Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

10/31/2008

Παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης

Τον καιρό που καταρρέουν τράπεζες χρηματιστήρια και κυβερνήσεις, το να γιορτάζεις την επέτειο της
σήμερα 31/10, μοιάζει πραγματικά αφύσικο.
Ως εκ τούτου επιλέγω να τιμήσω την επέτειο αφηγούμενος την ιστορία που ακολουθεί.
Ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης είναι γέρος πλούσιος και άκληρος. Όταν νοιώθει πως έρχονται τα τελευταία του, καλεί τους τρεις ανηψιούς του και τους δηλώνει:
Δεν σας λέω αν σας έχω περιλάβει στη διαθήκη μου, ούτε αν σας αφήνω περιουσία και πόση είναι αυτή. Σας δηλώνω μόνο τούτο. Αν θέλετε να διατηρήσετε το δικαίωμα να γίνετε κληρονόμοι μου, θα πρέπει ο καθένας σας μόλις πεθάνω να ρίξει στην κάσα μου 3.000 ευρώ!
Μετά από λίγο ο θείος αποδημεί εις κύριον και οι ''κληρονόμοι'' καλούνται να τακτοποιήσουν τη δέσμευση τους.
Πάει ο πρώτος ανηψιός, κάνει το σταυρό του, δεύτε τελευταίον ασπασμόν, ρίχνει στο φέρετρο τα μπικικίνια. Ο δεύτερος ανηψιός τα ίδια.
Πάει και ο τρίτος προσκυνάει, βγάζει το καρνέ των επιταγών, κόβει μια επιταγή ημέρας 9.000 ευρώ στο όνομα του θείου, τη βάζει στο σακάκι του και παίρνει τα έξι χιλιάρικα ρέστα!
Επειδή οι επιταγές θεωρούνται είδος χρήματος πληρωτέο ''άμα τη εμφανίσει'', θεωρητικά όλα είχαν γίνει σωστά. Και τα χρήματα είχαν καταβληθεί και το καπρίτσιο του θείου ικανοποιήθηκε
Αυτές τις μέρες αυτές που οι δυνατοί του κόσμου έχουν αποδυθεί σ' ένα ''υπεράνθρωπο'' αγώνα για τη διάσωση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, κρίνετε εσείς ποιος παίρνει το ρευστό, σε ποιον μένουνε τα άχρηστα χαρτιά, ποιος χάνει τα λεφτουδάκια που ρισκάρισε, και ποιος τελικά πάει τσάρκα με τη νεκροφόρα ''όλα πληρωμένα''. Δ.Β.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων