Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

10/19/2008

ΤΕΛΙΚΟΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΑΛΑΣ.

Το ανακάλυψα τυχαία χθες το απόγευμα και ξαφνιάστηκα ευχάριστα. Το ψηφιακό κανάλι της ΕΡΤ sport plus μεταδίδει απόψε το βράδυ στις 21:30 σε απ’ ευθείας μετάδοση από την Βραζιλία τον τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου σάλας FUTSAL όπως είναι η επίσημη ονομασία του, ανάμεσα στην ‘’γηπεδούχο’’ Βραζιλία (γιατί το πρωτάθλημα διεξάγεται στην χώρα του καφέ) και την Ισπανία.
Να υπογραμμίσω ότι τα τελευταία χρόνια οι δύο ομάδες είναι οι καλύτερες στο παγκόσμιο στερέωμα μονοπωλώντας τους παγκόσμιους τίτλους, ενώ αξίζει να σημειώσω πως είναι μια πραγματικά πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανακαλύψει κανείς πόσο θεαματικό μπορεί να είναι το ποδόσφαιρο ακόμα κι όταν παίζεται σε κλειστούς χώρους, κι ότι είναι πραγματικά μίζερο να αντιμετωπίζουμε το δημοφιλέστερο άθλημα στον πλανήτη μ’ ένα εντελώς στερεότυπο τρόπο.
Βλέποντας κανείς ένα τέτοιο υψηλού επιπέδου αγώνα, εύκολα καταλαβαίνει πως το ποδόσφαιρο σάλας όπως τουλάχιστον το προβάλει η FIFA, δεν έχει την παραμικρή σχέση με τον τρόπο που το αντιλαμβάνεται η ΕΠΟ, και πως ότι παίζεται στα νεοελληνικής έμπνευσης γηπεδάκια 5χ5, έχει τόση σχέση με το συγκεκριμένο άθλημα όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο.
Πρέπει ακόμη να πούμε πως στην καθ’ ημάς ποδοσφαιρική ομοσπονδία με τις απίστευτες εμπνεύσεις τύπου ‘’αρχιδιαιτητή Φρίσκ’’ ουδέποτε πέρασε από το μυαλό η σκέψη, πως με πολύ μικρό κόστος λόγω των ολυμπιακών εγκαταστάσεων που εξακολουθούν να υπάρχουν, θα μπορούσε να διεκδικήσει και να πάρει τις διοργανώσεις των παγκοσμίων κυπέλλων τόσο για το ποδόσφαιρο σάλας, όσο και για το ποδόσφαιρο στην άμμο, αθλήματα που σύμφωνα με τον ΚΑΠ έχει την ευθύνη να αναπτύξει προς όφελος του ποδοσφαίρου με την συνολική του έννοια.
Θα ήταν πραγματικά λάθος να μην πούμε πως η Προοδευτική είναι η πρώτη ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα που έχει φθάσει ως την δεύτερη θέση του πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών το 2000, στηριγμένη κατά βάση σε δικά της παιδιά, (να μια ευκαιρία για τα παιδιά των ακαδημιών μας που αν και ταλαντούχα δεν καταφέρνουν να κάνουν καριέρα στο κλασσικό ποδόσφαιρο) σε αγώνα που μεταδόθηκε απ’ ευθείας από την τηλεόραση της ΕΡΤ, ενώ ακόμη μια φορά έφθασε στον τελικό στην κατηγορία εφήβων.
Τελικά λόγω οικονομικού αδιεξόδου το τμήμα διαλύθηκε παρά τα επιτεύγματα του, και πρέπει στο σημείο αυτό να τονίσω ότι μεγάλη συμμετοχή σ’ αυτές τις επιτυχίες είχαν πρόσωπα όπως ο Μάκης Χαλκίδης, ο Γιώργος Χατζηκωνσταντής, και ο Γιώργος Διγαλέτος σε ρόλο προπονητή, υπογραμμίζοντας πως η προσφορά του καθενός πρέπει να ζυγίζεται με όλα τα θετικά και με τ’ αρνητικά του πριν η ιστορία τον κρίνει οριστικά, χωρίς να εξαιρώ απ’ αυτό ούτε τον ίδιο μου τον εαυτό.
Χάρη σ’ αυτή την προσπάθεια μπήκε στο παιχνίδι και ο Ερμής που διέγραψε μια επίσης σημαντική παρουσία στο χώρο, και εξ’ αιτίας της δυναμικής που αναπτύχθηκε δημιουργήθηκε και το γήπεδο 5χ5 του ασύλου.
Σαν συνέπεια αυτής της πρωτοβουλίας ο σημερινός δήμαρχος Κορυδαλλού δεσμεύθηκε τότε, πως τον χώρο πίσω από το κλειστό θα τον σκεπάσει με μπαλόνι προκειμένου να δημιουργηθεί γήπεδο μικτής χρήσης για μπάσκετ και χάντμπολ, (το τένις μας προέκυψε πολύ αργότερα), και θεωρώ ότι καταλαβαίνει ο καθένας για ποιο λόγο δεν μπορώ να δεχθώ νεότερες αποφάσεις τύπου αποφασίζω και διατάζω, ‘’νομιμοποιημένες’’ με το προκάλυμμα του δήθεν συμμετοχικού προϋπολογισμού, σε μια πόλη που πραγματικά ασυφκτιά από την έλλειψη μαζικών (το τονίζω) αθλητικών χώρων.
Όμως χειμώνας έρχεται μπροστά μας, οπότε θα έχουμε τον χρόνο να πούμε πολλά περισσότερα. Για την ώρα μην ξεχνάτε, Κυριακή 21:30 sport plus ΕΡΤ, Βραζιλία Ισπανία τελικός μουντιάλ ποδοσφαίρου σάλας. Μην το χάσετε, αξίζει να το παρακολουθήσετε. Δ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων