Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

10/24/2008

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΙ ΕΝΑΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ.

Παίρνω αφορμή από την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΕ Περάματος (προσεχής μας αντίπαλος την Κυριακή) για την διαιτησία, προκειμένου να κάνω ένα σχολιασμό που θεωρώ απαραίτητο,
Πριν πω όμως οτιδήποτε, παραθέτω κατά λέξη το επίμαχο απόσπασμα, και σχολιάζω στη συνέχεια.
‘’Επειδή η κατηγορία δεν έχει την πολυτέλεια της τηλεόρασης για να φαίνονται τα τραγικά λάθη των διαιτητών, τέτοιες απαράδεκτες διαιτησίες διώχνουν τον κόσμο από τα γήπεδα’’.
Δεν θα ασχοληθώ με την διαιτησία (όχι ότι δεν υπάρχει θέμα) αλλά με την τηλεόραση. Μπορεί σε άλλες ομάδες τα τηλεοπτικά κανάλια να μην πηγαίνουν, στην Προοδευτική όμως έρχονται. Κι όχι ένας σταθμός αλλά δύο. Και το ‘’tv Magic’’ και ο ‘’902’’, καλύπτοντας και αναμεταδίδοντας, νομίζω όσα παιχνίδια έχουμε δώσει μέχρι σήμερα.
Ένα πρώτο σχόλιο που αυθόρμητα μου έρχεται στο μυαλό με βάση αυτό το γεγονός είναι ότι η Προοδευτική αντιμετωπίζεται διαφορετικά γιατί μετράει. Ο κόσμος την υπολογίζει, τη θέλει, ενδιαφέρεται γι’ αυτήν, κι αυτό φαίνεται
Το δεύτερο σχόλιο έχει να κάνει με το πόσο αναγκαίο είναι ομάδες σαν την Προοδευτική να είναι συνδεδεμένες με τον κόσμο τους και να εκμεταλλεύονται τις όποιες δυνατότητες μπορεί να τους προσφέρει ο κάθε ανώνυμος κατά τ’ άλλα φίλαθλος.
Είναι δεδομένο ότι κάποια αδέρφια μας από το βυσσινί προολεταριάτο έβαλαν για τα καλά το χεράκι τους, ώστε να φθάσουμε σ’ αυτό το αποτέλεσμα.
Αν είσαι Προδευτικάνος δεν χρειάζεται να είσαι ντε και καλά και ΚΚΕ για να τους το αναγνωρίσεις. Αρκεί που μας ενώνει η Προοδευτική.
Και για τους νεότερους που δεν ξέρουν, να πω ότι την δεκαετία του 70 που ο σύνδεσμος φιλάθλων της εποχής διένειμε σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι 5.500 χιλιάδες εισιτήρια, το ΚΚΕ διέθετε μέχρι και ΚΟΒ οργανωμένων μελών ανάμεσα στους οπαδούς της ομάδας, με περισσότερα από 30 μέλη.
Να πάρει η ευχή Β Πειραιά και Κοκκινιά είμαστε, και αναρωτιέμαι που είναι το παράδοξο στο να βρίσκεται ανάμεσα μας και τμήμα φιλάθλων με αριστερή συνείδηση και τοποθέτηση.
Άλλωστε αν ο κόσμος μας δεν κουβάλαγε τέτοιου είδους τρέλα, υπήρχε πιστεύετε περίπτωση να δεχθεί να φάει όλο το πακέτο της Δ εθνικής προκειμένου να υπερασπίσει όσα θεωρεί ιερά και όσια;
Γι’ αυτό κι η ιστορία μας που δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου τονίζει με σαφήνεια πως είμαστε όλοι μας σαν τον αδερφό μας τον Καλαμίτση. ‘’Διαφορετικοί’’ από τους υπόλοιπους.
Σαν συνέπεια αυτού του γεγονότος οφείλουμε στο μέτρο που μας παίρνει, να βοηθήσουμε όλους όσους βρίσκονται γύρω από το τμήμα ποδοσφαίρου, παίχτες, προπονητικό team, αλλά και διοικητικούς παράγοντες (που είναι κατά βάση νεόφερτοι) να καταλάβουν και τον ψυχισμό μας, αλλά και για ποιο λόγο εμείς δεν είμαστε σαν όλους τους άλλους, κι ούτε πρόκειται να γίνουμε ποτέ.
Κλείνω με μια παράκληση που απευθύνω κυρίως στην νέα προπονητική ομάδα. Εκμεταλλευθείτε αυτό το υλικό και κάντε το εργαλείο δουλειάς, δημιουργώντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
Γιατί αν ακολουθήσεις την πεπατημένη (στη βάση του εγώ ξέρω), στο τέλος όπως λέει κι η παροιμία, ‘’θα τη φας και θα ‘ναι πατημένη’’. Δ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων