Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

9/22/2008

ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ.

Χθες Κυριακή έγιναν άλλοι τέσσερεις αγώνες κυπέλλου, στους οποίους συμμετείχαν προσεχείς αντίπαλοι της ομάδας μας, που θα τους βρούμε μπροστά μας στο πρωτάθλημα της Δ εθνικής που ξεκινάει το σαββατοκύριακο.
Στους αγώνες αυτούς η ΑΕ Περάματος συνέτριψε την ΑΕ Αίγινας με 5-0, ημίχρονο 2-0, ο Σαρωνικός τον Πανιώνιο Κερατσινίου με 6-0 ημίχρονο 5-0, το Κερατσίνι τον ΑΟ Κορυδαλλού με 3-0 ημίχρονο 1-0, ενώ ο προσεχής μας αντίπαλος Περαμαϊκός, νίκησε ‘’εκτός έδρας’’ τον Φαληρικό, με 3-1 ημίχρονο 0-0, σε αγώνα που παρακολούθησε και ο προπονητής της ομάδας μας κος Βερούτης.
Το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει απ’ αυτή την φάση του κυπέλλου είναι πως και οι εφτά πειραϊκές ομάδες που συμμετέχουν στον 9ο όμιλο, πέρασαν με χαρακτηριστική ευκολία, δείχνοντας πως σε επίπεδο ετοιμότητας βρίσκονται τουλάχιστον ένα επίπεδο ψηλότερα από τις ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων.
Φαίνεται επίσης να έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το κύριο στάδιο της προετοιμασίας τους, και η Προοδευτική θα βρει αναμφίβολα σκληρή αντίσταση στα παιχνίδια που θα αντιμετωπίσει τις συγκεκριμένες ομάδες σαν αντίπαλος.
Ας κάνουμε όμως μια αυθαίρετη υπόθεση εργασίας για να κατανοήσουμε κάποια βασικά πράγματα. Δεχόμαστε κατ’ αρχήν πως οι τέσσερεις ομάδες της ανατολικής Αττικής (Μαρκό, Αήττητος Σπάτων, Αχαραναϊκός, Ολυμπιακός Λαυρίου) δεν θα κινδυνεύσουν. Το ίδιο ας υποθέσουμε και για Βροντάδο Χίου, Αφάντου Ρόδου, που κατέλαβαν τέταρτη και πέμπτη θέση πέρυσι, και ας προσθέσουμε Προοδευτική και Κερατσίνι από τον Πειραιά.
Θεωρώντας πάντα αυθαίρετα σαν πιο πιθανούς για υποβιβασμό, Διαγόρα Βατίου, και Όμηρο Καλλιμασιάς, τότε για τις άλλες έξι ομάδες από τον Πειραιά απομένουν μόνο τρεις θέσεις παραμονής.
Δεν τα λέμε όλα αυτά για υπονοήσουμε πως έτσι θα συμβεί, αλλά για να δείξουμε ότι παρόμοιους λογαριασμούς κάνουνε και οι άλλες ομάδες, και βέβαια δεν πρόκειται να αφήσουνε ούτε ένα βαθμό να πάει χαμένος, στη δύσκολη μάχη που τις περιμένει. Άρα η υπόθεση κοντινά παιχνίδια, ίσον με εύκολα παιχνίδια δεν ισχύει σε καμιά περίπτωση, και κανείς δεν πρόκειται να κάτσει να χάσει για πάρτη μας.
Με δεδομένο ότι κανένα μέλος του Δ.Σ. δεν πρόκειται να βγάλει δελτίο για να παίξει, ο μόνος παίχτης που μένει για να κάνει την διαφορά, είναι ο κόσμος της ομάδας που χρειάζεται να δώσει το παρόν μέσα έξω.
Αν συμμερίζεστε τον στόχο που έχει τεθεί ήδη από την γενική συνέλευση του Μαϊου, <<σε τρία χρόνια Α εθνική>>, τότε κάντε τα δέοντα και φερθείτε ανάλογα, γιατί ο μεγάλος στόχος δεν είναι ζήτημα που αφορά μόνο την διοίκηση, αλλά και τον κάθε προδευτικάνο, κι αυτό είναι κάτι που το καταλαβαίνουν οι πάντες.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Με αφορμή τον αυριανό αγώνα μπάσκετ με τον Ιωνικό, επειδή κάτι πουλάκια μου σφυρίξανε ότι μερικά αγόρια που βράζει το αίμα τους αλλά όχι και το μυαλό τους είναι έτοιμα για ιερό πόλεμο, οφείλω να υπενθυμίσω κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάμε. Είμαστε προοδευτικάνοι, κι όχι αντι-ιωνικοί.
Όσοι πιστεύουν πως το δεύτερο τους πάει καλύτερα ας ανοίξουν σύλλογο αντι-ιωνικών. Η Προοδευτική δεν τους φταίει σε τίποτα να πληρώσει το μάρμαρο.
Δηλαδή αδέρφια αν καταλαβαίνω καλά, σύμφωνα μ’ αυτή την λογική πριν από κάθε μητέρα των μαχών στο Ολύμπικο της Ρώμης, οι οπαδοί της (σχεδόν με ίδια στολή μ’ εμάς) Ρόμα, στη θέα και μόνο των οπαδών της ‘’μισητής’’ σε χρώματα και ιδεολογία Λάτσιο, θα πρέπει να ξαναβάζουνε φωτιά στη Ρώμη όπως έκανε κάποτε κι ο Νέρωνας.
Άντε και με τη νίκη φίλοι μου, και ψυχραιμία.. Δ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων