Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

10/17/2008

ΜΕ ΝΕΟ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ

Για να πούμε την αλήθεια απ’ αλλού περιμέναμε την είδηση κι απ’ αλλού μας ήρθε, και δεν αναφερόμαστε στα ονόματα των υποψήφιων προπονητών που είδαν το φως της δημοσιότητας, από τις στήλες του αθλητικού τύπου.
Βαγγέλης Μάλλιος το όνομα του νέου 50χρονου τεχνικού της ομάδας μας, και από άποψη βιογραφικού τουλάχιστον δεν μπορούμε να εγείρουμε ενστάσεις.
Πρωταθλητής του 9ου ομίλου της Δ εθνικής πέρυσι έχοντας το τιμόνι του Κεραυνού Κερατέας (έχει κάτσει και στον πάγκο του Ηλυσιακού), γνωρίζει την όχι μόνο την κατηγορία και τις ιδιαιτερότητες της, αλλά ακόμη και τις ίδιες τις ομάδες που συμμετέχουν, μέχρι και τα γήπεδα που αγωνίζονται.
Απ’ αυτή την άποψη φαντάζει μάλλον σαν η ιδανική λύση για την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, και εμείς από την πλευρά μας δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε καλή επιτυχία.
Αυτό που πραγματικά αξίζει να σχολιάσουμε είναι άλλο. Το ίδιο πάγωμα που νοιώσαμε πέρυσι το καλοκαίρι ακούγοντας ότι ο εντελώς άγνωστος μας Σάκης Βερούτης επιλέχθηκε σαν ο πιο κατάλληλος για τον πάγκο της ομάδας, το ίδιο νοιώσαμε και από τον αιφνιδιαστικό τρόπο που απομακρύνθηκε.
Όσο διάστημα έμεινε μαζί μας, πρέπει να ομολογήσουμε πως έδειξε ένα νοικοκυριό στην διαχείριση της ομάδας και μια διάθεση να μας μάθει εκτός από το να τον μάθουμε.
Σε κάθε περίπτωση όμως η ζωή συνεχίζεται, κι εκείνο που θέλω να τονίσω σχετίζεται με την διαχείριση του όπλου που λέγεται αιφνιδιασμός.
Η επιτυχία αδέρφια πριν από κάθε άλλο σχετίζεται με την δημιουργία κλίματος. Και το ‘’κλίμα’’ σχετίζεται άρρηκτα με αυτό που λέγεται εμπιστοσύνη.
Την αίσθηση του αν ο καθένας θεωρείται χρήσιμος και όχι αναλώσιμος, δεν την αισθάνονται μόνο οι παίχτες της ομάδας, αλλά και οι φίλαθλοι, αλλά και όλος ο λοιπός περίγυρος. Γι’ αυτό και οι πραγματικά μεγάλες ομάδες είναι εξαιρετικά προσεκτικές στην διαχείριση του πάγκου τους.
Δεν έχουμε την παραμικρή διάθεση να παίξουμε ρόλο παραδιοίκησης, ούτε να επιβάλλουμε τις απόψεις μας. Απλά υπενθυμίζουμε ότι από εδώ και πέρα τα λάθη απαγορεύονται από κάθε πλευρά, κι επειδή ως γνωστόν οι συνέπειες των λαθών είναι άμεσα εκτελεστές και δεν επιδέχονται αναστολή, γι’ αυτό πρέπει να προχωράμε όπως οι καπετανέοι στη γέφυρα των καραβιών τη νύχτα.
Με σβηστά φώτα και ορθάνοιχτα μάτια για να βλέπουμε τι μας γίνεται. Δ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων