Είσαι Προδευτικάνος και έχεις κάθε δικαίωμα να σε σέβονται και να σε λογαριάζουν, και να αναφέρονται σε σένα έχοντας πάντα στο μυαλό, πως η Προοδευτική αγωνίζεται για την τιμή και την ιστορία της, τον κόσμο της και τη βυσσινί φανέλα, τον Κορυδαλλό και την Κοκκινιά.

9/24/2008

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΙΩΝΙΚΟΣ 73-78

Αναμέτρηση ανάμεσα στην Προοδευτική και τον Ιωνικό σε αγώνα μπάσκετ είχε να γίνει πολλά χρόνια. Έτυχε να συμβεί στον πρώτο αγώνα της νέας χρονιάς για τον θεσμό του κυπέλλου, και θα συμβεί άλλες δυο φορές στο πρωτάθλημα.
Η ομάδα μας αν και άρχισε εντυπωσιακά δεν κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα, χάνοντας τελικά με 78-73. Μαγική εικόνα και τα δυο ημίχρονα καθώς στο πρώτο κυριάρχησε η Προοδευτική, και στο δεύτερο ο Ιωνικός.
Κυριολεκτικά καλπάζοντας ξεκίνησε το παιχνίδι η Προο κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με 29-20 υπέρ της, και το ημίχρονο προηγούμενη με 46-40.
Στο δεύτερο ημίχρονο η κούραση αλλά και η πίεση του αγώνα φάνηκε να λειτουργεί σε βάρος της Προοδευτικής, με αποτέλεσμα το τρίτο δεκάλεπτο να κλείσει 62-61 υπέρ του Ιωνικού.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ιωνικός ήταν σταθερά επικεφαλής κερδίζοντας τελικά παιχνίδι και πρόκριση με 78-73.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ενώ ο Ιωνικός είχε μια συμμετρία στην απόδοση του, 40 πόντους στο πρώτο ημίχρονο και 38 στο δεύτερο, η Προοδευτική από τους 43 έπεσε στους 27, σημειώνοντας 29 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, 17 στο δεύτερο, 15 στο τρίτο, και 12 στο τέταρτο, στοιχείο που φανερώνει την βαθμιαία επιδείνωση στους δείκτες της συνολικής της απόδοσης, χάνοντας το πλεονέκτημα τόσο στα ριμπάουντ, όσο και στα περιφερειακά σουτ, όπου στο πρώτο ημίχρονο επικράτησε κατά κράτος.
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
Εντυπωσιακή η παρουσία της οργανωμένης κερκίδας των οπαδών της Προοδευτικής στο συγκεκριμένο παιχνίδι, σε παρουσία, παλμό, και συμπεριφορά. Μακάρι την ίδια ατμόσφαιρα να συναντήσουμε και στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Περαμαϊκό που θέλουμε το διπλό.
Είναι κρίμα που παιχνίδια με τόσο μεγάλη εσωτερική δύναμη διεξάγονται σε λάθος ημέρα και ώρα χωρίς την μέγιστη προσέλευση φιλάθλων για τον φόβο των Ιουδαίων. Ο φόβος (των επεισοδίων) βλέπετε φυλάει τα έρημα.
Να σημειωθεί πως η αστυνομία δεν επέτρεψε την είσοδο στο γήπεδο οργανωμένων οπαδών του Ιωνικού και μάλλον σωστά έπραξε. Με φίλους του Ιωνικού που βρέθηκαν μεμονωμένα στο γήπεδο δεν δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα.
Κάποια μεμονωμένα περιστατικά υπερβολικών συμπεριφορών, δεν αλλάζουν την συνολική εικόνα ωστόσο μας δίνουν αφορμή για κάποια πρακτικά σχόλια. Ανάβοντας (δυο) καπνογόνα σε κλειστό γήπεδο δεν δημιουργείς ατμόσφαιρα, αλλά πρόβλημα στην ατμόσφαιρα.
Στο τέλος του αγώνα κάποιοι είχανε πρόβλημα να κρατήσουν τα νεύρα τους. Στον αθλητισμό αδέρφια συμβαίνει ότι και στο πόκερ. Δεν κερδίζει πάντα όποιος έχει το καλύτερο φύλλο.
Έτσι γίνεται και με το οπαδιλίκι. Θέλει κι’ αυτό τη ματσαράγκα του. Πρέπει να ξέρεις πότε θα πας πάσο και πότε ντούκου. Όπως έχει αποδείξει και η επιστήμη, ένας έξυπνος μπορεί να κάνει το βλάκα. Η βλακεία με άποψη, δεν γιατρεύεται ούτε με εγχείρηση.
Θεωρώ επιβεβλημένο οι αγώνες της ομάδας (σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ) να μαγνητοσκοπούνται. Όχι μόνο για λόγους αρχείου, αλλά και σαν εργαλείο δουλειάς και ανάλυσης. Σε αρκετές περιπτώσεις ο τρόπος που ενεργούσαν οι παίχτες μας στο δεύτερο ημίχρονο ήταν να τραβάς τα μαλλιά σου.
Είμαι σίγουρος πως αν μπορούσαν να τις ξαναδούνε και οι ίδιοι θα τραβάγανε κατά κυριολεξία … τις κοτσίδες τους. Μην ξεχνάμε πως όπως λέγανε και οι αρχαίοι η επανάληψη (ακόμη και σε βίντεο) είναι η αρχή της μαθήσεως.
Τέλος να πούμε για μια ακόμη φορά πως έχουμε μια καινούργια ομάδα στην οποία έχουν γίνει σημαντικότατες επενδύσεις, που αγωνίζεται να βάλει τις βάσεις για περισσότερα πράγματα στο μέλλον, επικεντρωμένη στο πρωτάθλημα που ξεκινάει σε λίγο.
Επειδή κάθε νέα ομάδα χρειάζεται σαν τα μωρά στοργή και προδέρμ, να τη στηρίξουμε φίλοι μου, γιατί ο στόχος της χρονιάς αξίζει πολύ περισσότερα από τις όποιες εντυπώσεις δημιουργεί μια αναμέτρηση με τον Ιωνικό. Δ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πνευματικα Δικαιωματα κειμενων και φωτογραφιων