Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

10/02/2008

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Η ΠΑΡ-ΩΔΗ-Α ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ.
Δεν ξέρω αν το είδατε
το πήρατε χαμπάρι;
ότι μας ξεβρακώσανε
και οι χαζοκουμπάροι
Χαζοκουμπάροι, αποκαλούνται πειραχτικά οι Κύπριοι, οι οποίοι αποκαλούν αντίστοιχα τους ελλαδίτες-έλληνες, καλαμαράδες. Κάποτε οι κληρώσεις με κυπριακές ομάδες αντιμετωπιζόντουσαν σαν εύκολες. Τώρα πια όχι. Και επειδή μετά Χριστόν ουδείς προφήτης, εμείς τα λέγαμε από το περασμένο σάββατο, στο αφιέρωμα που κάναμε για το Παραλίμνι.
'Οταν μιλήσαμε για ταπείνωση των ελληνικών ομάδων, υποστηρίζοντας πως ότι συνέβη δεν έτυχε πέτυχε, μπορεί κάποιοι να μας θεώρησαν ακόμη και χαιρέκακους. Τώρα που το κακό τρίτωσε, οι απόψεις που διατυπώσαμε αποκτούν την υπόσταση που τους αξίζει.
Έτσι είναι αδέρφια. Εκεί η προσφυγική ακόμα Ανόρθωση παίζει σ' ένα γήπεδο κουκλί, και η ΑΕΚ δεν έχει γήπεδο.
Το Παραλίμνι έχει τέσσερα βοηθητικά, κι εδώ θέλουμε να βάλουμε τέσσερεις ομάδες στο γήπεδο της Προοδευτικής, για να αντιμετωπίσουμε ''λέει'' το γηπεδικό πρόβλημα.
Εκεί έχουν εθνικό πρωτάθλημα για τις μικρές ηλικίες, κι εδώ η εφηβική του ομάδα Ολυμπιακού που παραδοσιακά τροφοδοδοτεί τα εθνικά συγκροτήματα, φέτος έχει σαν κύρια διοργάνωση, την συμμετοχή σ' ένα τουρνουά της ΕΠΣΠ με 10 παιχνίδια, που τελειώνει λίγο μετά τα Χριστούγεννα.
Εκεί δεν υπάρχουν ΄΄φραγκενστάιν-Θωμάδες΄΄ που προσπαθούν να προκαλέσουν γενετική μετάλλαξη σε ιστορικές ομάδες, κλείνοντας τ' αυτιά τους στην γενική κατακραυγή του φίλαθλου κόσμου, που θέλει να προασπίσει την αξιοπρέπεια και την περηφάνεια του.
Η Σάμος αρνείται να κατεβάσει ομάδα στο περιφερειακό πρωτάθλημα διαμαρτυρόμενη για την μη επιδότηση των μετακινήσεων στην μόνη πολυνησιακή χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης, την ίδια ώρα που το κράτος ετοιμάζεται να ξοδέψει ένα πακτωλό δανεικών χρημάτων, σε έργα βιτρίνας, για τις ''ανάγκες'' δήθεν των μεσογειακών αγώνων του 2012, σε εκτάσεις της τοπικής μητρόπολης, όπου αμφισβητείται ανοιχτά από τους τοπικούς φορείς και όχι μόνο αν της ανήκουν πραγματικά, σε ''prodgect'' που συμμετέχουν μέλη και φίλοι της οικογένειας Μητσοτάκη.
Σ' αυτή την νεοελληνική παρ-ωδή-α, το βασικό ερώτημα που προκύπτει ,είναι ποιος παίζει τελικά το ρόλο του χαζοκουμπάρου.
Αδέρφια ξυπνήστε. Μας δουλεύουν και μας ταπεινώνουν, αλλά μην ξεχνάτε πως η τιμή και η αξιοπρέπεια δεν κόβεται σε ομόλογα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων