Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

12/13/2008

ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Η ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Η γαλλική Liberation χαρακτήρισε τους πρωταγωνιστές των τελευταίων ημερών revoltes (εξεγερμένους).
Εκτός όμως από τους revoltes, υπάρχουν και οι re-Voltaires. Για τους μη γνωρίζοντες υπήρξε κι ένας τύπος που τον λέγανε Βολταίρο.
Αυτός ο τύπος είπε την ιστορική φράση, ‘’δεν συμφωνώ με όσα λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να τα λες’’.

Η γαλλική επανάσταση που ξέσπασε λίγο μετά τον θάνατο του και δεν διεξήχθη με τους κανόνες του savoir vivre, στηρίχθηκε σε σπινθηροβόλα μυαλά σαν το δικό του.
Οι εκπρόσωποι της αριστεράς που εξελέγησαν στην πρώτη γαλλική εθνοσυνέλευση, εκπροσωπώντας τους απόκληρους της κοινωνίας, δεν ονομάσθηκαν gaussistes (αριστεροί) όρος που επικράτησε αργότερα, αλλά sans culotte (ξεβράκωτοι) σαν τους κυρίους της φωτογραφίας.Τα χρόνια πέρασαν και φθάσαμε στην εποχή των revolver-aires που κάνουν την δουλειά τους έτσι ακριβώς, για να μας σώσουν από … ‘’ξεβράκωτους’’ κωλοπαιδαράδες … σαν κι αυτούς που εικονίζονται πιο κάτω.
Σημειώστε ότι ο φωτορεπόρτερ που τράβηξε την συγκεκριμένη πόζα … απολύθηκε από την δουλειά του … με ‘’άλλη’’ προσχηματική δικαιολογία.


Κουκούλα με ούγια γνωστής πολυεθνικής και παραδοσιακή σφεντόνα απέναντι στα αστυνομικά περίστροφα. Το άρθρο 11 του συντάγματος που ορίζει ότι το κράτος οφείλει να εγγυάται την ζωή και την περιουσία των πολιτών, σε πραγματικούς όρους παραμένει ζητούμενο που ανέλαβαν να διαλευκάνουν οι ‘’Βολταίροι’’ των ιδιωτικών καναλιών.Το ξεβράκωτο δεν έχει πλέον την έννοια της φτώχειας (στην εποχή μας χάρη στους μηχανισμούς της ‘’αυτορυθμιζόμενης’’ ελεύθερης αγοράς, ευτυχώς δεν υπάρχουν πλέον ούτε φτωχοί, ούτε νεόφτωχοι) αλλά της ξετσιπωσιάς που για τα ‘’ελεύθερα’’ μέσα ενημέρωσης (που είναι για mediaματα) σημαίνει επιλεκτική διαχείριση των γεγονότων και μισές αλήθειες που αντιστοιχούν με την εξίσωση ½ αλήθεια = 2 φορές ψέμα.Αδέρφια μην πτοείστε. Συνεχίστε απτόητοι με τις ΑΝΤΕΝΕΣ σας σηκωμένες, να παρακολουθείτε τα MEGAΛΑ γεγονότα στηριγμένοι σε σταθμούς που προσφέρουν ειδήσεις ALFA ποιότητας έτσι ώστε να είστε πάντα ενήμεροι για τα όλα τα REAL NEWS που τρέχουν στο πλαίσιο της ‘’σφαιρικής’’ ενημέρωσης σε μια κοινωνία που δεν θεωρείται ΖΟΥΓΚΛΑ από τους επιχειρηματίες εκπροσώπους της τέταρτης εξουσίας.

Και μην ξεχνάτε πως όταν ΣΚΑΙ μια βόμβα μολότωφ, προκαλεί καταστροφή μόνο αν είναι σαν κι αυτή που κρατάει στα χέρια του ο νεαρός της φωτογραφίας.
Οι βόμβες των μεγάλων σκανδάλων που συγκλονίζουν την ελληνική κοινωνία προφανώς δεν προκαλούν συνέπειες στα περιουσιακά στοιχεία της ‘’casta diva’’ (άρχουσα τάξη που δεν έχει κανένα πρόβλημα να πληρώνει πανάκριβα εισιτήρια στο Ηρώδειο προκειμένου ν’ ακούει το ομώνυμο libretto από την όπερα ΝΟΡΜΑ του Bellini σε παραγωγές που πληρώνει ο έλληνας φορολογούμενος για την ψυχαγωγία πολύ λίγων και εκλεκτών) και γι’ αυτό αντιμετωπίζονται σαν τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης που εκτοξεύει ο εικονιζόμενος αστυνομικός. Δ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων