Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

10/15/2008

Κριτικης συνεχεια

Η απομάκρυνση του προπονητή είναι κάτι που προσωπικά δεν περίμενα να συμβεί σε αυτό το χρονικό σημείο. Η σκέψη μου στο άκουσμα αυτής της είδησης είναι συνεχίζουμε...Ουδείς αναντικατάστατος. Δε το λέω υποτιμητικά για τον πρώην πλέον προπονητή μας ούτε αποσκοπώ να μειώσω κανέναν με το παρόν κείμενο. Διάβασα τα προηγούμενα άρθρα και σίγουρα με άγγιξαν. Με τη σειρά μου θα κάνω κάποιες μικρές αλλά ουσιαστικές επισημάνσεις που αφορούν κυρίως όσους από τους φιλάθλους μας έχουν άγνοια της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Δ΄ Εθνικής για την αγωνιστική περίοδο 2008-2009 και κατ'επέκταση τους περιορισμούς της στο έργο του προπονητή και της διοίκησης. Δε θα το κάνω για να δικαιολογήσω κανέναν αλλά το κάνω γιατί πιστεύω πως στη ζωή και στην καθημερινότητά μας η άγνοια είναι καταστροφική και μας δημιουργεί μοναχά προβλήματα. Τι εννοώ ?

ΑΡΘΡΟ 5 ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
ΣΤ) ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ. (Απαγορεύεται...μπλα...μπλα...τριετία.) Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών ηλικίας κάτω των είκοσι (20) ετών, οι οποίοι θα συμμετέχουν υποχρεωτικά στον διεξαγόμενο αγώνα, συνεχώς και καθ΄ όλη την διάρκεια αυτού, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 19 παρ. 9α, β, γ και δ του Κ.Α.Π.
Για το Πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2008-2009 εντάσσονται σε αυτήν την Κατηγορία οι γεννηθέντες από 01.01.1988 και εντεύθεν, οι οποίοι και έχουν δικαίωμα συμμετοχής έως το τέλος του Πρωταθλήματος.


Πρώτη παρατήρηση λοιπόν η δέσμευση κάθε ομάδας να χρησιμοποιεί 4 ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών. Ναι Κύριοι για να συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα δεχόμαστε αυτούς τους όρους. Πολύ απλά για να έχουμε ποδοσφαιριστές κάτω των 20 ετών στην πρώτη ομάδα πρέπει να έχουμε και καλά τμήματα υποδομής. Αλλιώς νιώθει και ματώνει την φανέλα ο ποδοσφαιριστής που από μικρός έχει αντρωθεί στα σπάργανα του συλλόγου και αλλιώς η μεταγραφή που έρχεται 19 χρονών για να καλύψει την προυπόθεση των διατάξεων της προκήρυξης. Το έμψυχο δυναμικό της ομάδας με βάση την επίσημη ιστοσελίδα περιλαμβάνει 37 ποδοσφαιριστές εκ των οποίων οι γεννηθέντες από 01.01.1988 και εντεύθεν φτάνουν τον αριθμό των 13 (35%) . Ανατρέχοντας στο φύλλο αγώνος των τριών αγωνιστικών με παρατηρητικότητα βλέπουμε πως οι 4 ποδοσφαιριστές κάτω των 20 είναι οι : ΔΡΟΥΖΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΣ ΑΡΗΣ,ΘΕΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ(στην πρεμιέρα τον αντικατέστησε ο ΜΑΝΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ στο 80'),ΚΟΥΒΑΤΣΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ. Συνολικά χρησιμοποιήθηκαν 5 ποδοσφαιριστές ενώ ξεκίνησαν στην αρχική εντεκάδα οι ίδιοι 4. Ξεκαθαρίζω πως δεν έχω εμπάθεια προς το πρόσωπο κανενός. Μιλάω με βάση τα στοιχεία που έχω στη διάθεση μου. Αναρωτιέμαι το κατά πόσο οι θέσεις αυτές μπορούν να καλυφθούν σε περίπτωση που κάποιος ποδοσφαιριστής από τους παραπάνω αδυνατεί να αγωνιστεί. Ξέρουμε όλοι πως ακόμα και ένα λάθος μπορεί να στοιχίσει κάποιο κρίσιμο παιχνίδι. Καλοπροαίρετα κάποιος εμπιστευόμενος την τεχνική ηγεσία θα πεί αυτοί είναι οι ικανότεροι γι'αυτό και αγωνίζονται. Επίσης καλοπροαίρετα θα το δεχτώ και εγώ αλλά ο νέος προπονητής είναι εγκλωβισμένος στο γράμμα των κανονισμών. Πρέπει να στήσει την ομάδα με 4 ποδοσφαιριστές προκαθορισμένους. Οι προπονητές της εξέδρας να βάλουν στο μυαλό τους καλά και αυτή την παράμετρο. Δε δικαιολογώ την τραγική Κυριακάτικη εμφάνιση. Την ξέχασα ήδη και σκέφτομαι το επόμενο παιχνίδι.
Αυτό που θέλω να μεταδώσω είναι α. Η ανάγκη για ανταγωνιστικά τμήματα υποδομής που θα μας παρέχουν την δυνατότητα να τροφοδοτούμε την αντρική ομάδα με ταλέντα όχι μόνο λόγω ποδοσφαιρικών προσόντων αλλά και ταλέντα που μεγάλωσαν με το Φοίνικα στο στήθος και ξέρουν την δυναμική της φανέλας στα τόσα χρόνια που ζούν από κοντά το σύλλογο. β. Την ανάγκη πρόσληψης νέου προπονητή που να έχει την δυνατότητα να εργάζεται με νέα παιδιά και που ταυτόχρονα θα είναι ενεργό μέλος και θα παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη των τμημάτων υποδομής και γ. Τον προγραμματισμό της διοίκησης ώστε να υπάρχει ισορροπία στο ρόστερ με αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις παιχτών κάτω των 20 ετών . ΔΕΝ επικρίνω και ΔΕΝ κατακρίνω καμία επιλογή. Είμαι και θα είμαι δίπλα στην προσπαθειά μας. Οι προπονητές της εξέδρας να σταθούν στο πλεύρό της ομάδας και να μην είναι κανείς παντογνώστης γιατί ανάθεμα και αν ξέρουν την προκήρυξη του πρωταθλήματος...ΝΑΙ είμαι σκληρός στην κριτική μου αλλά θέλω να πιστεύω οτι είναι καλοπροαίρετη.
Τέλος
ΙΓ) Τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα βάσει της Προκήρυξης και με την Δήλωση συμμετοχής των Ομάδων παραχωρούνται στη Διοργανώτρια Ε.Π.Ο. . Μιας και πλέον ύπαρχει μαγνητοσκοπημένη κάλυψη των αγώνων θα κλείσω με μια απλή παρατήρηση. Η ομοσπονδία κερδίζει χρήματα από κάθε τηλεοπτική μετάδοση εις βάρος των συλλόγων? Το θέαμα το προσφέρουν οι αθλητές και όχι οι ακριβοπληρωμένοι τεχνοκράτες που εδώ και χρόνια μιλούν για ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Ακόμα και οι κίτρινες και κόκκινες κάρτες επιφέρουν χρηματικές ποινές. Δεν είναι της παρούσης να ανοίξω τέτοιο θέμα αλλά το παρακολουθώ διακριτικά και αν χρειαστεί θα επανέλθω.
Donkey2(Γ.Π.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων