήμη "μάθαμε από έγκυρη πηγή ότι σήμερα ώρα τάδε θα τα σπάσουν". Και μετά από 5-6 ώρες, η φήμη επανερχόταν με μεταφορά της ώρας...

Όχι μόνο όμως δεν φάνηκε τρομοκρατημένος ο κόσμος. Αλλά αποδοκίμασε με σαφήνεια την επιλογή της βίας.

Η Γρηγόρη Λαμπράκη όλη τη μέρα σχεδόν, στο ύψος των φυλακών και σε ακτίνα από το Δημαρχείο ως χαμηλά, λίγο πάνω από την Ταξιαρχών.

Έχει προηγηθεί η απώλεια ζωής, σε όλα αυτά τα γεγονότα. Που είναι φυσικό να ακολουθούν, όσο και αν παριστάνει η Κυβέρνηση ότι "παραξενεύεται", όσο και άν εξακολουθεί με σκληρότητα να αξιοποιεί παράλογα και ανεπιτυχώς τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.
Καταδικάζουμε την βία από όπου και αν προέρχεται κατά της ζωής και της περιουσίας. Και καταδικάζουμε την κρατική καταστολή, που σήμερα αξιοποιείται άδικα και αποπροσανατολιστικά.
Οι νέοι γνωρίζουν, αντιλαμβάνονται και ωριμάζουν τη σκέψη τους μέσα από αυτά γεγονότα. Και όταν ολοκληρωθεί η φυσική έκφραση της αγανάκτησης, δεν θα εκτονωθεί εύκολα και άσκοπα η οργή τους. Θα αποδόσουν ευθύνες εκεί που ανήκουν. Και φυσικά, θα αναλάβουν πρωτοβουλία και δράση. Που πιστεύουμε στο τέλος, θα έχει καταλυτικά αποτελέσματα που θα ανατρέψουν τον πολιτικό χειμώνα της εποχής μας και θα οδηγήσουν μπροστά!

16 χρονών...

Εξαιτίας μιας σφαίρας λοιπόν, που εξοστρακίστηκε περίπου φυσιολογικά, "εν ώρα δίκαιης αμύνης" ενός οργάνου της τάξης που έδινε τον αγώνα του απέναντι σε ταραξίες και παλιοτόμαρα, ακολούθησαν πολλές οργισμένες καταστροφές και συγκρούσεις της εννόμου τάξης με γνωστούς χούλιγκανς.

Τώρα που κάπως "ηρέμησαν" τα πράγματα, είναι άραγε πιο απαραίτητο να προσπαθήσει ένας 16χρονος να σκεφτεί σαν νοικοκύραίος

ή μήπως

είναι ώρα καλή να προσπαθήσει ο κάθε νοικοκύρης να σκεφτεί τον εαυτό του αν ήταν σήμερα 16 χρονών;

Η Μερόπη λυπάται
Η Μερόπη έγραψε:

Λυπάμαι που ζω σε μια χώρα όπου:

Η Πολιτεία εμπιστεύεται όπλα στα χέρια ανθρώπων κομπλεξικών και ανεκπαίδευτων που σκοτώνουν ανήλικα παιδιά, λόγω ενός αθώου πειράγματος.
Η Πολιτεία δεν κατόρθωσε να αποσπάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και να εξασφαλίσει ένα ασφαλές και αξιοκρατικό μέλλον για τους νέους.
Ο Πρωθυπουργός βγήκε στα ΜΜΕ να μιλήσει στο λαό για τον τραγικό θάνατο ενός 15χρονου παιδιού και αντί να πει δυο λόγια από καρδιάς, χωρίς χειρόγραφο, διάβαζε αδέξια ένα άψυχο χαρτί.
"Εγκριτοι" δικηγόροι, προκειμένου να «υπερασπίσουν» τους εντολείς τους, σκαλίζουν και παραβιάζουν τα προσωπικά δεδομένα του ανήλικου θύματος της αποτρόπαιης ανθρωποκτονίας.
Μερικοί βάνδαλοι, κλέφτες και πλιατσικολόγοι παριστάνουν τους επαναστάτες και αυτοπροσδιοριζόμενοι ως αντιεξουσιαστές σκορπούν την καταστροφή, παραβλέποντας ότι μια από τις πιο αποτρόπαιες εξουσίες είναι αυτή της βίας.
«Σοφοί» πολιτικοί (βλ. Μάνος) προτείνουν ως λύση στο χάος την επέμβαση του στρατού.

Κυριακή, 7 Δεκέμβριος 2008

Μια "ΦΟΤΟ" του neagenia, "μια σφαίρα για το κράτος."


http://neoskorydallos.blogspot.com/

Τρίτη, 9 Δεκέμβριος 2008

Χωρίς λόγια....
Κυριακή, 7 Δεκέμβριος 2008

Η βαρβαρότητα του συστήματος πάνω σε ένα παιδί που εκτελέστηκε στα δεκαπέντε του


Ο "ειδικός φρουρός" σήκωσε το όπλο , σημάδεψε και έστειλε στον άλλο κόσμο ένα δεκαπεντάχρονο παιδί. Τι να πει κανείς; Τι να γράψει; Τι να πει στα άλλα δεκαπεντάχρονα; Γιατί τόση βαρβαρότητα; Έτσι σβήνουν μια ζωή από το χάρτη; Θα τιμωρηθούν λέει οι υπαίτιοι. Το θέμα είναι ποιος οπλίζει τα χέρια του θανάτου. Αυτό είναι το θέμα. Το θέμα , όχι το ζητούμενο. Εμείς τον ξέρουμε τον ένοχο και είναι γνωστή η αιτία. Ο αγώνας συνεχίζεται. Μέχρι το επόμενο θύμα. Τουλάχιστον ας μην είναι ένα παιδί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων