Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

11/18/2008

Αιμοδοσία για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος 23 & 24 Νοεμβρίου

Go to fullsize image
Kαλουμε ολους τους οπαδους μας να δωσουν αιμα στην Τραπεζα Αιματος του δημου μας. Ειναι χρεος μας να στηριξουμε τους συναθρωπους μας που μας εχουν αναγκη. Ενα μεγαλο μπραβο στο δημο Κορυδαλλου. Αδερφια ας δειξουμε παλι με τις πραξεις τι σημαινει οπαδος. Τι σημαινει ανθρωπος με πολιτισμο και ηθος, αξιες και προσφορα στο κοινωνικο συνολο. Τα ιδεωδη της ομαδας μας φωτιζουν το δρομο μας.

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μία πρωτοβουλία σωτήρια, καθοριστική για την ανθρώπινη ζωή, μία πράξη προσφοράς σε κάθε συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη.
Δίνοντας αίμα, προσφέρουμε ζωή, ενεργοποιούμε την κινητήρια δύναμή της, κάνουμε μία πράξη ελπιδοφόρα κι όχι μία κίνηση φιλανθρωπίας. Ανάμεσά μας υπάρχουν άνθρωποι των οποίων η επιβίωση εξαρτάται αποκλειστικά από την μετάγγιση αίματος. Είναι οι χιλιάδες τραυματίες των τροχαίων ατυχημάτων. Είναι όσοι πάσχουν από μεσογειακή αναιμία. στην πλειοψηφία τους παιδιά και οι πάσχοντες από αιματολογικές ασθένειες. Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αγοράζεται. Μόνο προσφέρεται. Είναι ζήτημα ζωής.
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κορυδαλλού διοργανώνει αιμοδοσία για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος στο Κέντρο Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Ξενοφώντος 5 και Πελοπίδα, πλ. Μέμου, από τις 9 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι.
Αξίζει όλοι να θυμόμαστε ότι:
• Για να σωθεί ένας βαριά τραυματισμένος με εσωτερική αιμορραγία χρειάζονται 20-50 αιμοδότες.
• Για να σωθεί μια μητέρα με ρήξη μήτρας κατά τον τοκετό χρειάζονται 10-15 αιμοδότες.
• Για να σωθεί ένας άρρωστος με ακατάσχετη γαστρορραγία χρειάζονται 10- 15 αιμοδότες.
• Για να σωθεί ένα παιδί με μεσογειακή αναιμία χρειάζονται 12- 36 αιμοδότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων