Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

11/14/2008

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ

Κάνοντας ένα λογοπαίγνιο για το φίλο μας το SFILTRO, που θέλει να δει την Προο να παίζει στο champion League, έλεγα πως στο ραδιόφωνο είχε βρεθεί ένας πιτσιρικάς που ισχυριζόταν πως είχε κερδίσει δυο φορές την κορυφαία διοργάνωση για λογαριασμό της Προοδευτικής στο γνωστό παιχνίδι P/C game, football manager.

Ζήτησα να έρθει σ' επαφή μαζί μας ο φίλος αυτός αν μας διαβάζει, ή αν κάποιος άλλος τον ξέρει να μας τον συστήσει.
Η απάντηση έκπληξη ήρθε από τον φίλο μας και συνεργάτη του blog Donkey2, που με ακαταμάχητα ντοκουμέντα μας είπε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να κερδίσεις την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, και το ξέρει πολύ καλά γιατί ο ίδιος έχει κερδίσει με την Προοδευτική το UEFA!!!
http://greece.worldcupblog.org/files/2008/07/2_uefa_cup_logo.jpg
Παλιά παιζόταν στην τηλεόραση το δημοφιλές παιχνίδι γράμματα κι αριθμοί. Εκεί δίνανε στους διαγωνιζόμενους πέντε αριθμούς και ορίζανε πως σε συγκεκριμένο χρόνο με όποιες πράξεις ο κάθε παίχτης επέλεγε να κάνει, έπρεπε να καταλήξει σ' έναν αριθμό που προέκυπτε από μια τυχαία δειγματοληψία.
Αυτό το μέχρι κι ασύλληπτο για τους πολλούς πρόβλημα, υπήρχαν παίχτες που το τσακίζανε όσες φορές κι αν χρειάστηκε να το επαναλάβουν.
Γι αυτό λέω ποτέ μη λες ποτέ και επανέρχομαι στον Donkey2 που εξ' ορισμού είναι μια τέτοια εντελώς ιδιαίτερη περίπτωση .
Διάβασα το pre game που έγραψε σήμερα για το παιχνίδι της Κυριακής στα Σπάτα και σταυροκοπιόμουνα. Τέτοια διαχείριση πληροφοριών αδέρφια αμφιβάλλω αν υπάρχει ακόμη και σε κορυφαίες ομάδες της Α εθνικής, κι είναι πραγματικό λαχείο για τον κάθε προπονητή που καλείται να χαράξει την τακτική του έχοντας στα χέρια του ένα μικρό πληροφοριακό θησαυρό.
Η μόνη λέξη που μπορεί να χαρακτηρίσει τη δουλειά του, είναι απλά απίστευτη.
Εδώ πρέπει να κάνω ένα σχόλιο και για το Βασίλη που είναι πραγματικά φοβερός gadgetάκιας κι αυτά που κάνει εμπλουτίζοντας το blog, κάποιες φορές με κάνουν να σαστίζω.
Όταν λοιπόν υποστήριζα πως η διοίκηση πρέπει να δημιουργήσει ένα τμήμα X-FILES με ανθρώπους που θα διαχειρίζονται αποτελεσματικά πληροφορίες μέσα από ένα ωκεανό στοιχείων, και ήξερα τι έλεγα και σίγουρος ήμουνα πως υπάρχουν οι άνθρωποι που μπορούν να το κάνουν με μοναδικό τρόπο, χωρίς καλά και ντε να αναφέρομαι στα παιδιά του blog.
Έχω ξαναγράψει πως η ελληνική γλώσσα μας διδάσκει πως δίπλα στο ρήμα πρωτεύω, υπάρχει το ρήμα πρωτοπορώ, πρωτοτυπώ, πρωταγωνιστώ.
Είμαι πραγματικά περήφανος που η Προδευτικάνικη διαδικτυακή κοινότητα μπορεί και κάνει πράγματα που όχι απλά δεν μιμούνται άλλους, αλλά δημιουργούν κυριολεκτικά σχολή για τους επόμενους που θα μας ακολουθήσουν.
Οι Προδευτικάνοι έχουν πλέον στην διάθεση τους, όχι μόνο μια ολοζώντανη διαδικτυακή συλλογικότητα, αλλά κι ανθρώπους που με ανιδιοτέλεια και ιερή τρέλλα δίνουν τα ρέστα τους για την αναγέννηση του συλλόγου.
Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω το μερακλή Προδευτικάνο, ( δεν θέλει να αποκαλύψουμε το όνομα του), που έβαλε με δικά του έξοδα δυο πούλμαν στην διάθεση όσων θέλουν να πάνε στα Σπάτα για να συμπαρασταθούν στην Προο.
Αυτή η άνοδος αδέρφια δεν χάνεται με τίποτα. Έχω χρόνια να νοιώσω τέτοια θετική αύρα γύρω από την ομάδα, και τέτοια σύμπνοια ανάμεσα σε ομάδα, διοίκηση, και φιλάθλους.
Την ιστορία με το γίγαντα που μπορεί να λειώσει ένα λιοντάρι με τη χούφτα του, αλλά δεν μπορεί να διώξει τις μύγες που κάθονται στο πρόσωπο του την έχουμε ξαναπεί. Γι' αυτό σεβόμαστε τον κάθε αντίπαλο ανεξάρτητα από όνομα και βαθμολογική θέση. Μέχρι εκεί όμως.
Η Προοδευτική που μόλις πριν από μερικά χρόνια κέρδιζε, Ολυμπιακό ΑΕΚ, ΠΑΟ εντός εκτός, κι έπαιρνε αποτέλεσμα στην Τούμπα, δεν έχει κανένα απολύτως λόγο να νοιώθει δέος και ανασφάλεια απέναντι στον κάθε αντίπαλο που συναντάει σ' αυτό το επίπεδο.
Πιστεύουμε την ομάδα και τους παίχτες που τη στελεχώνουν. Κι από τη στιγμή που σε τρία εκτός έδρας παιχνίδια είχαμε 500 άτομα στην εξέδρα κατά μέσο όρο, τι άλλο άραγε πρέπει να φοβηθούμε, δεν καταλαβαίνω;
Με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση πάμε για το διπλό. Και το μόνο που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ, είναι το γνωστό πλέον: ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ. Γι' αυτό μη λείψει κανείς. Δ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων