Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

10/07/2008

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Καντε κλικ εδω για να κατεβασετε την συνθεση της Προοδευτικης με το Διαγορα εικονογραφημενη!! Ετσι για να μαθουμε και τους νεους παιχτες..


Το γράψαμε την περασμένη Παρασκευή πριν τον κυριακάτικο αγώνα. Προσοχή στον 32χρονο σέντερ φορ του Διαγόρα Καλούδη, και στον μεσοεπιθετικό Παπά.
Τι έκανε στο πρώτο παιχνίδι ο Καλούδης; Δυο γκολ κι ένα δοκάρι. Τι έκανε προχθές ο ίδιος παίχτης; Μια σπουδαία ευκαιρία στο 14 όπου η προβολή του πέρασε μόλις άουτ, κι ένα κερδισμένο πέναλντυ με το οποίο μείωσε η ομάδα της Ρόδου.
Όσο για τον διακριθέντα μεσοεπιθετικό, αντιγράφω επί λέξει ότι λέει ο φίλος μου ο Γιώργος που έγραψε το παιχνίδι, τονίζοντας τις δυνατότητες των ‘’ικανότατων μεσοεπιθετικών’’ του Διαγόρα.
Με λίγη ατυχία παραπάνω αδέρφια, θα πέφταμε στον κουβά κανονικότατα, κι ας παίζαμε τη μπάλα της χρονιάς. Γιατί τα λέμε όλα αυτά. Όχι για να ευλογίσουμε τα γένια μας, αλλά για να τονίσουμε το πόσο αναγκαίο είναι να μαγνητοσκοπούνται οι αγώνες της ομάδας, όπως γράψαμε προ ημερών.
Αν από τα φτωχότατα ρεπορτάζ των εφημερίδων μπορείς να αντλήσεις τόσο σημαντικές πληροφορίες, σκεφτείτε τι μπορείς να κάνεις αναλύοντας καρέ καρέ το κάθε παιχνίδι.
Στην Ψωροκώσταινα όμως, οι ‘’παράγοντες’’ είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν μια περιουσία για να ‘’πιάσουνε’’ τον διαιτητή ή τον αντίπαλο παίχτη, πιάνοντας τις περισσότερες φορές … τ’ αχαμνά τους, αντί να πιάσουνε τον παίχτη κλειδί της αντίπαλης ομάδας με σωστό μαρκάρισμα και ταχτική, αξιολογώντας τις κατάλληλες πληροφορίες.
Που σκοντάφτει όλο αυτό; Μα στο ότι για ν’ αποκτήσεις την κατάλληλη τεχνογνωσία, πρέπει να βάλεις τον απ’ αυτό σου κάτω, και να στρωθείς να δουλέψεις, να κάτσεις να μάθεις.
Και τότε που θα πουλήσουνε τις υπηρεσίες τους τα κάθε λογής λαμόγια και παραγκάρχες, και πως θα δικαιολογήσουν τις μοναδικές γνώσεις τους οι Ρεχάγκελ της δεκάρας, που ξέρουνε τα ‘’συστήματα’’ που κερδίζουνε, από την κοιλιά της μάνας τους.
Γι’ αυτό και οι διεθνείς επιτυχίες του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι τόσες πολλές που τις γράφαμε μέχρι τώρα στ’ … αρχεία μας, μέχρι που δεν χωράνε άλλες πλέον.
Έχουμε ξαναγράψει πως η πτήση σε ψηλότερες κατηγορίες, περνάει και από κραδασμούς, και από κενά αέρα, και μπορεί στο χωριό μου να λένε πως ‘’παλιός γάιδαρος δεν κάνει καινούργια περπατησιά’’, η αλλαγή νοοτροπίας όμως, δεν είναι απλά αναγκαία, αλλά και κρίσιμη.
Και μπορεί να υπάρχουνε χιλιάδες ειδικοί που μπορούνε να γράψουνε διατριβή για την διαφορά που έχει το 4-4-2 με ρόμβο, από την κλασσική διάταξη, αλλά δεν διαβάσανε ποτέ την ‘’Τέχνη του πολέμου’’ το κλασσικότερο εγχειρίδιο στρατηγικής που γράφτηκε ποτέ, από τα χέρια του Κινέζου στρατηγού SUN TZU 2500 χρόνια π.Χ.
Εκεί ο μεγάλος θεωρητικός της στρατηγικής λέει το εξής:
Όταν γνωρίζεις τον εχθρό και τον εαυτό σου, μπορείς να δώσεις εκατό μάχες με ασφάλεια.
Όταν δεν γνωρίζεις τον εχθρό αλλά γνωρίζεις τον εαυτό σου, έχεις ίσες πιθανότητες να νικήσεις και να ηττηθείς.
Αν δεν γνωρίζεις ούτε τον εχθρό ούτε τον εαυτό σου, να είσαι βέβαιος ότι σε κάθε μάχη θα βρίσκεσαι εκτεθειμένος στον κίνδυνο.
Αυτά για όσους μπορούνε να καταλάβουν. Χαίρετε. Δ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων