Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

11/07/2008

Πρωταθλημα μπάσκετ γυναικών

Παραθέτουμε τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ γυναικών της ΕΣΚΑΝΑ, προτού να πούμε κάποια πράγματα για τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του συλλόγου μας που πρέπει κάποτε να ειπωθούν.
1ος Όμιλος

Τερψιθέα-Φοίνικας: 50-55 (44-44)(15-21)

Διαιτητές: Ουσταμπασίδης , Φασόλης

Τερψιθέα (Παπασπυριδάκος): Κρασσά 1, Ξηρογιάνη , Αλεξοπούλου , Λάβαρη 3, Καπινιάρη , Μπασιαδάκη Ιφ. 9(3), Μπασιαδάκη Στ. 7, Μπακάλη 20 , Ανυφαντάκη 10

Φοίνικας Πειραιά (Φέρτης): Καρέλα 1, Δαούση 7, Μούλτση 7, Μονδερά , Λαουλάκου 18(3) , Κασιδιάρη 14(2), Παπαντώνη , Ζαχαροπούλου 8

Κυρίαρχοι-Προοδευτική: 62-30 (33-11)

Διαιτητές: Ντζαμάρας , Μαραβέλιας

Κυρίαρχοι (Λειβάδης): Κωνσταντοπούλου 13, Δροσωτάκη 2, Λοίζου Αλ. 11(1), Φωτεινοπούλου 10, Λάππα 3, Βλαχάκη 1, Τσότρα 9, Σωτηροπούλου 4,Μιχαήλου , Ευμορφοπούλου Ελ. 9(1)

Προοδευτική Κλαδούχος): Καστρινού , Μισαήλα 3, Πετράκη , Καλπαδάκη 9 , Λεντούδη 2, Παπαδογιαννάκη 6(2), Γιουρούκου 4, Κλαδούχου 6(2)

Πορφύρας-Καλαμάκι: 41-32 (22-19)

Διαιτητές: Ουσταμπασίδης , Δελαγραμμάτικας

Πορφύρας (Δέδε): Μαυροδάκου 7(1), Λεκάκη 9(1), Βροχίδου 6(2), Δημακογιάννη 2, Σαρίκου 8, Αλφιέρη Ν. 4, Σπύρη , Γανωτή 7, Τσαχάλη

Καλαμάκι (Χατζηδάκη): Τριχά 9, Κουρέτση 6, Γιαννόγλου 2, Σταυρουλάκη , Σεβαστού 2, Καναβούρα 3(1), Νικητίδου ,Μπαλταγιάν, Μαρίνου 3, Παυλοπούλου 7(1), Κωλέτη, Ζαφείρη

Ρεπό: Αστέρας Αγ. Δημ.

Βαθμολογία (σε 3 αγώνες): Κυρίαρχοι 6, Πορφύρας 5, Φοίνικας 5, Τερψιθέα 5, Αστέρας 2, Καλαμάκι 2, Προοδευτική 2.

Η επόμενη αγωνιστική (9/11): Αστέρας Αγ. Δημ.-Κυρίαρχοι , Τερψιθέα – Πορφύρας, Προοδευτική –Καλαμάκι , ρεπό Φοίνικας ΠειραιάΤο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ αδέρφια διεξάγεται σε δυο ομίλους των 7 ομάδων. Μόλις τελειώσει ο πρώτος κύκλος των 14 αγωνιστικών σε δύο γύρους, οι 4 πρώτες ομάδες των δυο ομίλων σχηματίζουν ένα νέο όμιλο 8 ομάδων που συνεπάγεται άλλες 14 αγωνιστικές απ’ όπου οι πρωταθλήτριες κερδίζουν την άνοδο τους στην Α2 γυναικών.
Οι υπόλοιπες 6 συνεχίζουν κι αυτές σ’ ένα νέο τουρνουά 10 αγωνιστικών για να διατηρούνται σε αγωνιστική ετοιμότητα.
Ναι αδέρφια πάνω από το επίπεδο που βρισκόμαστε δεν υπάρχει άλλη ενδιάμεση κατηγορία, κι αν δείτε τις ομάδες που συμμετέχουν σ’ αυτό το πρωτάθλημα, καταλαβαίνετε πως με μια στοιχειωδώς σοβαρή οργάνωση και κόστος ελάχιστο σε σχέση μ’ αυτό που απαιτείται για την διαχείριση των ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ ανδρών, ο στόχος της ανόδου μόνο ανέφικτος δεν είναι.
Ότι ισχύει για το γυναικείο μπάσκετ, ισχύει ακριβώς και για το γυναικείο βόλλευ. Σκεφτείτε πόσο εφικτό είναι σε μια διετία να έχουμε όλα τα τμήματα μας σε εθνικές κατηγορίες. Τι τεράστιο κέρδος θα έχει ο σύλλογος σε κύρος και ειδικό βάρος.
Πόσο πιο αποτελεσματικοί θα γίνουμε στο επίπεδο της διεκδίκησης καλύτερων γηπεδικών εγκαταστάσεων για τα τμήματα μας, και πόσο πιο ισχυρή θα γίνει η αναφορά μας στο επίπεδο της τοπικής κοινωνίας.
Αξίζει να γνωρίζετε ότι η ομάδα μπάσκετ κορασίδων που ξεχειλίζει από ταλέντο (τον Ιωνικό τον συνέτριψε 51-28) γυμνάζεται στο ανοιχτό γήπεδο του λυκείου Μίκης Θεοδωράκης, και οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον διευθυντή του σχολείου κο Γιαννακό για την συνδρομή που προσφέρει στην ομάδα μας.
Ο χώρος των 4.5 στρεμμάτων που βρίσκεται ακριβώς απέναντι σύμφωνα με τον εμπνευσμένο σχεδιασμό του δήμου Κορυδαλλού πρέπει να γίνει γήπεδα τέννις!
Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζει και το τμήμα βόλλευ, που αναζητά χώρους να προπονηθεί από την Αγία Βαρβάρα μέχρι το Ικόνιο.
Η διαδικτυακή κοινότητα των Προδευτικάνων έδωσε το παρόν στην ημερίδα που πραγματοποίησε ο δήμος Κορυδαλλού για τον αθλητισμό, και είπε τα πράγματα με τ’ όνομα τους χωρίς υπεκφυγές και στρογγυλέματα.
Έχουμε θέσει από το περασμένο καλοκαίρι το γηπεδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος μ’ ένα πραγματικά πολυεπίπεδο τρόπο, που σχετίζεται όχι μόνο με την έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας, αλλά και τις συνθήκες προπόνησης όλων των τμημάτων, την επιστροφή των Προδευτικάνων στις εκδηλώσεις του συλλόγου, και την διαμόρφωση ενός συλλογικού προφίλ που να συνάδει με την ιστορία και την προσφορά της Προοδευτικής, στην τοπική κοινωνία.
Πρέπει όμως και να τονίσουμε πως είμαστε απλά Προδευτικάνοι κι όχι η διοίκηση της Προοδευτικής που οφείλει να κρατάει την μπαγκέτα του μαέστρου σ’ όλη αυτή την προσπάθεια.
Γι’ αυτό αδέρφια θέλω να σας παρακαλέσω να ψηφίσετε μαζικά στην ψηφοφορία που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της σελίδας κρίνοντας την αναγκαιότητα ή όχι της διεξαγωγής γενικής συνέλευσης που μπορεί να καθορίσει το πλαίσιο λειτουργίας της Προοδευτικής του 21ου αιώνα.
Η ιστορία της Προοδευτικής που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, λέει σε κάποιο σημείο πως η ιστορία των Ελλήνων διδάσκει πως σημασία δεν έχει τόσο να νικάς όσο το να μη χάνεις χωρίς μάχη.
Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τις κοπέλες του μπάσκετ αλλά και του βόλλευ που δίνουν αδιαμαρτύρητα τη μάχη τους τιμώντας το όνομα του συλλόγου, με σβηστούς τους προβολείς του ειλικρινούς ενδιαφέροντος, της ιδιαίτερης φροντίδας, και της πραγματικής προοπτικής, και να τις παρακαλέσω να συνεχίσουν με περισσότερο ζήλο γιατί οι καλύτερες μέρες θα έρθουνε ο κόσμος να χαλάσει, κι είναι δέσμευση (για την δική μας Προδευτικάνικη κοινότητα τουλάχιστον), πως σ’ ότι κάνουν και προσπαθούν δεν θα είναι ποτέ ξανά μόνες τους. Δ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων