Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

10/01/2008

ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ

Πριν λίγο καιρό χάσαμε τον ‘’Μπουμπού’’. Μετά έφυγε κι ο Μπάμπης. Το ‘’πεπρωμένο φυγείν αδύνατον’’ λέγανε οι αρχαίοι, όσο σκληρά συναισθήματα και να προκαλεί σ’ αυτούς που μένουνε πίσω.
Χωρίς άλλα λόγια, αφιερώνω στο Μπάμπη με τις δυο μεγάλες αγάπες, και σ’ όσους φύγανε και μας λείπουν, τον παρακάτω εθνικό ύμνο: Δ.Β.
Ο αετός
Στίχοι: Σπύρος Γιατράς
Μουσική: Αλέκος Χρυσοβέργης & Ειρήνη Χρυσοβέργη
Πρώτη εκτέλεση: Νότης Σφακιανάκης

Και αν μoυ κάψεις τα φτερά
vα μηv ξαvαπετάξω
απ' της φωτιάς μoυ τov καπvό
πάλι ψηλά θα φτάσω.

Ο αετός πεθαίvει στov αέρα
ελεύθερoς και δυvατός
της απovιάς όταv τov βρίσκει σφαίρα
τov αγκαλιάζει o ουρανός.

Τo αετίσιο δάκρυ μoυ
στo χώμα δεv θα φτάvει
θα με ζητάς τα δειλιvά
κι ύπvoς δε θα σε πιάvει.

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΕΦΗΒΙΚΟ
Μετά την πρώτη ομάδα, το ερχόμενο Σάββατο ρίχνεται στη μάχη του πρωταθλήματος της ΕΠΣΠ, και η ομάδα των εφήβων. Η Προοδευτική συμμετέχει στον 6ο όμιλο με τις παρακάτω πέντε ομάδες:
Ολυμπιακός, ΑΕ Νίκαιας, Αστέρας Νίκαιας, Ελλάς Ποντίων, Αργοναύτης, Φαληρικός.
Πρώτο παιχνίδι το μεσημέρι του Σαββάτου στο γήπεδο του ΣΕΦ, με αντίπαλο τον Αργοναύτη, στις 13:00.
Αφού ευχηθούμε προκαταβολικά καλή επιτυχία, δηλώνουμε πως μέρα με τη μέρα, θα ασχολούμαστε όλο και πιο συστηματικά με όλα τα τμήματα του συλλόγου, γιατί όσο κι αν κάποιοι αρέσκονται να το προσπερνάνε, μεγάλος σύλλογος χωρίς ανάλογες υποδομές δεν γίνεσαι.
Στο χώρο του marketing λένε πως αν δεν μπορείς να γίνεις leader
(ηγέτης) στην αγορά που δραστηριοποιείσαι, γίνε σε ένα επί μέρους κομμάτι της.
Το νέο πνεύμα που ήδη υπάρχει στις ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ ανδρών, πρέπει σταδιακά να περάσει και στα υπόλοιπα τμήματα, γιατί η Προοδευτική μόνο κερδισμένη θα βγει, κτίζοντας την εικόνα της, το κοινωνικό της πρόσωπο, αλλά και την διαφορετικότητα της, σε σχέση με κάθε άλλο σωματείο.
Για την ώρα ας μείνουμε σ’ αυτά, καθώς έχουμε όλο το χρόνο να πούμε πολλά περισσότερα στη συνέχεια.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΪΚΟΥ
<<Δυστυχώς από την πρώτη κιόλας αγωνιστική αναγκαζόμαστε να φωνάζουμε για τη διαιτησία και να ξεκινήσουμε τη νέα χρονιά γκρινιάζοντας. Θεωρούμε όμως ότι ο κύριος Βουξ Μπαούμ από την Ανατολική Αττική στιγμάτισε με τις αποφάσεις του τον αγώνα της ομάδας με το ιστορικό και φιλικό σωματείο της Προοδευτικής. Εκφράζουμε λοιπόν τις εξής απορίες: 1. Ποιοι και με ποιο κριτήριο ορίζουν 20χρονα αμούστακα παιδιά χωρίς το παραμικρό κύρος και πείρα που απαιτείται για να διαιτητεύουν τέτοια παιχνίδια; Ποιοι και ως πότε θα βλέπουν τις ομάδες του Περιφερειακού πρωταθλήματος ως πειραματόζωα; 2. Aπό ποιες τσέπες θα πληρωθεί το χρηματικό αντίτιμο για τις 11 κάρτες που αφειδώς και αναίτια μοίρασε ο εν λόγω κύριος και στις δυο ομάδες και όλα αυτά σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη σε καθ’ όλα αθλητικά πλαίσια και που κάλλιστα θα μπορούσε να είχε λήξει χωρίς ούτε μια κάρτα. 3. Ούτε λόγος να γίνεται βέβαια για το γελοίο πέναλτι που καταλόγισε σε βάρος μας το οποίο μάλιστα προήλθε από ανύπαρκτο κόρνερ που μόνος του υπέδειξε ο διαιτητής αγνοώντας τον βοηθό του. Τουλάχιστον στο τέλος του αγώνα παραδέχθηκε το λάθος του δικαιώνοντας τις διαμαρτυρίες μας. Αυτά για αρχή. Προειδοποιούμε τους κύριους υπεύθυνους ότι εμείς στον Περαμαϊκό δεν θα αναχθούμε στο μέλλον διαιτησίες σαν την χθεσινή(σ. σ. προχθεσινή). Από πέρσι έχουμε βιώσει στο πετσί μας επανειλημμένα παρόμοιες καταστάσεις και δυστυχώς το έργο συνεχίζεται και φέτος. Είμαστε ερασιτέχνες παράγοντες και πληρώνουμε για το χόμπι μας και για αυτό απαιτούμε να μην γινόμαστε έρμαιο στις διαθέσεις του καθενός διαιτητή. Τέλος ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στο αδερφό σωματείο της Προοδευτικής>>.
ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ:
Από την ώρα που στο γήπεδο ήταν εκατοντάδες Προδευτικάνοι που ασφαλώς έβγαλαν τα δικά τους συμπεράσματα, θεωρούμε πως οποιοσδήποτε επί της ουσίας σχολιασμός στερείται νοήματος.
Κρατάμε τα καλά λόγια για το σωματείο μας και θεωρούμε υποχρέωση μας να τα υπογραμμίσουμε, γιατί απ’ αυτό το βήμα κάνουμε καθημερινό αγώνα για τον εξανθρωπισμό της νοοτροπίας και των αντιλήψεων που κυριαρχούν στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, και χαιρόμαστε που κάποια πράγματα αρχίζουν και πιάνουν τόπο.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τους φίλους του Περαμαϊκού, και αντευχόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων