Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

12/17/2008

ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Ομολογώ πως έπεσα από τα σύννεφα διαβάζοντας τα περί παραίτησης τριών μελών της διοίκησης του συλλόγου.
Το έμαθα από το blog διαβάζοντας την πρόσφατη ανάρτηση του Βασίλη. Τηλεφωνικά μου είπε ότι η παραίτηση τους δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΩΣ.
Δυο μικρά σχόλια πριν πάμε παρακάτω. Ο Βασίλης έγραψε χθες για επιβεβαιωμένο ραντεβού μεταξύ διοίκησης και αντιπροσωπείας φιλάθλων την Παρασκευή, και σήμερα διαπίστωσα ότι η παραίτηση είχε δοθεί στον τύπο από χθες προκειμένου να προλάβει να δημοσιευθεί στο σημερινό φύλλο!
Πάμε τώρα και στο δια ταύτα. Με την παραίτηση των τριών συγκεκριμένων μελών (για λόγους που δεν είναι ακόμα ευκρινείς) στην ουσία δεν υπάρχει διοίκηση για τον πολύ απλό λόγο πως όταν παραιτείται πρόεδρος και γραμματέας δεν υπάρχουν υπογραφές που να επικυρώνουν οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνει ο σύλλογος. Κι αν σ’ αυτά προσθέσουμε και την παραίτηση του ταμία έδεσε το γλυκό.
Δίπλα στο εντελώς πρακτικό πρόβλημα που προέκυψε, υπάρχει εξ ορισμού κι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα δεοντολογίας. Όταν είσαι πρόεδρος ενός συλλόγου (του όποιου συλλόγου), λόγοι αρχών επιβάλλουν να συγκαλέσεις Δ.Σ. και εκεί να πεις κατ’ αρχήν ότι προτίθεσαι να πεις.
Είναι δεδομένο πως με το στανιό δουλείες δεν γίνονται, και ο καθένας δικαιούται να παραιτηθεί από κάτι που στηρίζεται πρώτιστα στον εθελοντισμό. Μέχρι εκεί όμως. Το να μαθαίνουμε τα γεγονότα από τις εφημερίδες είναι άδικο για όλους. Τον σύλλογο, την διοίκηση, τον κόσμο.
Συνεχίζω. Το να πέσουν οι πάντες πάνω στο Μπαταγιάννη και άδικο είναι, και στερείται νοήματος. Ο Παναγιώτης φορτώθηκε τις τύχες του συλλόγου σ’ ένα οριακό σημείο πέρυσι, κράτησε την ποδοσφαιρική ομάδα στην κατηγορία, ανέβασε το μπάσκετ, εξασφάλισε την λειτουργία όλων των τμημάτων υποδομής, και έδωσε την σκυτάλη σ’ ένα πανίσχυρο όμιλο επιχειρηματιών (αυτό δεν αμφισβητείται) για να οδηγήσει τον σύλλογο ψηλότερα. Με τα λάθη του και τα σωστά του έχει προσφέρει πολλά για πάρα πολλά χρόνια. Φτάνει.
Το τι μέλλει γενέσθαι έχει δυο σκέλη. Κατ’ αρχήν στη διοίκηση (υπάρχουν;) ακόμα τρία πραγματικά επιφανή από κάθε άποψη πρόσωπα. Παναγιωτίδης, Μόλαρης, Καρπενάρος. Οφείλουν να πάρουν θέση. Θα πάρουν;
Πρέπει άμεσα να συγκληθεί το Δ,Σ. για να αναπληρώσει τα μέλη που παραιτήθηκαν, γιατί αλλιώς ο σύλλογος δεν μπορεί να λειτουργήσει.
Πως θα κατέβει η ομάδα στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον προπονητή άντε για, παραμένει ζητούμενο.
Θέλω να παρακαλέσω τα δύο μέλη που εκπροσωπούν φιλάθλους και παλαιμάχους στο Δ.Σ. να αναλάβουν άμεσες πρωτοβουλίες για λογαριασμό του κόσμου που εκπροσωπούν, και το blog θα είναι πάντα ανοιχτό όχι μόνο για κατάθεση απόψεων, αλλά και της αναγκαίας για όλους μας ενημέρωσης.
Για να λύσεις ένα πρόβλημα πρέπει να γνωρίζεις τις παραμέτρους που το διαμορφώνουν. Εκείνο λοιπόν που πρέπει να ξεκαθαρίσει εδώ και τώρα, είναι το σε ποιο σημείο βρισκόμαστε.
Η διοίκηση ως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου τουλάχιστον, έχει αναλάβει συγκεκριμένες οικονομικές υποχρεώσεις. Τι θα γίνει με όλο αυτό το κομμάτι δεν είμαι σε θέση να σας απαντήσω.
Για να προτείνει κανείς οτιδήποτε, πρέπει πρώτιστα να γνωρίζει. Για να γνωρίζει πρέπει να πληροφορηθεί. Κι αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο. Το μόνο που ρισκάρω να πω είναι πως αν είχαμε πάει σε συνέλευση από τότε που το φωνάζαμε, πιθανότατα να μην είχαμε οδηγηθεί ως εδώ.
Πριν φθάσω στο δια ταύτα θα αφηγηθώ μια μικρή ιστορία. Ανήμερα Χριστούγεννα στην χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα του Άθωνα. Μετά την ολονύχτια λειτουργία και την πρωινή τράπεζα, καθόμαστε στο ύπαιθρο ατενίζοντας το χιονισμένο τοπίο.
Ο γέροντας που έχει αναλάβει την ξενάγηση μας, είναι εκείνος που λέει τη φράση που μας αφήνει σύξυλους. Εμείς οι ορθόδοξοι είπε δεν πιστεύουμε στο πεπρωμένο γιατί με τη στάση μας μπορούμε ν’ αλλάξουμε τις αποφάσεις του θεού!
Ακόμα κι αν εννοούσε την μετάνοια και την προσευχή, η συγκεκριμένη άποψη και έτσι όπως διατυπώθηκε, είναι εντελώς ανατρεπτική σε σχέση με το τι νομίζουμε πως είναι ορθοδοξία.
Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι ν’ αλλάξουμε τις αποφάσεις του θεού. Ξέρω όμως πως τις αποφάσεις που αφορούν τα του οίκου μας μπορούμε και οφείλουμε να τις επηρεάσουμε.
Όπως και να διαμορφωθεί η κατάσταση η Προοδευτική πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει μεταλαμπαδεύοντας προς τα έξω, μια στάση ζωής μαχητική και αισιόδοξη.
Και μην ξεχνάμε την θαλασσινή παροιμία που λέει πως όπως βρίσκεις τον καιρό έτσι και να τον αρμενίζεις. Αδέρφια ψυχραιμία. Αν όπως λέει ο γέροντας μπορούμε να επηρεάζουμε τις αποφάσεις του θεού, δεν χρειάζεται να τον πιέζουμε να επιταχύνει την συντέλεια του κόσμου. Δ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων