Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

10/26/2008

Wall Street Story


Μια φορά και έναν καιρό σ’ ένα χωριό της ζούγκλας, ένας άντρας ο Johnny που κανείς δεν τον ήξερε μέχρι τότε, ανακοίνωσε στους χωρικούς ότι θα αγόραζε μαϊμούδες προς 10 δολάρια τη μία.
Ξέροντας οι χωρικοί ότι υπήρχαν πολλές μαϊμούδες γύρω στο δάσος πήγαν και τις έπιασαν.
Ο Johnny αγόρασε χιλιάδες προς 10 δολάρια τη μία όπως τους είχε πει.
Το εμπόρευμα όμως λιγόστευε και οι χωρικοί σταμάτησαν να κυνηγάνε μαϊμούδες
Ο Johnny ανακοινώνει ξανά ότι θα αγόραζε μαϊμούδες για 20 δολάρια τη μία.
Οι χωρικοί έτρεξαν και έπιασαν και άλλες μαϊμούδες. Σύντομα όμως οι μαϊμούδες λιγόστεψαν κι άλλο, κι οι χωρικοί επέστρεψαν στα κτήματά τους.
Ο Johnny ανακοινώνει πάλι ότι επειδή δεν υπάρχουν πλέον πολλές μαϊμούδες θα αγόραζε κάθε μία προς 25 δολάρια.
Οι χωρικοί πιάνουν και τις λίγες που έμειναν. Ο Johnny τούς λέει καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχουν πλέον παρά ελάχιστες μαϊμούδες γι' αυτό και εγώ θα σας δώσω 50 δολάρια τη μία. Αλλά επειδή πρέπει να φύγω για την πόλη για δουλειές θα αναλάβει την αγοροπωλησία ο βοηθός μου.
Ο βοηθός φωνάζει τους χωρικούς και τους λέει:
Κοιτάξτε τι έκανε ο Johnny. Γέμισε ένα στάβλο γεμάτο με μαϊμούδες. Θα σας τις πουλήσω εγώ για 35 δολάρια τη μια και όταν γυρίσει ο Johnny του τις πουλάτε εσείς για 50 δολάρια τη κάθε μια.
Οι χωρικοί στριμώχτηκαν μάζεψαν όλες τις οικονομίες τους και αγόρασαν όλες τις μαϊμούδες.
Δεν ξαναείδαν ούτε τον βοηθό ,ούτε τον Johnny .
Καλώς ήρθατε στη Wall Street.
Υστερόγραφο: Αναπαράγουμε την ιστορία που διαβάσατε και κυκλοφορεί ευρύτατα στο διαδίκτυο, σαν ελάχιστο φόρο τιμής σ’ όσους μας φτάσανε στο σημερινό κατάντημα, και τώρα απαιτούν τη στήριξη των φορολογουμένων πολιτών όλου του κόσμου προκειμένου να συνεχίσουν ανεμπόδιστοι το θεάρεστο έργο τους. Δ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων