Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

12/17/2008

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ … ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ …


Χτυπάει το κουδούνι της πόρτας του παραδείσου, και στο άνοιγμα της ο Άγιος Πέτρος έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τρεις μπογιατζήδες. Αλβανός, Γερμανός και Έλληνας η εθνικότητα τους.
Ένα φαρδύ χαμόγελο ζωγραφίζεται στο πρόσωπο του και πριν ακόμα κάνει τις πρώτες συστάσεις αναφωνεί. Επιτέλους να και τρεις χρήσιμοι άνθρωποι.
Έχουμε μεγάλη ανάγκη από ελαιοχρωματιστές ξέρετε.
Δείτε την εξώπορτα του παραδείσου που χρειάζεται επειγόντως βάψιμο. Δώστε μου μια καλή προσφορά, και κάποιος από σας θα πάρει τη δουλειά.
Πρώτος δίνει προσφορά ο Αλβανός. Έξι κατοστάρικα λέει στον Άγιο Πέτρο. Τριακόσια ευρώ για τη δουλειά μου, διακόσια για τα υλικά, και εκατό για τη μεταφορά των υλικών γιατί ο παράδεισος πέφτει λιγάκι μακριά και κομμάτι εκτός σχεδίου.
Ακολουθεί ο Γερμανός που δίνει προσφορά εννιακόσια ευρώ. Πολλά δεν είναι ρωτάει ο Άγιος Πέτρος; Καθόλου απαντάει ο γερμαναράς.
Τετρακόσια για τη δουλειά μου και δεκαπέντε χρόνια εγγύηση, (άμα δώσεις τη δουλειά στο Αλβανό στο ίδιο διάστημα θα χρειαστεί από χέρι να την ξαναβάψεις άλλες δυο φορές) λέει με νόημα στον άγιο.
Τριακόσια ευρώ για τα υλικά καθότι πρώτης διαλογής με γερμανικές προδιαγραφές, και διακόσια για μεταφορικά γιατί όπως ξέρεις η Γερμανία πέφτει λίγο μακριά.
Καλό μου ακούγεται λέει ο Άγιος Πέτρος.
Όταν φτάνει η σειρά του έλληνα, ξεστομίζει το νούμερο τρία χιλιάρικα και ο θυρωρός του παραδείσου πέφτει ξερός.
Πριν ακόμα συνέλθει από την έκπληξη ο πατριώτης μας τον πλησιάζει στ’ αυτί, και του λέει χωρίς περιστροφές .
Άμα μου δώσεις τη δουλειά, ένα χιλιαρικάκι κρατάω εγώ, ένα εσύ, δίνουμε εξακόσια στον Αλβανό για να βάψει την πόρτα, και τετρακόσια στο μαλάκα το γερμανό για να το βουλώσει και να σταματήσει να λέει παπαριές!!!
Αντιλαμβάνεστε αδέρφια ότι η παγκοσμιοποίηση έχει ξεπεράσει τα όρια του θνητού μας κόσμου, και ποιος ξέρει τι άλλο θα δούμε ακόμα! Δ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων