Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

11/12/2008

Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ


Δευτέρα πρωί πηγαίνοντας για δουλειά ακούω από το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου, πως η εκκλησία μας πανηγύριζε τη μνήμη του Αγίου Αρσενίου.
Σπάνιο όνομα, και ως εκ τούτου το μυαλό μου πήγε μάλλον γρήγορα στο γέροντα Αρσένιο της μονής Βατοπεδίου, υπουργό οικονομικών του πολυπράγμονα ηγουμένου Εφραίμ, και πραγματικό Αλογοσκούφη του Αγίου Όρους σύμφωνα με τα οικονομικά του επιτεύγματα.
Το βράδυ της ίδιας μέρας άκουσα και τον υπουργό εθνικής οικονομίας σε συνέντευξη του στο mega, να απειλεί τις τράπεζες με ''προειδοποιήσεις''
Σκεπτόμενος τον τρόπο που γίνονται ή δεν γίνονται κάποια πράγματα σ' αυτή τη ρημάδα χώρα, αποφάσισα να σας διηγηθώ την ιστορία που ακολουθεί.
Μοναχός είναι ο ήρωας της ιστορίας μας και η δράση της εξελίσσεται στο χώρο ενός μοναστηριού.
Είναι απόβραδο, οι πάντες έχουν αποσυρθεί στα κελιά τους και στο χώρο επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή. Στο κελάκι του κι ο δικός μας άνθρωπος περνάει την ώρα του με προσευχή και κομποσκοίνι, μέχρι που τον κόβει μαύρη πείνα γιατί ΄ναι και περίοδος νηστείας βλέπετε.
Στην αγωνία του να βρει κάτι να φάει το μυαλό του πάει στο κοτέτσι της μονής.
Με επιδεξιότητα και ακρίβεια τσακώνει το πολυπόθητο αυγουλάκι χωρίς να τον πάρει κανείς χαμπάρι.
Γυρίζοντας στο κελί του βρίσκεται αντιμέτωπος με το δεύτερο πρακτικό πρόβλημα, πως να το μαγειρέψει.
Το βρήκα μονολογεί ενθουσιασμένος από την έμπνευσή του. Παίρνει το παλαιού τύπου κλειδί από την πόρτα και χρησιμοποιώντας την τρύπα που βρίσκεται στην άκρη του κλειδιού σαν βάση, τοποθετεί το αυγό του και αρχίζει να το ψήνει με το κερί του δωματίου.
Την ευτυχία που του προκαλεί η προσδοκία του μικρού γεύματος διακόπτει η βροντερή φωνή του Θεού που τον ανακαλεί στην τάξη λέγοντας του με αυστηρότητα: Ποιος διάβολος σ' έβαλε βρε αθεόφοβε να κάνεις κάτι τέτοιο;
Πριν προλάβει ο κατατρομαγμένος μοναχός ν' αρθρώσει οποιαδήποτε λέξη, ακούγεται κι η φωνή του διαβόλου που στρεφόμενος προς τον Θεό του λέει με ύφος που δεν σήκωνε αντίρριση.
Άκου να δεις εμένα μη μ' ανακατεύεις γιατί ούτε 'γω δεν θα μπορούσα να σκεφτώ κάτι τέτοιο!!!
Δεν συμφωνείτε γέροντα Εφραίμ κι εσείς κύριοι του κυβερνητικού επιτελείου που με τις αποφάσεις καθωρίζετε τη ζωή των απλών ανθρώπων, πως μερικά πράγματα που γίνονται, ούτε ο έξω από 'δω δεν θα μπορούσε να διανοηθεί. Δ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων