Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

11/09/2008

ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

Μας το ζήτησαν τα παιδιά του μπάσκετ και δεν μπορούμε να τους χαλάσουμε το χατήρι, γιατί δε το ζήτησαν από την Προοδευτική αλλά από το vissini club όπως είπαν χαρακτηριστικά, που το διαβάζουν, το παρακολουθούν και ξέρουνε καλά πως τους στηρίζει. (Οι Προδευτικάνοι και η κοινότητα τους δηλαδή, για να είμαστε πιο ακριβείς).
Θέλουνε πολύ το διπλό στο Ψυχικό που θα τους κρατήσει στην κορυφή της βαθμολογίας, κι όπως είπανε χαρακτηριστικά, 30 Προδευτικάνοι φτάνουν και περισσεύουν για να πάρουμε τη μάχη της εξέδρας, κι αυτό είναι κάτι που μετράει πολύ στην ψυχολογία τους.
Το παιχνίδι του ποδοσφαίρου τελειώνει στις 17:00 και μέχρι τις 18:00 υπάρχει αρκετός χρόνος για όσους θέλουνε να πάνε μέχρι εκεί.
Σίγουρα η απ’ ευθείας μετάδοση του ντέρμπι των αιωνίων είναι πρόβλημα για όσους διατηρούν και δεύτερη οπαδική ταυτότητα (είναι πολλοί και το ξέρουμε) κι όχι μόνο.
Όμως και γι’ αυτό υπάρχει λύση. Το παιχνίδι τελειώνει πριν τις 20:00, σε μισή ώρα θα έχουμε γυρίσει σπίτι, και στις 22:00 αρχίζει η αθλητική Κυριακή που θα ‘χει αφιέρωμα στο ντέρμπι, που θα κρατήσει κανα δίωρο το λιγότερο.
Δεν χάλασε ο κόσμος να μη δούμε μια φορά το παιχνίδι live. Είναι καιρός νομίζω ν’ αρχίσουμε να σχηματίζουμε μια άλλη οπαδική νοοτροπία με βάση την οποία, πρώτα πρέπει να νοιαζόμαστε για το τι κάνουμε εμείς, και μετά όλοι οι άλλοι.
Γιατί καλά είναι τα όνειρα και οι μεγαλεπήβολοι στόχοι, αλλά τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κώλους. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να βάλουν καλά στο μυαλουδάκι τους όλοι οι Προδευτικάνοι επώνυμοι κι ανώνυμοι, και ο νοών νοείτο.
Κι αν για κάποιους το Ψυχικό πέφτει μακριά, δίπλα μας και συγκεκριμένα στο κλειστό του Κερατσινίου τα κορίτσια του βόλλευ αναμετρώνται με το Φοίνικα για το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας γυναικών της ΕΣΠΕΔΑ, σε παιχνίδι που αρχίζει στις 18:30.
Το ενδιαφέρον εδώ έχει να κάνει με το γεγονός ότι την πληροφορία την αντλήσαμε από την επίσημη ιστοσελίδα της Προοδευτικής.
Λέγε λέγε το κοπέλι κάνει τη γριά και θέλει αδέρφια. Επιτέλους στο επίσημο site μας, βρίσκουνε σιγά σιγά στέγη του και τα υπόλοιπα τμήματα του συλλόγου.
Κρίνοντας από τη δική μας δυσκολία να βρούμε σημείο επαφής με όλα τα τμήματα και τις δραστηριότητες που μας αφορούν, έχουμε υπομονή και κατανόηση για όλους. Εκείνο που δεν διαπραγματευόμαστε είναι ότι κάποια πράγματα πρέπει ν’ αλλάξουν και θ’ αλλάξουν, ο κόσμος να χαλάσει
Κι αντί να ξεκατινιαζόμαστε βλακωδώς για το ποιος έφταιξε κάποτε, ποιος φταίει σήμερα και ποιον πρέπει ν’ αφορίσουμε αύριο το πρωί, ας κοιτάξουμε επιτέλους γύρω μας.
Πόσες δεκάδες νέα παιδιά αγόρια και κορίτσια, ιδρώνουν κάθε Κυριακή για τη βυσσινί φανέλα το Φοίνικα στο στήθος, έχοντας ν’ αναμετρηθούν όχι μόνο με τους όποιους αντιπάλους, αλλά και τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση, και κατανοήστε πόσο σημαντική είναι για τον κάθε αθλητή, η παρουσία μας στους αγώνες τους, η υποστήριξη μας, ένας καλός λόγος να πάρει η ευχή.
Γι’ αυτό λοιπόν να μην ξεχνάτε πότε το: Κάθε Κυριακή με την Προοδευτική, γιατί και ωραίο είναι, και τον κόπο αξίζει. Δ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων