Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

10/14/2008

ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΣΤΗ Δ ΕΘΝΙΚΗ

Η απομάκρυνση του Σάκη Βερούτη από τον πάγκο της Προοδευτικής είναι ασφαλώς η είδηση της ημέρας, και για να είμαι ειλικρινής αναδιατάσσει όχι αυτά που ήθελα να πω, αλλά το πώς τα είχα στο κεφάλι μου, προτού ακόμα καταφέρω να αποφορτιστώ από το σοκ του κυριακάτικου αγώνα.
Αυτή τη στιγμή δεν έχει κανένα νόημα να πούμε αν ο τέως πλέον προπονητής της ομάδας καλώς προσελήφθει το περασμένο καλοκαίρι, ούτε αν καλώς η κακώς απομακρύνθηκε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.
Περιορίζομαι να τον ευχαριστήσω για ότι προσέφερε στην ομάδα όσο καιρό που έμεινε μαζί μας, και να του ευχηθώ καλή επιτυχία σε κάθε μελλοντική του προσπάθεια.
Το ζητούμενο για όλους μας είναι η επόμενη μέρα, και η επίτευξη του αδιαπραγμάτευτου στόχου που δεν είναι άλλος από την επάνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες.
Η πολυπόθητη επιστροφή στα κορυφαία πρωταθλήματα, σημαίνει για τον σύλλογο μας πολύ περισσότερα πράγματα από μια υπόθεση γοήτρου όπως ενδεχομένως να υποθέτουν όσοι δεν ξέρουν, και εξηγούμαι:
Φέτος κάποιοι άνθρωποι περάσανε μαύρο καλοκαίρι παλεύοντας να διατηρήσουν το ιστορικό ‘’κλουβί’’ σπίτι της Προοδευτικής και μόνο, και δεν υπάρχει πιο βαθειά ικανοποίηση από το να βλέπεις να αποκαλούν τον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι ‘’κλουβί-χαλί’’ και το τσιμεντένιο βορεινό ντουβάρι βαμμένο και συμπληρωμένο μ’ ένα φαρδύ πλατύ Προοδευτική.

Ούτε στον χειρότερο εφιάλτη μας δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι μετά από ένα χρόνο θα περιμένουμε πότε θα τελειώσει την προπόνηση ο Φαληρικός για να μπούμε εμείς, και πότε θα βγούμε για να μπει η Σπίθα.
Άνοδος δεν σημαίνει μόνο αποκλειστική χρήση του γηπέδου, αλλά και περισσότερος κόσμος στο γήπεδο, και απότοκο των παραπάνω είναι, όχι μόνο ο εκσυγχρονισμός της απαξιωμένης εγκατάστασης, αλλά και το ζωντάνεμα της απαίτησης να αποκτήσουμε επιτέλους σύγχρονο γήπεδο στο χώρο του σημερινού ΕΑΚ Κορυδαλλού, μια υπόθεση γύρω από την οποία ο δήμος Κορυδαλλού, διαχρονικά παίζει τον παπά.
Ο κόσμος της ομάδας που βρήκε πριν ένα χρόνο την λεβεντιά, το κουράγιο, και τη δύναμη που χρειαζόταν για να μην δεχθεί οποιοδήποτε transexoual ποδοσφαιρικό γάμο και να διεκδικήσει την αναγέννηση του συλλόγου από την τέφρα του, υπομένοντας την διετή παραμονή στην Δ εθνική, δεν έχει πλέον ούτε την ανοχή, ούτε την αντοχή να υπομείνει και τρίτη χρονιά την παραμονή σ’ αυτό το επίπεδο.
Όταν λοιπόν στη δίνη αυτής της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που πλήττει τον κόσμο, έχουμε την τύχη να βρισκόμαστε σε ιδανική θέση σε σχέση με το τι γίνεται γύρω μας, χρειάζεται πραγματικά τεράστια μαγκιά για να βάλουμε τα χέρια μας και να βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας.
Μην ξεχνάμε ότι το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι η ατμομηχανή του συλλόγου, και καθορίζει καταλυτικά την αναπτυξιακή προοπτική όλων των τμημάτων.
Εξακολουθώ να πιστεύω (όχι μόνο εγώ) πως η Προοδευτική είναι το ένα, το μεγάλο, το απόλυτο φαβορί. Απλά θυμίζω πως το αμαρτείν το καθαρίζεις με μια καλή εξομολόγηση στο γέροντα Εφραίμ, το δις εξαμαμαρτείν δεν φανερώνει εξυπνάδα, και στο τρις κολλάει …και η κακή του μέρα. Γι’ αυτό αδέρφια ψυχραιμία και σύνεση
Σ’ ότι αφορά λοιπόν τους συντελεστές της υπόθεσης άνοδος, θέλω να κάνω ένα σχόλιο για τον καθένα.
Για τους Προδευτικάνους που έχουν μέχρι τώρα δώσει βροντερό παρόν, στηρίζοντας διοίκηση παίχτες και τεχνικό teem, όχι απλά γιατί υπάρχουνε λεφτά, αλλά ακολουθώντας το αλάνθαστο συλλογικό ένστικτο, σχόλια του τύπου δεν ξανάρχομαι στο γήπεδο, είναι δεδομένο πως θα ξεχαστούνε μετά τον πρώτο εκνευρισμό, και αν χρειαστεί θα φέρουμε και τις γιαγιάδες μας στο γήπεδο, προκειμένου να φθάσουμε στον επιθυμητό στόχο, γιατί ότι γίνεται είναι ΠΡΩΤΙΣΤΑ και δική μας υπόθεση.
Στους παίχτες της ομάδας θα θυμίσω πως οι commando δεν γίνονται με μεταγραφές, ούτε απλά γιατί τους εκπαιδεύουν κατάλληλα. Εκείνο που μετασχηματίζει τους νεοσύλλεκτους σε πραγματικούς πολεμιστές, είναι η δεδομένη βούληση του καθενός να φτάσει σ’ αυτό το ξεχωριστό επίπεδο.
Και το μεγαλύτερο όπλο του καταδρομέα που οφείλει να δρα αθόρυβα, αποτελεσματικά και με ακρίβεια είναι η συντροφικότητα. Ένας για όλους και όλοι για τον ένα. Πέρα από τα ‘’συστήματα’’ με τα τριγωνάκια, τους ρόμβους και τ’ αμερικάνικα πεντάγωνα, υπάρχει και το αντρικό φιλότιμο.
Δείξτε ποιοι είστε και τι μετράτε. Δικαιολογίες για απαράδεκτες και ηττοπαθείς εμφανίσεις σαν αυτή της περασμένης Κυριακής δεν υπάρχουν, και δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλες. Όποιος δεν μπορεί δεν συνεχίζει.
Πάμε και στην διοίκηση. Υπάρχει μια σπουδαία αμερικάνικη ταινία με τίτλο ‘’ Ένας υπέροχος άνθρωπος’’ που περιγράφει τη ζωή του νομπελίστα καθηγητή Τζον Νας, που τιμήθηκε για τις έρευνες του στην θεωρία παιγνίων. Να το πω απλά. Δεν γίνεται να υπάρξει Λίβερπουλ με προπονητή Αλέφαντο, και Μπάρτσα με Γιτζάκ Σουμ.
Το θαύμα του Πανηλειακού της δεκαετίας του 90 στηρίχθηκε στην απόφαση του Σάκη Σταυρόπουλου, να αναθέσει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του μεγάλου στόχου που είχε θέσει (όταν ακόμη η ομάδα βρισκόταν χαμηλά) στον Αντώνη Γεωργιάδη, σε μια εποχή που οι επιστήμονες της εποχής τον υποδεχόντουσαν στο Ρέντη με κορνέ.
Μπορεί οι κατάλληλοι προπονητές να μην είναι πολλοί αυτοί την εποχή αλλά υπάρχουν. Δεν μπορώ να ακούω πως οι προπονητές που θέλουμε είναι επιφυλακτικοί.
Επιφυλακτικοί σε τι; Σε μια ιστορική ομάδα που έχει όλες τις προϋποθέσεις να φτάσει ψηλά; Που πληρώνει όταν έχουν εξαφανιστεί τα λεφτά; Που έχει πλέον ένα γήπεδο χαλί για έδρα, και χρησιμοποιεί για προπονήσεις το κέντρο του Αγίου Κοσμά; Που έχει 35 παίχτες για να βγάλει κορμό και την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου κοντά; Που παίζει εκτός κι έχει από χέρι 500-1000 οπαδούς στην κερκίδα; Όποιος λέει ότι δεν του κάνουμε μια, δεν μας κάνει δέκα.
Έχοντας την βεβαιότητα ότι τα πράγματα γρήγορα θα επιστρέψουν στην κατάσταση που τα θέλουμε, είμαι σίγουρος πως θα βρεθεί εκείνη η λύση που θα εγγυάται σιγουριά και επιτυχία. Αδέρφια ψυχραιμία, συνεχίζουμε ακάθεκτοι. Δ.Β.


Σας παραθετουμε επισης και την τελευταια δηλωση του κ. Βερουτη
«Ευχαριστώ τη διοίκηση της Προοδευτικής για την πολύ καλή συνεργασία και ιδιαίτερα τον επίτιμο πρόεδρο κύριο Παναγιώτη Μπαταγιάννη. Εύχομαι καλή συνέχεια», ήταν τα λόγια του Βερούτη μετά τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων