Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

10/29/2008

ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ 40 ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΣε μεγάλη μερίδα οπαδών επικρατεί η αντίληψη, πως η σχέση του κάθε φιλάθλου με την ομάδα της αρεσκείας του πρέπει να αρχίζει και να τελειώνει με την παρακολούθηση των όποιων αγωνιστικών της εκδηλώσεων.

Κι αν τ’ αποτελέσματα είναι τα αναμενόμενα έχει καλώς. Αν δεν είναι το βλέπουμε κατά περίπτωση. Από αποστασιοποίηση μέχρι λαϊκά δικαστήρια.

Η άποψη ότι το ποδόσφαιρο έχει και κοινωνική αναφορά, πως είναι προπύργιο συλλογικότητας και ψυχοσωματικής ισορροπίας, σε καιρούς που η απόλυτη εξατομίκευση οδηγεί κατ’ ευθείαν στην κατάθλιψη και την ψυχασθένεια, υπάρχει μόνο στους διανοητικούς μετεωρισμούς κάποιων ‘’αριστερών’’ εγκεφάλων.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, τότε μια πληροφορία αξίζει όσο χίλιες εικόνες. Κι η πληροφορία αυτή τη φορά μας έρχεται με τη μορφή όχι ακριβώς εικόνας αλλά γελιογραφίας που δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την δυναμική που ασκούσε (από τότε) σε όλες τις κοινωνικές ομάδες το ποδόσφαιρο, το φθινόπωρο του 40.

Απολαύστε χωρίς λόγια τον τρόπο που ο σπουδαίος Σιφνιός γελιογράφος Σταμάτης Πολενάκης, παρουσίασε τις μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού στρατού στα βουνά της Αλβανίας.

Μια ελληνικότατη ποδοσφαιρική … τσαρουχιά … κατ’ ευθείαν στον κώλο των στρατευμάτων του φασιστικού εισβολέα που για την περίπτωση έχει πάρει το σχήμα ποδοσφαιρικής μπάλας της εποχής.

Κι επειδή και σήμερα η ανθρωπότητα είναι βυθισμένη στην δίνη ενός παγκόσμιου χρηματιστηριακού πολέμου με απρόβλεπτες συνέπειες, φαντάζομαι πως ο καθένας καταλαβαίνει πόσο ανάγκη έχουμε το ποδόσφαιρο, την Προοδευτική, και την κάθε Προοδευτική, για ν’ αλαφρώνουμε το ψυχοπλάκωμα που μας προκαλούν οι αγωνιώδεις προσπάθειες των μεγάλων αυτού του κόσμου να σώσουνε το σύστημα, με τις εκατόμβες των οικονομικών θυμάτων που επωμίζονται το κόστος, να λογίζονται απλά σαν παράπλευρες απώλειες. Δ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων