Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

11/26/2008

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ.


Η ήττα της περασμένης Κυριακής από τον Μίλωνα ήταν η τρίτη συνεχόμενη για την ομάδα μπάσκετ της Προοδευτικής, και ήρθε μάλιστα και με μεγάλο σκορ 85-57.
Δεν είμαι ιδιαίτερος γνώστης του μπάσκετ αλλά έχοντας παρακολουθήσει τρεις φορές την συγκεκριμένη ομάδα, μια αρχική εικόνα την έχω σχηματίσει.
Μπορώ λοιπόν αβίαστα να πω, πως η ομάδα και αξιόλογη είναι, και δυνατότητες έχει.
Πριν ακόμη ξεκινήσει η περίοδος είχα τονίσει πως η ομάδα στην διάρκεια της φετινής χρονιάς καλείται να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να τολμήσει περισσότερα πράγματα στο μέλλον.
Χρήματα έχουν επενδυθεί, οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη της είναι άριστοι γνώστες της σχετικής ''πιάτσας'', στον πάγκο υπάρχει εμπειρία, και τα παιδιά είναι ''χαρακτήρες''.
Τι λείπει; Αυτό που έγραφα την περασμένη Κυριακή για το ποδόσφαιρο. Ο κρίσιμος χρόνος για να υπάρξει ομοιογένεια, αυτοματισμοί και νοοτροπία νικητή, όταν μάλιστα δεν υπάρχει προηγούμενη εμπειρία μεγάλων κατηγοριών.
Γι' αυτό αδέρφια (αναφέρομαι και στους παίκτες, ψυχραιμία). Κανείς δεν ζητάει παπάδες, παρά μόνο σταθερή και συνεχή βελτίωση, (να ξέρετε ότι σας εμπιστευόμαστε) και όλα θα έρθουν με την ώρα τους.
Και για τέλος κάτι που το θεωρώ πιο σπουδαίο. Με τρελαίνει το γεγονός πως όλη αυτή η σπουδαία προσπάθεια, που έχει ρίσκο, κόστος, και ιδρώτα, πέφτει στον Καιάδα εξ' αιτίας της πολύ κακής ώρας διεξαγωγής που επιλέχθηκε.
Έβλεπα τον αγώνα μπάσκετ Παναθηναϊκού Ολυμπιακού και άκουσα κατάπληχτος να συζητείται η διεξαγωγή αγώνων της Α1 ακόμη και Κυριακή μεσημέρι προκειμένου να διευκολύνεται η προσέλευση φιλάθλων στα παιχνίδια, και να βρει το άθλημα ''το δικό του χρόνο ''.
Γιατί η Προοδευτική που έχει μακράν τον περισσότερο κόσμο από όλες τις άλλες ομάδες της κατηγορίας πρέπει να τιμωρείται εξ αιτίας της ακατανόητης ώρας διεξαγωγής των αγώνων του πρωταθλήματος.
Πάσοι άραγε είναι αυτοί που κουβαλώντας όλη την ένταση του ποδοσφαιρικού αγώνα, (θετική η αρνητική) θα ξοδέψουν άλλες τρεις ώρες τουλάχιστον για να πάνε απ' ευθείας και στο μπάσκετ.
Επειδή είναι αμαρτία να παίζουμε με την Λειβαδιά και να γίνεται το εντός εκτός εξ αιτίας των όσων ανέφερα, ας δούνε οι άνθρωποι της ομάδας πιο σοβαρά το συγκεκριμένο θέμα.
Αν υπάρχει ειλικρινής διάθεση λύση βρίσκεται, και διευκολύνεται μάλιστα από το γεγονός ότι οι περισσότερες ομάδες είναι από το λεκανοπέδιο, κι εξάλλου στην Κρήτη μεσημέρι παίξαμε. Δ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων