Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

10/08/2008

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΝΑΓΚΗ ΝΕΑΣ ΕΠΟ-ΧΗΣ


Από την στιγμή που κάναμε μέχρι και δημοψήφισμα, για το πώς βλέπουν οι οπαδοί της ομάδας μας τη σχέση τους με την ΕΠΟ, δεν θα μπορούσαμε ν’ αφήσουμε ασχολίαστες τις πρόσφατες εκλογές στην μεγαλύτερη αθλητική ομοσπονδία της χώρας.
Εκλογές που περιείχαν δυο κεντρικά στοιχεία: Την θριαμβευτική επανεκλογή του Βασίλη Γκαγκάτση, και το Βατερλώ όπως εξελίχθηκε της κυβερνητικής παράταξης, στην προσπάθεια της να τον ανατρέψει.
Τελικά το αντίπαλο ψηφοδέλτιο, που είχε επικεφαλής τον πρώην άσσο του Παναθηναϊκού Πάρη Γεωργακόπουλο αποσύρθηκε πετώντας λευκή πετσέτα, μετατρέποντας την ίδια στιγμή τις εκλογές, σε περίπατο για την παράταξη του σημερινού προέδρου.
Η σημερινή κυβέρνηση που βρίσκεται ήδη στον πέμπτο χρόνο της θητείας της, έχοντας σκοπό να πείσει πως έχει άποψη για το ποδόσφαιρο, επικεντρώθηκε σε δύο στοιχεία.
Την ανατροπή του υφιστάμενου προέδρου, (θυμάστε πως μέχρι και η UEFA αναμείχθηκε απειλώντας με κυρώσεις, για τις αδόκιμες παρεμβάσεις του τότε υπουργού Ορφανού) και στην συνέχεια τον οικονομικό στραγγαλισμό του αθλήματος, και ιδιαίτερα της ερασιτεχνικής του διάστασης, σε μια προσπάθεια να περάσει το μήνυμα, πως αν φύγει αυτός, θα έρθουνε τα χρήματα που όλοι περιμένετε.
Όπως λένε και οι Κινέζοι όταν σκάβεις τον τάφο του άλλου πρέπει ν’ ανοίγεις πάντα δύο λάκκους, κι αυτό είναι κάτι που το lobby της Θεσσαλονίκης Ορφανός, Ιωαννίδης, Ψωμιάδης, το πλήρωσε πολύ ακριβά στην προσπάθεια να θάψει τον επίσης Θεσσαλονικιό Γκακάτση, επιδιώκοντας να πείσει τον πρωθυπουργό, πως παραγοντικά τουλάχιστον, είναι σε θέση να παίξει στο ψηλότερο δυνατό επίπεδο.
ΑΝΑΓΚΗ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ
Αυτό δεν σημαίνει πως εμείς είμαστε ντε και καλά με τον Γκαγκάτση. Θα λέγαμε πως μάλλον έχουμε ράμματα για τη γούνα του και μάλιστα πολλά, από που ν’ αρχίσεις και που να τελειώσεις.
Η οικονομική κατάσταση των περισσότερων σωματείων δεν παραπέμπει σε θάλαμο εντατικής αλλά σε κατάσταση καταστολής και αναπνευστικού σωλήνα, και δεν υπάρχει καμιά συντονισμένη προσπάθεια για την διεύρυνση των οικονομικών πόρων των σωματείων, και όχι μόνο.
Δραματική έλλειψη γηπέδων στα αστικά κέντρα, και τραγική κατάσταση των ήδη υφισταμένων. Μπείτε στην ιστοσελίδα www.stadia.gr για να μείνετε με το στόμα ανοιχτό βλέποντας σε τι γήπεδα διεξάγονται τα ‘’επαγγελματικά’’ πρωταθλήματα της χώρας.
Το γυναικείο, το ποδόσφαιρο σάλας, το ποδόσφαιρο στην άμμο, που ανήκουν στην δικαιοδοσία της ΕΠΟ βρίσκονται σε πλήρη εγκατάλειψη, η παραγωγική δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου προσπαθεί ν’ αναπτυχθεί μέσα σ’ ένα τριτοκοσμικό πλαίσιο.
Το μόνο που κρατάει καλά είναι ο παλαιοπαραγοντισμός. Δεν είναι τυχαίο ότι στο πρόσφατο δημοψήφισμα που κάναμε στο δικό μας blog ρωτώντας πως βλέπετε την στήριξη που πρόσφερε η ΕΠΟ στην ομάδα μας από τότε που θυμάστε τον εαυτό σας, 2 στους 3 την θεώρησαν ανύπαρκτη, και 4 στους 5 από ελάχιστη και κάτω.
Μόνο ένας στους 10 την θεωρεί άνω του μετρίου, και ένας στους 12 την μεγαλύτερη δυνατή. Αντίστοιχα είναι και τ’ αποτελέσματα για την ΕΠΣΠ, που μαζί με τις άλλες ενώσεις συναποτελούν το οικοδόμημα που λέγεται ΕΠΟ.
Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς με βάση τα παραπάνω, πως όργανα και φορείς είναι βαθύτατα απαξιωμένοι στα μάτια της κοινωνίας που θεωρεί πως ένας πολύ μεγάλος κύκλος προσώπων αντιλαμβάνεται τους θεσμούς σαν πασαρέλα για την πραγματοποίηση των προσωπικών τους δημόσιων σχέσεων και επιδιώξεων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν, πραγματικοί και ανιδιοτελείς εργάτες του αθλητισμού ανάμεσα τους.
Μ’ αυτό το σκεπτικό ενώ θα έπρεπε να χαιρόμαστε που ο πρόεδρος της ΕΠΣΠ, και μέλος της επιτροπής αθλητισμού της νομαρχίας Πειραιά Νίκος Ανασόπουλος εξελέγη μέλος του Δ.Σ. της ομοσπονδίας, δεν κρύβουμε τους φόβους μας, καθώς ξέρουμε καλά, πως το σχέδιο για την μετατροπή του γηπέδου της ομάδας μας, από ‘’κλουβί της Προοδευτικης’’ σε ‘’αυλή των θαυμάτων’’ με κοινή χρήση για άλλα 4-5 σωματεία δεν έχει ακόμα εγκαταλειφθεί.
Και επειδή με τέτοιου είδους ‘’αναπτυξιακές’’ λογικές δεν είναι δυνατόν να πάει τίποτα μπροστά, προτείνουμε στην νέα διοίκηση της ομοσπονδίας, προς θεού να μην δει τον εαυτό της σαν συνέχεια μιας απόλυτα ‘’επιτυχημένης’’ πορείας, αλλά με θάρρος και χωρίς μακιγιάζ και παραμορφωτικούς καθρέφτες, να δει το πραγματικό της είδωλο, και το σκιάχτρο που κρύβει μέσα του το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Το λαοφιλέστερο άθλημα στη χώρα ήρθε καιρός να μπει σε νέα βάση και ΕΠΟ-ΧΗ, και ομοσπονδία και κράτος έφθασε καιρός να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, σταματώντας πλέον να σκιαμαχούν στην πλάτη εκείνων που από το υστέρημα τους, κρατάνε το ποδόσφαιρο μας ακόμα ζωντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων