Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

12/04/2008

ΟΤΑΝ Η ΑΓΟΡΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ

Στο pre game του χθεσινού αγώνα του Ολυμπιακού άκουσα ανάμεσα στ' άλλα το εξής καταπληκτικό. Οι τιμές των εισιτηρίων για τους ουκρανούς φιλάθλους κοστίζανε λέει, 1,5 ευρώ έκαστο!
Για τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που κατάφεραν να φθάσουν μέχρι εκεί οι τιμές ήτανε βέβαια διαφορετικές. Μόλις 25 ευρώ το καθένα.Κάτι που σημαίνει πως οι 80 έλληνες φίλαθλοι δίνοντας 2000 ευρώ περίπου, πληρώσανε αξία αντίστοιχη με 1340 εισιτήρια που διατέθηκαν στους φτωχότερους ντόπιους οπαδούς!
Ο δημοσιογράφος χαρακτήρισε την τιμή πανάκριβη. Κι εγώ ρωτάω, σοβαρά το λέτε; Με μέση τιμή εισιτηρίων 22 ευρώ η χώρα μας κατέχει την 6η θέση στη λίστα των χωρών με τα ακριβότερα εισιτήρια στην Ευρώπη, και ο Ολυμπιακός βρίσκεται αρκετά πιο πάνω κι απ' αυτό το επίπεδο, και ιδιαίτερα στα διεθνή του παιχνίδια.
Ομολογώ ότι δεν φανταζόμουνα πως υπάρχει σημείο της ευρωπαϊκής ηπείρου που τα εισιτήρια για διεθνή παιχνίδια και μάλιστα αυτής της φάσης, θα μπορούσαν να κοστίζουν τόσο λίγο και μάλιστα με την έγκριση της UEFA.
Πενία τέχνας κατεργάζεται λοιπόν, κι ένας θεός ξέρει αδέρφια τι άλλο θα δούμε ακόμα.
Αυτό ειδικά το στοιχείο σηματοδοτεί την ανάγκη εκλογίκευσης των τιμών και στη δική μας χώρα που τα πράγματα έχουνε ξεφύγει τελείως.
Να ξοδέψει 10 ολόκληρα ευρώ κάποιος για να δει Μοσχάτο-Όμηρος Καλλιμασιάς είναι κάτι που μόνο αλιβάνιστος άνθρωπος όπως λέει κι ο Εφραίμ μπορεί να κάνει.
Κι όταν λείπει η λογική αρχίζει ο παραλογισμός. Παιδάκια, φοράκια, τζαμπατζήδες, να γίνεται σε κάθε παιχνίδι αυτό που λέμε της ανωμαλίας. Μια ιστορία από την οποία χάνουν έσοδα όλοι. Σωματεία, γήπεδα, κράτος, ομοσπονδία, γιατί κανείς δεν έχει την διάθεση να επιβάλλει το αυτονόητο. Φθηνά εισιτήρια για όλους και τζάμπα κανείς.
Η ψυχή του ποδοσφαίρου ζωντανεύει όταν το γήπεδο είναι γεμάτο. Προκειμένου να γεμίσει το γήπεδο η φθηνή είσοδος δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν απώλεια εσόδων, αλλά σαν κίνητρο πεοσέλκυσης.
Αν το γήπεδο γεμίσει, τα επιπλέον έσοδα θα προκύψουν από τα πάσης φύσεως εμπορικά δικαιώματα (πράγματα αυτονόητα για όλους εκείνους που ο παραλογισμός δεν περισσεύει στο κεφάλι τους). Κι έτσι ενώ η αγορά ''διορθώνει'' βίαια προς τα κάτω, οι έλληνες παράγοντες παραμένουν αδιόρθωτοι στην κοσμάρα τους.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Στην Αίγινα υπήρχανε εισιτήρια των 5 ευρώ. Με τέτοια μπήκαμε οι περισσότεροι στο γήπεδο. Μήπως ήρθε η ώρα να ξεκινήσει και η Προοδευτική κάτι τέτοιο; Αν όχι για όλο το γήπεδο τουλάχιστον για την εξέδρα πίσω από το τέρμα. Ο κόσμος έχει στριμωχτεί πάρα πολύ, και αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να περνάει στο ντούκου.
Αλλιώς να δώσουμε κάτι παραπάνω και να κάτσουμε σπίτι βλέποντας τα παιχνίδια από την NOVA, γιατί στην Ελλάδα το live δεν συμφέρει. Δ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων