Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

11/14/2008

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων είναι μια συλλογική προσπάθεια που αφορά κυρίως τις συνθήκες κράτησης σε κρατητήρια και φυλακές. Είναι ένα μοναδικό, εδώ και χρόνια, κινηματικού τύπου εγχείρημα. Ξεκίνησε τα πρώτα βήματά της τον Μάιο του 2006 μετά το συμβάν με το κελί 80 στον Κορυδαλλό όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 4 άνθρωποι. Υπενθυμίζει το αυτονόητο, ότι δηλαδή σύμφωνα και με το νόμο, εγκλεισμός σημαίνει στέρηση ελευθερίας και μόνο. Δεν σημαίνει ηθική ή φυσική εξόντωση των ανθρώπων.

Καντε κλικ σε αυτην την διευθυνση http://www.keli.gr/

Εκει θα βρειτε αρθρα και δελτια τυπου που αφορουν την κατασταση που επικρατεί στις Ελληνικες ανθρωπο-αποθηκες. Μην ξεχναμε οτι εκατονταδες κρατουμενοι σε ολη την Ελλαδα εχουν ξεκινησει απεργια πεινας , διαμαρτυρόμενοι για τις συνθηκες εγκλεισμού τους.
Εμεις που ζουμε διπλα στις φυλακες (που ολο φευγουν και ακομα εδω ειναι) πρεπει να είμαστε πιο ευαίσθητοι.

To vissiniPROOletariato σημειώνει για την κατάσταση στις φυλακές:

Η μαζική απεργία πείνας και η διαμαρτυρία των κρατουμένων στις φυλακές της χώρας φανερώνει πόσο οξυμένη και απάνθρωπη είναι η κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να αναλάβει τις ευθύνες της και να πάρει άμεσα μέτρα για τη διασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης των κρατουμένων.

Η όξυνση του προβλήματος είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ όλα τα τελευταία χρόνια, πολιτικών δεμένων στο άρμα της καταστολής και της τρομοκρατίας που στρέφεται ενάντια σε κάθε κοινωνικό και δημοκρατικό δικαίωμα, ποινικοποιώντας κάθε λαϊκή δράση και θωρακίζοντας την εξουσία της ολιγαρχίας (βλέπε τρομονόμος και ΕΕ)

Καλούμε το λαό και τους οπαδούς της ομάδας μας να διεκδικήσουμε:

 • άμεση αποσυμφόρηση των φυλακών
 • αντιμετώπιση του προβλήματος του μεγάλου αριθμού υποδίκων
 • τήρηση των προδιαγραφών του Σωφρονιστικού Κώδικα για τα δικαιώματα των κρατουμένων
 • απελευθέρωση των αλλοδαπών κρατουμένων υπό καθεστώς διοικητικής κράτησης ενόψει απέλασης
 • κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ένταξη του Νοσοκομείου και του Ψυχιατρείου των Φυλακών Κορυδαλλού στο ΕΣΥ
 • λήψη ειδικών προνοιακών μέτρων για τους χρήστες ναρκωτικών ουσιών στην κατεύθυνση της απεξάρτησης
 • λήψη ειδικών προνοιακών μέτρων για τους ανήλικους και τις γυναίκες.
 • κατάργηση του "άβατου" των φυλακών για πολιτικά κόμματα, επιστημονικούς φορείς, εκπροσώπους φορέων
 • στήριξη των αποφυλακισμένων. Επίδομα ανεργίας για όσο διάστημα είναι άνεργοι. Δωρεάν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
 • δημιουργία εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων μέσα στις φυλακές.
 • πρόσληψη προσωπικού, ιδιαίτερα ειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, και κάλυψη των οργανικών θέσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων