Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

9/13/2008

Ο 9ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΗΣ Δ ΕΘΝΙΚΗΣ, ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2008-2009.

Μετά τον ορισμό των ομίλων του περιφερειακού πρωταθλήματος που έγινε στα γραφεία της ΕΠΟ την περασμένη Πέμπτη, παρουσιάζουμε σήμερα τις ομάδες που θα βρούμε μπροστά μας την χρονιά που έρχεται στην προσπάθεια μας να ξανακερδίσουμε την επάνοδο μας στις επαγγελματικές κατηγορίες. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Από τον Πειραιά συμμετέχουν: Προοδευτική, Αμφιάλη, Κερατσίνι, Περαμαϊκός, ΑΕ Περάματος, Μοσχάτο, Σαρωνικός.
Από την Ανατολική Αττική συμμετέχουν: Αήττητος Σπάτων, Μαρκό, Αχαρναϊκός, Ολυμπιακός Λαυρίου.
Από την Χίο: Βροντάδες Χίου, Όμηρος Καλλιμασιάς.
Απο τα Δωδεκανησα: ΑΕΡ Αφάντου, και Διαγόρας Βατίου (Ροδος)
Σε σχέση με το τι περιμέναμε να βρούμε μπροστά μας δεν προκύπτουν εκπλήξεις. Ωστόσο πρέπει να πούμε μερικά πράγματα, που αξίζει να τα έχουμε προκαταβολικά υπ’ όψη μας.
Από τη Γ εθνική επιστρέφει ο Αχαρναϊκός. Μια ομάδα με σημαντική παρουσία στις εθνικές κατηγορίες, που έχει και στο παρελθόν τεθεί αντίπαλος της Προοδευτικής. Εκπροσωπεί το Μενίδι ένα δήμο μεγάλο σαν τον Κορυδαλλό. Δεν γνωρίζουμε πως είναι σήμερα η ομάδα, αλλά και δεν παραγνωρίζουμε την πιθανότητα λόγω μεγαλύτερου ειδικού βάρους και εμπειρίας, να παίξει σημαντικό ρόλο στον όμιλο.
Τα ίδια ισχύουν και για το Κερατσίνι που ξαναγυρίζει στην Δ εθνική από το τοπικό πρωτάθλημα του Πειραιά. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί και στην Γ εθνική. Δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται, δεδομένου όμως ότι αντιπροσωπεύει έναν από τους 15 μεγαλύτερους δήμους της χώρας, πάντα υπάρχει η φιλοδοξία για περισσότερα πράγματα στο μέλλον,.
Ο Ολυμπιακός Λαυρίου αποτελεί τον μεγάλο άγνωστο της νέας χρονιάς. Κέρδισε την άνοδο προερχόμενος από το τοπικό πρωτάθλημα της Ανατολικής Αττικής, και το μεγάλο του όπλο είναι η οικονομική στήριξη που προσφέρει τα τελευταία χρόνια στην ομάδα ο Νίκος Προκοπίου, που συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους Έλληνες εφοπλιστές, έχοντας στην κατοχή του 40 τάνκερ.
Μαρκό και Αήττητος Σπάτων, αντιπροσωπεύουν τους ταχύτατα αναπτυσσόμενους δήμους Σπάτων και Μαρκοπούλου, διαθέτουν σε αντίθεση μ’ εμάς στήριξη από τις τοπικές δημοτικές αρχές, και θα προσπαθήσουν με γρήγορη συγκομιδή βαθμών να βρεθούν μακριά από την επικίνδυνη ζώνη, κι αι αν οι συνθήκες το επιτρέψουν να δοκιμάσουν κάτι περισσότερο.
Από τα Δωδεκάνησα αξίζει να σημειώσουμε την εξαιρετική παρουσία της ΑΕΡ Αφάντου που έφθασε πέρυσι μέχρι την τέταρτη θέση της κατηγορίας και αντιπροσωπεύει μια κωμόπολη 18,5 χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου. Η επανάληψη μιας πορείας σαν την περσινή, μάλλον θα πρέπει να ικανοποιεί σαν στόχος τους ανθρώπους της ομάδας.
Ο Διαγόρας Βατίου εκπροσωπεί όχι μόνο το τοπικό κεφαλοχώρι άλλα και όλη τη Νότια Ρόδο. Η έδρα της ομάδας απέχει 72 χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου. Έχει παίξει και στο παρελθόν στην Δ εθνική, και απ’ αυτή την ομάδα προέρχεται ο φίλος Κώστας Καρασσάβας που παίζοντας στην ομάδα 5χ5 της Προοδευτικής κλήθηκε στην εθνική ποδοσφαίρου σάλας.
Για την ομάδα του Βροντάδου Χίου, (ο Βροντάδος είναι προάστιο που ακουμπάει την πόλη της Χίου) που πέρυσι τερμάτισε στην πέμπτη θέση, ισχύει ότι για την ομάδα της Αφάντου. Όσο για τον ΄Ομηρο Καλλιμασιάς, κεφαλοχώρι και έδρα δήμου 13 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη, η συμμετοχή φαίνεται να μοιάζει περισσότερο σαν συλλογή διαφορετικών εμπειριών.
Για υπόλοιπα 6 πειραϊκά σωματεία, η παραμονή στην κατηγορία φαίνεται να σηματοδοτεί τον στόχο της επόμενης χρονιάς. Να σημειώσουμε ότι η Αμφιάλη εξασφάλισε την άνοδο της με προπονητή τον Πέτρο Ξανθόπουλο, που στο παρελθόν έπαιξε και στην ομάδα μας.
Είναι δεδομένο ότι η Προοδευτική που ιστορικά ανήκει σ’ ένα εντελώς διαφορετικό ποδοσφαιρικό επίπεδο, είναι το μεγάλο φαβορί, και έχει όλες τις αντικειμενικές προϋποθέσεις για να πετύχει την πολυπόθητη άνοδο.
Προσοχή όμως τίποτε δεν πρόκειται να μας χαριστεί, και κανείς δεν μπορεί να απαγορέψει στο κάθε σωματείο να παλεύει για το καλύτερο, επειδή απλά το θέλουμε κι εμείς. Εκτός απ’ αυτό, είναι απόλυτα θεμιτό κάθε ομάδα να θέλει να κερδίσει το μεγάλο όνομα της κατηγορίας, ακόμη και για λόγους εντυπώσεων.
Άρα δεν υπάρχουν εύκολοι αγώνες κερδισμένοι από τ’ αποδυτήρια, και κάθε αγώνας κρύβει παγίδες. Όσο πιο γρήγορα το χωνέψουμε τόσο καλύτερα.
Τέλος, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πόσο καταλυτικό ρόλο θα παίξει η συμμετοχή του κόσμου σ’ αυτή την προσπάθεια, και ιδιαίτερα στα εκτός έδρας παιχνίδια που μάλλον θα κρίνουν τα πάντα. Σημειώστε πως εκτός λεκανοπεδίου θα δώσουμε μόνο τέσσερα παιχνίδια.
Η φετινή χρονιά είναι κρίσιμη και ιστορική, και πρέπει να γίνει αφετηρία ενός πολύ μεγάλου ξεκινήματος. Η παρουσία του κόσμου, του 12ου παίχτη της ομάδας, είναι όχι απλά αναγκαία αλλά καταλυτική. Αδέρφια καλή χρονιά και μην ξεχνάτε τι πρέπει να κάνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων