Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

12/07/2008

Καπερνάρος και Σαλαβράκου οι δικηγόροι των αστυνομικών

<<Οι δικηγόροι που ανέλαβαν την υπεράσπιση των 2 αστυνομικών είναι ο Βασίλης Καπερνάρος, η νομική σύμβουλος της ΕΣΗΕΑ Χ.Σαλαβράκου και ο δικηγόρος κ.Μαρής. Δύσκολο έργο και πως να δικαιολογήσεις κάποια πράγματα;>>
Από το εξαιρετικής δημοφιλίας blog troktiko και με αυτό τον λακωνικό τρόπο, αντλήσαμε την είδηση πως την υπεράσπιση των δυο αστυνομικών που εμπλέκονται στο φονικό επεισόδιο με θύμα τον δεκαπεντάχρονο μαθητή, ανέλαβε ο γνωστός δικηγόρος και μέλος του Δ.Σ. της Προοδευτικής Βασίλης Καπερνάρος μαζί με την κα Σαλαβράκου για την οποία δεν γνωρίζουμε περισσότερα στοιχεία.
Εκείνο πάντως που αξίζει να τονίσουμε είναι πως ο τριανταεπτάχρονος πιστολέρο αστυνομικός κατάγεται από την Μεσσηνιακή Μάνη, ‘’τα εις εας και εις ακος είναι φύσει Μανιατάκος’’ όπως και ο κος Καπερνάρος και προφανώς και η κα Σαλαβράκου.
Αν θέλετε περισσότερα στοιχεία ταυτότητας είτε για το θύμα είτε για τους θύτες μπείτε στο ‘’τρωκτικό’’ που υπάρχει πλουσιότατο ρεπορτάζ (και με ονόματα αν σας ενδιαφέρει).
Προσωπικά εγώ που έχω την ευθύνη του κειμένου που διαβάζετε, αισθάνομαι την ανάγκη να πω κάποια πράγματα, ανεξάρτητα από την προσωπική μου γνώμη γι’ αυτή την θλιβερή ιστορία με την τραγική κατάληξη όχι μόνο για το νέο παιδί που χάθηκε, αλλά και εκείνους τους συμπολίτες μας (που δεν είναι και λίγοι) και υπέστησαν τις παράπλευρες συνέπειες του ανεξέλεγκτου θυμού που ξέσπασε σαν ηφαίστειο μετά από αυτή την απίστευτη πρόκληση.
Κανόνας απαράβατος του νομικού μας πολιτισμού επιβάλλει καμιά δίκη να μην διεξάγεται χωρίς παρουσία συνηγόρου για τον κάθε κατηγορούμενο ανεξάρτητα από το μέγεθος του εγκλήματος που διέπραξε.
Αν ο κατηγορούμενος δεν διαθέτει συνήγορο τότε αυτός διορίζεται αυτεπάγγελτα από το δικαστήριο. Αν δεν υπερασπιστούμε αυτή την αρχή σαν κόρη οφθαλμού, θα καταλήξουμε με μαθηματική ακρίβεια στο νόμο του Λιντς από την οποία προέρχεται και η γνωστή έκφραση λιντσάρισμα. Και τότε ο Θεός να μας φυλάει αδέρφια.
Αν δεν ήταν ο Βασίλης Καπερνάρος τότε απλά θα ήταν κάποιος άλλος δικηγόρος στη θέση του. Τέλος.
Απλά με αφορμή το συγκεκριμένο δημοσίευμα βρίσκω την ευκαιρία να θυμίσω στο Βασίλη πως τις δικανικές του ικανότητες δεν τις έχουν ανάγκη μόνο οι πελάτες του, αλλά και η Προοδευτική στην οποία κατέχει θέση κορυφαίου στελέχους.
Να θυμίσω πως από το δικό του στόμα ακούσαμε την φράση στην συνέλευση του Μαϊου πως η Προοδευτική δεν θα αδικείται πλέον. Ακόμη και σήμερα (και όχι μόνο σήμερα) κάποιοι τυχάρπαστοι προσπαθήσανε να μας περάσουν στεγνό καθάρισμα.
Αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Του θυμίζω τα δικά του λόγια για την ανάγκη ανάδειξης του κοινωνικού προσώπου του συλλόγου, με ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής του συλλόγου που ήδη υπάρχουν, την δημιουργία νέων τμημάτων, ακόμα και την χορήγηση υποτροφιών σε νεαρούς αθλητές.
Με την κρίση να απλώνεται σαν δίχτυ μέρα τη μέρα με δυσβάσταχτες συνέπειες για το σύνολο της κοινωνίας καλούμαστε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην άθληση των νέων ανθρώπων με οποιοδήποτε κόστος.
Όταν δεν έχει κάποιος να φάει από τα πρώτα πράγματα που θα κόψει είναι τα δίδακτρα για αθλητική εκπαίδευση. Και σ’ αυτό το κομμάτι Βασίλη έχουμε ανάγκη όχι μόνο τη δική σου γνώση και υποστήριξη, αλλά και όλου του Δ.Σ.
Με το θέμα αυτό πάντως δεν τελειώσαμε, και με τον ίδιο τρόπο που το ανοίξαμε από τους πρώτους χθες το βράδι χάρη στο Βασίλη θα το κρατήσουμε ανοικτό και τις επόμενες μέρες, γιατί έχουμε φθάσει σ’ ένα σημείο που κάποια πράγματα δεν πρέπει να τ’ αφήνουμε περνάνε στο ντούκου, γιατί τότε μαύρο φίδι που μας έφαγε. Δ.Β.

O Καπερναρος παραιτηθηκε απο την υπερασπιση του μπατσου δολοφονου. Το κειμενο γραφτηκε πριν μαθουμε το γεγονος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων