Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

12/18/2008

ΚΡΙΣΗ ΚΙ ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ

Ομολογώ πως δυσκολεύομαι να βάλω τις σκέψεις μου σε τάξη. Ότι δεν είμαι ο μόνος δεν με παρηγορεί καθόλου. Τα άσχημα μαντάτα που έρχονται από τα κατά τ’ άλλα πολύ όμορφα γραφεία του συλλόγου, μου έχουν χαλάσει εντελώς τη διάθεση.
Αλλά να ήτανε μόνο αυτό θα μπορούσα να πω ας πάει και το παλιάμπελο. Όσα γίνονται γύρω μας και μπαίνουν στο σπίτι μας από τις συσκευές ενημέρωσης: τηλεόραση, ραδιόφωνο, υπολογιστής, δείχνουν μια εικόνα λες και μας χτύπησε υιός που απειλεί να μας καταστρέψει το σκληρό δίσκο.

Καμαρώστε τον. Ο υπερασπιστής του πιστολέρο αστυνομικού που πυροβόλησε και σκότωσε τον δεκαπεντάχρονο Αλέξη, (και υπερασπίζεται με θέρμη την εκδοχή του εξοστρακισμού της σφαίρας), μετά τον δικό του εξοστρακισμό, πρώτα από τα Γιάννενα και μετά τη Λαμία, προφανώς μέσω εξοστρακισμού έφθασε μέχρι την Πάτρα για να σώσει από τον … αφανισμό την ιστορική ομάδα της πόλης.
Ποιος την οδήγησε μέχρι εκεί; Ο ‘’πλουσιότερος άνθρωπος της Αυστραλίας’’ με τον οποίο ανταλλάσσει θερμή χειραψία, και ως διαπρεπής νομικός, φιλοδοξεί να είναι εκείνος που θα καθαρίσει τη στάχτη και τη μπούρμερη που προκαλεί (και ο ίδιος) όπου πάει.
Και δικαίως απορεί γιατί κάποιοι ξεσηκώθηκαν με αφορμή την παρουσία του στα κοινά της πόλης.


Ο αριστερά εικονιζόμενος κύριος δεν πάνε δυο μήνες που επανεξελέγη θριαμβευτικά πρόεδρος της μεγαλύτερης αθλητικής ομοσπονδίας της χώρας. … Και μετά παραιτήθηκε. Έτσι απλά παραιτήθηκε. Τους ακριβείς λόγους προφανώς θα τους μάθουμε στο εγγύς μέλλον.
Ο δεξιά εικονιζόμενος φιλοδοξεί να τον διαδεχθεί. Γνωστός και μη εξαιρετέος. Με τον αδερφό του έχουν γράψει έργα και ημέρες στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι της χώρας.
Το πρωτοεμφανιζόμενο τύπου ‘’φραγκεντάιν’’ μοντέλο συγχώνευσης Αιγάλεω Ηλυσιακού που έχει προκαλέσει αγανάκτηση στις τάξεις των φιλάθλων των δύο ομάδων και όχι μόνο, πιθανόν να έχει προκριθεί από την πλευρά του σαν πρότυπο μοντέλο γενικευμένης χρήσης που ταιριάζει ‘’γάντι’’ στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Τι να πει κανείς. Θυμίζω απλά πως οι πρώτες συλλαβές των ονομάτων των δύο αδερφών σχηματίζουν έστω και ανορθόγραφα μια γνωστή λέξη … ‘’Βι Θω ς’’.
Οι πρόεδροι των ενώσεων που θα επιστρέψουν σε λίγο στις κάλπες, ας το σκεφτούν καλά προτού ψηφίσουν, γιατί τα παπαγαλάκια μου λένε ότι στην πιάτσα έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν.
με ΑΠΟΨΗΗ αριστερή φωτογραφία απεικονίζει την προτίμηση του πρώτου κυρίου για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Η δεύτερη του επόμενου. Μετά την ρύθμιση των χρεών της ΠΑΕ ΑΕΚ με το άρθρο 44, τα εκατομμύρια ‘’τρέχουν’’ κόβοντας την ανάσα.


Πάντως για την ώρα η ομάδα μπάσκετ του συλλόγου που πριν 40 χρόνια κέρδιζε ευρωπαϊκό τίτλο στο κατάμεστο παναθηναϊκό στάδιο, χρησιμοποιεί σαν έδρα το παλιό ‘’γηπεδάκι’’ του Σπόρτινγκ, όπως αποφάσισε μάλλον ορθά η διοίκηση του εικονιζόμενου κυρίου, γιατί ελλείψει σοβαρού επενδυτή, πρέπει να βγάλουν το χειμώνα μ’ ένα φτωχικό ‘’επενδύτη’’ ή ‘’παλτουδιά’’ αν σας κάθεται καλύτερα, όπως λέει και το παλιό τραγούδι.


Ποιος Ιονέσκο και θέατρο του παραλόγου. Αν υπάρχει κάτι που ταιριάζει γάντι σ’ αυτόν τον τίτλο αυτό δεν είναι άλλο από το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, που βάλλεται μέσα στον ορυμαγδό των ανακοινώσεων από την επιτροπή κατοίκων, την ΠΑΕ ΠΑΟ, τον δήμο Αθηναίων, τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οπαδικό τύπο, τους ‘’εργαζόμενους΄΄ και όποιον τέλος πάντων επιθυμεί να έχει άποψη επί του θέματος.
Για να μπείτε στο κλίμα, όπως διαβάζω στο antinews η επιτροπή κατοίκων κατηγόρησε τον μεγαλοκατασκευαστή Βωβό ότι κάνει αντιφατικές δηλώσεις λέγοντας:
Στους Αθηναίους, ότι δεν θα γίνει η διπλή ανάπλαση
Στους Παναθηναϊκούς ότι δεν θα γίνει το γήπεδο
Στους εργαζόμενους του ότι θα χάσουν τη δουλειά τους
Σους Μαρουσιώτες ότι θα κλείσει η ομάδα μπάσκετ της πόλης !!!
Στο ΣτΕ ότι η εταιρία του θα πάθει ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη
Αδέρφια έλεος. Δεν είναι δυνατόν να παραπέμπουμε τα πάντα στα δικαστήρια γιατί αδυνατούμε να βρούμε ή να δρομολογήσουμε πολιτικές λύσεις. Το ίδιο επικίνδυνο παιχνίδι παίζει και η κυβέρνηση που προκειμένου να πετάξει από πάνω της τα βάρη των σκανδάλων παραπέμπει τα πάντα στις δικαστικές καλένδες.
Αν είναι έτσι, τότε να διαλύσουμε τη βουλή και να εκχωρήσουμε όλες της αρμοδιότητες της στο συμβούλιο επικρατείας.


Όπως φαίνεται με την συγκεκριμένη κυβέρνηση δεν έχουν πρόβλημα μόνο τα παιδιά που κάνουν με τις φανέλες τους merchandising υπέρ των κινητοποιήσεων είτε στήνουν πανώ στην Ακρόπολη.
Έχει και ο επιχειρηματικός κόσμος. Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ που δεν παίρνει θέση κατά τον κινητοποιήσεων λέει ευθαρσώς πως ο τόπος έχει ανάγκη από άλλη κυβέρνηση και άλλη πολιτική.

Διαβάστε μέρος των δηλώσεων του:
Κανείς δεν μπορεί να αυτοεξαιρεθεί από τη συλλογική ευθύνη που φέρουμε για το απαξιωμένο σύστημα το οποίο οι νέοι μας αισθάνθηκαν την ανάγκη να πετροβολήσουν» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, σε συνάντησή του με δημοσιογράφους και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων:
«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το εκκωφαντικό μήνυμα που μας στέλνουν οι νέοι. Ούτε να το πνίξουμε με τα δακρυγόνα. Τα παιδιά αυτά είναι ο καθρέφτης μας. Η οργή, η απελπισία τους αντανακλούν μια ελληνική πραγματικότητα στην οποία περισσεύει η διαφθορά και σπανίζουν οι αξίες. Είμαστε ευτραφείς και ανυπόληπτοι στα μάτια των νέων μας….Τις τελευταίες ημέρες καταδείχθηκε η ανυπαρξία του κράτους και η χρεοκοπία των θεσμών. Το κοινωνικό ξέσπασμα επιτάθηκε από την οικονομική κρίση, η οποία θα ενταθεί τους επόμενους μήνες…Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών σηματοδοτούν το τέλος μιας εποχής και τώρα που λιγοστεύει το οικονομικό κεφάλαιο απαιτείται να επενδυθεί πολιτικό κεφάλαιο στην αντιμετώπιση της κρίσης..»
Ο κ. Δασκαλόπουλος τόνισε επίσης ότι «ο τόπος χρειάζεται ισχυρή και αξιόπιστη διακυβέρνηση». «Έχουμε ανάγκη από μια ενιαία βούληση, ικανή να προχωρήσει επιτέλους ένα μακρόπνοο πρόγραμμα απαραίτητων αλλαγών στην λειτουργία των θεσμών, στην παιδεία, στη δημόσια διοίκηση και στην αναπτυξιακή δομή».


Βέβαια εδώ το ζήτημα έχει να κάνει με το περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων. Γιατί αν λείψουν τα ‘’μεζεδάκια’’ του ευτραφούς σύγχρονου Κύκλωπα, τότε θα πεθάνει κι ο ίδιος από ασιτία.
Εδώ που φθάσαμε το ζητούμενο δεν είναι μόνο ίση μεταχείριση και ίσα δικαιώματα για όλους, αλλά πως θα κάνουμε τον πλανήτη γη να μας χωράει όλους, γιατί όπως φαίνεται αν δεν μας αντέχει όλους, σίγουρα δεν μας αντέχει άλλο με τα μυαλά που κουβαλάμε.


Άφησα τα καθ’ ημάς για το τέλος. Όχι δεν ξέρω τι θα γίνει και που θα καταλήξει αυτή η ιστορία. Το σίγουρο είναι πως ο Μπαταγιάννης ο Φελλάς το blog, οι οργανωμένοι φίλαθλοι όλοι ‘’φρουροί του τάγματος του Φοίνικα’’, θα είναι πάντα εδώ για να δίνουν τη μάχη τους.
Το ζήτημα είναι τι γίνεται με τα νέα διοικητικά μέλη που υποσχέθηκαν την μεγάλη αλλαγή. Τα μαγικά του Harry Potter φαίνεται πως έχουν τελειώσει κι εκείνο που χρειάζεται πλέον είναι συννενόηση και κοινή προσπάθεια.
Πέρα από τα όποια προβλήματα έχουν ανακύψει δεν νομίζω να έχουν παράπονο από τον τρόπο που τους φέρθηκε και τους φέρεται ο κόσμος της ομάδας.
Όταν μια προσπάθεια (με όσο καλές προθέσεις και να ‘ναι φορτωμένη) παραμένει ασυντόνιστη τότε το τελικό αποτέλεσμα θα είναι μικρότερο από το άθροισμα των επί μέρους προσπαθειών.
Μόνο αν υπάρξει ενιαία και συλλογική προσπάθεια το αποτέλεσμα θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά. Αφού υπάρχει κατανόηση, ας πάμε και στην συννενόηση. Ποτέ δεν είναι αργά.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Ίσταμαι σημαίνει στέκομαι. Από κει προέρχεται και η ανάσταση. Το ζητούμενο της επ-ανάστασης ετυμολογικά τουλάχιστον σημαίνει να ξανασηκωθούμε, και να σταθούμε στα πόδια μας.
Η αναγέννηση είναι εξ ορισμού δίδυμο αδερφάκι της επανάστασης. Και για να ‘χει αποτέλεσμα η αναγέννηση και η διαχείριση της κρίσης όσο μεγάλη κι αν είναι αυτή, η συνεννόηση ήταν και παραμένει το μεγάλο κομβικό σημείο.
Γιατί καλοί είναι οι ήρωες αλλά κατά κανόνα συνηθίζουμε να τους θυμόμαστε στα μνημόσυνα βουτώντας το παξιμαδάκι στον καφέ της παρηγοριάς. Είναι αμαρτία από τον θεό να ξαναγυρίσουμε σ’ αυτό το σημείο. Δ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων